Galatasaray Adası [Su Ada]

Galatasaray adası, daha doğrusu yeni adıyla Su Ada. 2006 yılında dört yıllığına Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'a yıllığı 500 bin eurodan kiralanmıştı. Kiralandığı dönemde pek fazla etkin olmayan Galatasaray Adası'nın bugünkü hali kelimenin tam anlamıyla harika oldu. Bir çok farklı markaya restoranlar kiralandı, işletme konusunda bu işin ehli olan isimlerinden birisi olan Mehmet Koçarslanlı'nın işletmeciliğinde ada son derece elit ve sosyetik bir yer oldu. Denizin ortasında ki havuz keyfinin yanı sıra, konser ve partilerin düzenlendiği alanlarda mevcut adamızda. Buraya kadar herşey çok güzel. Çünkü ada ilk kiralandığı dönemde pek fazla aktif olmayan bir mekan iken; şimdi hem partiler, hem balolar hemde özel davetleri ağırlamanın yanı sıra; havuz-restoran-bar gibi farklı mekanlar ve farklı işletmelerde mevcut.

Adada şu sıralar bir inşaat var; partilerin, eğlencelerin yapıldığı mekan biraz daha genişletiliyor. Bu konuda umarım başıımz ağrımaz çünkü Boğaz'ın öngörünümü adında bir yasa var. Son derece katı bir yasa; keza Boğaz'a izinsiz çivi çakamazsınız. Bu inşaatın izinsiz olduğu konuşuluyor ve bu dedikodu günden güne büyüyor. Bu yıl kira süresinin sonuna geliniyor, 2010 Aralık ayında işletme süresi bitiyor Mehmet Koçarslan'ın. Temennimiz bu konuşulanların gerçek olmadığıdır keza inşaat hala devam ediyor Galatasaray Adasında.. Birde işin korkutucu tarafı işletmecimizin bu konularda pek parlak sicilli olmadığı.. Aynı durum bir zamanlar Reina'da yaşanmış ve bir çok sorun çıkmıştı.

Umuyorum ki; kulübümüzün bu yaşanan bütün hadiselerden haberi vardır, devam eden çalışmalar izin alınarak yapılmıştır. Aksi takdirde taraflı basın tarafından yazılacakları düşünmek bile istemiyorum. Bu arada Galatasaray Adası'nın herhangi bir gelir getirmediğini belirtenlere hatırlatalım; yıllık 500bin euro kiradan 2 milyon euro yapar. Bu yıl tekrardan kiralanacak, işletmeye verilecek. Bu fiyat elbet daha yükselecektir. Yıllık 1 milyon euro seviyesine bile çıkabilir bu rakam. Buda yönetimin hayata geçirdiği başka bir projesidir.. Pazarlama konusunda bu işin ehli olan insanlar görev alınca böyle oluyor tabi..

Unutmadan; dünyada kaç kulübün adası vardır ki?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0