Sabri Sarıoğlu..

Sabri, Sabri, Sabri..
"Eh be Sabri, Ah be Sabri, Yürü be Sabri, Koş Sabri.."

Sözler çok tanıdık geliyor değil mi :)

Dün sanki sahada Sabri değil Sergio Ramos vardı.. İçeriye bindirmeler, rakibini kovalamalar, ortaları, pasları.. Sabri dün gece muhteşemdi, muhteşem. Yusuf gibi teknik bir oyuncunun karşısında harika bir maç çıkarttı. Keita ile birlikte adeta sağ kanadı otobana, Beşiktaş'ta sol kanatta oynayan İsmail'i kevgire çevirdi.. Keita topu aldığında çizgiden bindirmeleri, rakibe kaptırdığında aynı hızla geriye dönüşü.. Keita ile uyumu söz konusu.. Birisi içeri bindirirken, diğeri arkaya geçiyor. Birisi rakibi kovalarken, diğeri arkadan dengesini bozmaya çalışıyor. Keita ile her maç daha iyi anlaşmaya başladı. Beraber oynadıkları zamanda rakibin sol tarafını, bizim sağ tarafı otobana çeviriyorlar..
Sabri'nin ilginç bir durumu var.. Her ne kadar taraftarlar arasında pek oyun stili olarak beğenilmemesine rağmen hangi antrenör ile çalışsa sağ bek onundu. Elbet birşekilde formayı giydi.. Galatasaray altyapısının Türk futboluna kazandırdığı yeteneklerden birtanesi Sabri.. Aslında defans değil, ofans oyuncusu kendisi fakat defansta oynadığı zaman Aslanlar gibi mücadele ediyor, savaşıyor.
Bordeaux maçında attığı gol ile bir anda Sami Yen'i yıkmıştı.. Euro 2008'de Almanya maçında Philip Lahm'a yapmadığı kalmadı, maymun etti adeta.. Gerçekten oynadığı maçlarda otobana çeviriyor sağ/sol kanadı.. Atom karınca mübarek, bir orda bir burda..
Dün yine "Koş Sabri, yürü Sabri" seslerini sık sık duyduk.. Attığımız üçüncü golde Sabri'nin payı büyük.. Elano'ya öyle bir pas attı ki, Brezilyalı'nın 50 metrelik pası Kewell'a, ordan doğrudan Baros'a ve gol..

Allah nazarlardan saklasın, aynen böyle Sabri..
Bosna maçında Gökhan Gönül'ü görünce Sabri'ye insan Ramos gibi bakıyor..

8 yorum:

  1. Sene başında çok saç baş yoldurdu.Ama Sabriyi son 2 maçtır çok beğeniyorum.Milli maçta oynasa Gökhandan iyi oynayacağından emindim.Allah nazardan saklasın.İnşallah hep böyle oynar.

    YanıtlaSil
  2. bence çok kötü bir oyuncu.. sadece koşuyor koşuyor, başka hiçbir şey yapmıyor.. şahsen yerine shabani nonda oynasa bile daha iyi olur diye düşünüyorum.. futbolu pek bilmiyor.. keşke bilseydi ama, en büyük üzüntüm budur benim sabri'yle ilgili..

    ha bi de unutmuşum söylemeyi, izlerken azap çekiyorum.. (bunu söylemezsem olmaz) bugün de çok koştu, yine azap çektim.. zaten başka bir özelliği olsa bu kadar koşmazdı diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  3. sabri sanırım sezon başından bu yana 10 civarında resmi maç oynamıştır. ve bence galatasaray'ın en iyi istikrarlısı! cidden sezona çok iyi başladı. ama yarın yine hakkında tipik sabri yorumları yapılacak. misal, orta yapmayı öğrenemedi, sabri sarıoğlu futbol okulu zart zurt, bu saç stiliyle bakın e.t. gibi olmuş ahahaha şeklindeki yorumlar. fakat bu yorumlar bir gerçeği değiştirmeyecek. iyi deyin, kötü deyin, ama öyle ya da böyle avrupa'nın hücuma en çabuk çıkan beklerinden birisi.

    tabi biz demiyoruz ki maicon'dan, ramos'tan, alves'ten,rafinha'dan,gökhan'dan daha iyi. ama yıllarca gary neville manchester united'da bu saydıklarımdan daha iyi olduğu için değil olması gerektiği gibi olduğu için oynadı. sabri de hocaları ondan ne istiyorsa onu yaptığı için oynayacak... ayrıca bu adamın mesleği bu. her bakkal, kasap, doktor çok mu iyi işlerini yapıyor sanki. hayır. mesleği futbolculuk olan adamın görevi taraftarları için sezonu 6 gol 17 asistle bitirmek değil, kazandığı paranın karşılığında yöneticileri için idmana saatinde gelip, düzenli çalışıp, futbolcu arkadaşlarıyla mücadele etmesidir. zaten öbür türlü olsaydı ilk çıktığı şampiyonlar ligi'ndeki cska sofya eleme maçından sonra bir yerlere giderdi. bence tüm teknik hatalarına rağmen, yarın öbür gün yine bir futbol rezilliği yapacak olmasına rağmen günümüz koşullarında mesleğini kendi çapında icra eden bir vatandaştır sabri...

    ayrıca bosna maçında dirençli bir takım oluşturmak için sahada olmalıydı.

    YanıtlaSil
  4. hakkının verilmesi gereken adam.gerçekten müthiş oynadı beşiktaşa karşı...

    YanıtlaSil
  5. hakkındaki en güzel yorumu frank rijkaard yapmış:

    "taraftar yeniden bizim yanımızdaydı, 90 dakika desteklediler. en çok haz aldığım anlar sabri’ye bağırdıkları anlardı. sabri, sırtına motor takılmış gibi oynadı, 90 dakika koştu"

    YanıtlaSil
  6. her seferinde, beşiktaş maçındaki performansını sergilesen adına heykeller bile diktirebileceğim futbolcusun sabri. yeter ki forvete gelme.

    YanıtlaSil
  7. maçta sahadaki tartışmasız en iyi oyuncu olmuştur. son maçlarda olduğu gibi arada yaptığı abukluklarıda kestiğinde oldukça yararlı olacaktır bundan sonra takıma.

    ama tabi bununda kötü bir yanı var malasef ortamlarda pek dalga malzemesi yapılmayacaktır. ama olsun buluruz biz yenisini. cihan'la orhan gitti, hemen servetle umutlandık, o patlayınca mehmet güven'le sabri bir süre idare etti ama artık biri gitti, biride iyi oynuyor. bence yeni taşak malzemesi mehmet topal olabilir bu sene için ya da ne bileyim hakan balta'da durgun gibi. galatasaray taraftarı olarak ortak bir karar almalıyız bir an önce yoksa çekilmez bu sezon.

    YanıtlaSil
  8. süper yazı olmuş, hele son cümleye katılmamak elde değil, Galatasaraylı olup da gökhan a özenenleri anlamam mümkün değil zaten, senin elinde Uğur var Sabri var, özenceksende kazıma,emreye falanda özen..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0