Arda'nın DNA'sında Galatasaray'lılık Var..


Arda Turan.. Galatasaray takım kaptanı..
Küçük yaşta Galatasaray'da futbola başladı.. Galatasarayın hemen hemen bütün kategorilerinde forma giydi.. Bir yıllık ufak bir serüven yaşadı.. Manisa'ya gitti.. Kendisini kanıtladı ve Aslanlar gibi geldi.

Galatasaray formasını bir maç öncesi tesadüfen farketti.. Marcelo Carrusca'nın Mlada Boleslav maçı öncesi ağrılarının artmasıyla kulübede olması beklenen Arda bir anda maç öncesi formayı üzerinde buldu. Boleslav maçında harika oynadı Arda.. Herkesi hayran bıraktırdı kendisine.. Hem kendisi attı, hemde attırdı.. Galatasaray altyapısının Türk futboluna bir başka armağanıydı Arda Turan.. O maçtan sonra hem Carrusca kendi mevkiisinde oynamadğı için beğenilmedi, hem Arda genç olduğu için ve harika işler yaptığı için formayı giydi.

Her geçen maç performansının üzerine koydu.. Her maç, her hafta, her idman daha iyiye gitti Arda Turan.. Bir yıl, iki yıl, üç yıl.. Galatasaray formasını giydiği her dakika candan oynadı, savaştı. Yılmadı, mücadele etti.. Sakat sakat oynadı, hasta hasta oynadı.. Çünkü o gerçek bir Galatasaray'lıydı.. Sonunda hakettiği mertebeye ulaştı.. Hem kaptan oldu, hem on numaralı formayı sırtına geçirdi.. Şimdi yine Arda, kariyerinin altın yılını geçiriyor.. Her maç şovunu yapıyor, asistini yapıyor, golünü atıyor.. Hagi'den sonra uzak kaldığımız on numaralı formanın hakkını tam anlamıyla veriyor.. Gözümüzün pasını siliyor Arda Turan adeta.. Galatasaray ve Arda Turan aslında sadece altyapıda değil, daha Arda doğmadan evel tanışmışlardı.

Bilirsiniz, insanların DNA'sinde dört madde vardır.. Adenin, Timin, Guanin ve Sitozin. Eşleşmelerde ise A-T, G-S olarak eşleşir. Baş harflere biraz dikkat ederseniz ne demek istediğimizi daha net anlayacaksınız..

Arda Turan , GalataSaray. Yani Arda'nın DNA'sında var Galatasaraylılık.. Galatasaray ruhu, Galatasaray adı.. Biraz ilginç ve değişik geliyor, insana :) Yok, artık daha neler diyeceksiniz belkide..

Kimileri yıllık 5milyon euro teklif etse bile, 20milyon euro bonservis teklif etselerde Kaptan'ın ayrılmak gibi bir niyeti yok.. Metin Oktay gibi, Gheorge Hagi gibi, Arif abisi gibi, Hakan abisi gibi, Bülent abisi gibi, Tugay abisi gibi Galatasaray'ın efsanesi olmaya niyetli..

Helal olsun Arda Turan..
Helal olsun Kaptan..

Senin gibi birisine ancak bu yakışırdı..

8 yorum:

  1. 8. sınıf öğrencisiyim bu konuyu bugün dershanede gördüm :D:D bende farkkettım arda turan galatasaray cıktığını :D

    YanıtlaSil
  2. tugay galatasarayliyim bile diyemiyor, onu cikarabiliriz listeden.

    YanıtlaSil
  3. Tottenham'ın kendisi için 18 milyon euro bonservis bedeli teklif ettiği konuşuluyor, doğruluğu var mı acaba?

    Tabi ki gönlümüzde Arda'nın değeri parayla ölçülemez bile ancak ben yurtdışındaki takımlar için kaç ettiğini merak ediyorum =)

    YanıtlaSil
  4. Adsız 17:43

    Tugay bir Galatasaray efsanesidir.
    Açıklamalarının anlamını kişisel olarak şöyle bir durumdan bahsedeyim.. Tugay yaklaşık 10 yıl Avrupa'da oynadı ve orada yaşadı. Öyle söylemesi gayet normal Kaptan'ın..

    Fazla abartmamak lazım..

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir analiz teşekürler FCN. ARDA TURAN(34 AT 0110):D

    YanıtlaSil
  6. Ne olursa olsun Galatasaray'lıyım diyebilmliydi..Tugay benim için artık yok !
    Makale'de güzel olmuş elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Aydın Toscalı'da da aynı gen olmalı mı acaba :)

    Şaka bir yana güzel tespit olmuş. Kaptan her yönüyle Galatasaray'lı

    YanıtlaSil
  8. Arda ile ilgili biryerlerde çok uzun yazmayı planlıyordum ama yeri geldi bir iki birşey söyleyeyim.
    Arda'nın Avrupa hayalini biliyorum ve anlıyorum. Tabii şöyle düşünmemiz lazım diyelim ki sevgiliniz Dünya'nın en iyi 3 5 üniversitesinden birine kabul edildi veya çok çok çok iyi bir iş teklifi aldı. Onun hayrına olduğunu bilseniz de geleceğinin fırsatı olduğunu bilseniz de bir tarafınız keşke gitmese der.
    Arda'yı Avrupa'nın en üst düzey takımlarına layık görsek de Parçalı'yı giysin isteriz.

    Hepimiz az çok Avrupa futbolunu takip ediyoruz. Euro2008'de daha kötü performans sergileyen oyuncular veya takımlarında Arda kadar sorumluluk almayan çok büyük bedellerle transferler yaptı. Arda'yı bu sezonki kondüsyonuyla da görünce İngiltere, İspanya gibi en üst düzey liglerin en üst düzey takımlarında oynayabileceğini görüyoruz. Arshavin'in yerine Arda sırıtır mı? (Yaş farkını da düşünün)
    Henry 1-2 sene sonra Barcelona'dan ayrılsa Arda forma şansı bulamaz mı?
    Man. Utd veya Real Madrid demiyorum... Karakter olarak, tarz olarak belki o kulüpler uzak ama diğer çok büyük kulüplerde oynayacak kapasitede ve her geçen gün üstüne koyuyor.
    AMA
    Kocaman bir ama...
    Benim gözümde Avrupa'nın 5-6 kulübü dışında Arda'nın Avrupa'ya gitmesine gerek yok.
    Galatasaray'ın şu yapılanmasında (Rijkaard ve teknik ekip, Keita, Elano, Kewell, Baros) bu sezon gelecek bir Avrupa başarısı ve seneye Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final benzeri bir seviye zaten Arda'yı Avrupa çapında bir futbolcu yapar, marka yapar hem de Galatasaray'ın bayrak adamı, efsanesi, kaptanı olarak devam eder. Tottenham, Fulham, Everton çok büyük kulüpler ama Şampiyonlar Ligi veya şampiyonluklar?
    Demek istediğim sadece Premier Lig veya Avrupa hayali ile Arda'nın Galatasaray'dan ayrılmaması gerektiği en azından bence...
    Arda'nın yaşının Galatasaray'ın yeni yapılanmasının beraber çok büyük potansiyeli var. Ben bunları yazdım ama neden?
    Arda'nın, Gerard'ı örnek alıyorum diye açıklamasını hatırladığım için.
    Gerrard çok büyük rakamları reddederek kaldı kulübünde, başarıya da uğraştı. Arda Galatasaraylı olduğu için ufak paralarla oynatılmasın, 3-4 milyon eurolara (tavan ücret neyse) oynasın. Eğer açıkladıklara hedeflerine sadıksa yönetim bunları yapar. Eğer teklif gelirse bonservis bedellerine aldanmaz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0