19.05.2009 - Dostluk(!) Maçı


Galatasaray ve Fenerbahçe profesyonel futbol takımları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde dostluk(!) derbisine çıkacaklar. 19 Mayıs 2009 Salı günü İnönü Stadı'nda saat 20:00'de oynanacak karşılaşmanın hakemleri ilerleyen günlerde Merkez Hakem Kurulu tarafından belirlenecek.


En son oynanan maçta iki takım oyuncularından Arda Turan, Semih Şentürk, Diego Lugano, Emre Aşık, Sabri Sarıoğlu, Emre Belözoğlu, Colin Kazım, Morgan De Sanctis maç sırasında kavga etmişlerdi.


19 Mayıs 2007 günü oynanan bir diğer karşılaşmada Ali Sami Yen tam bir cehenneme dönmüş ve Türk futbolunda Galatasaray'ımız eşi benzeri görülmemiş cezalara çarptırılmıştı. Galatasaray meşhur '33.Hafta' faciasından sonra 5 maç seyircisiz oynama ve 100.000 TL para cezasına çarptırılmıştı. Meşhur 33.hafta olaylarında 3bin meşale yakılmış ve tribünlerde bulunan toplam 12bin koltuk kırılıp sahaya atılmıştı.Ayrıca maç içerisinde tahmini 5bin pet şişe sahaya atılmıştı. Maç öncesi polisle çıkan olaylardan ötürü tam 8 kişi bir süre gözaltında tutulmuştu.
Kadıköy'de oynanan bir başka maçta oyuncumuz Hasan Şaş'ın kafasına yumurta ve ayranlar atılmıştı. Bu olayları yapanlar Kadıköy'de küfür yok derlerken aynı zamanda futbol terörünü tetikleyen insanlardı. Ve yine bu olayları yapanlar bu futbol terörünü gerçekleştirenlerin Fenerbahçeli olmadıklarını savundular. Halbuki bu olayları sadece 1,2 kişi değil 50bin kişi 'organize' bir şekilde gerçekleştiriyordu.


Kadıköy'de oynanan bir başka maçta oyuncumuz Mondragon'a maçtan önce yüzlerce pet şişe atılmış ve maç esnasında bulunduğu kalenin hemen yarım metre arkasına ses bombası atılmıştı. Oyuncumuz bir süre geçici sağırlık geçirmiş ve oyun yaklaşık 10 dakikalık bir aradan sonra devam edebilmişti. Kadıköy'de olay yaşanmaz diyenler yine bu savundukları tezin bir yalandan ibaret olduğunu gösterdiler. Aynı maçta oyuncularımız dakikalar boyunca ağır küfürlere maruz kalmışlardı.


Kadıköy'de oynanan başka bir maçta ise maçtan önce teknik direktörümüz Eric Gerets'in alnı yarılmıştı. Bu kaza -ki kasıtlı ve organize yapılan bir hareket- tribünlerden atılan bir madeni para ile gerçekleşti. Maç sonunda bir basın muhabirinin sorduğu soruya ise "Parayı atan gerçek bir nişancıymış, tebrik etmek gerekir" diye imalı bir cevap veren Gerets'in alnının yarılmasında etkili olan kişilerin Fenerbahçe taraftarı olmadıkları iddaa edildi ve her derbide yaşanan olaylardaki gibi Kadıköy'de küfür ve olay çıkmaz iddaaları savunuldu, durdu. Halbuki bu iddaalar daha önce defalarca kendileri tarafından yalanlanmış ve Fenerbahçe camiasının ne kadar dost(!) olduklarını göstermişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0