Teşekkürler..

Galatasarayımızın son transfer bombasıda artık kesinleşmek üzere.. Beklenen gelişmeler artık gerçekleşiyor. Galatasarayımızın Kongolu yıldız oyuncusu Shabani Nonda ile sözleşmenin feshi için büyük ölçüde anlaşılmış durumda.. Bugün veya yarın yaşananlar resmiyet kazanacaktır. Fesih işlemleri netlik kazandıktan sonra ise transferimiz resmen açıklanacak..
Teşekkürler Shabani Nonda..

Bu işe en çok Volkan üzülecek.. İnsan kocasını kaybetmek ister mi? :)

65 yorum:

  1. Hocam Nonda bugünkü maçta oynayacak mı?

    Ayrıca alt postta vermiş olduğun hedefler biraz daha yüksek olabilir dediğin oyuncu mu gerçekleşecek transfer,yoksa Giovanni Dos Santos mu?

    YanıtlaSil
  2. Bugün maçın oynanması pek olacak iş gibi değil ama eğer oynanırsa oynar mı oynamaz mı bilemem. Ona Rijkaard karar verir.

    Alttaki postta verilen bilgi için ise eğer kişisel tahminimi soruyorsan Giovanni Dos Santos. Ama Haldun Üstünel bu, ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Şunu bilmeniz yeter ki; sadece Giovanni Dos Santos ile değil, başka yıldızlarlada ilgileniyoruz fakat en ciddi gelişme Gio'da yaşanıyor.

    YanıtlaSil
  3. FCN size sorarim :
    Bakin Nonda gitse Giovanni Dos Santos gelse ozaman GS Avrupa Kupasinda kimlen oyniyacak forvet olarak bence Santos deyil bence baska birisi olur :)

    YanıtlaSil
  4. artık ayyuka cıktı fazla uzamaması lazım sımdı bu utanmaz lınde bızı fıfaya mı sıkayet edecek bu kadar zengın var bu klupte odeyemedıkmı 600 bın € eger boyle sacma sekılde sozlesme fesıh edıldıyse acemılıgın onde gıdenı olmustur

    hadı getırın artık dos santosu kıme ne para verılecekse verılsın bu adam ne zaman gelecek ne zaman ısınacak takıma vakıt kaybedılmesın artık

    YanıtlaSil
  5. Bak onun kararını ben vermem, onun kararını Rijkaard verir.

    Ben burada size haber veririm, gerçek haberleri paylaşırım.

    Kısacası o iki iş çok çok farklı.
    Olursa başka birisi, bizede gelir bilgisi.
    Bizde zaten çekinmeden yazarız buraya, daha evel yazdık sonuçta.

    Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır diyebiliriz. Ayrıca illa santrafor oynaması gerekmiyor ki?

    Forvet kavramı ile santrafor kavramı çok çok farklı. Forvet kavramına takımımızda uyan bir sürü oyuncu var şu anda. Santrafor ise Jo. Oda Avrupa Ligi'nde oynamıyor.

    Eğer ona bakarsan ManUnt'da santraforsuz oynuyor çoğu zaman..

    YanıtlaSil
  6. Iyi transfer yapmak, iyi guzel birsey en azindan takimin sahipsiz olmadigini, yoneticilerin ve teknik heyetin takimin daha iyi olmasi icin ugras verdiklerini goruyoruz. Ama benim kafama takilan seyler var;

    Simdi ligin ilk yarisi biterken, cogumuzun takimda gordugu eksikler nelerdi?

    1- Baros'un sakat olmasi ve Nonda'nin formsuz olmasi nedeniyle forvetsiz kalmamiz.

    2- On libero dedigimiz bolgede Mehmet Topal, Mustafa Sarp, Baris, Ayhan ve Linderoth beslisinin yeterli performansi gosterememesi.

    3- Defansin ortasinda Servet'in yaninda oynayacak olan Gokhan Zan ve Emre Gungor'un sakat, Emre Asik'in da iyi niyetine ragmen artik formdan dusmus olmasi.

    Simdi Lucas Neill'i 3. sorunu gidermek icin aldik eyvallah, onu anladim.

    Jo cok kaliteli bir forvet, ama Avrupa Ligi'nde oynayamiyor.

    Nonda'nin sozlesmesinin feshi durumunda alacagimizi varsaydigimiz Dos Santos direk forvet oynayacak, Baros gibi, Jo gibi en ileride oynayabilecek bir adam degil.

    Aklima takilan sorular:

    1- Ligde forvetimiz var Jo. Peki Atletico Madrid maclarinda en ileride kim oynayacak?

    2- Ortasaha ne olacak? Bence takimin en zayif bolgesi burasi.

    Rijkaard & Neeskens'in bir bildigi vardir diyorum; ama yapilan transferleri de bir mantik cercevesine oturtamiyorum, Neill haric.

    YanıtlaSil
  7. Baska bir sorum var dün Robinho felan diyordu birisi ve siz de helal olsun felan dediniz bu sadece bir sakamiydi yoksa varmi böyle birsey inanilmaz birsey olur cunkü :D

    YanıtlaSil
  8. @ Ahmet

    Merak etme hepsi profesyonel oyuncular ve hepsinin takımda arkadaşları var. Çok rahat uyum sağlayacaktır, emin olabilirsin.

    @ Milan Barossa

    1) Jo'nun transferi bunun için zaten.

    2) Elano normalinde oyunu iki yönlü oynayabilen bir oyuncu. Büyük ihtimalle Elano o bölgeye kaydırılacaktır veya Arda'yı o bölgede görebiliriz.

    3) Lucas Neill ve Ali Turan transferleri bunun için gerçekleşti zaten. Ali'de her ne kadar resmiyet olmasa bile bugün yarın gerçekeleşecektir orası ayrı bir durum..

    Diğer sorularına geçince..

    1) Avrupa Kupası'ndaki tekniğe, taktiğe Rijkaard karar verir. Gerekirse santraforsuz oynarız 4-6-0 diye. Bu herhangi bir sıkıntı yaratmaz çünkü hücum gücü ve gol yollarında etkili olan kaliteli oyuncularımız var. Nonda yerine diğer arkadaki dörtlü veya üçlü tehditi tercih ederim.

    2) Diğer sorularındaki ikinci soruyla aynı soru hemen hemen.. Dediğim gibi Elano bu bölgedeki kilit adam (oyunu iki yönlü oynama) pozisyonuna kayabilir.

    @ Deni100

    O arkadaşı tebrik etmek anlamında bir helal olsundu :) Herhangi bir artniyet yok yani.

    YanıtlaSil
  9. Her şey güzelde hocam şu Volkan hamişi pek olmamış. Fenerbahçe ile uğraşmamız yersiz diye düşünüyorum. Adamların zaten aklı almıyor transfer politikamızı; anlamadıkları için de neresinden çamur atarız diye debelenme halindeler. Ne olur uğraşmasak şunlarla? Amaç kızdırmaksa kaale almamak en etkili yöntem zaten.

    YanıtlaSil
  10. Güzel böyle güzel, gerçekleri söylüyoruz en azından :)

    YanıtlaSil
  11. bu lınde fıfaya gıderse basımıza ıs acılacak 600 bın € ıcın kım bılır kac mılyon odeyecegız boyle bır sacmalık yapmıs olabılır mıyız ? sozlesme feshınde boyle bır rısk alınmaması lazım ama

    YanıtlaSil
  12. Hürriyetin haberine göre opsiyon konusunda anlaşmazlık söz konusuymuş. Bu konuda bir bilginiz var mı? Satın alma opsiyonunu elde edebilecek miyiz?

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar güldürmeyin beni atletico madridi nondaylamı yenicez ... en azından fcn nın dedıgı 4-6-0 ı tercih ederim .. en azından 10 kişi oynamayız ... bu arada fcn ali turan ve giovanni dos santos transferleri bugun açıklanma olasılıgı nedir ? şimdiden teşekkürler .. :)

    YanıtlaSil
  14. @ Ahmet

    Linderoth'un Fifa'ya gitmesi için herhangi bir neden yok. 600bin euro ödemesi yapıldı oyuncuya.

    @ Adsız 10:32

    Opsiyon konusunda para konuşulmadığı söyleniyor fakat transfer önceliği bizde. Jo'da kendisi belirtti; 4 ay sonra buradaki geleceğime oturup karar vereceğiz diye.

    @ Yiğitcan

    Hiç belli olmaz o konuda resmi birşey olursa blogumuzda paylaşırız.

    YanıtlaSil
  15. saniyorum fcn'nin dedigi 4-6-0 meselesi Rijkaard'in A. Madrid'e karsi bir suredir dusundugu birsey, bu isin Nonda ile olmayacagini basindan beri herkes biliyor zaten. Ki Nonda ilk sezonun daha baslangicinda Rijkaard'dan onay alamamisti, ama sartlar oyle gerektirdigi icin kaldi su zamana kadar. yeni gelecek oyuncumuzun attacking midfielder/forward olacagi kesin gibi (en buyuk olasiligin Giovani oldugunu sagir sultan bile duydu artik sanirim, ama Haldun bu, son gunlerde daha ilginc isimlerin pesinde oldugu soyleniyor. gercekten, tek basina milyonlarin yasamina heyecan getirdi bu adam, korkum nazar degecek ya da fenerliler kaciracaklar falan en sonunda).

    YanıtlaSil
  16. dos santos zaman zaman iler uçta görev almıştı diye hatırlıyorum. uefa'da sol kanatta caner, sağ kanatta keita ileride santos onun arkasında arda ile oynayabiliriz. ligde, sola santos geçer ileriye jo.
    santos gidip ilerde beklemeyeceğine göre bir nevi 4-6-0

    YanıtlaSil
  17. Satın alma opsiyonu konusundaki sorum Jo değil Dos Santos`a yönelikti. Teşekkür ederim şimdiden.

    YanıtlaSil
  18. Her ne kadar bazen saç baş yoldursa da Nonda GS'a gelmiş en efektif forvetlerdendi. Gidişi üzer beni. Bari arada bir kırgınlık olmadan yaşansa bu ayırılık. Çünkü sırf FB maçında attığı gol için bile sonsuz kredisi vardır gönüllerde.

    YanıtlaSil
  19. ayni hamam ayni tas sadece baska bir post ,yapmayin !lutfen!

    YanıtlaSil
  20. Ne yapmamızı bekliyorsun Hakan daha kesinleşmeyen, bitmeyen transferi bitti diye yazmamızı mı?

    Bak son kez açık açık söylüyorum.

    GIOVANNI DOS SANTOS BİTMEDİ. KESİNLEŞEN BİR TRANSFER "ŞİMDİLİK" SÖZ KONUSU DEĞİL. GÖRÜŞÜLÜYOR EVET, TRANSFER BÜYÜK ÖLÇÜDE BİTME AŞAMASINA GELDİ. FAKAT DAHA KESİNLEŞEN BİR İMZA YOK!

    YanıtlaSil
  21. Gio gelirse kiralık mı bonservisiyle mi gelecek? Ve diğer süpriz ismi almamız düşük bir ihtimal mi?

    YanıtlaSil
  22. Teşekkürler bilgi için.

    Şu fenerle uğraşma meselesi konusunda yukarılarda yazan arkadaşa katılıyorum. Durmaksızın karşılıklı laf sokmalar hakkaten kabak tadı vermeye başladı. Derbi maçı öncesinde ve sonrasında karşılıklı dalgalar geçilir, ama ya sürekli? Bence herkes kendine bakmalı...

    YanıtlaSil
  23. FCN Blog bu transfer haberlerini hangi kanadan ediniyorsunuz?

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  24. Alp

    FCN Blog sizlere gerçekten çok teşekkür ederim.O kadar asparagas haberlerin döndüğü bir ortamda doğru bilgileri bizlerle paylaştığınız için.Başarılar :)

    YanıtlaSil
  25. FCN blog müjdeli haberlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz saat başı blogunuza çok büyük umutlarla girip bakıyorum ve bizimle olan paylaşımlarınız için ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM saygılar "semih mustafa ergündoğdu"

    YanıtlaSil
  26. @Fcn

    bu aralar transfer dönemine fazla daldın galiba Oyak Renault 92-107 Galatasaray Cafe Crown karsılaşmasının unuttunuzmu??

    YanıtlaSil
  27. @ Burak

    En kısa süre içersinde ARMADA BU HAFTA raporunu yayınlayacağız.
    Diğer branşları bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  28. FCN sürekli yazıyorum ama bu sefer ne soru ne yorum.. çok çok çok çok teşekkürler... transfer dönemine tat veren bir blog ve yalan haber endişesi olmadan bilgi alıp yorum yapabildiğim tek yer..!! tekrar teşekkürler.. Biliyorum söylenen transferler olmasa bile son anda olan aksiliklerden olur yada yönetimin fikir değişikliklerinden.. yalan olmaz.!! Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatı.

    YanıtlaSil
  29. FCN Kardes, Robinho ile herhangi birsey varmi? Inanamiyorum cünkü ama ortada Haldun oldugunda sanki olabilirmis gibi geliyor.

    Saygilarimla Ufuk Sen

    YanıtlaSil
  30. Tekrar sonsuz teşekkürler bu gelişmeler için, merakla takip etmekteyiz.

    YanıtlaSil
  31. Kewell'ın sakat olduğu şu durumda mutlaka onun tipinde biri oyuncu alınacaktır.Bu da demek oluyorki çok yüksek ihtimalle dos santos alınacaktır.Ayrıca Nonda'nın gitmesiyle boşalan forvet hattına tahminimce yerli bir oyuncu alınacaktır.Yerli isim olarakta Mustafa Pektemek iyi bir seçim olabilir.Zaten Gençlerbiirliği ile Alparslan ve Serkan'dan dolayı ilişkiler kuvvetlenmiştir.Böyle bir girişim olursa olabilitesi yüksetir..

    YanıtlaSil
  32. büyük ihtimal takıma katılacak dediğin oyuncu kim ? ölecem meraktan bi ipucu ver bari.

    YanıtlaSil
  33. Osman şu anda birşey söylemek doğru olmaz. Resmileşsin yazarız burda.

    YanıtlaSil
  34. yolun açık ola mecidiyeköyden kadıköye uzanan 3. köprü

    YanıtlaSil
  35. Yahu forvete kim geçecek Avrupa'da hakikaten ? Nonda gidiyor, Baros sakat, Kewell sakat, Jo Avrupa'da yok, Gelmesi olası Gio forvet değil. Bence Haldun Üstünel'den bir ters ayak gelebilir.

    YanıtlaSil
  36. çok merak ettik fcn :) senden bir ricam var.. eğer bu diğer büyük transfer olmazda ve diğer güzl transfer santos olursa düşünülen diğer transferleri söyler misin.. şu kişiylede temasa geçildi almaya çalıştı yönetim tiye.. merak işte, insanın içini kemiriyor :D

    YanıtlaSil
  37. arkadaşlar ben herşeyi geçtim şu sakatlar moralimizi bozuryorda, sakatlıklak düzelince mayıs haziran ve sonrası kadromuzu düşünüyorumda eksiksiz!!! abooo :) santos veya başkası geliyor zaten onlarıda sayıyorum ve ali turanıda.. ne kadro oluyoruz.. çoğu kişininde tatmin olmadığı ön libero kalıyor o da bu takımda bi şekilde hallolur zaten.. bence ilerdeki günleri düşünerek şu transfer stresini üzeremizden atmaya çalışabiliriz. yeni stad mükemmel kadro.. ne yapar eder şampiyonlar ligine gideriz inşallah!

    YanıtlaSil
  38. FCN Blog ya bi ipucu ver bari kafayı yiyecem meraktan.

    YanıtlaSil
  39. @Selocan24

    Açıkçası ben yönetimden yerli bir oyuncu beklyorum.

    Acaba yerli bir forvet transferi gündemde var mı?

    YanıtlaSil
  40. bu transferler sonunda, olmasi gerekenden cok daha fazla beklentiler icine de girmemek lazim sanirim. elano ve jo m.city'deydi. ustune ustluk robinho gibi bir oyuncu da bunlarla birlikte oynuyordu. fakat m.city nin kayda deger bir basarisini hatirlamiyorum. he bu tabiki biz de basaramayiz anlamina gelmiyor. sadece cok beklenti icine girmemek lazim derim.

    YanıtlaSil
  41. @schiller

    ne alaka arkadaşım m.city başarısızlığıyla Galatasarayımızın başarısızlığı.. çok saçma bir düz mantık. kusura bakma.Tabiki beklenti içine gireceğiz...

    YanıtlaSil
  42. TurkoMercato24 Ocak 2010 16:50

    Jobinho gelse super olur :)

    YanıtlaSil
  43. alınacak adam B.Mc Carthy

    YanıtlaSil
  44. TurkoMercato24 Ocak 2010 17:03

    Giovani will go with Rijkaard
    http://www.elmundodeportivo.es/web/gen/20100124/noticia_53876806739.html
    Gio will be presented Monday or Tuesday at Galatasaray
    http://www.pasionsports.com/index.php?option=com_content&view=article&id=869:gio-sera-presentado-por-galatasaray-lunes-o-martes&catid=45:mexico&Itemid=41

    Kesinlik kazandi

    YanıtlaSil
  45. basarisiz olacagina dair bir cumle kurdugumu hatirlamiyorum . ustelik boyle dusunulmesin diye "he bu tabiki biz de basaramayiz anlamina gelmiyor" diye bir cumle kullandim . kaldi ki beklenti icine girmek genel olarakta cok iyi bisey degildir. ne kadar cok basarirsak o kadar seviniriz fakat beklentimizi yakalayamazsak bu hayal kiriklgi yaratir.eger hedef koymaktan bahsedilecekse de hedef koyma ile beklenti birbirine dogrudan bagli kavramlar degildir.

    YanıtlaSil
  46. siz haberlerınıze devam edın ben memnunıyetle okuyorum haberlerınızı ve soyledıklerınızın cogu da dogru cıkıyor kımseye aldırmadan calısmalarınıza devam edın arkadaslar.ınsallah dedıgınız gıbı santos gelırde rakıpler oyucu ızler takım ızler goller ızler bıraz.

    YanıtlaSil
  47. Fcn bir daha sevilmeyecek olmasına çok üzülmüş.

    YanıtlaSil
  48. santraforsuz olacaz avrupada forvetsiz değil ki ligde forvet jo olacak iyileşince baros avrupadada oynayacak korkacak bişey yok yapacaklarımız belli taktik devrimi gerçekleştiriyor rijkaard tutarsa lig az gelir bize:)

    YanıtlaSil
  49. fcn bu transferin sekteye vurma ihtimali sence yüzde kaçtır?

    YanıtlaSil
  50. "sekteye uğrama" olacak, pardon.

    YanıtlaSil
  51. quresma diolar doğru mu.

    YanıtlaSil
  52. Tesekkür mesekkür etmeyin, bu Antep macindan sonra bu adami cekecek halim hic kalmadi, nereye gidiyosa gitsin. Cok iyi oynamis gibi bide pentliyi atiyor.

    YanıtlaSil
  53. ya abi bu nonda ne bicim adam ya ,bak sunun yaptigina ,ama suc rijkard da;adama penalti attiriyor ,kim attirmissa ,bir de su elano yu neden aldi en iyi adami, abi bu gece olacak gibi bir syler!

    YanıtlaSil
  54. uefa kupasinda forvetimiz olmiyacak nonda giderse diyen arkadaslara bügün nonda cevap verdi heralde oynadi futbol´la ,bu nondayla atleticoya karsi oynasan ne olacak oynamasan ,derhal gitmesi lazim artik,resmen bitmis bu adam.

    YanıtlaSil
  55. Beyler biraz sakin olun, olursa birşeyler açıklayacağız.

    Evet görüşmeler devam ediyor, netlik kazanması bekleniyor.

    Jo haberini burdan öğrenmediniz mi RESMEN diye.
    Sonra resmi site açıklamadı mı?

    Ne bu sinir, sabırsızlık.

    YanıtlaSil
  56. Bu aksamdan sonra birdaha Nonda kalsin diyen olursa o kisinin Galatasaray sevgisini tartisacagim... Bu kadarina pes. Adam yedi bitirdi bizi, kacirdiklari bir yana son dakkikalarda Jo'a bir pas atti sanki isteyerek öyle yapti. Topu ben bile adamina atardim o kadar kötü olamaz. Nondayi cok sevdik hep beraber ama duygusaligin alemi yok. Barcelona,Madrid,Manu gibi takimlar bugünlere geldilerse takiminda 2sene oynayan her futbolcunun elini öperek gelmediler. Zamani geldi Nonda. Gec bile kaldik BYE BYE!

    YanıtlaSil
  57. FCN,
    Yasanan gelismeler Dos Santos cephesinde mi yoksa bir baska isim mi ?
    Tesekkurler

    Cem Sopalı

    YanıtlaSil
  58. bu is boyle gitmez.acil transfer sart lig basladı hala adam yok ortada.ne zaman adapte olacak gelen kisi.tamamen plansızlıgın gostergesi bunlar.arda da rezaletti bugun ayrıca belirtmek isterim.

    YanıtlaSil
  59. Fcn,
    Haldun Üstünel'in hala avrupa'da olmasından dolayı bir yabancı transfer daha olacağı ortada... Bu isim büyük ihtimalle Gio gibi kanat-forvet bölgesine bir ithimal ise Orta Göbeğe alınacak...
    Ve gönderilecek ilk isim de Nonda gözüküyor...

    Benim de en büyük korkum, her ne kadar formsuz olsada olasi Nonda`nin gidişiyle beraber Atletico maçlarında sırtı dönük oynayabilen bir forvet barındırmamamız olacak...

    Bu anlamda bu mevkide son dakika süprizi olarak yerli bir forvet bekleyebilir miyiz... Gençlerbirliğiyle iyi ilişkiler kullanılarak bir Pektemek transferi veya iyice gözden düşen Aydın ve Nonda'yı takas+para formulüyle bir Sercan transferi olabilir mi?

    Birde Lincoln bu transfer dönemini de boş mu geçecek, artik para kazanmayi geçtim Fifa'dan aleyhimize bir karar çıkmasından korkuyorum...

    YanıtlaSil
  60. @ İfa

    Neyin rezaleti açıklarmısın?

    Bir transfer yapmayınca rezillik mi oluyor.

    Ayıptır yahu..

    Zaten yapacağımız transfer lig için değil, Avrupa için olacak.

    YanıtlaSil
  61. Arda gayet başarılı,her zaman çaktırmasa da o alıyor ipten,tabi ki daha kötü oynadığı zamanlar olacaktır,her zaman kusursuz oynuyor olsaydı değeri 100 milyon euro falan olurdu,hileli oyun gibi,alsın çatır çatır kendi kalesinden gidip gol atsın.
    bunun yanı sıra bu Nonda'nın ne halt etmeye çalıştığını geçtim,bu adamı takımdan göndermeye çalışıp neden penaltı kullandırıyoruz,gülüyor bir de kaçırınca utanmadan.
    Bir diğer noktada Leo Franco'ya sövmek istiyorum,dengesizliğin daniskası,Neill'in kulağına top atmak nedir ya? her neyse umarım düzelir bu küçük şeyler.
    Ve son olarak transfer,yeni bir postta hiç aklımıza gelmeyen ve yüzümüzü fazlasıyla güldürecek bir forvet görmek istiyorum,dos Santos tamam ama bir santrafor gerekiyor mutlaka,o da olursa Galatasaray'ı biraz zor durdururlar.
    Beklemedeyiz..

    YanıtlaSil
  62. J.Elmander olabilir mi? sadece santfor degil bizdiginiz gibi, acık forvet arkası da oynayabildigi için, tam Rijkaard'a gore. Hamburg ve Olimpiyakos istiyor. HSV Ruud'u aldı.

    YanıtlaSil
  63. nonda ali turan takasi olamazmi?

    YanıtlaSil
  64. @
    reco81

    sen olsan dünkü nondayı izleyi ali turan'ı verirmisin hadi onu geçtim kayserispor tesislerine sokarmısın :)

    vardır yönetimin bir bidiği..nonda'yı feshedip alırlar yeni yabancıyı 31 ocak'a kadar vakit var helecana gerek yok..

    YanıtlaSil
  65. niyeki bence kayseride rahat oynar...onlarinda zaten samp. olacak halleri yok...bi tasla iki kus...tabi eger gönderilecek isim gercekten nonda ise

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0