İstiklal Marşı; NAMUSTUR !!


Şu blogta Fenerbahçe maçı hakkında ilk ve son kez bir haber giriyorum, fakat konunun onlar ile herhangi bir alakası yok.

Bu gün oynanan Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçında yapılanları görmüşsünüzdür.

Gerek maç öncesi İstiklal Marşı'nı yuhalayanlar, ıslıklayanlar; gerekse sporculara taş, sopa, ses bombası, mermer atanlardan oluşan bir tribün mevcuttu bugün Diyarbakır'da.

Fenerbahçe'lide olsa, Beşiktaş'lıda olsa, Galatasaray'lıda olsa, A takımlı, B takımlı bile olsa herşeyden evel bu sporcular insan.

Maçta hiç birşey yokken futbolculara taş atmak, sopalar atmak, ses bombası ve kafalarına mermer atmak ne demektir?

Maç öncesi okunan bağımsızlık sembolümüz olan İstiklal Marşı'nı yuhalamak, ıslıklamak ne demektir?

Maç öncesinde yapılan anonslarda Kürtçe adı altında zırvalanan çeviri anonsu ne demek oluyor?

Devre arasında çalınan Kürtçe adı altında zırvalanan müzikler, türkülerde ne demek oluyor?

Maç sonrası dakikalar boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçleri olan polisi ve jandarmasını nasıl taş ve sopa yağmuruna tutabiliyorsun?

Sen kimsin, ne oluyorsun ve kim oluyorsun?

Hangi devlette yaşıyorsun, hangi devletin vatandaşısın, hangi bayrak altındasın?

Burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ..

Bunu yapanların amacı değil futbol, değil taraftarlık veya holiganizm doğrudan ülke bölücülüğüdür.

Hem taraftarı, hem kulübü aynı mahlukat.

Orada forma giyen oyunculara acırım..

Allah belanızı versin.. Bölücü köpekler!!

Bunlara müsama gösterenlerin Allah belalarını versin.

Varolmayan hiç bir ülkenin ne bayrağı vardır ne dili, ne dini, ne ırkı..

İstiklal Marşı şereftir, namustur, onurdur, gururdur;
Onu protesto eden onun bunun çocuğudur!!

29 yorum:

  1. İşte bu ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. İnsan sağlığını hiçe sayan ve İstiklal Marşımıza hakaret edilen bu şehirde artık futbol oynanmasın. Fedarasyon Diyarbakır kulübüne en ağır cezayı versin. Bu taşkınlığın sonu yok, biteceğide yok. Her insanı aynı kefeye koymuyoruz ama kurunun yanında yaşda yanar diye boşuna dememişler. Ayıptır,günahtır,yazıktır. Bu ne düşmenlık, bu ne sevgisizlik,bu ne rezillik. Herkes ayağını denk alsın burası Türkiye Cumhuriyeti.

    YanıtlaSil
  3. faşizan bi yazı bu! orada bu davranışlarda bulunanlardan farklı değil bu yazıyı yazanın zihniyeti.hani kardeşlik, hani barış düşüncesi.

    YanıtlaSil
  4. HERKES HADDINI BILECEK

    YanıtlaSil
  5. Adsız 00:40

    Eğer İstiklal Marşı'mı yuhalayanları kınamak ve sonuna kadar tepki göstermekse evet FAŞİSTİM !

    Eğer ki bayrağıma dil uzatanlara, vatanıma, milletime, onuruma, gururuma, namusuma dil uzatanlara sesimi çıkartmak FAŞİSTSE EVET FAŞİSTİM !

    İstiklal Marşı'mı yuhalayan, polisime-askerime taş, sopa atan ona saldıran kişilere kardeşim diyecek kadar karaktersiz ve midesiz değilim!

    Eğer vatanımın bütünlüğünü korumak FAŞİSTLİKSE, EVET FAŞİSTİM !

    YanıtlaSil
  6. Kardeşlikten bahsedenler ayrımı onlar yapıyor biz yapmıyoruz. Biz herkese aynı mesafedeniz ve içteniz. İçten olmayanlara ve dürüst olmaynlara inat.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel bir yazı sonuna kadar katılıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Türkiye Cumhuriyeti'ne başkaldırının sonu fecidir. herkes haddini bilsin! bizim sabrımızı daha fazla taşırmayın! Eğer Türk'ün sabrı taşarsa görülebilecek en büyük yangın sarar etraflarını... akıllı olun!

    YanıtlaSil
  9. HELAL OLSUN SANA BE
    serefsizler,biz en once TURKUZ ondan sonra, FBli, GSli yad BJKli

    YanıtlaSil
  10. Bravo FCN, Bu vatan sahipsiz değil.

    Ne Mutlu Türküm Diyene

    YanıtlaSil
  11. Adsız 00:40

    bi tarafin yiyosa, o kadar kendine guveniyosan yaz adini adresini adsiz yazacagina, o zaman konusalim. onlar kardesimiz falan degil, onlar insan bile degil, ayni havayi o insanlarla solumaktan, bu topraklari onlarla paylasmaktan utaniyorum. ulkeyi, marsimizi, birligimizi kabullenemeyen ceker gider! HADDINIZI BILIN!

    YanıtlaSil
  12. yok bundan sonra kardeşlik falan...zeka seviyesi bir ayı kadar olan bu tip insanlarla hangi ortak paydalarda buluşmamız beklenebilirki?? yazının altına da imzamı atarım Fcn...emin ol tehdit eden de cıkacaktr küfür edende...sonuna kadar arkandayız biz onlara göre ''Faşist'' türkler...

    YanıtlaSil
  13. Yazıyı okuyunca büyük hayal kırıklığına uğradım,ne demek "Kürtçe adı altında zırvalanan"...Bu insanların öz kültürü bu,yani anadili.Evet İstiklal marşımıza yapılan büyük saygısızlık,fakat lütfen biz de bu durumu bu şekilde kınamayalım,hele bir avuç serserinin yaptıklarını bu ülkenin tüm kürt kökenli vatandaşlarına sakın mal etmeyelim.

    YanıtlaSil
  14. Tepkinin arkasindaki fikir dogru, ama eminim aradan belli bir sure gecince bir daha bakarsiniz yazdiklariniza ve birkac seyi degistirirsiniz.

    Kurtce sarki calinmis, Ingilizce sarki da caliniyor sonucta hepsi sarkidir turkudur insanlari neyi seviyorsa onu calar.

    Genelleme yapmak cok tehlikeli, aslinda bunlari yapanlarin istedikleri oyuna gelmekle esdeger, butun taraftarlari veya butun kulup demek yanlis bence.

    Orada amaci olay cikarmak olan insanlarin arasinda eminim ki bunlarin olmasina uzulenler de, futbol seyretmek isteyenler de, takimlarinin oynadiklari futbolla koskoca fenere nasil kafa tuttuguyla ovunmek isteyenler de vardi..

    Hepimizden daha cok uzulmuslerdir onlar. Birkac gun sonra daha mantikli bakabilmek umuduyla..

    YanıtlaSil
  15. artık biz kardeşiz masallarını bıraksak ve gerçekleri görsek.

    YanıtlaSil
  16. Adsız 04:58

    Kürtçe diye bir resmi bir dil varmı?
    Öyle bir kültür varmı?

    Şive vardır kabul ederim, tıpkı Karadeniz'deki gibi, Ege'deki gibi, Akdeniz'deki gibi, Doğu'daki gibi veya Trakya'daki gibi..

    Ama ne olduğu belirsiz bir DİL yoktur.

    Bir dil olması için herşeyden evel VATAN olması gerekir. TARİH olması gerekir. BAĞIMSIZLIK olması gerekir.

    Bahsettiğin ve sözde dilde hangisi mevcut?

    Bu vatan toprakları üzerinde tek bir bütünlük vardır; TÜRKİYE CUMHURİYETİ.

    YanıtlaSil
  17. İSTİKLAL MARŞINI ISLIKLAYAN İTLERE KARŞI ÇIKMAK FAŞİSTLİK OLDU PKKCI ŞEREFSİZLER YAKINDA BAYRAĞINI SEVENE,SAHİP ÇIKANA DA FAŞİST DER ÇÜNKÜ ONLARA GÖRE TÜRKÜM DEMEK FAŞİSTLİK BAYRAĞA DEĞER VERMEK FAŞİSTLİK İSTİKLAL MARŞINA SAYGI DUYMAK FAŞİSTLİK FAŞİSTSİNİZ DİYEN KANIBOZUKLARA SORMAK LAZIM YA SİZ NESİNİZ VATAN HAİNİ O.ÇOCUKLARI

    YanıtlaSil
  18. ali samiyen forumunda marşımızın ıslıklanmasını normal karşılayan o kadar kalleş var ki -hatta bir tanesi mod- inanamadım sanki galatasarayımızın forumu değil pkknın forumu

    YanıtlaSil
  19. ne kürtcesi lan kürtce diye resmi dil mi var devletin anayasasında yazan tek dil TÜRKCEDİR bunu değiştirmeye çalışan akepe olsun başkası olsun silinir gider HERKESS HADDİNİ BİLECEK

    YanıtlaSil
  20. yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.

    YanıtlaSil
  21. Adsız 10:52

    imza atıyorum, yemişim öyle kardeşi. Yeri geldiğinde kardeşini de kesersin, Osmanlı onca sene nasıl ayakta kaldı. Daha 100 sene olmadı kurulalı, memlekette Milli Marş ıslıklayan adamlar türedi...

    YanıtlaSil
  22. ben kürtlerle kardeş filan değilim TÜRK ün TÜRK ten başka dostu yoktur demişimdir her zaman.buna faşistlik deniyorsa ben faşist olmayı kabul ediyorum.ama yeter artık yok o açılım yok şu açılım bu yaşanan olaylar sabrım taştı.

    YanıtlaSil
  23. Helal olsun bee FCN BLOG harbiden helal olsun.

    Ey Büyük TÜRK Milleti biz bu kendini bilmez kürt milletine zaaf verdikce onlar sahlanmaya , aya kalkmaya calisacaklar . Bir gün gelecek bizim basimizi ezmeye calisacaklar.

    Istiklal marisini yuhliyan bayramizi yakan (insanlar) var uyanin artik beee uyanin.

    Ülküsüz insan camurdan farkli olmiyan bir varliktir.

    Ah Alparslan Türkes aaaaaaaaaahh

    Mekannin Cennet olsun . Sen rahat uyu bu Vatan sahipsiz kalmiyacak.!!!!

    YanıtlaSil
  24. İstiklal Marşına sahip çıkmak ne zamandan beri faşistlik oldu?

    Bayrağa sahip çıkmak ne zamandan beri faşistlik oldu?

    YanıtlaSil
  25. Türk olmak faşist olmaktır, vatanına, milletine, bayrağına, tarihine sahip çıktığında...

    Türk olmak demokrat ve çağdaş olmaktır, vatanına, milletine, bayrağına, tarihine sövdüğünde...

    ;)

    YanıtlaSil
  26. Fcn blog senden Maraton'u kınayan bir yazı bekliyorum. Maratonun'un yorum yapma bölümünde pkk ile Galatasaray'ı özdeşleştiren o.çoçuklarına bir cevap vermeni bekliyorum. O kadar ileri düzeye gittiler ki neymiş efendim Apo Galatasaray'lı olduğu için dünkü olaylar yaşanmış. Galatasaray taraftarları bu işe öncülük etmiş, bu yorumları sitelerinde yayınlayan şerefsiz maraton editörlerine umarım 2 çift laf giydirirsiniz. Apo ile Galatasaray'ı bir arada kullanan şerefsizlere de. Bu arada kürtçe resmi dil değildir. Kürtçe ne zamandan beri ulusal dil oldu. Askerde iki kürt bir araya gelince bile anlaşamıyorlardı. Bunlar birbirinin dediklerini anlamıyorlar böyle bir dili nasıl ve ne hakla savunursunuz. Kürtçe olsa olsa şive olur onunda dille alakası yoktur. Herkes haddini bilecek.

    YanıtlaSil
  27. Kürtçe diye bir dil yok, bu Çerkezce gibi birşey.
    Çerkezce diye resmi bir dil var mı yok? ama konuşanlar oluyor, olabilir.

    Kürtçe konuşanlar var mı? var. Konuşabilirler mi? konuşabilirler.

    Fakaaat, sen bu ülkenin İstiklal Marşı'nı yuhalıyorsan duracaksın. Hem bu ülkede ekmek kazan, para kazan, aileni doyur. (orası da muğlak) sonra kalk İstiklal Marşı'nı yuhala. Adamın bir yerinden kan almaları gerekirken böyle bir halde işte Cumhuriyetimiz.

    Taş, mermer, sopa nedir ya? Hiç mi güvenlik yok? Fenerbahçe ezeli rakibimiz fakat Guiza olsun, Dos Santos olsun kafasına gelseydi mermer? Bunlara aylık ne kadar paralar ödeniyor ne kadar umut bağlanıyor biliyor musunuz?

    Bence çok ciddi şekilde söylüyorum, eğer benim ülkemdeki bir şehirde ülkemin marşını ıslıklıyorlarsa ben o maça gitmem, varsın hükmen yenik saysınlar umrumda değil, şampiyonluk sadece o maç için bile giderse, şerefli bir şekilde gitmiş olur.

    YanıtlaSil
  28. bir fenerbahçeli olarak fossacimboma tesekkür ederim bu hassasiyeti için.

    ŞEHİTLER ÖLMEZ-VATAN BÖLÜNMEZ...

    YanıtlaSil
  29. Eline koluna diline sağlık.Aslında daha ağır hakaretleri hak ediyorlar ama neyse.İnsan olduklarından şüphe edilen mahlukatlar.Şerefsizler soysuzlar.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0