Mekteb-i Sultani [Amerika Yokken Biz Vardık!]

"Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın en büyük hedefi ise bir Fenerbahçe Lisesi veya Fenerbahçe Üniversitesi kurmak.. Çünkü onlarda ezeli rakipleri Galatasaray gibi bir eğitim kurumu olarak daha köklü bir camia olmak istiyor. Fenerbahçelilik ruhunu nesilden nesile aktarmak istiyorlar.."
Mekteb-i Sultani.. Diğer adıyla Galatasaray Lisesi.. Galatasaray'ın kurulduğu yer, yüz yıllık çınarın tohumlarının atıldığı sınıflar, koridorlar, bahçeler.. İçerisi buram buram tarih kokar.. Her duvarda Ali Sami Bey'i ve arkadaşlarını görürsünüz.. Futbol peşinde koşan 11 yağız delikanlı.. Amaçları belliydi hepsinin; İngilizler gibi toplu halde top oynamak ve Türk olmayan takımları yenmek! Amaçları doğrultusunda kurdular takımlarını, kendilerine rakip aradılar ve önlerine geleni devirmeye başladılar.. Kısacası bir lise değil Galatasaray Lisesi, Mekteb-i Sultani.. Bir devrin; bir tarihin; bir gerçeğin doğduğu yerdir! Ondandır bu Galatasaray Ruhu.. Ondandır bu Galatasaray'lılığın bu kadar köklü ve güçlü olmasının nedeni.. Belki 104 yıllık bir camia fakat genel itibariyle yaklaşık 600 yıllık bir camiadır Galatasaray.. Zamanın en iyi doktorları, avukatları, bürokratları, sporcuları; kısacası bu ülkenin bütün aydınları bu camianın içinden yetişti.. Galatasaray bazılarının olmaya çalıştığı gibi sadece bir eğitim kurumuna sahip değil; Galatasaray bu eğitim kurumunun içinden doğdu, büyüdü, yetişti.. Genciyle, yaşlısıyla bir aile; bir camia oldu.. Kimileri ise camiaların içinden bir eğitim kurumu yapmak derdinde.. Aslında bir eğitim kurumunun açılması gerçekten güzel bir durum, fakat kafalarındaki düşünce yanlış.. Galatasaray bir tarihin içinden yetişmiştir, kimileri ise kendi tarihlerini yazmak istemektedir.. Çünkü Galatasaray sadece spor kulübü olan Galatasaray değildir; Mekteb-i Sultanidir.. Galatasaray bir ekoldür, Mekteb-i Sultani bir tarihtir.. Sadece Galatasaray'ın tarihi değil; Türkiye'nin, hatta Osmanlı'nın tarihidir.. Hep söylediğimiz gibi; "Aklınızdan çıkarmayın TÜRKİYE'dir GALATASARAY!"
Sonsuzluğa kadar yaşa ey büyük Galatasaray!

3 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0