Rancik: "Büyük bir şok yaşadım."

"Büyük bir şok yaşadığımı düşünüyorum. Bir anda taraftarlarımız birşeylere tepki göstermeye başladı. Rakip takımın benchinin arkasında birşeyler oldu sanırım. Güvenlikler sağa sola koşuşturmaya başladı. Hayatımda ilk kez böyle birşey yaşadım ve açıkcası büyük bir şok yaşadım, itiraf etmek gerekirse.. Gerçekten çok şaşırdım ve ne düşüneceğimi bilemedim, Fenerbahçeli oyuncular sağa sola kaçışıyordu. Fakat bundan pek etkilenmedik ve maçı kazandık. Antrenörümüz maç sonrasında bizlere maçı bırakmamızı, sahada maça asılmamızı ve elimizden gelen herşeyi yapmamız gerektiğini belirtti. Elbette kafamızın biryerinde olayları düşünüyorduk ama maça konsantre olmak zorundaydık ve konsantre olup maçı kazandık."
Radoslav Rancik
Galatasaray Café Crown Oyuncusu
Galatasaray TV, 24 Saniye Programı

5 yorum:

  1. Galatasaray taraftarının daha sağduyulu ve bilinçli hareket etmesini beklerdim. Her ne kadar provakasyon olsa dahi taraftar olarak bizim görevimiz sadece takımımıza destek vererek rakiplerimizi yenmelerine yardımcı olmak olmalı. Kavganın bugüne kadar neyi çözdüğü görülmüş...

    YanıtlaSil
  2. Galatasaray taraftarı bugüne kadar skor ve şartlar ne olursa olsun armasının olduğu heryerdedir. Bazen 1 kişi, bazen 10000 kişi. Hiç farketmez ama elbet her branşta bizden birileri vardır. Tahrik olayında ise insanlar gergin ve provakatörün teki arkasını dönüp hareket çekiyor, hakaretler ederek, küfürler savuruyor. İnsanlar buna tepkisini gösterirken yanındaki beyefendi çıkıp taraftara ana avrat küfür ediyor.

    Tamam, çıkan olayları savunmuyorum; sonuna kadar yanlış kabul ediyorum. Ama orada olması yasak olan kişiler orada bulunuyorsa burada suçlu Galatasaray yönetimi, taraftarı değil o kişileri içeri alan güvenlik görevlileridir. Zaten hanımefendi ve beyefendinin salona giriş yasağı varmış fakat salon amiri yakın ahbaplarıymış, öyle girmişler salona..

    Tepki gösterenin kabahatli olduğunu belirtirken keşke orada bulunmaması gerekenlerin asıl kabahatli olduklarını belirtebilsek..

    YanıtlaSil
  3. Bu olayı "Etki Tepki" olayı ile açıklamaya çalışmak sadece korumacılıktan öteye geçmez. Korumaya çalışırsak öyle yada böyle bir tarafı haklı bile çıkarabiliriz ancak benim demek istediğim şudur; hiç bir hatanın sebebi başka bir hataya bağlanmamalıdır.

    Galatasaray taraftarı olarak temiz, kavgasız, küfürsüz ve provakasyonlara uymayan bir tribün hayalindeyim. Asli görevimiz olan takımımıza destek vermeliyiz. Diğer takımların ne yaptığı ile değil, diğer takımların yöneticileri ile değil, sahadaki ile haşır neşir olmalıyız.

    Modern bir taraftar profili en çok Galatasaray'ımıza yakışır. Bunun için biz taraftarlar olarak daha dikkatli ve özenli olmalıyız. Lütfen fanatiklik yerine spor kültürü!

    YanıtlaSil
  4. @Adsız 12:10

    Olaylar elbette etki-tepki meselesidir fakat koruma değildir. Burada asıl suçlu Galatasaray taraftarı veya Galatasaray camiası değil; o provakatörleri o gün CEZALI oldukları ve YASAK oldukları halde salona alan kişilerdir. Hırsızın hiç mi suçu yok?

    Evet, olaylar hiç doğru değildir. Galatasaray taraftarının tahrikler ne olursa olsun kapılmaması gerekir fakat tahriklere kapıldı diye kimse suçlu ilan edilemez.

    Her ne kadar sabırlı veya sakin olsakta hepimiz insanız ve Türk'üz. Türk milletinin genlerinde vardır agresif olmak, heyecanlı olmak, tahriğe kapılmak. Hemen tepki gösteririz, millet olarak herşeye.. Anında galeyana gelebiliyoruz. Basın, rakipler, oyuncular her türlü provakasyonu yaptıktan sonra bazı şeylerin önüne geçemezsiniz. Ne derseniz, ne yaparsanız yapın. Bizlerde insanız ve sabrımız, sınırımız var. Siz hiç mi çileden çıkmıyorsunuz? Sizi birileri bir hafta boyunca aşağılasa, dalga geçse, küfür etse, acizmiş gibi gösterse bir tepki göstermezmisiniz?

    Evet, GALATASARAY SPOR KULÜBÜ'nün bütün taraftarlarına holiganlık değil SPOR SERGİ ve ALİ SAMİ YEN RUHU taşıyan taraftarlık yakışır. Ama kimse tahriklerin olmadığı veya tahriklerin önemsiz olduğunu falan iddia etmesin.

    YanıtlaSil
  5. Paşamız olaylardan etkilenmemiş. 5000 kişi sanki seni linç etmeye çalıştı sana küfretti. Öte yandan Tufan görünümlü Cemalden etkilenmeyenlerin bu durumlardan etkilenmemesi de normaldir

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0