Öyle Değil Mi Frank?


TURKCELL Süper Lig
8.Hafta

Ankaragücü 3
82' Mehmet Çakır
89' Emre Aygün
91' Hürriyet

GALATASARAY
-
__________________

Bu takım her maçı 5-0 kazanacak değil..
Evet, kaybettik. Gerçeği kabul etmemiz gerekiyor.
Frank Rijkaard ve Johan Neeskens gibi futbolun üstadlarına nasihat vermek ne bize düşer, ne bir başkasına.. Rijkaard ve ekibi ilk geldiği günden beri söyledik, söylemeye devam edeceğiz. SABIR, SABIR, SABIR! Dünyanın en iyi takımı olan Barcelona bile bugünlere gökten zembille gelmedi. 5, 6 yıllık bir SABRIN sonucunda böyle bir takım oldular. Geçen sene ligin son sırasındaki takımlardan 3 yediler. Fakat ne oldu? ŞAMPİYON oldular. Hemde bütün kupalarda.. Peki nasıl şampiyon oldular? İNANÇLA, HIRSLA !!

Tek stoper çıktığımız maçta kaybettik. Evet, kaybettik! Hemde Ankaragücü'ne farklı yenilerek kaybettik. Ama nasıl kaybettik? Arkamızı kollamayarak.. Aslında takım hala oturmuş değil, biz oturduğunu zannediyoruz. Savunma hak getire, ortasaha yok, her top ileriye.. 3,4 hafta evel yerden hızlı ve seri pas yapan, sağdan soldan içeri dalan Galatasaray yok sahada.. Özellikle Türk oyuncularımıza bir bakın, dakikalar geçip gol gelmedikten sonra topu doğrudan ileri vuruyorlar. En kısa sürede bu sistem gelişecektir, dakika ne olursa olsun pas yapmayı öğreneceğiz! Futbol dan-dun oyunu değildir. Teknik oyunudur.. Aslında en zor şeydir futbolu basit oynamak.. Bizlerde basit oynayacağız haftalar ilerledikçe.. Ve Mayıs'ta öyle yada böyle şampiyonluk kupasını kaldıracağız!

Kendisini futbol uleması zanneden insanlar hayatlarında kaç tane takımı yönetmişler? Bizler ezbere söylüyoruz Kewell, Barış, Ayhan, Baros, Nonda, Arda vs.vs. diye.. Fakat bu adamlar takımla yatıp, takımla kalkıyorlar. Futbol hatalar oyunudur ve kim en az hata yaparsa maçı kazanır. Biz bugün çok hata yaptık, yediğimiz goller savunma eksikliği ve hatalar zincirinde oluşan goller. Şimdi bir hafta ara veriyoruz lige milli maç nedeniyle ve düşünecek çok ama çok şey var.

Öyle değil mi Frank?

4 yorum:

  1. Zaman destek zamanı.Haydi renktaşlarım bıraklım skoru felan duralım takımın arkasında.Kendilerini yalnız bıraktığımızı zannetmesinler.

    Sen kaybet bize inat,biz peşindeyiz ele güne inat'!

    YanıtlaSil
  2. Yahu 3 maçtır iyi oynayamıyoruz...Ne oluyo yanide oynayamıyoruz...Vallahi sinirlerim bozulmaya başladı artık maç izlerken mesela bugün maçı izlerken 2. golü yediğimizde bardağa bir vurdum :) bardak kırıldı :) bira ardağı bide hem psikolojime hemde keseme yazık yahu.Tamam maçta kaybedebiliriz ama pozisyona girip sıf laubalilikten dolayı o kadar gol kaçırırsan olacağı budur...Öle aman aman bir futbol oynayıp önceki maçlarımız gibi japon kalede oynamadık...

    Yanlız tek tesellim her şerrin bir hayrı olmasıdır... Başımızda Rijkard ve Neeskens var. Yani biz galatasarayız 2 veya 3 kere pozisyon bulunca gol yapman lazım bunu yapamazsan teknik direktöründe pek yapacak birşeyi yoktur....Yaw deli oldum bee maçı izlerken :) Bide sağda solda serpiştirilmiş birkaç fenerlide vardı bizim maçlarıda izliyolar ankaragücü gol atınca seviniyolar.Şimdi bir deyiş vardır ama onu buraya yazarsam bu yorumu yayınlamazlar :)

    Bütün galatasaraylı taraftarlara sabır diliyorum bence 2. sene daha uyumlu ve ahenkli olacak bu takım... Ayrıca teknik ekibmizede güveniyorum...

    Cem ÇALIŞKAN

    YanıtlaSil
  3. Seninde söylediğin gibi Cem, oyuncu gol atamıyorsa bu durumda sorumlu olan Rijkaard değildir.

    Zaten maç sonrası gerekli açıklamasını yapmış.

    YanıtlaSil
  4. Ne guzel yazmissiniz FCN bak futbol basit oyundur, ama en zor olan oyunu basit oynamaktir diye.

    Benim dikkatimici ceken iki sey vardi:

    Son 3 mactada Arda hic bir zaman en efektik isi yapmiyor. Tam pas verecek diyorum dripling yapiyor ya da tam dripling yapacak diyorum pas veriyor. Kabul ediyorum cok yetenekli ama birde topu efektif kullanma diye birsey var...Zaten her dakika yaninda 2 kisi var bazen 3 oluyor atacagin pas ile 3 kisiyi oyundan dusurmek varken o sirada iceri girmeye calisinca hem kendini yoruyorsun hem pozisyondan oluyoruz...

    Forvetlerde ilk basladiklari gibi degiller Baros topa cok kotu vuruyor, Nonda keza oyle oyuna girdikten sonra iki pozisyonu yedi bitirdi...

    Buna ragmen her zaman top ayagimizda, deplasman ASY farketmiyor oyunu kontrol eden biziz. Ama bu kontrol sirasinda cok iyi toplarla cikamiyoruz.

    Ayhan, Sarp ikilisi sonradan girek Topal'da orta sahayi tam anlami ile kontrol edemiyorlar.

    Neyse 3 olsun guc olmasin demisler...

    Eminim bu teknik ekip benden kat kat iyi biliyordur bu isi o sebeple kafam rahat bakalim neler olacak...

    Rihat

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0