Etik, Ahlak ve Kayserispor

Son günlerde yaşanan Ali Turan karmaşasından ötürü bazı yaşanan gerçekleri ortaya çıkartmak ve üzerine gitmek istiyoruz. Kayserispor takımı gibi Türk futbolunun kaliteli ve Anadolu takımlarına ekol olabilecek bir takımı yönetenler hem Türk futbolunu, hem Kayseri halkını hemde Kayserispor'u kendi kişisel ego tatminleri için kullanmak için adeta kullanıyorlar. Geçtiğimiz yaz transfer döneminde Gençlerbirliği takımının genç oyuncusu James Troisi'yi adeta kaçırırcasına kadrosuna dahil eden; oyuncuya imza attırabilmek için türlü oyunlar, senaryolar gerçekleştiren ve genç oyuncuyu resmen kullanan Süleyman Hurma ve ekip arkadaşları bununla yetinmeyip Türk futbolunu ve Türk futbol kamuoyunu karıştıran cinsten bir transfere daha imza atmıştır. Mehmet Topuz gibi bir oyuncuyu sadece daha çok para kazanmak adına dünyanın en iyi oyuncusu gibi lanse edip; satmıyoruz-satmıcaz gibi edebiyat yaparak daha fazla para kazanmak ve Türk futbolunu ego tatmini için kullananlar bugün haktan, hukuktan ve etiklikten bahsediyorlar.. Sattım, satmadım, satıyoruz, vazgeçtik gibi çocuk aklıyla hareket edenler ve akılları sıra Kayseri kurnazlığı yaparak Galatasaray gibi, Türk futbolu gibi büyük camialar ile dalga geçmeye çalışan Hurma ve ekip arkadaşlarına yaptıklarını hatırlatıyor ve hak, hukuk, etiklik gibi değerleri kullanacakları son kişiler olduklarını belirtiyoruz. Eğer biraz karakterleri ve onurları varsa iki yıl evel söyledikleri sözleri hatırlarlar ve bu yaz yaptıklarına bakarlar..

10 yorum:

  1. Bizimle ne alıp veremedikleri var anlamadım. Ligin tüm takımları Galatasaray'a düşman olmuş. Amaçlar ne onuda anlamış değilim.

    YanıtlaSil
  2. Mürsel YAVAŞ5 Ocak 2010 22:04

    Bir Haftadır düşündüğüm şeyleri aynen lanse etmişsiniz.Tebrikler Blog Yönetimi , Sizin Bu korkmadan yapmış olduğunuz kişisel haberleri gerçekten tebrik ediyorum...Başarılarınızın Devamını Ve kaliteli yayıncılığınızın Devamı diliyorum...

    YanıtlaSil
  3. sonunda rezil olacaklar ya siz ona bakin ;)

    biz kurallara göre hareket ettik okadar.

    YanıtlaSil
  4. ha sole yaw FCN ben de bundan bahsediyordum cavcavin gozyaslari yerde kalmasin.hurmaninda yanina yaptigi kar olmasin.

    YanıtlaSil
  5. kayseri tff den iyi bir ceza alirsa akli basina gelir uyaniklarin

    YanıtlaSil
  6. Şu büyüklük triplerini hiç sevmiyorum Kayserinin
    oyuncu istiyorsa ve kontratının bitimine 6 ay kaldıysa bu oyuncunun devre arası satılmasından doğal ne olabilir. Sanki Ali kalsa kafası rahat ve iyi oynayacak.
    Tolunay Hoca bir el atsında bıraksınlar inadı

    YanıtlaSil
  7. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=16458043

    hesap açık.

    YanıtlaSil
  8. hurma denen sahsin Galatasaray'la muhakkak bir problemi vardir o bizi cok da baglamaz ama uzucu olan ulkemizde adalet duygusunun sarsilmis olmasidir. tff elbetteki kayserispor'un yuzsuz sikayetini dikkate alacaktir ama cok carpici kararlar cikmasindan endise ediyorum ben acikcasi. daha bir kac hafta evvel malum takimi yenmenin ertesi basketbol takimimizin basina gelenleri hatirlamaliyiz. evet son derece kucuk dusurucu yakisiksiz bir sahtekarliga bulasmis olduk ama olaylarin kronolojisi aslinda cok seyler anlatiyor. komplo teorileri uretim erman torogluculuk oynamak istemem ama piskince ve utanmadan 3 sampiyonluk sozu verip "ne grekiyorsa yapacaz" diyenlerin saygi gordugu ulkemizde beni hic bir sey sasirtmaz. kayserispor'a donersek, lutfen sampiyonluktan buyuklukten vs bahsedipte komik duruma dusmesinler zira arsizlik, yuzsuzluk ve sark kurnazligi zaten yeterince cirkin ozellikler. adamin sozlesmesi 6aydan az bir sure sonra bitiyor dolayisiyla zaten kurallar gorusmeye ve hatta gelecek sezon icin sozlesme yapmaya musaade ediyor ama bunlarin asil hazmedemedigi en onemli oyuncularindan bir tanesinin, ustelik de Galatasaray'a bedelsiz olarak transfer olmasini caresizce izlemek. zavallilar istanbul takimlarina bizans takimlari diyerek buyuk olabileceklerini zannediyorlar yazikki! 6.5 milyona sattiklari gokhan unal'in 2sene sonraki vaziyeti, elano'dan dahi cok daha yuksek bedele (9M euro) malolan topuz'un oynadigi vede oynayacagi futbol meydanda iken kayserispor denen kulupcugun Galatasaray'a o sozum ona meshur kurnazliklarini kullanarak bedelinin 5misli karsiligi mal (kendilerinin bakis acisidir bu) satamamasinin acisidir bu. yonetim kurulu uyesi ve ayni zamanda basin sozculeri olan bir adamin kalkip "ben onlarla alay etmek icin oyle bir ifade kullandim" demesinin uzerinden gunler gecmesine ragmen en azindan kuru bir ozur dilemek yerine tff'ye sikayet dilekcesi gonderen bu rezil, arsiz kulube tek kurus kazandirmak bir yana, Galatasaray'in kurum olarak bunlarla olan tum iliskilerini askiya almasini umuyorum. bin yil daha gecse sampiyon falan olamayacaksiniz bu zihniyet ve ahlak anlayisiyla ki o stada dahi 1milyon bilet+etli ekmek promosyonu olmadan hemsehrilerinizin gelmedigini dusununce insan pek de sasirmiyor aslinda!:)
    son soz: ali turan'i bedelsiz, gokhan unal'i da (gerekirse)sezon sonunda ancak ve ancak "ederini" odeyerek transfer edip basta hurma denen dansoz, tum idarecilerinizi bir kez daha fitik edecez.:)

    YanıtlaSil
  9. bu arada yanlis kalmadiysa aklimda ankaragucu kulubuyle ali turan icin 2 milyon euro'ya anlasmis bu basiretsiz zavallilar..yani alemi sersem zannetmek boyle bir sey olsa gerek. yarim sezon sonra sozlesmesi bitecek yalnizca turkiye standartlarindaki bir "defans" oyuncusu icin hic bir takim 2 milyon euro bonservis bedeli odemez kaldi ki bu ankaragucu denen, nasil ve kimler tarafindan yonetildigi saibeli 'guzide baskent ekibinin' cok degil daha 3 gun evvel kongreye kadar getirip el ele gosteri yaptigi oyuncunun (geremi) kulubu (newcastle united) yine daha 1 gun evvel bir aciklama yaparak amiyane tabirle 'turkler'in yaptigi kolpa showun amacini biz de anlamis degiliz ama bildigimiz bir sey varki o da geremi'nin hala gecerli olan sozlesmesi dosyalarimizda duruyor' buyurmusturlar. e bir ulkede 'adalet' duygusu bir kere sarsilirsa artik oranin insanlari hic bir hilekarliga sahtekarliga sasirmaz olurlar ki yozlasmanin en basit tanimi da budur iste! balik bastan kokar arkadaslar konuyu futbol disina cok fazla tasirmak istemem elbette ama hic bir sey tesaduf degildir buna dikkat cekmek isterim yalnizca.

    YanıtlaSil
  10. Hazir olun beyler türkiyenin en "ahlakli" ve "serefli" külübü olan sözde cumhuriyeti olan OC.spor araya girmis ve talip olmus... Simdi Alinin nasil bir kisilige sahip oldugu ve gercek serefli onurlu futbolcu oldugu olmadigi, yani bize yakisacak biri oldugu olmadigi beli olacak...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0