Jan Derks Geliyor..


Galatasaray alt yapısında değişim sürüyor.. Futbol Akademisi'nin yenilenmesiyle bizzat ilgilenen Frank Rijkaard, altyapının başına çok yakın arkadaşı olan ve Hollanda futbolunun en saygın isimlerinden birisi olan Jan Derks getiriyor.

Derks'in yanında getireceği üç antrenörde Galatasaray Futbol Akademisi'nde antrenör olarak görev alıcak.

En kısa sürede bu isimlerde açıklanacaktır..

5 yorum:

  1. Bence reijkard Galatasarayımızda uzun süreler kalacaktır.Ve çok başarılı olacaktır.UEFA kupasını aldığımız dönemde yine böyle bir ekol yakalamıştık o zamanki ekol Romen di.Şimdiki ise Hollanda ekolü ama teknik ekipte ve bana göre teknik ekibinde bu ekolden olması bize hem uzun hemde kısa vadede çok büyük faydalar sağlayacaktır...

    Cem ÇALIŞKAN

    YanıtlaSil
  2. inanilmaz guzel bi haber! artik alt yapidan daha cok oyuncumuz cikacak. hepsi de istedigimiz gibi kalipli ve saglam yapida olcaklar! keske rijkaard hic gitmese!

    YanıtlaSil
  3. Bu haber gösteriyor ki galatasaray uzun yıllar Frank Rijkaard yönetiminde olacak. Ayrıca otoritenin sağlanması konusunda çok önemli bir adım. Bütün futbolcular 1-2 sene içerisinde otoriteyi sarsma huylarını bir kenara bırakacaklardır. Artık arkamıza yaslanıp keyifle Galatasarayımızı izleme vakti...

    YanıtlaSil
  4. Cem Bey;

    Altyapıda ve A takımda bir Hollanda ekolü gidiyor. Disiplin, otorite, yetenek ve başarı.

    Çözüm yolları belli; disiplinli çalışılacak. Yetenekli gençler ayıklanıcak. En iyi şekilde yetiştirilip başarıya aç bir oyuncu olacak.

    Altyapıdaki güçlendirme antremanlarınıda Roca ve Cuadrat yaptıracak.

    Melih Carter;

    Adnan Polat'ında dediği gibi Rijkaard uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edebilecek bir antrenör fakat herşeyden evel sabır gerekli.

    Anas s mostafa;

    Mart 2010'daki seçimler sonrasında Adnan Polat ve ekibi takımda kaldığı sürece Rijkaard ve kurmaylarıda takımda kalacaktır.
    Aslında yeni gelen yönetim bu ekipten daha iyisini getirebilir mi, orasıda muamma..

    YanıtlaSil
  5. Jan Derks hakkında biraz araştırma yaptım. Bunu herkesle paylaşmak isterim:

    Kendisi 59 yaşında, 3 çocuk sahibi eski bir amatör futbolcu, beden eğitimi öğretmeni ve teknik direktör. 15 yaşında Zupthen isimli bir amatör takımda ortasaha oyuncusuyken; o dönemde kulübün başkanı olan babası, onun futbol oynamasını istemediği için futbolu bırakmış. Zaten Derks'te daha sonra o günlerle ilgili şu samimi açıklamayı yapmış: "Ben çok iyi bir futbolcuydum ama bende eksik olan tek şey tutkuydu."

    Bir süre amatör olarak su topu ve voleybol oynadıktan sonra beden eğitimi öğretmeni olmuş. Ama futbolun tutkusu artık onda da alevlenmiş olmalı ki erken yaşta bıraktığı bu spora, antrenör olarak; hatta belki kendisi gibi yetenekli gençlere futbolu sevdirmek ve o tutkuyu aşılamak için, altyapı antrenörü olarak geri dönmüş.

    Bir süre Hollanda Futbol Federasyonu'nda çeşitli yaş gruplarında antrenör olarak çalıştıktan sonra Glasgow Rangers'ın altyapı sorumlusu olmuş. Lakin kısa bir süre sonra tekrar ülkesine dönerek Hollanda Futbol Federasyonu Akademisi'nde baş scout olarak göreve başlamış. Derks, kısa Rangers macerasını şöyle özetlemiş "İskoç sistemi sadece kulüpleri koruyor ve böylelikle oyuncuların gelişmesini engelliyor."

    Derks önderliğindeki scout ekibi başta Hollanda olmak üzere, hemen hemen dünyanın her ülkesini karış karış taramış ve genç yetenekler bulmaya çalışmışlar.

    Derks'in, 2005'te Peru'da yapılan U-17 Dünya Şampiyonası'nda millilerimizi üçüncülük maçında yenen gençlere ve 2006'da Huntelaar'lı, 2007'de Babel'li, Drenthe'li, Zuiverloon'lu kadrosuyla üstüste iki yıl Avrupa Şampiyonu olan Hollanda U-21 takımına katkısı büyük.

    Jan Derks son olarak, çeşitli ülkelerde seminerler düzenleyip altyapı hocalarına ders vermiş. Bunlardan bizim için önemli olanları sanırım, Neskeens'le Meksika'da, Rijkaard'la da Güney Afrika'da düzenlediği seminerler.

    Son olarak şunu söylemek isterim ki; kalitesi, ileri görüşlülüğü ve bilgisi ile Jan Derks'in, hem Galatasaray'ımıza hem de Türk Futbolu'na büyük katkıları olacağı bir gerçek. Ancak Hollanda'lıların artık yetersiz gördükleri "Total Futbol"dan biraz daha farklı bir sistem için çalıştıkları da bilinen bir gerçek.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0