Simas Jasaitis Röportajı [FCN BLOG ÖZEL]

COPYRIGHT BARISCAMUR
İZİNSİZ / KAYNAKSIZ HERHANGİ BİR YERDE,
YAYIMLANMASI YASAKTIR.

Öncelikle o klasik sorudan başlayalım. Bizler seni aslında çok yakından tanıyoruz ama tanımayanlar için ufak bir bilgilendirme alalım senden. Simas Jasaitis kimdir? Boş zamanlarında ne yapar? Gününü nasıl geçirir.
Sezon içerisinde antremanlara göre hayatımı şekillendirmek zorundayım. Günde 2 antreman olduğu zaman yapılacak tek şey diğer antreman için yemek yemek ve sonrasında dinlenmek oluyor.Tek antreman olduğu zaman biraz daha vaktimiz kalıyor. Antreman olmadığı günlerde ise diğer insanlar gibi bende hayatımı yaşıyorum. Antreman olmadığı günlerde onlardan farklı birşey yaptığım pek söylenemez.

Basketbola nasıl başladın? Neydi seni basketbola iten faktörler.
Basketboldan önce başta masa tenisi olmak üzere bir çok spor dalını denedim. Fakat 11 yaşında basketbol okuluna başladım ve hala basketbol oynuyorum =)

Her genç oyuncunun hayalidir bir oyuncu gibi olmak. Mesela kimisi Abdul-Kareem Jabbar gibi olmak isterken, kimisi majesteleri Jordan gibi olmak ister.. Kimisi Kobe Bryant olmak ister.. Peki, Simas Jasaitis küçükken ne olmak istiyordu daha doğrusu hangi oyuncuyu kendisine idol olarak görüyordu?
Elbette herkes gibi benimde idolüm Michael Jordan.

Hemen hemen gittiğin her takımda bir şekilde kupa hatta kupalar kaldırdın. Rytas’ta lig, Maccabi’de ULEB, Tau’da ACB.. Peki, bu gelenek Galatasaray’da sürmeye devam edecek mi? =)
Umarım, neden olmasın..

Beko basketbol ligi hakkında neler biliyorsun? Daha evvel Fenerbahçe’ye karşı oynadığını biliyoruz.
Açıkcası Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen dışındaki takımları tanımıyordum. Diğer takımlarıda maçlarını izledikçe veya onlarla maç oynadıkça tanıyorum.

Fenerbahçe ve Galatasaray camiaları arasında her zaman, her branşta mutlaka gerilim yüksek olmuştur. Aynı şehrin iki takımı karşı karşıya geldiğinde derbi maçları sert ve agresif geçer. Peki, bu rekabet hakkında neler biliyorsun, bildiğin bir şeyler var mı?
Açıkcası gelmeden önce bu derbi veya rekabet hakkında herhangi bir bilgim yoktu. Tabii ki Galatasaray adını daha önce bir çok kez duymuştum fakat bu rekabet hakkındaki detayları daha sonradan buraya geldiğimde öğrendim.
Futbolla aran nasıl? Herhangi bir takımı tutuyor musun? Galatasaray’ın adını daha evvel duymuş muydun?
Futbolu severim ama tuttuğum herhangi bir takım yok. Kaliteli ve güzel maçlar izlemeyi seviyorum. Galatasaray adını ise bir çok kez duymuştum..

Ligdeki takımlara baktığımız zaman Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker’in güçlü takımlar olduklarını görüyoruz. Özellikle Efes Pilsen çok ilgi çekici ve büyük transferler yaptı. Rakocevic, Nachbar, Santiago gibi. Rakocevic ve Santiago’yu yakından tanıyorsun, malum onlarla birlikte mücadele ettin ACB’ de. Peki, sen nasıl buluyorsun bu transferleri?
Evet, onlara karşı oynadım. İyi oyuncular olduklarını biliyorum aslında ama bu beni doğrusu pek ilgilendirmiyor.Çünkü ben sadece kendimden sorumluyum.

Biraz senin hakkında konuşalım. Beğenmediğin veya daha iyi olmasını istediğin bir özelliğin var mı?
Driblinglerde ve penetrelerde biraz sorun var gibi bana göre ve bende bu yönlerimin daha iyi olması için ekstradan çalışıyorum.

Türkiye hakkında daha evvel neler biliyordun? Nasıl bir ülke bekliyordun ve nelerle karşılaştın.
Daha önce Türkiye'ye çeşitli maçlardan dolayı 3 kere gelmiştim fakat otelden çıkamadığım için pek gezme şansım olmamıştı. İstanbul'u yeni yeni keşfediyorum.

Takımı nasıl buldun? Joventut veya Tau’ya benzemediği kesin ama sen nasıl bir takım bekliyordun ve neler ile karşılaştın?
İyi bir takımız. Diğer takımlar ile karşılaştırma yapmak için daha çok erken fakat zamanla çok daha iyi olabilecek bir takımız.

Biraz özel hayatını konuşalım. Jasaitis en çok neyi sever?
Özel hayatımda ekstra birşey yok aslında, basketbol dışında her insan gibi bende normal hayatımı yaşıyorum.
Simas’ın özelleri nelerdir? Mesela kullandığın parfüm, son okuduğun kitap, en sevdiğin film vs..
Calvin Klein kullandığım parfüm. Son okuduğum kitabı ise maalesef hatırlamıyorum. Film konusunda ise şu film favorim diyemem ama korku filmlerini seviyorum. Genel olarak sadece korku filmi olması benim için yeterli.

Herhangi bir lakabın var mı? Kimisi sana Simas derken, kimisi Jasa demeyi tercih ediyor. Peki, sana ne dememiz lazım =)
Benim için ikisininde söylenmesinde bir sakınca yok; dilediğinizi söyleyebilirsiniz.

Galatasaray taraftarı Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde hatta dünyanın her yerinde bilinen bir topluluk, kitle. Peki, sen neler biliyorsun Galatasaray taraftarları hakkında veya herhangi bir bilgin var mı?
Galatasaray adını daha önce bir kaç kez duymuştum fakat Galatasaray taraftarlarının Türkiye'de ve Avrupa'da bu kadar organize ve etkin bir biçimde olduklarını bilmiyordum. Bunu Türkiye'ye gelince öğrendim.

2010 Dünya Şampiyonası için Litvanya ve Türkiye hakkında neler düşünüyorsun?
Bizim (Litvanya) için konuşmak adına daha çok erken, çünkü durumumuz henüz pek netleşmedi. Türkiye için ise; gerçekten iyi oyunculara ve özellikle son yıllarda kaliteli kadrolara sahipler. İyi bir kura çekerlerse, iyi bir derece yapabilirler.

NBA’ de ve Avrupa’da özellikle birçok oyuncuya baktığında Twitter hesabı kullanıyor. Kobe olsun, Dwight olsun, Lebron olsun.. Peki, senin Twitter hesabın var mı ve bu Twitter çılgınlığı hakkında neler diyeceksin?
Ben sadece Facebook kullanıyorum. :)

Galatasaray Café Crown’a baktığın zaman Rancik, Wilkinson, Darius gibi isimler kadroda. Genç ve başarıya aç Türk oyuncuların yanında kaliteli ve tecrübeli yabancılar. Sen nasıl buluyorsun takımın rotasyonunu?
Bazı takımlar sezon sonunda oynayacakları basketbolu sezon başında belirlerler. Bizim takımımız ise her geçen gün daha iyi basketbol oynayabilecek düzeyde bir takım ve her geçen gün daha iyi basketbol oynayacağımızı düşünüyorum.
Galatasaray Café Crown yaklaşık 20 yıldır Türkiye’de şampiyonluk yüzü göremedi. Bu dönemde özellikle Ülkerspor (3 yıl evvel Fenerbahçe ile birleşerek Fenerbahçe Ülker oldular) ve Efes Pilsen ligi domine etti. Peki, sen neler diyeceksin bu konuda, bu sene şampiyonluk görebilecek miyiz?
Neden olmasın, kim bilir..

Takımdan ve rotasyondan konu açılmışken hazır, sormak istiyorum. Sakatlık sonrasında omuzun ne durumda.
Sakatlık sonrası omuzumda herhangi bir sorun yok. Tamamen iyileşmiş bir durumdayım ve maçlarda forma giyiyorum.

Simas’ın hedefleri, amaçları, planları nelerdir? Gelecek ile ilgili olarak.
Şu an için açıkcası gelecek ile ilgili bir plan yapmak pek doğru olmaz. Amacım ve hedefim benimde katkıda bulunduğum başarılı bir sezon geçirmek, takım adına..

Eğer basketbolcu olmasaydın ne olurdun veya hangi mesleği yapardın?
Çocukluğumdan beri basketbolculuk hayalim vardı. Şuan o hayali yaşıyorum ve mutluyum. Basketbol dışında yeteneğim varmı, varsa hangi alanlarda var açıkcası pek bilmiyorum :)

Simas Jasaitis eğer bugün Avrupa’nın güçlü ekiplerinden birisinde antrenör olsaydı nasıl bir kadro kurardı? Kimleri kadrosuna dâhil ederdi.
Herhalde önce Galatasaray'da Litvanyalı bir forvet varmış, ilk olarak imza attırırdım :))
Bu soruya cevap vermem yanlış olur. Çünkü ben basketbolcuyum ve coach gibi düşünmem hata olur. Elbette herkes gibi benimde beğendiğim oyuncular var ama takım kurmak, coach görevini yapmak sadece iyi oyunculardan oluşan bir takım yaratmak veya onları yönetmek değildir.

Basketbolu bıraktıktan sonra ne yapmayı düşünüyorsun... Bilirsin eski oyuncuların hemen hemen hepsi ya menajer olmuşlardır yâda antrenör. Peki, sen ne olmak istiyorsun?
Evet, açıkcası bende öyle düşünüyorum. Ne konumunda olurum pek bilmiyorum ama basketbolun içinde olmak istediğimi biliyorum.
Litvanya ile Türkiye’yi karşılaştırdığında ülke olarak neler diyebilirsin?
İki ülke herşeyden evel çok farklı.. İklimleri, kültürleri, insanları, yemekleri.. Herşeyleri ile birbirlerinden çok farklı iki ülke.. Birbirlerine benzer yerleri kıyaslamak aslında daha doğru olur ama Türk insanları bence çok sıcakkanlı. İstanbul güzel ve büyük bir şehir, büyük bir şehir olduğu içinde sorunları, problemleri daha büyük oluyor. Büyük bir şehir olmadığı için Vilnius'ta bu tür problemler pek olmuyor.

İstanbul’a alışabildin mi =) Bilirsin İstanbul hakkında ilk sorunlardan birisi daima trafiktir. Peki, senin böyle bir sorunun var mı =)?
Evim hem Florya'ya hemde Abdi İpekçi Spor Salonu'na çok yakın olduğu için trafik ile ilgili herhangi bir sorunum yok. İstanbul'a alışmak zor değil ve gerçekten çok güzel bir şehir.

İstanbul’u gezme imkânı buldun mu? Nereleri gezdin mesela? Sultanahmet, Ayasofya.
Hayır, henüz İstanbul'u gezme fırsatım olmadı.

Türkiye’de veya İstanbul’da seni en çok etkileyen şey nedir? Türk yemeklerinin güzel olduğunu söylerler veya Boğaz’ın eşsiz olduğu söylenir. Peki, sen neler diyeceksin Türkiye hakkında.
Boğaz gerçekten çok güzel ve etkileyici.. Türk yemeklerine gelince; daha evvel bir kaç kez denemiştim buraya geldiğimde.. Doğrusunu söylemek gerekirse tadları güzel ama bizim için biraz fazla baharatlı :)

Son olarak Simas geldiğin günden beri ilk kez bize röportaj verdiğin için teşekkür ederiz ve ayrıca bu yüzden gurur duyuyoruz. Röportajın sonunda taraftara söylemek istediğin bir şeyler var mı?
Asıl ben size teşekkür ederim.. Taraftarlarımıza önemli olan sahada mesaj vermek. Umarım başarılı bir sezon geçirir ve onları mutlu edebiliriz.

COPYRIGHT BARISCAMUR
İZİNSİZ / KAYNAKSIZ HERHANGİ BİR YERDE,
YAYIMLANMASI YASAKTIR.

3 yorum:

  1. benim en merak ettiğim durum diğer yıl galatasarayda kalmak isteyip istemediğiydi net bir cvp vermemiş ?

    YanıtlaSil
  2. @ 21:58

    Simas'a bu soruyu yönelttik. Zaman ne gösterir bilinmez dedi.
    Sonuçta sadece Simas'ın istemesine bağlı değil bu durum..

    YanıtlaSil
  3. Harika bir röportaj olmuş FCN Blog ekibine çok teşekkürler.
    Bu takıma Gerald Fitch Dee Brown gibi yıldızlar geldi ama Simas Jasaitis bambaşka :)
    Avrydas ve Sarunas ile beraber Litvanya basketbolunun 3 yıldızından biri
    Umarım Simas ve Radoslav uzun yılar Galatasaray forması giyerler

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0