Eurobasket 2009 | Nerede Kalmıştık ? 63-60


Avrupa şampiyonasında iki günlük aranın ardından son Dünya Şampiyonu ve Olimpiyat finalisti İspanya ile karşılaştık. Açıkçası bir üst gruba geçtiğimizde gözümüze kestirdiğimiz ve hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla yürüdüğümüzü göstermemiz adına en önemli maç idi. Şampiyonada geldikleri grupta istediği sonuçları alamayan ve kendi kalitelerine yakışmayan basketbolu sergileyen İspanyol oyuncular bir üst turda patlamayı yapmak isteği içerisindeydiler. Ancak millilerimiz her maç üstüne koydukları muhteşem performanslarıyla İspanya'yı mağlup ederek gruptaki diğer rakiplerine önemli bir mesaj yolluyorlardı ; '' Bizden korkun!''

Maça yüksek ateşi devam eden Ömer ile başlayan Tanjevic, Navarro'yu kitlemeye ne kadar önem verdiğini gösteriyordu. Keza iki takımın kısa oyuncularının birbirlerine yaptığı sert savunma sonucu maçın ilk sayıları pota altından geliyordu. Bu noktada İspanyol hücumunun en önemli oyuncularından biri olan Fernandez'i tutmakta zorlandık. Hücumda istediğimiz organizasyonları gösteremeyince, üstüne üstlük savunma ribauntlarında etkinliğimizi hissettirememiz sonucu fark 6 sayıya çıktı. Ancak Tanjevic'in yerinde molasıyla üstündeki ölü toprağı atan millilerimiz savunmada sertliği bir kademe üstte çekerek oyuna yeniden dahil oldu. Bu noktada Ömer Aşık'ın Gasol'a karşı bulduğu sayılar takımımı hücumda rahatlattıran sayılardandı. Mola aldıktan sonra sadece 6 sayıya izin veren millilerimiz periyodu 22-20 geride kapatıyordu.

İkinci çeyreğe girilirken savunmaların iyice sertleşmeye başladığını görüyorduk. Özellikle İspanyol takımının oyuncuları sahada uygulamaya koydukları alan savunması ile hücum dengemizi bozmayı amaçladılar. Bu süre zarfında hücumda iki oyun kurucu ile oynasakta yeterli üretkenliğe gidemeyen milli takımımızda tecrübesini ortaya koyan Kerem Tunçeri ile dış atışlardan isabet bulduk. Periyodu önde götürürken İspanyolların ilke haline getirdikleri hızlı hücumlar kendini gösterince skor anlamında öne fırladılar. İlk yarı sona ererken ikili oyunda dışarı açılan Ersan ile bulduğumuz üç sayılık basketle soyunma odasına 36-34 önde girdik.

İkinci yarıda skor olarak geride kapatan takımların her maç görüldüğü üzere bir ivmeyle başlayacağı aşikardı. İspanyol hücumlarında ilk yarıda görünmeyen Navarro'nun sazı eline almasıyla hücumda kolay sayılara gittiler. Hücumda arkasında Oğuz Savaş'ı bulan Gasol, etkinliğini arttırmasıyla beraber aynı ilk çeyrekte olduğu gibi 6 sayı geriye düştük. Bu noktada Tanjevic oyuna Ersan'ı alarak savunma sertliğini yakalamamızı sağladı. Savunmada gösterdiğimiz direncin hücuma yansımasıyla skor anlamında farkı düşürdük ve 6 sayı öne geçtik. Ancak farkı koruyamamız sonucu İspanyol hücumunda Garbajosa'nın dış isabetleri ile oyunun son 10 dakikasına 1 sayı farkla 49-48 önde girdik.

Son periyoda girerken hücumda belli bir istikrarı yakalan A milli takımımız As oyuncularını değil, konsantrasyonu sahaya yansıtan oyuncular ile girerken İspanya ise as oyuncularını dinlendirerek oyuna oldukça diri başlıyordu. Savunmaların seviye olarak en üste geldiği bu dakikalarda iki takımda sayı bulmakta zorlandı. İlk yarının sonlarındaki alan savunmasına geri dönen İspanyollara karşın Engin'in oyunu doğru okuması sonucunda 4 sayılık farkı yakaladık. Ancak toparlanan İspanyol takımı oyunda yeniden dengeyi bularak son dakikalara oldukça gerilimli girmemizi sağladı. Oyun 59-58 sirayet ederken şampiyonanın yıldızlarından Ender'in bulduğu müthiş turnike ile 3 sayı öne fırlayan milllerimiz, rahat bir nefes alacakken Hidayet'in yaptığı top kaybıyla son 1 dakikaya 1 sayı farkla giriyordu, 61-60. Oyunun son 40 saniyesinde hücumu değerlendiremeyen millilerimiz, galibiyeti şampiyonada sivrilen savunmalarına bırakmıştı. Molanın ardından Tanjevic takımın boyunu iyice uzaltarak kolay sayıya asla izin vermeyeceğini gösteriyordu. Son hücumda Ömer Aşık'ın yaptığı muhteşem blok ile galibiyeti söküp alıyorduk. Semih'in isabet sağladığı iki serbest atış ile maçı 63-60 kazanarak ikinci gruba da muhteşem bir başangıç yaptık.

Önemli noktaların altını çizmekte fayda var.

* Savunmamızın bu maçta kendisini iyice gösterdiğini düşünüyorum. İlk üç maçta yapmış olduğumuz savunmaya karşın takımların hücum gücünün zayıf olmasından dolayı gelen soru işaretleri, İspanya gibi ekol bir takıma göstermiş olduğumuz direnç ile kafalardan silindiğini umuyorum. Şahsi fikrim, şampiyonanın en güçlü dış savunmalarına sahip olduğumuzdur. Özellikle Ömer ve Sinan'ın rakipleri karşısında yapmış oldukları savunma bir çok kez karşımızda gösterilmeye çalışan hücum organizasyonlarını alt üst etti. Bunun yanı sıra bugün pota altında sergilemiş olduğumuz performans çok önemli bir kıstas. Neticesinde şampiyonada fazla görülmeyen Semih'in yeniden takıma dahil olup bu denli önemli katkılar vermesi takım olduğumuzun göstergesidir. Ayrıca Ömer Aşık'ın Gasol'a karşı gösterdiği bölüm bölüm ezici performans kendisini takip eden NBA takımlarına mesajını veriyordu.

* Hücumda şampiyonanın başında takımın en önemli skor opsiyonlarından gösterilen Hidayet'in sakatlığı dolayısıyla tutuk olduğu bu günde takımın hücum performansında düşüş yaşasa da üstünlük göstermesi Madalya yolundaki umutlarımı çoğaltan önemli hususlardan birisiydi. Yedekten gelen oyuncularımızın gösterdiği performans zorluk derecesi artan bu maçlarda önemini gösteriyor. Bugün kenardan gelen Semih,Engin,Sinan ve Ender yine önemli anlarda kritik işlere imzalarını attılar. Umarım rotasyonu ilke haline getirmiş Tanjevic'in bu katkılarda ki rolünü unutmayız.

* İspanya önünde almış olduğumuz zafer ile beklentiler iki katına çıktığını seziyorum. Her şampiyona öncesi finale elimizi kolumuzu sallayarak gideceğimiz düşüncede olduğumuzda aldığımız mağlubiyetler gün gibi ortada. Ancak özellikle bu şampiyonada uyguladığımız adım adım gitme düşüncesiyle oyunumuzu ve konsantrasyonumuzu sahaya nasıl etkili yansıtabildiğimizi görüyoruz. Bunda Tanjevic ve ekibinin ayakta alkışlanacak performanslarınıda altını çizmeliyiz. Birbirine her gün daha sıkı bir şekilde tutunan takım yaratmalarının yanında oyun disiplininden asla kopmayan karakterin doğmasını sağlamaları bu performansımızın kilometre taşıdır.

Bugün zaferimizi kutlamalıyız ama yarın bizim için yeni bir gün. Galibiyeti geride bırakıp önümüzdeki Sırbistan maçına bakmalıyız. Ülke olarak geçirdiğimiz bu zor günlerde bizleri gururlandıran 12 Dev Adamı canı gönülden kutluyoruz.

Buyrun buda maçın son saniyeleri.. Ömer Aşık'ın vurduğu nefis blok ve Semih'in aldırdığı sportmenlik dışı faul..


53 yorum:

  1. Kardeşim öncelikle tebrik ederim seni bu kadar güzel ve akışkan analiz yapabildiğin için maçı fazla izleyemedim ama yazdıklarından anladığım kadarıyla baya bir çekişmeli geçmiş.İspanya'yıda devirdiysek yolumuz açıktır bence :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürümü iletiyorum abicim.

    İspanya gibi bir takımı yendikten sonra önümüze daha emin bir şekilde bakabileceğimizi düşünüyorum.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Slovenya maci icin ben o kadar iyimser olamiyorum maalesef...Dusuncem gruptaki son Sirbistan macini kazanip gruptan cikacagimiz yonunde...Diger gruptan Yunanistan disindaki herhangi bir eslesmeye de varim...

    YanıtlaSil
  4. Bugünkü maçtan sonra ben basit bir taraftar olarak iyice gaza gelmiş durumdayım. 3'te 3'e alışamamışken üzerine bir de Dünya Şampiyonu ve Olimpiyat 2.'si olmuş takımı yeniyoruz. Avrupa 2.'liğini saymadım bile. Gruptan çıkmayı ilk maçta garantiledik, şimdi farklı bir galibiyet bizi lider yapacak. Yunanistan da kendi grubunu lider bitirirse rüya gibi bir Türkiye-Yunanistan finali oynayacağız.. 2010 öncesi böyle bir Avrupa Şampiyonluğu'nun hayalini kurmak bile güzel..

    YanıtlaSil
  5. gaza gelen bir millet olmamız ve spor severliği, skor taraftarlığı düzeyinde yaşamamız nedeniyle hakkında konuşmaları arttığı bir maç oluyor. oysa yenilsek de yensek de şaşırmamamız gerekir. tek ümidim, millilerin tecrübeli olması, rakibinin gücünü bilmesi ve sonuna kadar mücadele edecek olması.

    YanıtlaSil
  6. son yaşanan terör olayları, verdiğimiz şehitlerimiz ve yaşadığımız sel felaketinden sonra yüzümüzü biraz olsun güldüren, alnımızın teriyle söke söke 63-60 kazandığımız karşılaşma..

    teşekkürler tanjevic
    teşekkürler 12 dev adam
    harbiden devsiniz....

    YanıtlaSil
  7. 6'lı gruplara iyi bir başlangıcın dışında, bu gruptan lider çıkan takımın finale kadar bir daha yunanistan ve ispanya'yla (çok büyük ihtimalle) maç yapmayacağı dikkate alındığında çok önemli bir galibiyetti.

    kerem'in ikinci yarı az süre alışının altında muhtemelen ender ve engin'in ikinci yarıda rakip gardları çok iyi kontrol altında tutmuş olmalarının payı büyüktü. çünkü atarak değil, tutarak kazanılacak maçtı bu. kerem hücumda iyiydi ama, oturmuş savunmaya müdahale etmek istemedi tanjevic haklı olarak.

    ömer aşık'ın topu dışarda alıp, abi gasol'u dripling ile geçip smaç vurduğu bir pozisyon vardı ki, bu çocuğun ileride bize çok daha fazla şey göstereceğinin sinyali gibiydi. ömer aşık'ın en büyük talihi elbette, kulüp takımında da milli takım'da da tanjevic'in elinde olması. adam gider ayak yeni bir uzun efsanesi yaratıyor gözümüzün önünde...

    kaya'nın, fatih'in yerine neden bekir ve barış'ın alındığını da artık sorgulamaya gerek yok. belli ki koç 12 kişilik rotasyon yerine 10 kişilik bir rotasyon tercih ediyor. ve kenarda oturacak oyuncuların sorun yaratmamasını istiyor. sanırım doping olayı olmasaydı da kerem gönlüm ilk 12'de kendine yer bulamayacaktı.

    YanıtlaSil
  8. muhtesemsiniz.. Heycandan yerimde duramadim izlerkeeenn.. Süper macti..

    Tesekkürler ..

    YanıtlaSil
  9. Litvanya, Bulgaristan, Polonya, İspanya..

    Gelin mk.

    Sıradaki gelsin.

    YanıtlaSil
  10. galibiyete zerre golge dusurmek istemem lakin icimde kaldi; mukemmel oynayan bir kerem tunceri son periyotta kenardan alkis tutarken en kotu gunundeki ender'e neden tahammul etti tanjevic, anlamis degilim. cok daha rahat bir son dakika yasardik bence. tabi yendik, tanjevic hakli.

    YanıtlaSil
  11. gasol ve tayfasına kol gibi girdi. maçı "el balon el balon lolololololo ultimo quarto dadadadadada" diye sunan manyak ispanyol spikerin inadına sesi hiç kısmadım ve sonda kapak oluşuna bizzat tanık oldum. hatta semih'e faul yapılan pozisyonda ilk başta steps sanıp sevindi garibim. (aslında türkçe link de varmış ama böylesi de güzel oldu.)

    içine chris paul kaçmış ender arslan ve mükemmel savunmamızla finale mi gidiyoruz lan?! haydi hayırlısı.

    YanıtlaSil
  12. ömer aşığın inanılmaz bloğuyla galibiyeti sırtladığımız maç olmuştur. gerçi bir ara hido kaybetmemiz için girişmde bulundu ama neyse... bu arada bizim takım uçuşa devam ediyor olağanüstü bir savunma anlayışı var, d demeden defence yapıyor çocuklar bir harika. turnuvanın favorisini yendik ya tamam artık inanılmaz özgüven de geldi.

    YanıtlaSil
  13. kötü oynayan adama kritik anlarda süre vererek kement atmayarak tüm zamanların en iyi oyuncu yetiştiren coachlarından biri olduğunu tekrar tekrar gösteren tanjevic belki bu maç için eleştiri alır ama turnuvanın şu ana kadar türkiye açısından adamıdır. kötü oynayan ender belki de maçın turnikesini atmıştır.
    mirko novosel'in dediği gibi ''drazen petrovic petrovic olana kadar bize 10 tane turnuva kaybettirmiştir''
    viva turchia!

    YanıtlaSil
  14. izlediğimiz en heyecan verici maç sonlarından biri oldu herhalde. özellikle basketbolda. hido'nun almanya'ya attığı bir son saniye basketi vardı hatırladığım, bir de ender mucizesi ve litvanya'nın çöküşü. teknosa aracılığıyla milli takıma sponsor olmuş örgü yapan teyzenin tansiyonu tavan yapmış olabilir, allah korusun. ilk yarıda tüm serseri toplar ispanyollara kaçıyordu. ömer'in bloğu sonrası yine bir serserilik yapsaydı, bırakırdım valla basketbol izlemeyi. neyse ki hakkaniyetli davrandı bu kez.

    YanıtlaSil
  15. dünya şampiyonu günlerindeki gibi olmasa da sonuçta dünyanın en önemli takımlardan birini devirdiğimiz maçtır, milattır bu milat! önce litvanya, sonra ispanya, hayal bile edemediğimiz bir durum. bizim grubun zorluğunu da gözönüne alırsak çok önemli bir galibiyetti. darısı sırbistan'a!

    YanıtlaSil
  16. bu şekilde ifade ettiğim için özür dilerim, biraz klişe ve sıradan bi tabir ama ;

    ispanyaya koyduk lannn ..

    YanıtlaSil
  17. 12 Dev Yürek!13 Eylül 2009 09:12

    yine çılgın attığımız bir maç. semih bile iyi oynadı diyeyim, siz anlayın. helal olsun dev adamlara. aynen devam. bu takıma artık final yakışır. hatta şampiyonluk. hatta namağlup!

    çok heyecanlıyım!

    YanıtlaSil
  18. 10 maçlık galibiyet serisinde dikkat çeken 7 maçta rakipleri 70'in altında tutmamız, hiç birinde de 80 yememiş olmamız. basketbolda savunma bir alışkanlıktır. şutlar bazen girmez, nitekim 84-94-87 atarak geldik bugüne, bugünse 63 attık. ama savunma yapınca galibiyet her zaman olası.

    YanıtlaSil
  19. hücumda en önemli silahımız hiç çalışmamasına, normal yüzdemizin takım halinde altında atmamıza rağmen, ispanya gibi bir devi 60 sayıda tutacak disiplini ve mücadeleyi gösterek kazandığımız, eski yugoslav takımlarını hatırlattığımız gurur veren maç oldu benim icin. şu iki kadroyu isim olarak yan yana koyunca tanjevic'in tavizsiz tavrı ile yarattığı mucizenin büyüklüğü daha iyi anlaşılıyor.

    YanıtlaSil
  20. iki gündür dizinde büyük ağrı olduğu ve hiç antrenman yapamadığı halde sahaya çıkmak istemiştir hido. fiziği ile değil ruhuyla katkı yapmıştır takımına.

    YanıtlaSil
  21. hücumda çok akıcı olmamamıza rağmen yaptığımız etkili savunma ile aldığımız maç oldu. savunma reboundlarını almakta biraz daha başarılı olsaydık maçın daha önceden kopması kaçınılmazdı. ayrıca tanjevic son çeyrek kerem ile ömer aşık' ı kenarda unuttu resmen. ömer neyse de (semih gayet iyiydi) ender bildiğimiz ender gibi kötü oynarken kerem' i almaması büyük hata. hidayet' in böyle formsuz olduğu daha doğrusu sakat olduğu bir maçı almak büyük başarı.

    ersan ve ömer aşık' ı gözlerinden öperim.

    YanıtlaSil
  22. türk milli basketbol takımının bir devi ağlattığı maç olmuştur özellikle semih erden olağanüstü oynadı

    YanıtlaSil
  23. TEBRIKLERRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

    CANI GONULDEN KUTLUYORUM SİZİ!:) son 10 snye sanırım kalpten gidiyodum,ne biçim bir maçtı o öyle???

    bize bu basket coşkusunu yaşattığınız için çok teşekkürler:)çok büyük bi galibiyetti..ama bence kendinize aha fazla güvenmelisiniz takım olarak..ki bugün bence diğer maçlara nazaran daha fazla hatalı oynadınız gibi geldi..yani demek istediğim eğer diğer maçlardaki gibi yüksek yüzdelerle oynasaydınız ispanyayı değil 3 farkla en az 10 farkla yenmeniz içten bile değildi..

    neyse..sizi seviyoruz 12 DEV ADAM! VE SONUNA KADAR ARKANIZDAYIZ!

    not: dışarı çıkıp kutlamak istiyorum o kadar sevinçliyim:)

    YanıtlaSil
  24. Harikaydınız 12 dev adam!! Bu maçtan sonra gözümüz Avrupa Şampiyonluğunda :) Her ne kadar elektrikler gittiği için maçı radyodan dinlemek zorunda kaldıysam da acayip güzel bir maçtı yeniden tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
  25. inanılmazdı muhteşemdi anlatmaya sözcükler yetmiyo valla:)maçın son iki dakikasını salonun bi orasında bi burasında hoplayarak zıplayarak izledim bu galibiyet size hakkaten çok yakıştı bu mücadele bu takım ruhu devam ettiği sürece altın madalya en çok bize yakışır:)Sırbistan karşısında başarılar…

    YanıtlaSil
  26. uzun zamandır bu kadar büyük bi heyecanla maç izlememiştim.hele o son dakika .. o son blok gelmeseydi baştan beri üstünlüğümüzü koyduğumuz maçta yenilcektik belki de…ama bu 12 DEV ADAM:D buna izin verir mi? kendisine yakışanı yaptı vee maçı aslanlar gibi aldıı.son zamnların çok büyük takımı olan ispanyayı böyle bir galibiyetle ezdikten sonra sırtımız yere gelmez.artık hedef şampiyonluk.yolunuz açık olsn dev adamlar :)

    YanıtlaSil
  27. hidayetin sakatlıgı varmıs.harun erdenay mac sonu roportajında soyledı.macı ızlerken cok kulagını cınlattım ama saglam bı hıdayet bızı daha rahat ıspanya galıbıyetlerıne goturur.bu arada takımla beraber gasola zor anlar yasatan omerede tebrıkler.bı yıl sonra nba’de karsılasırlar ıns..

    YanıtlaSil
  28. avalara zıplamak ve tezahürat yaparak izlemek isterdim maçı ama hastaydım olmadı..Acı çekiyorum ama hissetmiyorum.Sizin yüzünüzden.O kadar iyi geldi ki galibiyetiniz….
    Bizi gururlandırdınız! İspanyollara show yaptırmadınız.Baskınızı ve gücünüze karşı koyamadılar.Maçta oynadığın sürede gene iyiydin Sinan.Semih sabrımızın karşılığını verdi.İsteyince ne kadar tehlikeli olacağını gösterdi.Umarım 1günlük coşma olmaz sürekliliğini yakalar.
    El alem size sadece ‘maçı kazandılar’ der
    Biz Türkler ‘bileklerinin hakkıyla aldılar maçı’ deriz.
    Güveniyordum biliyordum kazanacağınızı.Tekrar tebrikler. :)
    Kerem Tunçeri,Ersan ,Ömer,Sen ve Semih çok çok iyiydiniz.Uyumunuz göz kamaştırıcıydı.

    Pazartesi Sırbistan var.Onları iyi okuyun.Çok ters ve tehlikeli bir takım.Çok artıları var.evet.Ama bizde de kocaman yürekler sağlam bilekler var.Pazartesini iple çekicem.Siz isterseniz herşey yolunda gider.

    YanıtlaSil
  29. uzun zamandır ben bu kadar sevindiğimi bu kadar heyecanlandığımı bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum..hala ellerim titriyor sevinçten çok mutluyum hem sizin adınıza olsun hem kendi adıma olsun… bize bu sevinci yaşattığınız için çok teşekkürler.. sizinle gurur duyuyorum 12 dev adamlarım… her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum… siz sahada coşkuyu yaşarken biz de burda yaşıyoruz unutmayın… daha sonra görüşmek dileğiyle… hep mutlulukları yaşamanız ve yaşatmanız dileğiyle

    YanıtlaSil
  30. bize söyleyecek söz bırakmadınız. potansiyelinizin çok altında bir oyun oynamanıza rağmen ispanyayı adeta güle oynaya devirmek herkesin harcı değil. ribaundlarda ve serbest atışlarda biraz daha şanslı olsaydık son dakikalardaki heyecanı yaşamamıza gerek kalmadan maçı koparacaktınız zaten. bu ülke artık size çok güveniyor neler yapabileceğinizi biliyoruz. beklentilerimizi çok yükselttiniz. artık hedef şampiyonluk. yürüyedur 12 dev adam…

    YanıtlaSil
  31. bu kadar heyecanlı ve yerimde duramayarak izlediğim macların final serisinin son 2 mac oldugunu düşünürken(hatta 4. maçta bunu sahada yaşamama ragmen) bugun yaşadığım heyecan ondan cok farklıymış bunu farkettim.. hepinizi ne kadar kutlasak azdır.. herkesin takıma yaptığı katkı apayrı ve günden güne çok daha iyi oluyorsunuz… tam farkı açıyorlar diye dusunurken ya senden, engin’den ya da kerem’den gelen 3lükler, pota altındaki savaşçıların -ersan,ömer aşık,semih’in- blokları.. özellikle ömer onan’ın ve engin’in(yeri geldiğinde senin) müthiş savunması.. hidayet’in tam maçı koparma anında söz alması.. daha neler neler yazılır ama herkes sizin takım olarak neler yapacagınızı biliyor ve bugun de iyice gösterdik..(:
    biraz uzun oldu ama İspanya’yı yendik yani bir basket ikolu:D

    YanıtlaSil
  32. hücumda çok kötü olduğumuz bir günde son dünya şampiyonunu yendik. inanılır gibi değil. adamların hevesini kursaklarında bıraktınız.

    ‘kolej takımı’ havası bu olsa gerek, herkes sanki hayatının son maçıymış gibi atlıyor toplara. ömer onan’ın sağlıklı olduğu bir günde, ikinizi beraber izlemek isterdim, bu durumda karşı takım sanırım 45 sayı civarında maçı bitirirdi.

    elinize sağlık, bize hissettirdikleriniz için sonsuz teşekkürler. son sözüm ömer aşık’a; nba kariyerinde tüm parmakların yüzükle dolar umarım…

    sevgiler

    YanıtlaSil
  33. tşkler….herşey için….
    çok heycanlı bi maçtı…az kalsın kalpten gidioyordmm…bi daha tşkler…türkiye sizle gurur duyor..
    başarılarınızn dewamını diliyorumm

    YanıtlaSil
  34. Hepinizden allah razı olsun. Rüyaların gerçeğe dönüştüğünü gördük, siz maç sonu gururluydunuz, biz gözyaşı dolu. Bitmedi, devamı gelecek. Yaşattığınız bu güzel günler için binlerce kez teşekkürler dev yürekler! Bilin ki milyonlar sizinle, helal olsun!

    Esat

    YanıtlaSil
  35. Bize bu güzel dakikaları yaşattığınız için hepinize teşekkürler. =)
    Bu mücadeleci ruhunuzu hiç kaybetmeyin. Size şampiyonluk yakışır, ayrıca sürprizide pek bi merak etmekteyiz =)

    Seçil

    YanıtlaSil
  36. Bu güne kadar hep içimde bir korkuyla izlerdim milli maçlarımızı.Bugün okadar rahattım ki.Nasıl bir güven vermişsiniz bize kalplerinizdeki inanca nasıl inandırmışsınız bizi.Helal olsun hepinize helal olsun 12 Dev Adam

    GiZeM

    YanıtlaSil
  37. Bize bu mutluluğu yaşattığımız için size sonsuz teşekkürler.Ve sonunda İspanyayı da yendik.Şimdi sırada 2 maçımız daha var ama çeyrek finali garantiledik.Umarım yarı finali sonrada finali görürürüz.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Bizler her zaman sizin yanınızdayız.


    FaTHoSs

    YanıtlaSil
  38. Böyle heyecanlar, mutluluklar yaşamaya milletce ihtiyacımız var. Bu fırsatı bize verdiğiniz için teşekkürler 12 Dev Adam…

    YanıtlaSil
  39. aldıık bu maçı da aldık anne bak ispanyayı da yendik diye bağırıyordum maç sonrasında evde,ekran karşısında olmak bile bu heyecanı yarattı bende.harika bir maç çıkardınız umarım her maçtan sonra evde bu şekilde mutlu mesut bağırabilirim:)başarılar kalplerimiz sizlerle…

    YanıtlaSil
  40. EBRİKLER 12 DEV ADAM!!!
    Sizinle gurur duyuyoruz hep sizinleyiz.İnançla,güvenle ve bütün kalbimizle….Yolunuz açık olsun o madalyalar size feda olsun :):)

    Bu siteyi yeni farkettim gerçekten çok güzel. Sizede başarılar.

    YanıtlaSil
  41. İspanya’yı 60 sayıda tutmakk madalyayı takmak gibi bişey. gurur duyuyoruz hepinize teşekkürler.

    YanıtlaSil
  42. aslansınız kaplansınız bize bu mutluluğu yaşattığınız için hepinize çok teşekkürler işalla madalyayı alıp geliceksiniz inancımız sonsuz.ayrıca maçtan hemen sonra buraya yazı yazman ayrı bir güzellik takımında seninde başarılılarının devamı olur inşallah.

    YanıtlaSil
  43. cok iyi oynamamamıza rağmen dünya şampiyonunu yendik ya, ölsem de gam yemem artık. ender şutlarda döküldü, hidayet (sakatlığının etkisiyle) hücumlarda döküldü... ama tabiri caizse 1 haftadır hakkında söylenmedik laf kalmayan semih erden günün kahramanlarından biri oldu. hidayet'in top kaybında "acaba mı?" dedik ama ömer aşık ve ersan'ın "biz buradayız" diyerek sergio llull'un eline vermesi, o topun semih'e gitmesi herşey mükemmeldi. "heyecan fırtınası olacak" demiştim, oldu. maçın sonuna kadar başabaş bir oyun, çılgın bir savunma izledik.

    hidayet'in kötü performansı sakatlığından kaynaklanıyordu. bunu bilmeden bogdan tanjevic'e hidayet'i neden almıyor diye söven insanları görmek üzücü oldu. canla başla oynayan, ancak şutları bugün çok kötü olan ender'le yine dalga geçmeye başlayanları görmek de hiç hoş olmadı.

    oyuncuları tek tek değerlendirmeden önce bogdan tanjevic hakkında birşeyler söylemek isterim. ispanya'yı adeta benchlerimizle devirdiysek, bunda en büyük pay tanjevic'e aittir. ilk maçlarındaki kötü oyununa rağmen semih erden'e kaç kişi güveniyordu bugün? sahanın en iyilerinden biriydi bugün semih. veya hücumda etkili olmasına rağmen savunmada düşük performans gösteren kerem tunçeri'yi çıkarıp, çok kötü şut atmasına rağmen sıkı savunma yapan ender arslan'la birlikte engin atsür'ü yanyana oynatma cesaretini kaç koç gösterebilirdi?

    basketbolun sadece sayı atmaktan, hücum etmekten ibaret olmadığını bir kez daha gördük bugün. kötü, çok kötü bir atış yüzdesine rağmen, taş gibi bir savunmayla yendik bugün ispanya'yı. oyun stratejisi de, iyi şut atan ve pota altında etkili olan bir ispanya'yı sert savunmayla düşük sayıda tutmaktı. nitekim ispanya'yı 60 gibi çok düşük bir sayıda tutabildik, atışlarımız da biraz iyi girse fark gelebilirdi. sahadaki farklı 5'in sebebi de buydu. ilk yarıda 10 hücum reboundu verdik ve savunmada daha iyi olabilirdik. maç sonu bu sayıyı 3'e düşürebildik, bu da bizi maçı getiren etkenlerden biriydi. ilk yarıda ve ikinci yarıdaki oyuncu farklılığının sonucudur bu. ben de tanjevic'e bayılmıyorum, ancak, yiğidi öldür ama hakkını yeme, değil mi?

    YanıtlaSil
  44. diger post cok uzun oldugu icin degerlendirmeleri buraya aldim.

    şimdi oyunculara tek tek bakabiliriz;

    sinan güler: hücum olarak yine etkisizdi. ama zaten bize onun hücum değil, savunma yönü gerekiyor. bu yönünü de yine çok güzel gösterdi. ispanya'yı 60 sayıda tutmamızda, sinan ve ömer onan gibi oyuncularımızın payı çok büyük. 14:45, 2 sayı, 2 reb.

    engin atsür: sakatlığını üzerinden atıyor. sonraki maçlarda daha fazla süre alacak ve performansı artacak. bugün de gayet güzel oynadı. 19:12, 3 sayı, 3 reb, 1 asist, 1 top çalma.

    ömer onan: hasta hasta oynuyor ama taktığı oyuncuyu darmadağın edebiliyor. dün logan'dı, bugün navarro oldu kurbanı, yarın bir sırp gard, ondan sonra da sloven olacak... rakip takımı az sayıda tutmak istiyorsan, kilit oyuncuyla eşleştireceksin ömer'i. vereceksin yanına sinan'ı, tamamdır. tüm bunları yaparken bazen hiç istatistik yapamaması da ayrı bir acayiplik ama olsun biz onu böyle sevdik zaten. 13:59, 1 asist.

    ersan ilyasova: şutlar kaçırarak başladı maça. ama yine oyuna ısındıkça takımın önemli bir hücum silah haline geldi. ihtiyacımız olduğu zamanlarda bizi utandırmıyor. bugün takımın en skoreriydi ve en çok rebound alan ikinci oyuncumuzdu. en önemli oyuncularımızın başında geliyor. 34:01, 15 sayı, 5 reb, 1 asist, 1 top çalma, 2 blok.

    semih erden: turnuvaya kötü başladı. polonya maçında toparlandı, bugün çok iyi oynadı. ömer aşık'la birlikte, ispanya'ya karşı pota altı hakimiyetimizin en önemli faktörüydü. en çok rebound alan isimdi. maç sonunda o topu alması ve kasti faulden gelen serbest atışları sayıya çevirmesi işi bitirdi. seneye milli takımdaki yerini sağlamlaştırıyor. 24:14, 11 sayı, 6 reb, 1 asist, 2 top çalma, 2 blok.

    kerem tunçeri: maça gayet iyi başladı. sayı suskunluğuna polonya maçında son vermişti. burada artırarak devam etti. kritik üçlükler attı. ama oyun stratejisi gereği, savunması daha etkili bir oyuncu gerektiği için çok fazla süre almadı, buna rağmen gayet iyiydi. 15:28, 11 sayı, 1 asist.

    oğuz savaş: ömer aşık ve semih'in çok iyi performanslarından dolayı çok süre almadı. oyunda kaldığı süre içerisinde iyiydi. çektiği üçlük şutla gülümsetti. 7:31, 2 sayı, 1 reb.

    ömer aşık: turnuvanın başından beri en sağlam uzunumuz olmaya devam ediyor. pota altının kralı olacak ilerde. bir de şutu olsa muhteşem olacak. 18:01, 13 sayı, 4 reb.

    ender arslan: leblebi gibi üçlük atarak turnuvaya başladı. bugün biraz nazar değdi sanırım. 5'te 0 üçlük attı, ama 4'te 0 atmış olmasına rağmen hala üçlük atmaya devam etmesi, kendine güveninin geldiğini gösteriyor. bu da önemli birşey. şutları çok kötüydü belki ama savunmada da bir o kadar iyiydi. eleştirmek haksızlık olur. 24:32, 4 sayı, 4 reb, 1 asist.

    hidayet türkoğlu: dizinde ağrılar olduğu için etkili olamadı. son zamanlardaki en kötü maçını oynamasına rağmen, kenarda uzun süre beklemesine anlam veremeyenler çıktı. çok ilginç ki kendisi yarım saate yakın sahada kaldı. son yaptığı hata maçı kaybettirmediği için ayrıca çok sevindim. her şeye rağmen takımın lideri ve hala bence turnuvanın en değerli oyuncusu. hemen iyileşir umarım. 28:17, 2 sayı, 3 reb, 3 asist, 3 top çalma.

    YanıtlaSil
  45. son 12 saniyeyi ömer aşık mucizeye çevirmiştir. helal size be çocuklar. bir de futbol milli takımına verilen değer size verilse...

    YanıtlaSil
  46. sanki mahalleden beşli çıkarsak biz bile yenecez ispanyayı , milli takımımız bize maçı böyle izletti ,fazladan birşey yapmadan yendik gibi gözüksede , fazlamız takım olmamızdı , futbol takımımızın olamadığı gibi.

    YanıtlaSil
  47. şu ana kadar bizim maçlarımıza atanan en art niyetsiz hakemleri izledik. bir de yeter artık milli takım bu kadar kapak bu insanlara çok fazla.

    YanıtlaSil
  48. seviyoruz ulen bu sporu, seviyoruz ulen bu 12 çocuğu.
    yürüyün be finalde kim tutar sizi.

    YanıtlaSil
  49. takım sporlarında tarihimiz boyunca en büyük zaafımız olan "savunma" olayını artık becerdiğimizi, rakiplerin artık türk milli takımı'nın savunmasına imrendiğini bizlere gösterdiğimiz bir maç oldu.

    2009 avrupa basketbol şampiyonası'nda harika savunmamızla çok güzel işler gerçekleştirdiğimiz ortada. bu günleri de gördüm ya, ölsem de gam yemem artık.

    ayrıca o sergio llull'a da bir çift lafım var; oğlum senin iki tahtan eksik mi? bak dört tane uzun var karşında, 1.90 boyla o dört uzunun arasına turnikeye girilir mi? keriz misin oğlum sen? ben sana ne diyeyim bilmiyorum ki..

    dipnot:
    ersan ilyasova: 2.08
    hidayet türkoğlu: 2.08
    ömer aşık: 2.14
    semih erden: 2.14

    YanıtlaSil
  50. boru değil lan ispanya'yı yendik, turnuvada her ne kadar kötü olsalarda ispanya'nın katıldığı organizasyonlarda elde ettiği dereceler bile bu maçın anlamını ortaya koyuyor.

    YanıtlaSil
  51. ispanya zamanının brezilya futbol milli takımı gibi, bu zamanların dream team'i ile birlikte en büyük takım..

    onlara karşı bir sürü aksayan yönümüze rağmen galip gelmek gerçekten müthiş bir başarı..

    bu takım madalyasız dönmeyecek polonya'dan..

    YanıtlaSil
  52. maçı izleyemesemde anlatışınla beraber yaşamış kadar oldum açıkçası. başta maçın objektif bir analizini sunuşun ve daha sonra kendince yorumlayışın ayrı bi güsellik katmış yazına. zaten alt alta gelen yorumlarda insanların yazından ne kadar keyif aldıklarının bir göstergesidir bence. yazılarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  53. Barış bey,

    Eurobasket 2009 döneminde yazılarıma devam edeceğimi belirtmek isterim. Sizlerin değerli yorumlarınızı görmek bizleri mutlu ediyor.

    Teşekkürler,
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0