Görünen Köy Klavuz İstemez | Erdemir : 76 - Galatasaray : 74


Bundan yaklaşık 2 hafta önce '' Tehlike Çanları Çalıyor! '' başlıklı bir yazı yazmıştım. Oyak karşısındaki maçta hücum ve savunma performanslarımızın lig ve Avrupa ligi maçları öncesi hiç iyi işaretler vermediğini, takımımızın performansını toparlayamadığı takdirde kendilerini kötü günlerin beklediğini vurgulamıştım. Oyak maçından sonra oynadığımız 4 karşılaşmada 3 mağlubiyet aldık. Bunların 2'si Avrupa liginde, biri ise bugün ligde geldi. Bu kötü performansımızı tespit etmek için uzman olmaya gerek yok. Ancak bu kadar net görülen performans düşüklüğü karşısında teknik hamleler göremememiz oldukça üzücü ve şaşırtıcı. Her zaman yaptığım gibi oyunumuzun iki alanını ayrı ayrı ele alacağım.


Hücumumuzdan başlayalım bugün. İlk 3 çeyrek, özellikle birinci çeyrek iyi hücum ettiğimizi söyleyebilirim. Özellikle maçın başında Radoslav ve Simas sazı eline alarak skorda öne fırlamamızı sağladılar. Yine bireysel gözüken hücum performansımıza Evren'in akıllı top dağıtışı eklenince takım olarakta sayı bulduk. Can ve Mike'ın üçlükleri bu takım olarak hücumumuza güzel iki örnek. İkinci çeyrekte ise bu sezon sıklıkla gördüğümüz hızlı hücumlar kendini gösterdi. Özellikle Erdemir'in oyun temposunu sürekli arttırma isteği bize iyi fırsatlar verdi. Bunun yanı sıra Darius'un Hakan'a yaptığı baskı sonucu toplar kazandık ve ekstra sayılar geldi. İlk yarıda sezon boyunca fazla göremediğimiz Caner ve Polat'tan ekstra sayılar geldi. Bu sayıların önemi oldukça büyük keza takımın skor yükü yabancılarda olduğu için ekstra sayılar takımın hücum performansının daha iyi olmasını sağlıyor. İkinci yarıda Erdemir baskıyı arttırması sonucu sayıyı yakalamakta ilk başlarda zorlansak ta güveni yerine gelmiş Caner ve Simas ile sayılara gitti takımımız. Özellikle Simas ikili oyunlar sonucu sayılarına imzasını attı.


Son çeyreği ayırmak istiyorum. İlk 3 çeyrekte iyiye yakın hücum performansımızdan sonra son 10 dakikada yaşadığımız büyük düşüş maçı kaybetmemize sebep oldu. 10 dakikada Erdemir potalarına sadece 10 sayı gönderdik. Bunda tabii ki baskısını arttıran Erdemir savunması önemli rol oynadı. Ancak Darius'un çok önemli hataları mevcuttu. Bu hatalara yanlış şut seçimleri ve takım hücumuna katkı bulunmaktansa bireysel hücuma dönmemesini örnek gösterebiliriz. Yanlış şut seçimleri sonucu Erdemir hücumu aldıkları ribauntlar ile önemli boşluklar buldular. Bu boşlukları özellikle Erkan çok iyi değerlendirdi. Hücum performansı olarak bu denli kötü giderken yaptığımız baskı sonucu toplar kaptık ve oyunu başa baş hale getirdik. Ve sözü son hücumumuza getiriyorum. Maç boyu yaptığı asistlerle boy gösteren Evren yerine yanlış seçimleriyle Erdemir'i uyandıran Darius'a topu teslim etmemiz tam anlamıyla intihardı. Üstüne üstlük takımın en önemli skorerlerinden olan Simas'ı kenarda bırakmamız gerçekten anlamsızdı. Darius'un gözü kapalı yaptığı penetrenin sonuçsuz çıkmasıyla yenilgi ile ayrıldık sahadan.


Gelelim savunmamıza. Artık söylemekten dilimde tüy bitti ama dile getirmekten bıkmayacağım. Fatih'in takıma katılış amacı belli. Oynadığı maçlarda takım savunmasına sağladığı katkılar belli. Peki Erdemir maç boyu pota altında istediği hareketleri çok rahat yaparken neden bir dakika bile şans verilmedi Fatih'e gerçekten merak ediyorum. Özellikle Mike ve Radoslav'ın ''size'' olarak yetersiz kaldığı Kone karşısında Fatih'în denenmemesini şaşkınlıkla karşılıyorum. Kone maç boyu 10/8 isabetle 17 sayı bıraktı potalarımıza. Dış savunmamıza baktığımız takdirde, yıllardır sadece asist yönüyle öne çıkmış, potaya bakmayan yapısıyla bildiğimiz Hakan'ın pas kanallarını kapatamadık. 11 asistle bitirdi maçı. Darius bir kaç top çalmasına rağmen pick and roll savunmasında hiç bir etkinlik sağlayamıyor ve savunmamızı bir kişi eksik bırakıyor. Bu kolay adam geçilmeler sonucu baya bir sayı yedik oyunun son anlarında Erkan ve Nate'ten. Sezon başından beri aynı görüntüleri gördüğümüzden bu savunma problememizin kronikleşeceğini seziyorum maalesef.. Maç boyu denediğimiz alan savunmasında ortadan delinmedik (Hapoel maçında olduğu gibi) ve önemli sayıda top kazandık. Takımımız 12 top çaldı bugün. Bazı bölümler dışında iyi savunma yaptığımızı söylemek oldukça güç.


Maçın sonlarında uyanan Erdemir karşısında bir türlü mola almayan teknik ekibimiz oluşan 16-2'lik serinin önüne geçemedi. Ligde çok önemli bir mağlubiyet aldık. Playoff yolunda önümüzdeki yol daha sert geçecek artık. Ve kaderimizin çizileceği yola girerken sergilediğimiz basketbol umut vermiyor. Valencia maçında görüşmek üzere..

Arca Yıldırım

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0