Dükkanı kapattık..

Ara transfer dönemini gün itibariyle kapatmış bulunuyoruz. TFF tarafından kulüplere tanınan gece yarısına kadar belgeleri yetiştirme süresi devam ediyor. Transfer çalışmaları yapan kulüpler oyuncuların transfer belgelerini gece yarısına yada ek süre isteyerek yarına kadar federasyona bildirmek zorunda.. Fakat tüm bu kıstaslara rağmen Galatasaray transferi kapatmış bulunuyor. Kadrosuan Culio, Kazım, Yekta, Stancu, Zapata gibi isimleri katan bunun yanı sıra kiralık olarak Emre, Musa ve Mehmet Batdal'ı Konyaspor'a gönderen, Ali ve Serdar ile de yollarını ayıran takımımız devre arasında bir çok isimle görüştü. Misimovic konusunda da önümüzdeki günlerde veya haftalarda bir gelişme görmemiz pek mümkün.. (Takımdan gönderilmesi konusunda değil, takıma katılması konusunda)

Peki kimdi bu Galatasaray'ın görüştüğü isimler? Yerli olarak sıralamaya başlayalım. Ligde bazı takımdaki oyunulara talip olan takımımız daha çok gurbetçi seferi yapmak istedi. Fakat kimi transferde karşı takım ile anlaşılamadı, kimi zaman rededildi veya şartlar uygun olmadı. Menajer oyunları, oyuncuların vazgeçmeleri gibi durumlarda eklenince bir çok yerli isimde sonuç alınamadı. Tabii birde ligimizdeki bazı takımların ederinin 3 katı fiyat istemesi de önemli faktör oldu. Sezer Öztürk, Volkan Şen, Yiğit İncedemir, Taner Yalçın, Cenk Tosun, Tunay Torun, İlkay Gündoğan istenilip fakat imza attıralamayan yerli isimler. Gelecek sezon için bir hamle yapıldı, yerli oyuncu transferi adına. Bonservisi Bayern Münih'te olan bu sezon kiralık olarak Nurnberg forması giyen Mehmet Ekici için gelecek sezon adına önprotokol yapıldı. Bu önprotokolün şartlarını net olarak bilmiyorum. Sezon içerisinde özellikle Mayıs ayı gibi şablon ortaya daha net çıkar. Ödemeler veya verilen sözler yerine getirilmezse Mehmet transferi de havada kalır. Şimdiden söyleyelim, sonra başımıza bela olmasın.

Yabancı oyuncu transferinde de son derece tatminkar isimler ile görüşüldü. Fakat kimi transferde oyuncu hiç düşünmeden redetti, kimi transferde kulüp ile rakamda anlaşılamadı kimi transferde de sadece istemekle kaldık. Özellikle transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Mauro Formica'nın transferinde Güney Amerika klasiği bir menajer şirketi karmaası mevcuttu, bu yüzden transferi askıda kaldı. Lucas Biglia konusunda ise Belçika ekibi ile bonserviste anlaşılmasına rağmen ödeme ile ilgili ve fiyat ile ilgili sonradan sıkıntılar yaşandı. Sergio Romero ve Samir Handanovic isimleri de kale için alternatifler arasındaydı. Romero konusunda da ciddi görüşmeler oldu ama AZ Alkmaar ile bonserviste anlaşılamadı. Handanovic konusunda ise Udinese görüşmeleri bile başlatmadı, yani düşünmeden redetti. Ortasahaya takviye için Kim Kalström ile de görüşüldü. Lyon ile anlaşılmadı zaten İsveç'li ortasaha oyuncusu da pek sıcak bakmıyordu. Bunun yanı sıra Kranjcar, Dempsey ve Bradley transferleri içinde bizim yaptığımız teklifler doğrudan rededildi, yani bu üç oyuncu gelmek istemedi. Forvete düşünülen isim Mounir El Hamdoui idi. Fakat Suarez'in gitmek istemesi ve Liverpool'a transfer olma durumu nedeniyle teklifimizi iletmemize karşın Ajax oyuncuyu bırakmayacağını açıkladı. Forvete düşünülen diğer isim Fransız forvet Djibril Cisse oldu. Panathinaikos ile bonserviste anlaşılamamasının yanında oyuncuda takımından ayrılmak istemedi.

Neyse, cümleten geçmiş olsun.. Kalan sağlar bizimdir!

12 yorum:

  1. EN BÜYÜK TRANSFER MISIMOVIC OLUR!!!!

    YanıtlaSil
  2. Yanlış anlamayın ama bir masal gibi okuduk. Yönetim güzel bir masal yazmış. :)

    YanıtlaSil
  3. hagi ile gelenler onla birlikte giderler çok basit ve net...
    Misimoviç kadroya dönmeli ama tabi romen inadı oynatmıycam diye tutturursa yapacak bişe yok misi kadro dışı kaldıda takım çok mu iyi oynamaya başladı...Kadrodışı kalcakları sıralarsak o en sonda gelir...

    YanıtlaSil
  4. bu transfer döneminde fossa'ya pek iş düşmedi yine yalan oldu bundan sonra emin olup yazmanız daha iyi olur

    YanıtlaSil
  5. @ Giallo Rosso

    Yalan oldunuz, emin olup yazın derken?
    Bu transfer döneminde hangi oyuncu için 'kesin' ibaresi kullandık? Veya yalan oldunuz derken kimden kastediyorsun? Biraz açık yazarmısın.

    YanıtlaSil
  6. doğru hamleler 7tane olmuştu ama hiçbiri takıma gelmedi :)

    biglia yerine yekta.cisse yerine stancu.romero yerine zapata.formica yerine culio.genç forvetler yerinede kazım geldi :)

    bari bu 5 hamleden 2-3tanesi tutsada takım biraz kendine gelse.Stancu inşallah bu hafta gol atar bu hafta gol atarsa galatasarayın yeni kralı derler.Atamazsa daha fazla beklemeyip, galatasaraya 5milyoneuro daha kazık attı hagi derler :))

    YanıtlaSil
  7. formica'yı para yok diye almayan alamayan zihniyet seneye formica için kafasını taşlara vurucak... umarım biz de stancu için kafamızı taşlara vurmayız... bursa'da altidore döktürürken umarım kafamızı yine aynı taşlara vurmayız... baros sakatlanınca yine um...

    yeter yahu neden hep umuyoruz, diliyoruz...

    YanıtlaSil
  8. @ FCN

    deger bilmez birkac "okuyucu" yüzünden caninizi sikmayin.bu transfer dönemindede cok güzel yazilar düzenlediginiz icin tesekkür ederim.

    Su MISIMOVIC olayinda bi gelisme varsa aktarirsaniz cok iyi olur.belki maclarda bir iki gönderme yapsak hagiye affedebilir.benim görüsüm hagi coktan pisman ama bir sebep ariyor bence.saygilar

    YanıtlaSil
  9. Galatasarayın elinde 4-4-2 nin yandan yemişi olan baklavalı orta sahada diye bilinen 4-1-2-1-2 yi uygulacak iyi bir kadro var aslında. nedendir bu 4*3*3 ısrarı anlamış degilim.

    Ufuk

    Sabri Servet Hakan Insua

    Cana

    Yekta Culio

    Misimovic

    Arda
    Stancu

    ki daha bu kadroya baros kewell pino neill eklenecek. nedendir bu ısrar anlamış degilim.

    YanıtlaSil
  10. @Elve

    Kesinlikle 442 ye dönüşe katılıyorum. ama baklavaya uyar mıyız bilmiyorum. stancu-baros veya stancu-pino ikilisi bomba forvet olur farkında değiliz. arda-culio-yekta-kazım(hiç içime sinmedi) güzel bir 4lü olur. ama geri dörtlümüz hala facia hele kalemiz daha da beter.

    YanıtlaSil
  11. takım 4-4-2 ye dönerse kanatlarda orta göbeği destekleyecek oyuncular yer almalı yani sol tarafta culio sağda yekta gibi ancak bu durumda göbekte oynayacak oyuncu kalmaz.. kanatlarda kewell pino arda kazım gibi oyuncular yer alırsa takımın orta göbeği tamamen çöker çünkü bu oyuncular oyunun sadece ofansif yönünü ıugulayan isimler.. bence klasik bir 4-4-2 ye uygun kadro yapımız mevcut değil.. baklava düzende oynamak için ise mutlak suretle misimovice ihtiyaç var ancak haginin onu oynatması imkansız olduğundan biz yine 4-3-3 e devam edecegiz en azından sezon sonuna kadar..

    YanıtlaSil
  12. 442 oynarsak kalede zapata(ufuk)
    geride sabri-servet(H.Balta)-Neil-insua(çağlar)
    ortada Culio(misi)-Cana sağda yekta(pino),solda Arda(Emre Çolak,Kewell) ileride kazım-stancu(kewell,pino,Baros)

    Bildiğiniz üzere 4-4-2 de orta sahanın ortası bir teknik çift yönlü bir de güçlü mücadeleci çift yönlü ortasaha ile oynanabiliyor yani cana sert dirençli culio ise daha teknik ve yetenekli ancak misi geri dönerse culio yu kesebilir çünkü misi clasic AMC gibi ağır değil koşan cinsten

    Bunun yanında 4-4-2 nin ileri ucu biri güçlü yırtıcı birde bitirici fırsatçı forvet ile güzel olur yani kazım yırtıcı dayanıklı ve baros (Stancu) bitirici burada stancu-baros ikilisi iyi olmaz çünkü türkiye şartlarında omzu koyan(Servet gibi) defans baros kewell pino hatta stancu gibi isimlerden topu alır hatta hakemde faul vermez bu yüzden kazım gücü ve direnciyle hem ilerde top saklar hemde defansı yıpratır bu şekilde 2. forvete pozisyon hazırlar
    yani ben 4-4-2 den yanayım tabii bu şekilde oynanırsa...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0