Herşey Vaktinde Güzeldir..



Öncelikle hemen şunu belirtelim ki; herşey vaktinde güzeldir!

Herşeyin yeri ve zamanı vardır. Tıpkı gelecek hafta oynanacak olan derbinin gibi.. Zamanı geçerse pek keyfi çıkmaz, olması beklenen durumun.. Tıpkı gelecek hafta oynanacak olan derbi maçı gibi..

Nedir durum peki? Efendim neymiş Beşiktaş takımı Milli maç için gönderdiği oyuncuların derbiye yorgun ve dolasıyla çok önemli olan Manchester United maçına daha yorgun çıkacakmış. Bu yüzden bu derbinin ertelenmesi Türk futbolu için en doğru olanıymış, keza Beşiktaş takımı Galatasaray maçının ardından 3 gün sonra çok önemli bir maça çıkacak ve evinde Manchester United takımı ile Şampiyonlar Ligi'nde gruplardaki ilk maçını oynayacakmış. Evet, tekrar belirtiyorum gruptaki ilk maçı..
Şimdi bu bahanenin arkasına sığınarak oynanması planlanan derbi mücadelesinin ileri bir tarihe ertelenmesini uygun görmüşler ve Türk futbolu için en doğru(!) olanda buymuş! Bak sen.. Vay be..

Galatasaray takımının Milli takımlara gönderdiği oyunculara şöyle bir bakalım;

Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Servet Çetin, Hakan Balta, Mustafa Sarp, Arda Turan, Aydın Yılmaz, Harry Kewell, Milan Baros, Elano Blumer ve Kader Keita.

Yani isimlere şöyle bir baktığınızda bir kaleci takviyesi ile Turkcell Süper Lig'te kafaya oynayan, hatta şampiyon olabilecek düzeyde olan bir ilk onbir çıkıyor. Hatta ve hatta bu takım Galatasaray'ın ilk onbiri olarak göze çarpıyor. Bir tek Leo Franco eksik kalede o kadar..

Beşiktaş takımında Milli takımlara giden oyunculara bakınca şu isimler ortaya çıkıyor;

İsmail Köybaşı, Rıdvan Şimşek, Necip Uysal, İbrahim Kaş, Nihat Kahveci, Filip Holosko, Rodrigo Tello ve Tomas Sivok.

İsimlere baktığınız zaman sadece 4 oyuncunun ilk onbirde oynadığını görüyorsunuz. Koskoca takım eğer dört oyuncuya bağlıysa kimse bu takımın büyüklüğünden falan bahsetmesin. Onlar Manchester United ile oynayacaksa bizde Panathianikos ile oynayacağız aynı hafta hemde deplasmanda.. Milli takımlara takımın ilk onbirini gönderiyoruz, 5 gün sonra deplasmanda UEFA Avrupa Ligi'nin ilk maçına çıkıyoruz ama ağzımızdan tek kelime bile erteleme diye birşey çıkmıyor.

Hadi yarı final oynarsın, final oynarsın anlarım.. Rövanş maçı olur, ilk maçta avantajlı bir skor elde edersin, Milli maç olur o arada oyuncuların için, Türk futbolu için maçın ertelenmesini istersin anlarım ama gruptaki ilk maçın, neyin ertelemesi? Hayır, sen daha çok maç oynayacaksın böyle haftada iki maç olarak.. Ne ertelemesi daha şimdiden? Milli takıma zaten topu topu üç (3) tane adam yolluyorsunuz, oyuncuların arkasına sığınmayı bırakın bari.. Sadece Türkiye Milli Takımı'na altı (6) oyuncu yolluyoruz. Takımın en önemli isimleri hemde.. Allah korusun Arda sakatlansa falan ne olacak? Hiç böyle birşey söylüyormuyuz.. Ne diyor ünlü futbol filozofu Frank Rijkaard; büyük takımlar rotasyonları ve kadrodaki oyuncuların kalitesi ile öne çıkarlar.

Şimdiden bu tür bahanelerin arkasına sığınmayın, çıkın adam gibi, erkek gibi topunuzu oynayın!

Cumartesi günü hiç bir kaçışınız yok..
Ali Sami Yen'den ne zaman çıktınız ki, gelecek hafta çıkacaksınız..

11 yorum:

  1. tekrar belirtiyorum :D Transfer döneminde oldugu gibide sizden bunu bekliyordum!!! Böyle bizi yipratmak icin ve mantiksiz yapilan demeclere karsi yazilarinizi ;D En güzel örnek Azizenin biz 2008den cok yara aldik demesiydi bana inanilmaz dokunmustu o laflari ve biz ve gs en cok oyuncu yoladik demesiydi bi bakarsak Hamit, Servet, Emre Güngör, Mehmet Topali sakat verdik ve Hakan Balta arti Arda formdan düsmüstü yogun mac trafigi sagolsun...Gökhan, Kazim ve Volkan tam formlarina girerken bizimkiler ezilmisti ama 2008 azizeye göre yaramamisti ayni güzeligi simdi BJK bu mac icin yapti sagolun varolun iyiki gördünüz ve güzel bir türkceyle yazdiniz!!! Aynen böyle devam lütfen birazda bu Kazimin Dogum Günü kutlamasini arastirirmisiniz orda ELANO göya PARA icin bize geldi denmek isteniyor Lugano Elano kavgasi bahane en önemli cümle aslinda Elano ben Fenerdede oynardim rijkard tabiki etken ama paraya hayir denmezdi demesi, yani lafin kisasi bu cümleyle Elanoyu yeni lincoln yapmak istediklerini gösterdiler serefsiz maraton yazarlari...

    YanıtlaSil
  2. hersey güzelde şuraya lıncoln un olmAdıgı bi resim koysanız daha hoş olur ....insanın sininleri kalkıyo...iyi calısmalar

    YanıtlaSil
  3. şu evrende lincoln'le servet'i karıştıran bir sensindir herhalde murtaza.

    fake nickini yerim.

    YanıtlaSil
  4. ne güzel demiş büyük antrenör Lucescu:
    "KÖPEKLER istedi diye atlar ölmezmiş..."
    anlayana tabi :).

    YanıtlaSil
  5. Adsız 00:10

    Murtaza'nın bahsettiği fotoğrafta Lincoln vardı fakat Beşiktaş takımına ufak bir gönderme olsun diyerekten Servet'in hareketinin var olduğu fotoğrafı koyduk.

    YanıtlaSil
  6. s19 renkdaş yazdıklarından zar zor bişeyler anladım daha sade bir şekilde yazarmısın yazılarını :)
    Korkularından lavaboya gidemez olmuşlar desene :D
    Makaleyede aynen katılıyorum.

    YanıtlaSil
  7. maç biletlerinin ne gün satışa çıkacağı ve bilet fiyatları hakkında bi bilginiz var mı? Eğer varsa bizlerle paylaşabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. eee tabi telloyu yetiştiremeyecekler nobre,nihat sakat.Yusuf yok.Adamlarda biliyorlar derbiyi kimin kazanacağını puan farkının 9 olacağını ama işte belki erteleyebilirsek maçı toparlanıp karşılarına çıkarız diyorlar.

    YanıtlaSil
  9. tamam groza denerim :)

    aynen devam http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=86404 dos santos brezilya milli takiminda nese kaynagi ;)

    burdada ne güzel http://ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=60767 Elano para manyagi haberi yapilmis artik bence Pankart fln acilsin bsyler yapilsin bu aziz medyasi elanoya karsi resmen savas acmis!!! LÜTFEN BSYLER YAPIN!!!! Böylesi tesdafür olamaz 2 günde 2 negativ haber elano icin... ardaya zamaninda yapildi gecen sene 3 gün 3 skandal... rica ediyorum bsyler yapin, yaptirin :( ben burdan fazla birsey yapamiyorum, malesef almanyada kaliyorum ve bu sene finalere hazirlaniyorum maclara gelmem imkansiz, ama belki graz macina giderim o kadar su an icin ;/

    YanıtlaSil
  10. Yok canım ben bjk maçında kaç atacağımızla ilgili iddaya giriyorum 4 mü olacak yoksa 5 mi:) öle yenmekmiş yenilmekmiş felan bunları düşünmüyorum bile:)

    Cem ÇALIŞKAN

    YanıtlaSil
  11. Sağol s19 renkdaşım :)
    Bu kadar mı olur yeter artık..Sırf insanların zihninde kötü bir imaj bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Şerefsiz herifler...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0