ALTYAPI | Turnuvanın en iyi kalecisi Alperen.

10-12 Ağustos tarihlerinde Romanya'da düzenlenen Hagi Talent Cup'10 turnuvasında Galatasaray U17 takımının kalecisi Alperen Uysal turnuvanın en iyi kalecisi seçildi. Galatasaray U17 ve Türkiye U17 Milli takımınında kaleciliğini yapan genç kaleciyi başarısından ötürü kutluyor, daha büyük başarılara imza atmasını temenni ediyoruz.

Maçlarda iyi, penaltılarda etkisiz bir görüntü çizen Alperen'in en büyük eksikliği turnuvada izlediğimiz maçlara göre kuşkusuz penaltılar. Genç kaleci penaltılarda köşelere uçmak yerine bir metre önüne zıplamayı tercih ediyor. Barcelona karşısında penaltılarda üzerine gelen topu kurtaran genç kaleci diğer tüm penaltılarda topu ağlarımızdan çıkarttı. Genel itibariyle turnuvanın üç maçında 90 dakikalık süre boyunca iyi işler yapan genç kalecinin penaltılardaki zayıflığının üzerine gitmesi gerekiyor. Yaşı daha çok genç, ilerleyen dönemlerde daha iyi bir kaleci olabilir.

Bu arada turnuvanın ödül törenine Galatasaray U17 takımı 'El Comandante Hagi' t-shirtleriyle çıkarak efsanevi oyuncusu Hagi'ye çok büyük bir jest yaptı.

5 yorum:

  1. Galatasaray altyapısından kaleci çıkmaz diyenlere :) Emirhan 1, Alperen 2

    YanıtlaSil
  2. Daha önce verdiginiz haberle ( http://fossacimbom.blogspot.com/2010/08/altyapi-u17-takmmz-bu-sefer-kaybetti.html )

    bakin Academia Hagi Macindan ne yazmissiniz Alperen hakkinda:
    "Galatasaray U17 takımında en etkili isim hücum bölgesinde oynayan Seçkin Doğan olarak görünürken, takımımızın kalecisi Alperen Uysal'ın ciddi eksikleri göze çarpıyor"

    YanıtlaSil
  3. @ Rajdie

    Academia maçının haberlerinde penaltıların özeti bulunuyor. Penaltılarda oyuncunun ne kadar etkisiz olduğunu görürsün. Keza Alperen her ne kadar maçlarda iyi bir performans gösterse de penaltılarda inanılmaz kötü bir performans gösteriyor. Bunu bu yazımızda da belirttik.

    YanıtlaSil
  4. diğer yönleri iyi olup penaltıları yiyen bi kalecinin ciddi eksiklikleri mi olmuş oluyor?

    YanıtlaSil
  5. Eğer puan vermek gerekirse 5 üzerinden,

    Birebirler 3
    Penaltılar 1
    Yan toplar 3
    Refleksler 4
    Topu oyuna sokma 4
    İletişim 5

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.