ÖZEL RÖPORTAJ | Okay Yokuşlu (2011)


Kendini kısa cümlelerle tanıtabilir misin? Futbola başlangıcın nasıl oldu? Okay Yokuşlu kimdir, normal hayatında neler yapar?
Futbola başlangıcım benim isteğimle oldu. Babama doğum günümde beni bir futbol okuluna yazdırmasını istedim, yazdırdı ve destekledi beni. O zaman yaşım küçük olduğundan dolayı, eve yakın olan Karşıyaka Spor Okulu’na başladım. Sonradan Altay’ın daha iyi bir altyapısı olduğuna inandık ve lisansım çıkmadan buraya geldim. Hafta içleri okula gitmeye çalışıyorum, onun dışında idmanlardan sonra burada takımdaki arkadaşlarımla gezmeyi severim zaten hafta içleri hep tesiste kalıyorum.

Çok genç yaşta attığın goller ile Altay'da bir anda parladın. Gerek Orduspor maçında attığın ve takımına beraberliği getirdiğin gol, gerekse kupada Tokatspor maçında attığın gol bir anda senin konuşulmanı sağladı. Nasıl karşıladın bu durumu, hayatında bir anda neler değişti?
Ben her zaman altyapıda büyüklerimle oynadım ve kendime güvenim hiçbir zaman kaybolmadı. A takıma çıkmayı erkenden bekliyordum ama şans gelmesi çok erken oldu. Geçen sene devre arası Antalya kampına katıldım. Fuat Yaman başımızdaki teknik direktördü. Kampı çok iyi geçirdim ve Tokatspor ile kupa maçımız vardı. Maçtan bir gün önce Fuat Hocam bana “Bu maçta performansını beğenirsem, seni ligin ilk maçında oynatacağım.” söylemişti. Ben de Tokatspor maçında iyi oynadım, sonra ligde oynamaya başladım. İlk maç deplasmandaki Kartalspor maçıydı ve 90 dakika sahada kaldım. Ertesi hafta Milli Takım maçım vardı fakat Fuat Hocam bu maç için bana izin aldı ve Alsancak Stadı’ndaki ilk maçımda önemli bir gol attım. O sezon içinde, Kocaelispor maçında da son dakikalarda, galibiyeti getiren golü atmıştım. Bu sayede ligin en genç gol atan oyuncusu oldum. İnsanlar böyle bir şeye pek alışık olmadıkları için olsa gerek çok büyük ilgi gösterdiler.

Altay altyapısında futbola başladın. Hedeflerin arasında bir başka röportajında Altay'da kaptanlık yapmak olduğunu belirtmiştin. Her altyapıdan yükselen oyuncu gibi kaptanlık düşünüyorsun sanırım, düşüncelerini alabilir miyiz bu konuda?
Altay’ın benim her zaman evim olduğunu düşünüyorum ve Altay’ı çok seviyorum. Şu anda kendi kariyerim açısından sağlam adımlar atmayı planlıyorum ve kendimi daha çok geliştirmek istiyorum. Ne zaman olur bilemem ama inşallah Altay’da bir gün kaptan olurum.

İzmir'in uzun süredir Süper Lig'de temsilcisi yoktu. Geçen sene Bucaspor bu hasreti dindirdi dindirmesine fakat bu sene yeniden Bank Asya'ya düşmeleri muhtemel bir durum olarak görünüyor. Ne düşünüyorsun bu konu hakkında?
Bucaspor geçen sene sürpriz bir çıkış yaptı. Ben de ilk çıktığında sevindim ve bunun ilk adım olacağını düşündüm. Bucaspor geçen sene Bank Asya Ligi’nde gerçekten kuvvetli bir takımdı ancak Süper Lig’e çıktıktan sonra kadroyu çok değiştirdiler ve bu yüzden şu anda düşme tehlikesi yaşıyorlar diye düşünüyorum. Ama bu demek değildir ki, İzmir takımları Süper Lig’e çıkamayacak, bu bir ilk oldu ve inşallah devamı gelir.

Altay altyapıdan yeni jenerasyonlar ile tecrübeli oyuncuları harmanlamayı seven bir kulüp ve köklü bir geçmişi var. Sende altyapıdan yükselen bir oyuncusun. Altay'ı yakın zaman içerisinde Süper Lig'de görebilir miyiz peki?
Altay’ın altyapısı, Türkiye’de sayılı altyapılardan birisidir. Altay’da oynarken, bu kulübün tarihini, geçmişini her zaman duyarsınız. Altay gençlere önem veren bir kulüptür ve A takıma çok sayıda oyuncu çıkartıyor. Böyle devam edilip de istikrarlı bir kadro çıkarılırsa, Altay’ı Süper Lig’de tabii ki görebiliriz.

Bank Asya'nın ve Türkiye Kupası'nın en genç gol atan oyuncusu ünvanını elinde bulunduruyorsun. 2010 Ocak ayında profesyonel sözleşme imzalamış ve A takıma yükselmiş birisi olarak sence fazla hızlı olmadı mı bu giriş :)
Dediğim gibi, ben A takıma çıkmayı planlıyordum ama golle tanışmam, gerçekten de çok erken oldu. Hızlı olduğunu ben de düşünüyorum ama kendime güvenim geldi. Bunun da beklentileri daha çok arttıracağını düşünüyorum. Elimden geldiğince ben de bu beklentileri, sahada en iyi şekilde oynayarak karşılık vermek istiyorum.

Basında geçen sezon devre arasında Bursaspor seninle ilgilendiği ama Altay'da kalmak istediğini belirtip gitmediğin söylendi. 2012 yılında da sözleşmen sona eriyor. Neler düşünüyorsun?
Geçen sene, benimle kimse görüşmedi. Ben de böyle duyumlar aldım ama benimle şahsi olarak kimse görüşmedi. Benim de haliyle öyle bir yanıtım olmadı. Burada daha 1 senelik sözleşmem var. Bu sezon sonunda geleceğim için, gelişimim için neyi doğru bulursam onu yapacağım. Çünkü yaşım daha çok genç ve kendimi daha da çok geleştirebileceğimi biliyorum.

Bizler seni orta saha oyuncusu olarak biliyoruz ve izledik zaman zaman ama oyun stilin sanki biraz daha ofansif oynamaya müsait. Hangi pozisyonda daha rahat ediyorsun veya hangi bölgede oynamak istiyorsun?
Ben bir orta saha oyuncusuyum ama hücumu, asist yapmayı ve gol atmayı çok seviyorum. Bunlar bana haz veriyor. Defansif yönüm, hücum yönüme göre daha eksiktir ama geliştirmeye çalışıyorum ve gelişmeleri kendimde de görüyorum.

Oyununda kendinde artı olarak gördüğün özellikler hangileri?
Artı özellik olarak, güvenimi, oyun bilgimi ve tekniğimi görüyorum. Fiziğim sayesinde kafa toplarında ve ikili mücadelelerde avantajım olduğunu düşünüyorum.

Oyununda kendinde eksik gördüğün herhangi bir nokta, özellik var mı?
Evet, tabii ki var. Kendimde dayanıklılık konusunda eksik olduğunu düşünüyorum ve bunu hocalarımla da paylaşıyorum. Onlar da, bunun kolay gelişebileceğimi ve şu anda yaşımdan kaynaklandığını söylüyorlar. Bu eksikliğimin ortadan kalkacağına ben de inanıyorum.

Futbol camiasında kendine idol olarak aldığın biri varmı?
Hayır yok, hiç idolüm olmadı ama beğenerek izlediğim oyuncular var. Zinedine Zidane, Kaka ve Mesut gibi..

Türkiye'de beğendiğin, ilgi ile takip ettiğin oyuncular var mı?
Türkiye’de Alex’i çok beğeniyorum, keza Gökhan Gönül ve Selçuk İnan’da beğendiğim futbolculardır.

Altay taraftarı olduğunu biliyoruz fakat 4 büyükler dediğimiz takımlardan herhangi birine sempatin var mı?
Herhangi bir sempatim yok ama her maçlarını izlerim.

Türkiye’de gelecekte isminden sıkça söz ettirebilecek oyuncular sence kimler?
Milli Takım’da var mesela. Şu an Ümit Milli Takım’da oynayan Serdar Aziz, zaten yavaş yavaş kendisinden söz ettirmeye başladı zaten. Ayrıca U17 Milli Takımı’ndan arkadaşlarım Recep Niyaz ve Hakan Calhanoğlu’nu söyleyebilirim.

Avrupa futbolunu seyrediyorsundur, tuttuğun bir takım var mı veya beğenerek seyrettiğin?
Barcelona’yı beğeniyorum ve severek izliyorum.

Hangi ligde oynanan futbolu kendi futbol stiline yakın görüyorsun?
Almanya Ligi’ni kendime yakın görüyorum.

Biz Galatasaray bloguyuz, acaba bir gün Galatasaray'da oynamak ister misin?
Yani tabi ki, Galatasaray Türkiye’nin en büyük kulüplerinden bir tanesidir. Zaman ne gösterir bilemem ama tabi ki oynamak isterim.

Musa Çağıran ile alakalı ne söylemek ister, nasıl tanımlarsın?
Musa Çağıran’la geçen sene yarım devre beraber oynadık. Gol sezileri çok iyidir. Bir orta saha oyuncusu olarak 8 veya 9 golü bulunuyordu geçen sene. Orta sahada mücadeleyi seven, hırslı bir oyuncu, aynı zamanda genç olması da onun için bir avantaj diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0