2010 - 2011 | Emre Güngör

Hep bahsediyorduk, söz ediyorduk blogta.. Ayağı pas yapan, kademe anlayışı olan ve çabukluğuyla savunma açıklıklarına derman olacak adam Emre Güngör olacak diye. Ankaragücü'nden devre arasında gelmişti 2008 yılında.. Song'un o dönem Afrika Kupası olmasaydı onu bu forma altında görürmüydük bilinmez tabii ki.. Müthiş bir form tutturdu, Servet ile inanılmaz bir uyum yakaladı ve savunmanın değişmezi oldu. Yılların tecrübesi Song'u sildi, attı. Forma yüzü bile göstermedi uzun bir süre tecrübeli stopere.

Yaşı daha çok gençti, gelecek vaadediyor ve savunmanın sağlam olduğunu belli ediyordu. Parıl parıl parlayan bir yetenekti Emre Güngör ilk geldiği günlerde, şimdi de öyle... En büyük sıkıntısı çok çabuk sakatlanması ve bir türlü toparlayamaması kendisini sakatlık sonrası. Kısacası onu sakatlıklar yaktı. Tam iyileşti denirken tekrardan sakatlandı, tam form tuttu denirken yine sakatlandı. Euro2008 sonrasında bir türlü kendisini bulamadı Emre, eskisi gibi olamadı. Bu sezon sakatlıklardan fırsat buldukça sahada yerini aldı. Tam bir karmaşa olan savunmada Neill ile ortada oynadılar, Trabzon maçında kendi ipini kendisi çekti.

Bugün Tolunay Kafkas onu yeni takımında görmek istiyor ve bir takım girişimlere başlamış durumdalar. Tolunay istedi, Antep yönetimi harekete geçti, Rijkaard olur dedi ve Emre Güngör'ün transferi çok büyük ölçüde bitti. Gerçekleşmemesi için Emre ile anlaşamamaları gerekiyor ki; ona da ben ihtimal vermiyorum bu saatten sonra.. Gelecek sezon kendisini çok ama çok büyük bir ihtimal ile Gaziantepspor forması altında göreceğiz. Yolun ve şansın açık olsun Emre Güngör.

27 yorum:

  1. gercekten cok yazik oldu. Frank Rijkard kendi sistemine uymuyor diye emre ve servet i yolluyor ama sozlesmesi bitince muhtmelen avrupa yolunu tutacak rijkard. Biz bu gidecek iki stoperi cok ariyacagiz gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Servet'in neresini arayacağız onu merak ediyorum. Hadi Emre yine bir nebze belki diyeceğim ama..

    YanıtlaSil
  3. Emre de Servet'de artık günümüz futbolunda kendini geliştirememiş ve yetenek olarak da mantelite olarakta çok geri kalmış oyuncular.
    Naill baktığınız da çok şöhreti olmayan vasat bi oyuncu gibi ismine bakınca ama oynadığı oyuna bi bakın arada nasıl bi fark olduğunu görün.

    Oyüzde bence yoları ayırmak en doğru karar.Bırakalım bazı şeylere duygusal yaklaşmayı önümüze bakalım...

    YanıtlaSil
  4. Servet'e tüm taraftar ya sabır çekerken takımda yaşanan gaz ve türk patlamasının ardından bi baktık Servet yıldız olmuş! Servet yıldız falan değil bildiğiniz kazmadır. Bir an önce gitmesi en hayırlısı olur. Ancak Emre'ye üzülürüm yaptığı hatalara rağmen çok beğenirim kendisini. Dediğiniz gibi sakatlıklardan sonra toparlanamadı, o şansı bulamadı.

    Merak ediyorum acaba son haftalarda Hakan Balta sol stoper, Caner sol bek oynayacağına Emre stoper Hakan sol bek oynasa Fb den 10 puan fark yer miydik? Hiç sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Gökhan Zan denen balta dururken Servet ve Emre gibi iki stoperi kaybediyor olmamıza inanamıyorum

    YanıtlaSil
  6. Emre Güngör ciddi bir kayıp.Çoğu kişi tarafından fazla beğenilmeyen birisi olsada her görev verildiğinde en iyi şekilde yerine getirmiştir.Hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
  7. Emre iyi bi rotasyon oyuncusu, alternatifti gönderilmesi kötü olur bence, ama Servet hiçbi şekilde sisteme uymuyor, sürekli yanpas ve dandun oynuyor yavaş bi adam, kesinlikle iyi fiyata satılması lazım, Rijkaard'ın şablonuna uygun değil, ki son maçlarda gördük forma şansı bulamadı H.Balta'yı çekti Neill'ın yanına ki Hakan'ın da bi maçta Keita'ya sanırım atak başlatan klas bi pas'ı vardı unuttum, Caner'de solda oynuyordu.

    YanıtlaSil
  8. Gokhan Zan gibi niye alindigi neye yaradigi belli olmayan dumduz, beline donduremeyen (Advanced Playmaker daha iyi demis ya neyse:) ustune ustuk bir de muzmin sakat kadroda dururken Servet'e yeteneksiz demek icin kadroda Cannavaro'lar Puyol'lar cirit atmasi gerekir! Bu kimilerinin begenmedigi adama daha 12ay evvel 8milyon euro veriyordu Marsilya malum sebeplerden is son dakikada yatmisti hatirlayin lutfen ama mesele ne yazikki yonetim ne yaparsa dogru yapiyordur sartlanmasiyla icraatlara bakmak olunca Servet yeteneksiz de olur "gunumuz modern futbolu"na uyumsuz da olur. Hadi 1 sene evveli hatirlayamiyoruz hafiza durumumuz o derece vahim, bu sene altin karmaya secilen Bursa'li Omer, Trabzon'dan Egemen, Fener'den Bilica ve hatta Besiktas'li Ferrari nasil oyuncular, bilmeyenler icin "cagdas futbolda defans oyunculari" tadinda bir yorum-analiz yazarsaniz hem onlar ogrenir hem de onyargilar dagilir olmaz mi?

    YanıtlaSil
  9. Ha bir de iki senedir sakatliklardan bu kadar cekmis bir takim olarak (gecen sene G Zan) bu sene Grella'nin pesinden kosmamiz da bir baska hayret konusudur! 20 senedir futbol izliyorum sistem taktik felsefe hepsi guzeldir anlamlidir ama mantik yoksa yapilan islerde hepsi bosa gider!

    YanıtlaSil
  10. uğur uçar'la beraber gönderileceği söyleniyordu..uğur'un akıbeti ve murat ceylan konusunda bi gelişme varmı?

    YanıtlaSil
  11. Arkadaslar bence Servete biraz ayip ediyorsunuz.
    Son sampiyonlugumuzu hatirlayin ve en cok kimlerin katkisi oldugunu dusunun.
    Derseniz ki cok vakit gecti futbol cok gelisti ozaman diyecek biseyim yok.
    Ama Servet-Servet diye bagirip tapma hareketi yapilan adamda oydu unutmayalim.

    YanıtlaSil
  12. dün bi sitede görmüştüm moralim bayağı bozulmuştu bugünde FCN yi acıp haberi açınca kan beynime sıçradı.Türkiyenin en iyi stoperini kaybediyoruz maalesef..

    YanıtlaSil
  13. topaldan sonra emre' de gitti..2-3 tane oyuncuda var onlarda giderse hayırlısıyla bu sene izlenir işte bu takım..tabi yerine onlar gibi top yapma özürlü adamlar alınmassa..
    bu yorumum çoğu kişiye saçma gelebilir belki ama ben 90 dakikadan zevk almak isterim ve 3 gün sonra unutulan şampiyonlukların bana faydası olmuyor ve benim takımım şampiyon olduğu için büyük değil...Neden barca'nın maçlarını hiç kaçırmamaya çalışıyorsam işte bu sebepten..

    YanıtlaSil
  14. Beyler tamam Emre iyi bir oyuncudur, potansiyelli bir oyuncudur fakat sezonun 10 maçı oynayıp 24 maçı sakat olduğu için oynayamayan bir oyuncudur. Ayrıca öyle bir konuşuluyor ki, Türkiye'nin en iyi stoperi, takımın en iyi stoperi vs. O zaman biz Lucas Neill'i boşuna izliyoruz şu anda, afedersiniz ama fazla abartmıyormusunuz?

    Emre'nin nesini gördünüz bugüne kadar? Evet ilk geldiği yıl muhteşem bir performans sergiledi kabul ediyorum fakat sonrasında bulamadı kendisini. Sakatlıklardan kurtulamadı bir türlü ve her sezon en az 15-20 maç sakat olan adamı kadroda tutmak ne derece doğru?

    Grella çatır çatır topunu oynar eğer sakatlanırsa işte o zaman sıkıntı başlar. Toparlanması sıkıntı olan bir oyuncu ama müzmin sakat falan değil, sizde herifi amma şey yaptınız yahu. Hayatınızda kaç kere Grella'yı canlı izlediniz veyahut takip ettiniz de böyle sezonda 20 maç kaçırıyor gibi yorumlar yapıyorsunuz Allah aşkına?

    YanıtlaSil
  15. FCN biraz acimasiz olmamis mi ama arkadasim? Emre'nin ilk geldigi yil 2008 idi zaten ara transferde (Euro 2008'i hatirlayin: kim sakatlanmisti da Servet ile birlikte Milli takimin savunmasini ayatkta tutmustu?)yani 2.5 sezon olmus simdiye dek ve evet sakatlik problemi olan bir oyuncu suphesiz ama Grella ne, G Zan ne arkadaslar? Bir de su hayatimizda en kac kere izlersek yorum yapabilirizi bir kurala baglasak iyi olacak artik sanirim. Hayir ben 3-4 kez izlesem yeter akli basinda bir kaniya varabilmek icin ama yinede insanin kafasi karisiyor. Neyse uzatmayalim bence yanlis transfer olur, sakat degilse eger evet cok mucadeleci inatci oyuncu bu da cok iyi ama defansif cift yonlu degil ne yazikki hatta soyle diyebilirim Fink'in teknigi az biraz daha gelismis ve Italyan olani. Italyan olmasi harika evet ama kanayan yara orta sahaya ilac olmak ile yakindan uzaktan alakasi olmaz. Tek teselli su yeni cikan 6+2+2 (nasil bir kuralsa yazinca bile tuhaf!) kuralidir benim icin.

    YanıtlaSil
  16. Ayrica oyuncu istatistikleri icin:

    http://www.rovers.co.uk/page/ProfilesDetail/0,,10303~31493,00.html

    Ben de sasirdim cok ama adam hakikaten de 20 macin uzerinde kacirmis:)

    YanıtlaSil
  17. @ CH

    Grella İtalyan değil Avustralyalı, sadece İtalyan altyapısına sahip ve Parma'da uzun bir dönem oynadığı içinde İtalyan pasaportu taşıyor.

    Blackburn'de forma giyememesinin sebebi yaşadığı ciddi bir sakatlık geçirdi ve bu yüzden de pek fazla forma şansı bulamadı. Zaten haberimizde de Blackburn Rovers'ta yaşadığı sakatlıkları belirttik.

    Ayrıca şu anda box to box oyuncu yerine saf defansif ön libero arıyoruz. Takımda en boş bölge ve transfere en ihtiyacı olan bölge DM. Ayrıca Grella'nın ofansif yönüde gelişmiştir ve ileri geri çalışan bir oyuncudur.

    Fink ile kıyaslaman Grella'ya ayıp olmuş açıkcası, o kadar da değil :) Az biraz tekniği dediğin adamın uzaktan pat-yok füzesini andıran şutları var. :)

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Oynadığı maç sayısı iki elin parmaklarını geçmeyen veya 21 22 yaşına gelip hala kendisini A takım seviyesine getirememiş adamlar için koparılan yaygaraya inanamıyorum cidden..

    Servet de gönderilsin mümkünse..Yanında Ayhan ile birlikte..Bu takım için kambur olan adamlar bunlar.. Son 2-3 senedir futbolu hep geriye giden adamlar için üzülmek saçma geliyor bana..

    Stoch-Yasin-Veli gibi adamlar lazım bu takıma..Genç ve başarıya aç..

    Yasin ve Veli ne zman açıklanır bu arada??Warmı yeni gelişmeler bu konuda ?

    YanıtlaSil
  20. Yalnizca Italyan pasaportu tasimasi yada orada hatiri sayilir surede bir kariyer yapmasindan degil de ana-babasinin Italyan gocmeni olmasindan dolayi oyle demistim ben ama neyse konumuz adamin kani, milliyeti degil neticede.

    Cok dogru soyluyorsun bu adam saf defansif ve benim de bir cok taraftar gibi derdim box-to-box oynayan gercek anlamda cift yonlu bir oyuncunun mumkunse transfer edilmesi yoksa evet Grella da eger sakatlik yasamazsa - ki isin burasi cok urkutucu - faydali olabilir. Kanayan orta sahaya cozum olamaz derken bunu kastediyorum yani.
    Fink konusunda biraz haksizlik yapmis olabilirim belki:) ama ben Grella'nin ondan cok ustun bir oyuncu olmadigini dusunuyorum.

    Bu arada Arda konusu ne olacak sizce? Her ne olursa olsun fazla uzamaz umarim zira tum taraflar cok yipraniyor boyle yilan hikayesi transfer dedikodularinda.

    YanıtlaSil
  21. Ihtiyaclarimiz belli. Tam bir senedir konustuk.

    Sahsen transfere en ihtiyacimiz olan bölgenin DM oldugunu düsünmüyorum. Bastan söyleyeyim Grella'yi bilmem, izlemedim. Iyi olabilir, olmayabilir. Kötüdür gelir müthis oynar.
    Evet, DM'ye de ihtiyac vardir (Topal bu ihtiyaci bazi formsuz dönemleri haric pekala görüyordu), ve Grella buna yarayacaksa buyursun alsinlar, birsey diyemem, tanimiyorum.

    Ama asil ihtiyac kesinlikle CM dir. Bu bütün maclarda kendini göstermistir. 4-5 fark attigimiz maclar da bile.. Takim kesinlikle kendi bünyesine (ve kesesine uygun) Xavi'sini Gerrard'ini Fabregas'ini ariyor. Bunlar sert, güclü, defansa tam destek ve ofansta kreatif oyuncular.
    Bunlarin takima uygununu bulmamiz gerekiyor. Yoksa bu takim sinif atlayamaz. Türkiye'de sampiyonluklar görür belki ama GS'a yakisani, beklediklerimizi, bizi diger takimlardan farkli yapan hedeflerimizi elde edemez.

    Satilan oyuncularimiza gelince..

    Topal'in gitmesinin zamani gelmisti sanirim. Izin vermemek ayip olurdu. Gurur duymamiz gerek. Tarafli basinda Galatasaray'in bir oyuncuusunun dünyanin sayili klüplerinden birine transfer oldugu tabii ki hak ettigi kadar yer bulmadi. Sasirmadik. Adam Ispanyanin Barca ve Real'den sonra en iyi takima gidiyor!

    Güngör transferi ise sahsen beni üzer. Hem Güngör icin, hem de GS icin. Defansta Servet anladigimiz kadariyla gidici.Zan'la bu isin olmayacagini biliyoruz. Geriye Neill ve Balta( Caglar'in gelmesiyle) kaliyor. Iki stoperle heralde bu isin olmayacagini ögrenmisizdir. Artik bir Kewell da olmayacak sanirim defansa gecirecegimiz:)
    Stoperde önemli isimler düsünülmüyorsa takima; CH'nin da yazdigi gibi takimda Puyollar cirit atmiyor. Bu yüzden Emre'nin hatta Servet'in bile satilmasi bence büyük lüks.

    Transfer sezonu daha uzun, bakalim yönetim neler yapacak.

    YanıtlaSil
  22. Ali Turan'in da var bu arada tabii. Güngör bunlar icerisinde yedek mi kalir, yoksa 11e mi oynardi tam bilemiyorum. Umarim Rijkaard'in okeyi alinmistir yollaniyorsa.

    YanıtlaSil
  23. Emre'yi tek hatasında silenler bakalım Grella'nın bu hatasına ne diyecekler ?
    http://ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=73410

    YanıtlaSil
  24. @ A.P.

    Emre'yi sadece hataları yüzünden değil yaşadıkları yüzünden de göndermek istiyorlar. Sakatlık problemi var Emre Güngör'ün. Bir türlü kendisine gelemedi, ayrıca hangi oyuncu hata yapmıyor ki?

    YanıtlaSil
  25. Ben Emre'nin kalmasını istiyorum ama sırf o hata yüzünden sevmeyen var onu. Ona istinaden verdim linki.
    Ben karşıyım hata yapanı yollama isteğine

    YanıtlaSil
  26. Pek alakasi yok yada dogrudan alakali bilemedim simdi ama Neeskens cok 'bilen' seyler soyluyor

    "Takım arkadaşınız sizden aldığı pasın ardından topu verebileceği kimseyi bulamıyorsa eğer, bu onun suçu değil, onu çevreleyen diğer oyuncuların kabahatidir''

    http://www.milliyet.com.tr/neeskens-yeteri-kadar-mucadele-ettik-mi-acaba-/spor/sondakika/06.06.2010/1247422/default.htm?ref=haberici

    YanıtlaSil
  27. Ch: neeskens çok güzel bir saptama yapmış,sonuna kadar haklı..oyun zekası,futbolun gereğidir zaten adamın dediği..ama birde şu var; topu verebileceği kişiyi buluyorda o topu bir türlü ona atamıyorsa ( servet,emre g, lugano,egemen,vb..) o zaman sorun arkadaşlarda değil profesyonel olarak üst düzeyde top oynayan bir futbolcunun hatasıdır..futbol sadece fizikle,kafa topuna çıkmayla olmuyor..ha mücadeleyi çok iyi yapan ama topu oyuna sokamasada takımın değişmezi,kanı olan bir adam tanırım oda Bülent korkmaz'dı..Bence kaptan şimdi oynasaydı rijkard onu bile oynatmayabilirdi..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0