Yepyeni Bir Akşam..

Galatasarayımız ligin ikinci devresinde seriye devam ediyor. Denizlispor'a konuk olan ekibimiz karşılaşmadan Arda ve Jo'nun golleriyle 2-1 ayrılırken, mücadelenin son yarım saatlik bölümünde yeni transferimiz Giovani Dos Santos ilk kez forma giydi. Bir diğer yeni transferimiz Jo ise ilk kez golle tanışırken, Emre Çolak başarılı futbolu ile göz doldurdu. Kısacası bu akşam yenilerin, yepyeni olayların akşamı oldu. Ekibimiz hafta içersinde kupada çeyrek finalin ilk maçında Antalya ile deplasmanda karşılaşacak.

Leo Franco: Her zamanki hatası devam ediyor. Artık her geriye atılan pasta korkar olduk. Yandaki adama, taca atsa daha iyi olacak sanki. Kalede bu tip toplarda güven vermemeye başladı. Yediğimiz golde yapacak birşeyi yok gibiydi, çünkü arkada bomboştu rakip oyuncu.
Lucas Neill & Servet Çetin:
Savunmanın ortası epey sağlamdı, tank gibiydi. Lucas'ı liderliği ve önderliği savunmayı toparlarken, arkaya atılan toplarda rakip oyunculara geçit verilmedi. Servet'in zamanında müdahalesinin yanı sıra bek oyuncularının açıklarını kapatmaya çalışmasıda savunmadaki yardımlaşmayı gösteriyordu. Savunmadan sık sık şikayet ederdik, top çıkartamıyoruz diye; Lucas bu işi çok güzel yapıyor.
Uğur Uçar & Caner Erkin:
Uğur bugün nedense oyunda yoktu. Daha doğrusu ofansta var, savunmada yoktu. İşin savunma kısmını pek yapamadı, yediğimiz golde rakibini kaçırdı. Caner ise defansif yönü zayıf olmasına rağmen elinden geleni yaptı. Emre oyuna girdikten sonra gerçek yerinde daha etkili olduğu açık ve net. Zaman zaman savunmanın iki tarafıda rakiplerini kaçırdı. Bazı kaçırmalar kalemizde epey tehlikeli pozisyonlar yarattı, dikkat etmek lazım.
Mustafa Sarp & Barış Özbek:
Ortasahadaki direncimizi gösteren, rakibi kovalayan ve hemen hemen her topa basan ikiliye helal olsun. Birisi oyunun defansif tarafını, diğeri ofansif gücünü kullandı, zaman zaman kanatlara yardıma gittiler; savunmaya geldiler. Her maç üstüne koyarak oynuyor başarılı oyuncularımız. Hırslarının yanında rakibi ısıran yönleride ortaya çıkınca ortasahada rakibi kovalayan bir takım oluyor haliyle.
Elano Blumer & Emre Çolak: Birisi topu geriden alıp oyuna sokuyor, diğeri genç yaşına rağmen ileride top dağıtıyor. Arda ile bu ikilinin uyumu takıma olumlu yansıyor. Elano'dan yavaş yavaş merkezi ortasaha oyuncusu yaratmaya başlıyoruz. Oyunu iki yönlü oynuyor, box to box yapıyor Brezilyalı.. Ağrılarına rağmen iyi mücadele etti, oyunu iyi kontrol etti. Attığı uzun paslar ile kanada nefis servisler yaptı. Emre ise bu genç yaşına rağmen çok istekli, çok mücadeleci ve çok soğukkanlı. Top ayağına yakışıyor. Her geçen maç daha iyi olacak, ilk 11'i zorlayacaktır genç yetenek.
Arda Turan & Joao Alves: Gollerin sahiplerini tebrik etmek lazım herşeyden evel, Arda'yı ayrı bir kutlamak gerek doğumgünü vesilesiyle. Birisi topu taşıyor, diğeri hava toplarını indiriyor; rakibi yıpratıyor, savunmayı gezdiriyor. Kaleye yakın oynadı başarılı ikili. Jo'nun her maç performansı artmaya başlıyor, attığı gol kalitesini gösterir. Arda'nın müthiş kafası takipçiliğini ve zamanlamasını gösteriyor. İki oyuncuda çok iyiydi bu akşam, Arda'nın kanada inip adamları çifter çifter çalımlaması ise çok hoştu. Hele son dakikalarda attığı o nefis çalım, görülmeye değerdi.
Giovani Dos Santos:
Hoşgeldin Gio! İstekli oyunu, sürati, top taşıması, tekniği, oyun bilgisi yeterde artar bile.. İlk maçında eksiği olmasına rağmen çok çalıştı genç yetenek. Topu aldığında inanılmaz süratli, inanılmaz kontrollü gidiyor. Takıma alışması lazım, alıştıktan sonra çok daha tehlikeli olacak. Boş koşuları ve savunmayı alıp götürmesi geriden gelenlere avantaj sağlıyor.
Ayhan Akman & Emre Güngör:
Fazla iş düşmedi aslında tecrübeli oyuncularımıza fakat savunma ve ortasahada yaptıkları gereksiz çalımlar takımı bazı dönemler sıkıntıya soktu. Ortasahadan geriye atılan paslar, atağa çıkarken geri dönmeler oldukça gereksiz. Fazla birşey söylememize gerek yok, çok iş düşmedi maçın kalan bölümlerinde onlara. Emre'nin yavaş yavaş takıma alışması ise sevindirici, Ayhan ise her zamanki gibi sıcak dakikaların soğuk adamı. İkisinin ortak özelliği; görev adamı.

10 yorum:

  1. Bu takima cok saglam bir önlibero gerekli denizli bile bukadar zorladiysa bizi daha becerikli takimlara karsi durumumuz daha vahim olabilir bence.

    YanıtlaSil
  2. 3 puanı aldık eyvallah ama, ben GS'nin gümbür gümbür eze eze oynadığı maçları özledim. En son 2 farklı galibiyet aldığımız maç fî tarihinde kalmış. Sebebi nedir çok merak ediyorum, Denizli'yi 5'leriz diye düşünüyordum oysa ki...

    YanıtlaSil
  3. bugünkü problem sağ ve sol bekteydi bana göre. caner ve uğur hücumda ne kadar faydalılarsa savunmada da o kadar açık veriyorlar. kanatlardan çok rahat geldiler. devamlı kanat akını yerken de orta sahanın göbeği hiç rakip yarı alana çıkma fırsatı bulamadı.
    onun dışında yeni transferleri ben çok beğendim ama giovani, kanattayken biraz daha etkiliydi sanki.
    keita'nın dönmesi lazım artık. sağ kanat işlemedi düzgün.
    acaba keita antalya maçında oynayacak mı?

    YanıtlaSil
  4. Görev verildiği takdirde oynayacaktır.

    YanıtlaSil
  5. biktim su francodan gercekden...en zayif bölgemiz kalemiz..

    YanıtlaSil
  6. Ufuk'un ilk 11 çıkması gerek bence artık, ama Rijkaard'ın bir huyu var bildiğinden vazgeçmiyor.

    YanıtlaSil
  7. @sedai adlı arkadaşa kesinlikle katılıyorum bizim şu anda ne savunma nede hücm hattında bir sıkıntımız yok yeni gelen vede eksikleri kaynaştırdığımız taktirde hücüm ve savunma hattı takır takır işler ama gel gelelim orta saha bugün denizli bile böyle yol geçen hanı yaptısa atletico - beşiktaş - fener gibi daha üst düzey takımlarla olan maçlarda çok sıkıntı çekeriz

    şu anda yapılacak bir transferde yok zatende galiba ali turan ve mustafa pektemekle kesin anlaşıldı ama yarında gelebilirler sezon sonuda bu adamlar kesin cepte bence en önemlisi orta sahaya dünya kupası başlamadan muhammedu diarra veya kim kalström gibi üst düzey kaliteli bi adamla anlaşılmalı şimdiden kesinlikle hamit altıntop şimdiden ikna edilmeli bişekilde gelecek yabancı yerinede leo gitmeli
    aksi takdirde seneye şampiyonlar ligine gidersek çok sorun yaşarız

    birde seneye arda - servet - mehmet topal bunların satılacağını varsayarsak vbencede satılmalı bekletmenin bir manası yok zamanında satıp parada kazanılmalı bu 3 adamdan nerdeyse 20 milyon € dan fazla kazanırız gibi duruyo

    bu adamlarda gittimi

    seneye kadro bence şu şekilde olur

    kale : ufuk - aykut

    defans : neil - gökhan - emre - ali - semih

    sağ-solbek: sabri - uğur - hakan - aykut (g.b.)

    orta saha : m. diarra(r.m.) - hamit (b.m.) - m.sarp - barış - elano - e.çolak - s. eylik

    hücum hattı : keita - jo - gio - kewell - baros - m.pektemek (g.b.)

    şu yazdığım kadro gerçekleştiği takdirde şampiyonşar liginde bile çeyrek oynarız kesinlikle

    şu andaki kadroda olmayan 5 adam var yukarıda bunlardan da yüksek bonservis ödenecek sadece m. diarra var hamitin sözleşmesi bitiyo ali, şimdi gelirse 500 gelmezse sene sonu bedava
    pektemek ve aykut içinde 1,5 falan anca gider

    tabi yukarıda yazılanlar sadece fikir ne kadar gerçekleşir meçhul

    tahminim yukarıda yazdıklarımdan ali pektemek ve aykut sezon sonu bizde olur

    hamit için birşey diyemem eğer hamit olmazsa orta sahaya bir türk takviye mutlaka yapılmalı

    son olarakta leo kesin yollanıp yerine orta sahaya bi aygır alınmalı bunlarda bence sezon sonuna kalmadan halledilmeki sezon sonuna kaldımı işin suyu çıkıyo kampa yetişmiyo oda pek hoş olmuyo

    son olarak sercan yıldırımı çok istiyorum ama bu kadar para bu kadar futbolcu ve bu kadar naz usandırdı artık sizce

    yazdıklarım hakkında görüşlerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
  8. O savunma anlayışı ile değil Ş.L.'de çeyrek, ikinci tura çok zor çıkarsın. Ayrıca Caner nerde? :) Servet'i satarsan aynı ayarda veya bir üst düzeyde iyi bir stoper almak zorundasın. Emre Güngör bugün var, yarın yok. Semih ise daha çok genç ve tecrübesiz. Yani CL arenasında güvenemezsin Semih'e..

    Ortasaha için; Diarra yerine Gago'yu tercih ederim. 30lu yaşlardaki adamlar yerine genç oyuncuları takıma katabiliyoruz. Kalede Aykut'u tutmanın anlamı yok, Fırat'ı yetiştirme vakti ufak ufak yada Denizli'den Cenk'i alma vaktidir.

    Topal+Servet+Arda = 30milyon euro bike kaldırırsın çok rahat bir biçimde ama bu maddi miktar sadece bize değil, oyuncularada bağlı. Oynamaları gerekiyor, kendilerini göstermeleri gerekiyor. Topal'a bugün en fazla 5milyon euro verirler, hatta o kadar bile verilmez Avrupa'da.

    Takımın en kilit adamlarını satmışsın fakat onların yerine adam almamışsın. Sence bu ne kadar mantıklı? Takımın gücü doğrudan %50 azalmış. Oyuncuların sakatlık yaşadıklarını düşünürsen %75 oranında düşürdün takımın gücünü. Gençlere bu kadar güvenmeyin, Emre-Serdar-Semih-Murat gibilerinin en zayıf yönleri fizik güçleri..

    Belki beklediğin tarzdan bir cevap vermedim ama bu kadro ile ancak FM'de iş yaparsın. CL'de gruptan çıkarsan şükret.

    Artık vizyonumuz çok geniş arkadaşlar, takıma destek olma vakti. Bugün bu kadro sahada, yarın yine bu kadro sahada olacak. Bu takım bizim, bu takım hepimizin. Artık eleştirmek yerine takıma destek olmamız gerekiyor. Elbette takım hakkında düşüncelerimiz olacak, elbette görüşler bildireceğiz fakat bu saatten sonra yerli transfer dışında transferler zor gibi.

    YanıtlaSil
  9. leo franco icin editor arkadaslar . "yedigi golde hatasi" yoktu demisler. ben buna katilmiyorum. cok belirgin sekilde hatasi vardi. kapattigi koseden o sekilde gol yemesi galatasaray kalitesinde bir takimin kalecisinin yapacagi bir hata degil."o sekilde" nin meali sudur: eger atlasaydi ve engin topu leo'nun soluna atsaydi "hatasi var" demezdim, diyemezdim. fakat atlamayi birakin sol ayagi dahi yerdeydi. en azindan sol ayaginida kaldirarak uzansa, o topa o kadar ciliz bir mudehale yapmazdi ve buyuk ihtimalle kurtarirdi. leo'nun gereginden fazla elestirildigini dusunuyordum fakat bugun fikrim tamamen degisti.

    YanıtlaSil
  10. Gol hariç pek de olumlu işler yapmayan neredeyse hiçbir son pası veremeyip (ilk yarıda solda Jo'ya verdiği pas hariç) ayağında topu geveleyen Arda için iyi oynadı yazmışsınız. Puan kaybetseydik bence bunları yazmazdınız. Hiç bizi yanlış tanımışsın tribine girmeyin. Ayrıca yediğimiz golde ofsayt taktiğine uymaya çalışan Uğur'u, ofsaytı bozan o beğendiğiniz Neill yaktı. Gene de Uğur ve Franco da hatalıdır bence...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0