UEFA Only A Game @ Taksim

UEFA Only A Game? adı altında müthiş bir sergi var Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde.. İstiklal'in girişinde hemen sağ tarafta kalıyor, zaten kocaman kocaman okları takip ederseniz belirtilen oklar sizi bu muhteşem sergiye götürüyor. Futbolun doğuşundan günümüze gelişi, yaşanan tarihi olaylar, efsanelerin formaları, kramponları, ilk ve günümüzdeki top.. Büyüleyici tarihin içine alıyor gidiyor sizi adeta.. Oyuncular hakkında kutular, dönen toplar, bilgi arşivleri ve tarihi resimler, videolar.. Futbolun kara kutuları adeta sergileniyor ve inanılmaz olayların videolarını, resimlerini, belgelerini canlı canlı görebiliyorsunuz.. Eğer İstanbul'da oturuyor ve sizlerde futbol aşığı iseniz; yada yolunuz İstanbul'a düşen bir futbol aşığı iseniz bu sergiyi mutlaka gezmeniz gerekiyor.

UEFA Kupası, Şampiyonlar Ligi, Şampiyon Kulüpler Kupası gibi önemli ve Avrupa'nın en büyük kupaları sergileniyor Only A Game? serigisinde.. Ayrıca efsanevi İtalyan hakem Pierluiggi Collina'nın formasıda imzalı bir şekilde sergilenen ürünler arasında.. Kura topları ve kura çekiminde kullanılan kartların bulunmasıda ayrı bir detay olarak göze çarpıyor. Süper Kupa finalinde Mario Jardel'in giydiği kramponlarda yerini almış vaziyette.. Veee 2010 Dünya Kupası'nda takımların giyeceği formalarda tanıtılarak günümüz futbolundan haberdar ediyor sizleri.. Shaktar Donetsk takım kaptanı Dario Srna'nın geçen sene finalde giymiş olduğu formasıda bütün takımın imzasının bulunmuş haliyle sergileniyor.. Böylesine müthiş önemli ve büyüleciyi bir futbol tarihi olan yerde Galatasaray'ın adını görmek bile insana tarifi imkansız bir duygu yaşatıyor.. Ayrıca müzede eğlenmeniz amacıyla Şampiyonlar Ligi temalı bir langırt futbol oyunu bulunuyor ki, gerçekten o bölgede yaratılan ortam muhteşem.. Fotoğraf çekimini çok geç öğrendik, müzesel iş gören sergiyi baştan tekrardan gezmek için yeterli zamanımız olmadığından kupaları ve belli başlı şeyleri görüntüleyebildik fotoğraf karesi olarak.. Çıkışta kendinizi test etme imkanınız bulunuyor ayrıca..

Eğer İstanbul'daysanız bu fırsatı kaçırmayın.. Ücretsiz müthiş bir futbol tarihini anılarla yaşayın.. Bu arada bilmediğiniz veya hatırlamadığınız bir anınız olursa yanınızda bulunan görevlilere sormanız yeterli.. Her biri ayaklı futbol ansiklopedisi gibi, inanılmaz donanıma sahipler.. Hem tarihi açıdan, hem güncel açıdan müthiş futbol bilgileri var, bölümlerde bulunan görevlilerin.. Siz sorun onlar yanıtlasın, hemde istediğiniz dilde :)

Unutmadan; hazır yolunuz İstiklal'e düşmüşken Galatasaray Lisesi'nin karşısındaki Galatasaray Müzesi'ni gezmeyi unutmayın..

Fotoğrafları büyütmeyi unutmayın..

5 yorum:

  1. @ Ediz 30 Nisan'a kadar sergi devam edecek.

    Sanırım akşam 17.00'da kapanıyor sergi o konuda birşey diyemem ama büyük olasılıkla 9 ile 17 arasıdır.

    YanıtlaSil
  2. pazartesi gidiyorum=) keşke fotoları görmeseydim ama ya daha bi helecan yapardım:D

    YanıtlaSil
  3. Arnawut fotoğraflar hiç birşey diyebilirim.

    Orada göreceğin, okuyacağın, izleyeceğin daha çok şey var :)

    YanıtlaSil
  4. Havalar düzelsin ben de karşıya geçer, bir güzel gezerim.Teşekkürler paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  5. Müze bedava mı? yoksa ücreti var mı ? Bedava yazmışsınız ama başka bir yerde ücretli diye okudum

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0