Yarın heryer Alpaslan, heryer Dikmen !


27 Eylül.. Tam bir yıl oldu Alpaslan Dikmen'i kaybedeli.. Genci, yaşlısı, büyüğü, küçüğü.. Yaş farkı, memleket farkı gözetmeksizin özlenen, özlemle anılan ve dualar ile hatırlanan isim.. Herkes bugünlerde yasta, hayattan birşeyler kopmuş gibi sanki.. Azrail çekemedi bir türlü elini tribünlerimizden, bir türlü ayrılamadı bizlerden.. Sadece Galatasaray tribünlerinden değil, bir çok tribünden arma sevdalısını aldı.. Sakarya, Bursa, Ankara, Livorno, Roma, Lazio farketmedi.. Dünyanın neresinde olursa olsun arma sevdalılarını aldı Azrail.. Ama sonunda aldığı kişi öylesine büyük, öylesine saygı duyulan ve sevilen birisiydi ki; yüzlerce insan yas tuttu onun uğruna.. Gözyaşlarını döktü, mevlütler okuttu.. Galatasaray tribünlerinin lideri Alpaslan Dikmen'di en son aramızdan ayrılan.. Hemde bir yıl evel.. Bir yıldır bize şaka yaptığını düşündük.. Bestelerimizde dile getirdik.. "Keşke çıkıp şaka desen, oldu mu Alpaslan Dikmen?" diye bağırdık; söyledik durduk. Atkılarımıza, pankartlarımıza kazıdık adını.. Tshirtlerimize, sitelerimize.. Heryerde vardı adın.. Herkes sendi, sen Alpaslan Dikmen'din.. Her taraftar senin gibi olmak istiyordu, senin söylediklerinin arkasında yürüyordu adeta..

Kardeşlerin, arkadaşların, abilerin, ablaların şimdi senin uğruna yine birşeyler yapmaya çalışıyorlar senin adına.. Yarın Eskişehir maçında heryerde pankartlar, bayraklar var olacak! Sami Yen zemininde tek bir kare bile beton parçası görünmeyecek.. Bütün tribünler senin adına ve uğruna yapılan pankartlar ile dolu Alpaslan Abim.. Yukardaki fotoğrafta el emeği, göz nuru olan pankartlardan bir tanesi.. Eskişehir maçında tribünler yasta olucak.. Tıpkı geçen sene bu tarihlerde oynanan Konyaspor maçı gibi.. O maçta Erhan Albayrak bir gol atmış ve golü Alpaslan Dikmen'e adamıştı.. Onu bile unutmadık, unutamadık..Yarın yine pek farklı olmayacak.. Tribünlerde özel kareografiler, bayraklar ve pankartlar mevcut olacak yarın Alpaslan Dikmen adına.. Bizler senin uğruna birşeyler yapmak için hazırız abim.. Umarım yarın bizi görürsün, izlersin.. Yarın atacağımız her gol sonrası adın yankılanacak Sami Yen'de yine.. Tabii öncesinde uzun ama upuzun bir sessizlik ile.. Bazen susmak en yüksek desibelli çığlıktır.. Bizler yarın o çığlığı atacağız.. Hemde en yüksek desibeliyle..

Biz unutmadık abi, unutturmayacağız da.. Hiç bir kabus bu kadar uzun sürmezdi be abi, hadi uyandır artık bizi.. Anladık ki senin geleceğin yok; o zaman biz geliyoruz senin yanına..

1 yorum:

  1. murat yıldız28 Eylül 2009 15:26

    çok güzel yazmışsınız.
    keşke bende tanıyabilseydim kendilerini ,gerçekten büyük insanmış.bu kadar yazılan yazılara göre,ama tanımasamda dua mı eksik etmiyorum.
    ben maçlara tek başına veya ailemle gelen bir taraftarım.
    ancak sizleri canı gönülden destekliyorum.
    belki bir gün a.s.y de görüşürüz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0