09/10 Formalar


Geçenlerde dergi aboneliği için gittim GStore'a.. Bir kaç ürünü inceleyip, aldıktan sonra konu döndü dolaştı gelecek sezonun formalarına geldi. Malum formaların tanıtımına az kaldı, hatta formalar belirlenmiş ve üretime geçilmiş.

12,13,14,15 Temmuz gibi lansman olacak. Yani o 4 günden birinde, tam belli değil..
Formalarda ertesi gün Galatasaray Store'larda satışa sunulacak.

Tabii haliyle ilk soru nasıl olacak formalar değil, reklam nerede olacak?
Ve işte korkulan cevap; üstte olacak ve ardından görevli ekliyor maalesef..

Ardından meraklıyız tabii, soruyoruz hemen "formalar nasıl olacak?" diye..
Allem ediyorlar, kallem ediyorlar bir türlü söylemiyorlar. En sonunda ağızlarından alıyoruz üç tane forma modelini.. Parçalı, beyaz, lila..

Sonra soruyoruz "İsim yazdırmak isteyenler ne yapacak peki?" diye.. Malum her sene aldığımız formalara ya oyuncunun adını yada kendi adımızı yazdırırız. Hoş Lincoln'den bu yana ne adımı yazdırdım, nede oyuncu adını.. İsimsiz olacak forma dediğin bana göre..
Görevli yine cevap veriyor "İsimleri alt kısma yazıcaz, üst kısımda ÜLKER reklamı olacak"

Sonrasında görevli devam ediyor. "Maalesef bizde memnun değiliz ama iyi para verdiler. "

Anlaşılan görevlilerde, yetkililerde pek memnun değil bu üst kısma gelen ÜLKER yazısından.. Zaten insan nasıl memnun olabilir ki.. Adının yazılacağı yere veya formanın en sağlam yerinde koskocaman bir sponsor logosu bulunuyor. Ben Galatasaray'lıyım diyen kaç kişi bu durumdan memnun olabilir ki..

Satışlar geçen seneye oranla düşük olacaktır tahminen.. Neyse ama alıcaz mecbur, elimiz mahkum almaya.. Galatasaray armasının olduğu herşey kutsaldır.

Forma almayanlarda aynı değerde veya daha fazla değerde yada gücü yettiğince Store'dan başka ürün almalarını tavsiye ederim. Maksat; kulüp kazansın!

Birde unutmadan bu reklamın alınmasında en baş sorumlu biziz yönetim değil. Eğer takıma gereken maddi kazancı sağlamıyor, kombine almıyor, ürün almıyor, bilet almıyor, gereken desteği sağlamıyorsak ve kulüp bu yüzden zora giripte reklam alıyorsa formanın orasına burasına işte oradaki en büyük suçlu bizler, yani taraftarlardır. Yönetime kızıyoruz reklam aldınız vs.vs. diye fakat biz gereken desteği sağlamazsak önümüzdeki yıllar daha çok reklam alırız.

11 yorum:

  1. Eline saglik FCN, cok guzel yazmissin.Suclulari bizleriz tabiki, kim ister oyle onum,arkam,sagim solum sobe... Daha cok destek olsun herkes, ben sahsen elimden geleni yapiyorum ancak yeterli degil.

    YanıtlaSil
  2. Artık maalesef 4 yıl o ülker reklamına katlanmak zorundayız. Bari numaranın altında olsaydı. O zaman pek kötü durmazdı.

    YanıtlaSil
  3. forma reklamına neden bu kadar olumsuz yaklaşıyorsunuz anlamak mümkün değil,endüstriyel futbolda sponsor olmazsa olmazlardandır,hem transfer istiycez hemde barca gibi formamızın olmasını,ülkemizin mali durumu ortadayken verilen paralar gayet tatmin edicidir biz taraftar olarak elimizden geleni yaparız ama belki de 2.formayı alamayız buna gücümüz yetmez,bu konuda biraz daha sağduyulu olmalıyız,saygılar...

    YanıtlaSil
  4. Ulker yazısı kotu olacak ama bence o kadar kotu olmuyacak lyon formasını boco formasına benzerse ben okadar kotu olmaz

    YanıtlaSil
  5. Keita yı iste, Lincoln u iste, Kewell i iste, Baros u iste paklam isteme. Tepki koyulacaksa mantıklı tepkiler konulmalı. Ne yapsın baskan nerden bulsun parayı. Orada üzerine çarpı konulan üç firmadan 5 yılda yaklasık 100 M Euro para kazanacak kulubumuz. Eleştiren yada kardesim ben kulubumun formasında reklam görmek istemiyorum diyen 100 M Euro luk bir kaynak yaratsında görelim.
    Kolay bos konusmak. Ona kalırsa (mesela) ben de ön yüz yüzdeki reklamada karsıyım. Noolacak. Ya da (mesela) yabancı futbolcuya karsıyım. Ne yapıcaz bütün yabancıları kovacak mıyız.
    Yeni Stadın ismi neden Ali Sami Yen değil. Onu da düzeltlim. Telekom a biz sizin paranızı istemiyoruz diyelim.
    Şu böbürlenmeden vazgecelim lütfen. Tamam formamız kutsaldır. Değerini bilelim ama yel değirmenleriyle savasmanın mantıgı yok. Formasını çok seven önce bu formaya layık olmayan futbolcu için dakikalarca LİNCOOOOOOOLN LİNCOOOOOOOLN diye teahürat yapmaktan vazgecsin. Eğer devam ederlerse ben bu adamlar için formanın ufacık değeri olduguna inanmam.
    Barcelona, Real Madrid gibi gelirimiz lsun bizde reklam almayalım ama. Adamların yıllık 400-500 M Euro gelirleri var. Biz yıllık 60-70 M Euro forma,reklam, kombine vs.)kazanırken bu kaprisleri yapamayız.
    Biliçli olalım. Kulubumuzu zor durumda bırakmayalım. Bu saçma sapan fikirleri yerlerine daha iyi öneriler sunana kadar unutalım. Yönetimimizi rahat bırakalım. Zaten geri kafalı kulup uyeleriyle yeterince ugrasıyorlar. Birde taraftarla ugrasmasınlar.

    YanıtlaSil
  6. Ben kendimi bildim bileli büyük maçlar harici tribünler bile dolmuyor Ali Sami Yen'de. Ne hakla birşeyler bekliyoruz taraftar olarak onu bile anlamıyorum. O yüzden gayet normal bu durum.

    YanıtlaSil
  7. Erdem Karakus

    dediklerine katiliyorum

    Ali Samiyeni bille dolduramiyoruz derbiller haric her mac bos Ezeli rakiplerimizin stadlari hem kapasite olarak bizim staddan büyük her maclari full fener her sene 35 bin kombine satiyor biz 23 binlik stadyumu dolduramiyoruz normaldir tabiki böyle sponsor anlasmalari gönül isderdiki durumumuz iyi olaydi hic reklam olmasaydi ama durumumuz ortada sponsorlar olmasa Transfer bille edemeyiz bana göre

    YanıtlaSil
  8. reis yeri degil ama ezikleri facebookta gectik bu güzel habere bie başlık atarmısın herkes duysun hep övünürlerdi facebookta birinciyiz die güzel bir başlık verelim bu konuya:))

    YanıtlaSil
  9. İyi Akşamlar...

    Bu gece bir transfer açıklanacakmış. Bilginiz var mı?...

    YanıtlaSil
  10. Gece 03:00'te bir transfer açıklanacakmış bilginiz varmı? Kim olabilir?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0