Ziraat Türkiye Kupası'nda finale doğru

Ziraat Bankası Türkiye Kupası
Çeyrek Final İlk Maçı

Antalyaspor - GALATASARAY
3 Şubat 2010 Çarşamba - Saat 20:00
Antalya Atatürk Stadı


Galatasaray'ımız 3 kulvarda da yoluna kayıpsız devam ediyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselen ekibimizin rakibi Antalyaspor. Şubat ayının zorlu fikstürü içerisinde bu maça kontrollü ve yedek oyuncuların daha fazla şans bulabileceği bir düzende çıkmamız muhtemel. Ama tabii ki öncelikli hedefimiz kazanmak zirâ Rijkaard Türkiye Kupası'nı da oldukça önemsiyor. Maç öncesinde Antalyaspor'un özellikle savunmada önemli eksikleri var. Rakip takımda Ali Zitouni, Kerim, Hakan ve Orhan Ak forma giyemeyecek. Bizim cephemizde ise, sakatlıkları bulunan Gökhan Zan, Hakan Balta, Mehmet Topal, Harry Kewell, Milan Baros ve Sabri Sarıoğlu forma giyemeyecek. Rijkaard'ın forma vermesi halinde Denizli maçındaki gibi Giovani'nin maçın son bölümlerinde oyuna dahil olması bekleniyor. TRT-1'den canlı yayınlanacak maçı Bülent Yıldırım yönetecek.

      Ufuk Ceylan
       Emre/Uğur-Neill-Servet-Uğur/
Caner
              Mustafa-Ayhan/
Elano 
           Barış/
Gio  -  Arda -  Caner/Emre Ç. 
    Jo 

48 yorum:

  1. Keita kampa katılmış benim duyduğuma göre.
    Bence ilk maçta zorlanırız, Antalya süprize açık bir takım ama yeniler oynatılırsa belki kendilerini göstermek adına işimizi kolaylaştırabilirler.
    O güzelim havada güzel maç olması dileğiyle

    YanıtlaSil
  2. Haydi GS'm şu zor dönemde kayıpsız ilerleyelim..

    YanıtlaSil
  3. keita"ya ceza var mı

    YanıtlaSil
  4. Neden ceza verilsin ki Keita'ya? Pazartesi takıma katılacağı biliniyor ve izinliydi zaten Frank Rijkaard tarafından.

    YanıtlaSil
  5. milliyet yapcagını yapıp keitanın 3 gün geç geldigini ve caza alacagını yazmış.

    YanıtlaSil
  6. Haberi yapan arkadaş Keita'nın izinli olduğunu bile bilmiyor.

    Bırakın kendileri yazıp kendileri inansınlar.

    YanıtlaSil
  7. Keita bence oynatılmaz bu maçta Dos Santos, Jo ilk 11 oynarda heyecanlı izleriz maçı inşallah.

    YanıtlaSil
  8. Kayserispor açıklama yapmış canlarım o kadar acınacak haldelerki zor durumda kalmış birinin saldırma içgüdüsüyle saldırıyorlar ama türkiyenin en büyük klubüyle uğraştıklarının farkında değiller:)

    YanıtlaSil
  9. http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=67443

    haber linkide burada

    YanıtlaSil
  10. Lig maçındaki gibi ofsayt taktiklerini yapmazsak rahat kazanırız düşüncesindeyim...Ayrıca konuyla ilgili olmayacak ama konunun fotoğrafı harika çok hoşuma gitti nazar değmesin Elanomuza :)

    YanıtlaSil
  11. Erkin; Barış sağ açık oynuyor ortada değil.

    Arda'da hemen hemen biç bir zaman sağ açık oynamıyor, hali hazırda ortada oynuyor.

    Ben düzenlemiştim doğrusunu ama geri değiştirmişsin herhalde, söyleyeyim dedim.

    YanıtlaSil
  12. Denizli maçı sonrası İstanbul'a dönmeden antalya'ya geçemeleri, mini bir kamp dönemi gibi oldu.Takıma yeni katılanların uyumu ve takım kaynaşması için olumlu etkisi olacağını düşünüyorum.Haftasonu maçını düşünerek keita'nın ikinci ayrı jo ve gio ile birlikte muhakkak en az 20 dk da olsa aynı anda sahada olacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
  13. ayrıca Uğur son maçta hız anlamında çok yavaş bulmuştum , emre sağbek olduktan sonra gösterdiği performans dah etkiliydi,bundan sonra ki maçlardada onu tercih edeceğini düşünüyorum .

    YanıtlaSil
  14. Yok ben dizilişe dokunmadım hiç, Kaan Abi düzenlemiştir belki ona bir sormak lazım. Son hali doğruysa sorun yok tabii :)

    YanıtlaSil
  15. maçı rahatla alacağımıza inanıyorum.
    sevgili blog editörleri acaba 51 niğdespor ile tekrar sahalara dönen hayrettin demirbaş ile ilgili bir yazı hazırlayacak mısınız :)

    YanıtlaSil
  16. diziliş bu haliyle daha mantıklı olmuş. teşekkürler düzeltme için.

    YanıtlaSil
  17. son yıllarda izlediğim en kötü oyun ,ilk kırkbeş dakikada bir tane iyi oynayan futbolcu yok.Arda sanki dünyası başına yıkılmış ,zorla sahaya çıkmış gibi dolaşıyor , ayhan , sarp barış iki top ceviremiyor , en ufak baskıda bocalıyorlar.defansı hiç söylemeye gerek yok tıntın.üstüne üstlük birde Jo'nun sakatlığı pul biber inşallah büyük bir sorun yoktur.

    YanıtlaSil
  18. jo'nun sakatliginin ciddiyeti hakkında haber var mi acaba ?

    YanıtlaSil
  19. ...............KRAL ÇIPLAK....!!!!!!!!!!!!!!
    (ama hepsi bu kadar basit olsa keşke.!......)

    YanıtlaSil
  20. "Bileğinde kırık saptanmadı" denmiş resmi sitede. Ne anlama gelir bilmiyorum. Bu sakatlıklar hakkaten kabak tadı vermeye başladı.

    YanıtlaSil
  21. Jo'nun pozisyonunda bileğinin kırıldığını düşünmüştüm açıkcası ama Allah'tan ciddi bir durum söz konusu değil.

    Resmi ağızlardanda açıklama geldi.

    - Jo'nun sol ayak bileğinde bir kırık olmadığı tespit edildi.

    YanıtlaSil
  22. Adamlar kasaplik sinavina girdiler bugün. Helal olsun. TSLe on bin yildiz gelsede birsey olmaz. Antalya bugün güzelce gösterdi Defans oyuncularin yeni pozisyon isimleri nedir. Eski Göbek oyuncusuna biz artik kisaca Kasap diyebiliriz. Aciklarda Kasap yardimcisi. Böyle bir rezalet yok.

    Takim iyi oynamadi o beli ama bizim oyuncularin sakatlanmayi hak etigini düsünmüyorum. Dayagi hak eti bazilari :) ama sakatlanmayi asla. Bu ayip TFF'nin ayibi bu AYIP MEHMET ÖZDILEGIN ayibi O oyunculari pohpohlayan TD sonucda...

    YanıtlaSil
  23. Takım her geçen gün daha kötüye gidiyor farkındaysanız.Forvet namına bi tane oyuncumuz yok işimiz çok zor hele ki madrid maçları çok zor çok...

    YanıtlaSil
  24. Toparlanmak lazım bir an önce. Bu kafa yapısıyla Avrupa'da işimiz çok zor. Galatasaray'ın paf takımı bile bir Süper Lig maçında daha fazla pozisyona girerdi. Üzülerek söylüyorum ama eski Fener gibi olduk. Adam gibi bir tane yerli yok ; paramızla rezil olmaya başladık Fener gibi..

    YanıtlaSil
  25. Keita, Sabri, Hakan Balta'nın dönmesi ve Elano'nun idman eksikliğini kapamasıyla 1-2, bilemedin 3 hafta içinde bu durum düzelecektir. Demiştin dersiniz.

    YanıtlaSil
  26. Cok yazik. Bütün heyecanimiz bütün heves yarim kaliyor..
    Klüpte eski parasal sikinti yok. Iyi isler yapiliyor, stad geliyor, teknik kadro efsane isimlerden olusuyor. Basarili transferler yapiliyor. Altyapidan (eskiden beri gelen gelenek) gelecek vaad eden yildiz adaylari, yavas yavas A takimi zorluyor.

    Ama sanirim kafasini biraz futbola yoran her Galatasaraylinin da sanirim fark ettigi, cözümü belki de o kadar zor olmayan ama sonuclari sahada büyük olan bir problem var:
    En basit sekilde; takimda orta sahanin ortasi yok! O bölgede kullanmaya calistigimiz futbolcular; Sarp, Baris, Ayhan, Topal, (Elano) olmuyor.

    Keita'nin, Baros'un, Arda'nin, Kewell'in, Sabri'nin, Caner'in; Neill'in oynadigi takimda, bütün takimi kaynastiracak, hem isiracak hem kafasini ve ayagini kullanacak, fizik kondisyonu yerinde adam ne yazik ki yok.

    Biliyorum bunu bulmak, bir Iniesta, bir Xavi bulmak yetistirmek, satin almak cok zor, ama
    bugünkü macta hepimiz gördük. Takim topu ayaginda birkac dakika tutabildigi anda gol gelecegini hepimiz hissediyoruz, gecmisten de biliyoruz. Ama bugün oyunu bizde tutacak, gereken 3-5 anlamli pasla ileriye oyunu yerlestirecek kimse yoktu. Bunu hep Arda'dan bekleyemeyiz. Bunu yapsin diye bekledigimiz Neill'in asil isi bu degil ki..

    Gecenlerde ace cok begendigim bir yazisinda da belirtmisti. Elano'nun o bölgede basarili olmasi, bekleneni vermesini istiyor belli ki teknik yönetim. Ama olmuyor. Iclerinde bunu yapmaya futbol zekasi ve yetenegi olan tek o. Ama nedense o da olmuyor. Belki zaman ihtiyaci olan hakli olarak. Ama ondan baskasi bu görevi yapamayinca, Galatasaray'in onu bekleyecek zamani olmuyor. Sarp ugrasiyor, hatta firsatciligini kullanip gol bile atiyor ama orada ihtiyacimiz olan ikinci bir Servet degil ki..

    Bu kalitede, bu kadar büyük hedefleri olan bir takim bu kadar önemli bir problemle basedemiyor haliyle. Ben bu sekilde sezon sonu nasil gelecek bilemiyorum acikcasi. Tek umudum futbol bilgisine kesin güvendigim takimin basindaki iki adam. Benim kafamda bulamadigim cözümü bulacaklarini umut ediyorum..

    YanıtlaSil
  27. @BrUl
    Gerçekten olmadığını düşünüyorsan, Elano girdikten sonraki kısmı girmeden önceki kısımla karşılaştırmanı öneririm. Bence gayet de oldu.

    Niye Elano'yu oynatmadı derseniz de, hali hazırda yorgun olan, 90 dakikayı çıkaramayan Elano'yu daha fazla yormak istemedi, çünkü lige saklaması gerekiyordu diyebilirim.

    "Sarp, Baris, Ayhan, Topal" bu saydığın isimlerden sadece bir tanesi oynuyor olacak 1-2 hafta içinde dediğim gibi.

    YanıtlaSil
  28. @ace
    Bütün mac onu bekledim, cünkü ihtiyac olan adam oydu. Macta en cok dikkat ettigim adam, Elano'ydu. Dedigim görevi bence yapamadi. Ugrasti, o yokken oynanandan daha az kötü oynandi ama gerekeni bence yapamadi.

    Sana hak verdigim nokta Keita, Sabri, Balta'nin dönmesi Elano'nun da oyununu cok fark ettirecek ama o bölgede düsündügüm görevi yapacak sadece 'bir oyuncunun' düsünülen oyuna yetebileceginden cok emin degilim. Kagit üzerinde yetiyor gözükebilir ama pratikte kaldirir mi bilmiyorum. Zaman icerisinde görecegiz..

    Umarim dediklerin olur, ve umarim bu sakatlik belasindan kurtuluruz artik.

    YanıtlaSil
  29. "ama o bölgede düsündügüm görevi yapacak sadece 'bir oyuncunun' düsünülen oyuna yetebileceginden cok emin degilim" demişsin de, zaten o bölümde 2 oyuncu oynuyor. Transfer yapılsa da 1 oyuncu alınacaktı. Yapılmadı, Elano geçti.

    YanıtlaSil
  30. Ok, yanlis anlamisim yorumunu. Tek adamla oynanacagini söyledigini zannettim.

    Umudum Elano'nun artik 90 dakikalari rahat cikarabilmesi, yanina da tekrar ilk günlerindeki Topal'in yerlesmesi..

    YanıtlaSil
  31. Tel tel dökülmek bu olsa gerek. Daha ilk dakikalarda futbolcuların mental olarak hiç hazır olmadıkları belliydi. Bunun sorumlusu elbette Rijkaard. Mekan Antalya olunca tatilde hissetmiş olmalılar kendilerini...

    Güngör ve Uğur'u oluşturduğu defansın kanatları içler acısı. Sezon başından beri istikrarlı bir görüntü çizen Sarp, sezonun en kötü futbolunu oynadı. Kaç basit hata yaptı sayamadım. Arda golden sonra ilginç bir sevinç (üzüntü) yaşadı, maç boyunca da çok top ezdi, galiba yengeyle kavgalı.

    Tekrar söylüyorum; Barış ön libero ve sağ içte iyi ama sağ açıkta berbat. Yine hiçleri oynadı.

    İlginçtir, takıma yeni katılan Jo ve DosSantos takımın en isteklileri ama onlarda hazır değil maalesef.

    Ayhan için Galatasaray taraftarı bu sene ağız değiştirdi. Halbuki Ayhan geldiği günden beri yeteneksizin teki! Asker futbolcu kontenjanından oynadı senelerdir Galatasaray'da. Geçte olsa anladınız şimdi ne kadar gereksiz bir adam olduğunu!

    Kayseri maçında aynı kişiliksiz futbolu sürdürürsek, tek farklı değil çok farklı yeniliriz. Şu dört günde bakalım neler değişecek...

    E.

    YanıtlaSil
  32. sağlık kurulu hakında yönetimden basın toplantısı vs açıklama bekliyouruz böyle bir facia olamaz.

    YanıtlaSil
  33. yapilan onca seyden sonra taraftar hakli olarak aynı sezon basari bekliyor fakat bu hic de kolay degil . uefa kadrosunu hatirlayalim. kac sene birlikte oynadi ayni futbolcular hatirlayalim. uefa sampiyonlugu gelene kadar ne hezimetler yasadik hatirlayalim. futbolcularin form tutmasi gercekten zor bir olay . deivid'in, fenerbahceye geldigi ilk senesinde futbolculugundan suphe edildi. fakat sonraki sene CL de en buyuk kozlariydi ve cok iyi maclar cikardi. ben bu ornekten yeni bir futbolcunun komple bir adaptasyon surecinin 1 seneye kadar cikabilecegini anliyorum.

    olurda sampiyonluk kacarsa umarim bu takim cok yipratilmaz.. seneye cok buyuk vites yukseltecek bu takim. bundan eminim. bu sene sampiyon olmamiz bu anlamda da onemli . gelecek seneleride etkileyecek.

    YanıtlaSil
  34. Özür dileyerek yukarıda yazdıklarıma bir konuda ekleme yapmak istiyorum;

    Kimi zaman yokluktan, kimi zaman da rotasyon amacıyla kadro üzerinde çokca oynadı Rijkaard. Kabul.

    ANCAK ve ANCAK, 4-3-3 diye çıktığı bu yolda 4-4-2, forvet arkalı 4-4-1-1, yokluktan 4-6-0 ve bugün artık ne oynadığımızı bile çözemediğim bir taktik! Bu şekilde takım oturmaz ki! Hem bu denli futbolcu sürkülasyonu, hem de sürekli değişen dizilişler, Denizli ve Antalya maçlarındaki kaos futboluna davetiye çıkardı.

    Rijkaard'ın acilen bir oyun planında karar kılıp, onun üzerine gitmesi lazım. (Bu taktikte bence yine 4-3-3 olmalı.)

    YanıtlaSil
  35. Sağlık kurulunun Jo sakatlığında hiç bir günahı olamaz. Darbeye dayalı sakatlıklar yer yerde oluyor. Düz sahada yürürken futbol hayatı biten oyuncular var o yüzden en azından bu sakatlıkta bir sorunları yok.

    YanıtlaSil
  36. Türkiye ligine yıldız oyuncu transferi vs. hikaye sanırım. Kasap oyuncu transfer edeceksin. Öyle yürüyor işler.Bundan önceki maçta lucas'ın yediği tekmeyi hatırlayın. O pozisyonda oyuncuya kırmızı kart çıkmadı!¿ Türk futbolunun ilerlemesi için önce hakemlerimizin düzelmesi lazım bana göre. Bu sadece Galatasaray'ın sorunu değil, bütün takımların sorunu. Lugano gibi oyuncuların kırmızı kart görmeden maçları tamamladığı bir ligimiz var.

    YanıtlaSil
  37. Jo en az 3 hafta yok.Eğlenceye bak FORVET yok?????

    YanıtlaSil
  38. @"E"

    Çıktığımız tüm maçlarda 4-2-3-1 oynuyoruz. Değiştiği yok bunun. Dün de Arda tek forvet oynamaya çalıştı. 4-6-0 falan oynamadık hiç, oynamayacağız da.

    YanıtlaSil
  39. @ace

    4-3-3 oynadığımız çok maç oldu.

    Tek ön libero çıktığımız maçlar oldu.

    Son maçlarda forvetin arkasına 1 adam koyup, geri kalan orta sahayı 4'lü kurduğumuz oldu. (4-4-1-1)

    Arda dün forvet mi oynadı ? Ben Arda'yı ceza sahası içinde en fazla bir kaç defa gördüm. Maçın %90'ını 2. ve 3. bölgede oynadı (oynayamadı), bu mudur forvet ?

    YanıtlaSil
  40. Hayır olmadı. Hep 4-2-3-1 oynadık.

    Arda forvet "oynayamadı" diyorsun. Bu oynamadı demek değil. Becerememiş olabilir haklısın.

    YanıtlaSil
  41. Rijkaard'da bizi uyuttu zaten 4-3-3 oynuyoruz derken....

    4-2-3-1 Skibbe'nin taktiğiydi. Tam anlamıyla ve çok sadık kalarak oynattı bu taktiği. Rijkaard ise daha çok yukarıda yazdığım taktiklerle oynatıyor takımı.

    Ceza sahasına girmeyen adama forvet demekte özgürsünüz tabii..

    YanıtlaSil
  42. Bunu diyeceğini tahmin etmiştim. Rijkaard "numaralara takılmayın" diyor. Oynattığı sistem devamlı şu;

    x
    x x

    x
    x x

    x x x x

    Sen buna 4-3-3 de diyebilirsin 4-2-3-1'de. Ben 4-2-3-1 olarak söylüyorum çünkü sağ ve sol açık kanatlarımız 4-3-3 denilince kastedilen "3lü forvet" değil. Orta sahamız da yanyana bir üçlü olarak oynamıyor her zaman 2'si geride 1'i önlerinde oluyor.

    Yani genelde 4-3-3 denilince 4'lü defansın önünde 3 tane çift yönlü göbek oyuncusu ve önlerinde 3'lü forvet anlaşılır. Biz öyle oynuyoruz zaten demezsin herhalde :) Ama dediğim gibi dizilişten de görmüşsündür 4-2-3-1 olan bu hale de 4-3-3 diyebiliriz nihayetinde bunlar hep varyasyondur.


    Neyse öyle de böyle de zaten değişmiyor, ilk günden beri devamlı bu sistemle oynuyoruz. Değişmiyor bu. 4-6-0'da olmuyor 4-4-1-1 falan da. Hep bu.

    YanıtlaSil
  43. Bu arada üstte yana dayanmış formasyon, bir daha göstereyim

    -------------x-------------
    -----x---------------x-----
    -------------x-------------
    ---------x-------x---------
    ---------------------------
    -x-------x-------x-------x-

    YanıtlaSil
  44. "Ceza sahasına girmeyen adama forvet demekte özgürsünüz tabii.." bunu da gözden kaçırmışım.

    Rijkaard maçtan sonra bizzat kendisi söyledi forvet mevkisine Arda'yı geçirdik diye.

    Eğer bana bahsettiğim gibi oynamadığımız herhangi 1-2 maçı gösterebilirseniz haklısınız diyeceğim.
    (Tabi yedeklerle çıktığımız kazansak da kaybetsek de bir şey farketmeyecek maçlarda değil)

    YanıtlaSil
  45. 4-2-1-2-1 (4-3-3)'ün bir varyasyonu veya sizin değimle 4-2-3-1'in. Katılıyorum. 4-3-3 derken açılımını yazmamıştım ama kastım bu tabii.

    Oynadığımız maçların ilk 11'lerine ulaşamadım ama 4-1-2-2-1 çıktığımız maçı hatırlıyorum. Hatta hepimiz "acaba bundan sonra tek ön liberoya mı döndü?" diye konuştuk maçtan sonra.

    4-4-1-1 örneği ise yakınımızda, Kewell sakatlanıp Caner sol kanadı teslim aldıktan sonraki bazı maçlar... Caner ve Barış ortasahanın birer parçası oldular, Arda önce Nonda'nın, sonra Jo'nun hemen arkasında, bazen de ikinci forvet gibi oynadı. (4-4-2'ledi yani)

    Kaldı ki Skibbe'nin vazgeçmediği ve tüm kurallarıyla uyguladığı 4-2-3-1'de defansın önündeki ikili, eşit alanları parseller ve yan yana oynar. Bizde ise ön liberolar hiçbir zaman yan yana değil biri biraz ofansif ise, diğeri defansif olacak şekilde (belki biraz arkalı önlü denebilir) oynadı. Ayhan kalıyordu, Sarp öne çıkıyordu. Olaya bu yönden de bakınca oynadığımız taktiği en iyi betimleyen yazım biçimi 4-2-3-1 değildir, okuyucuyu yanıltır (bence).

    Rijkaard eğer Arda'yı forvet oynattım diyorsa, Arda forvet oynamalıdır. Alışkanlıklarından kurtulamayıp ortasahada gezinirse, biz şu forvetsiz dönemde daha çooook 4-6-0 oynamak zorunda kalırız, Rijkaard "forvet" oynatıyorum dese bile.

    YanıtlaSil
  46. 4-2-3-1'in iki ön liberosundan birinin defansta kalırken diğerinin ileriye çıktığını hep gördük evet. Şimdi tek tek gideyim;

    İlk olarak tek ön liberodan bahsetmişsin. Ben bunu bazı bastırmamız gereken maçlarda ön liberolardan birinin yukarıda bahsettiğin gibi daha atak oynamasından dolayı öyle gözüktüğünü söylüyorum. Ama hiç tek ön liberoyla çıkmadık. Yani düşünün ki Elano ön libero oynamaya başladığından beri bile 2'li bırakıyoruz ön liberoyu Arda önlerinde oynuyor. Arda ve Elano yan yana Sarp arkalarında olmuyor. 2li ön liberolu sistemi hiç bırakmadık sonuç olarak.

    4-4-1-1 ise çok farklı bir sistem aslında. 4-4-1-1 dediğimiz zaman ortada 2 tane çift yönlü orta saha ve kanatlarda topu ortadan alıp ileriye taşıyacak adam var demektir. Ancak biz hiç bir zaman bunu yapmadık. Bunun çok basit bir sağlaması var, herhangi bir anında maçın top defanstan ön liberoya geldiğinde bir bakın, Barış ve Caner ta ileri uca çıkmışlar mı yoksa orta sahaya yakın mı bekliyorlar?

    4-4-2 konusunda ise "Arda önce Nonda'nın, sonra Jo'nun hemen arkasında, bazen de ikinci forvet gibi oynadı." demişsin, bu zaten 4-2-3-1'deki forvet arkası oyuncunun özelliğidir. 4-4-2'yi ancak nadiren Jo çıkmadan Nonda girdiği gibi durumlarda oynadık. Öyle başlamadık maça.

    Yani bizim sistemimiz hep şu; 4lü defans önüne 2 ön libero (biri ataklarda ileri çıkan diğeri arkada bekleyen), bir forvet arkası oyuncu ve iki tane kanatlarda ileri bekleyen açık oyuncular ile defansı zorlayıp boş alan bırakmaya çalışacak bir striker. Bu gerçekten değişmiyor. Sistem hep bu yani.

    Ve bu sistem işliyordu. İlk yarıda Kewell-Elano-Keita-Arda'dan oluşurken ön tarafın ne kadar yaratıcı olduğunu hatırlayın. Ne zeka dolu pozisyonlarla geliyordu goller. Şu son 3 haftaya bakalım, ya korner, ya serbest vuruş, ya da şansa bala biri vuruyor gol. Teknik, pozisyon yok. Peki niye böyle derseniz, bu sakatlıklar gerçekten belimizi büktü arkadaşlar. İnsanlar sanıyor ki Caner, Dos Santos bir anda Kewell-Keita olacak. Ama yok böyle bir şey Caner dediğimiz şurada 4-5 maçtır oynuyor daha o uyum gelmedi ki. Dos Santos çok uzun süredir maç yapmamış, bırakın takıma alışmayı maç ritmini bulması çok zaman alacak. Arda desen ne halde belli değil. Üstüne bir de Jo sakatlandı!

    Şu an hali hazırda sorunu olmasa takımda oynayacak tam 7 oyuncu var! Sabri-Hakan-Mehmet-Kewell-Baros-Keita. 7 oyuncu ne demektir yahu. Kaleciyi saymasan 10 kişilik takımın 7'si ilk 11de çıkacak adam değil. Yeni gelenlerle de (ben Caner'i de yeni gelmiş sayıyorum yeni yeni oynadığından) bitmiyor iş, Emre Güngör, Uğur Uçar, Barış bunların hiç biri kendi mevkisinde de oynamıyor. Caner, Gio, Jo, Neill bunlar da daha 3-4 maç yapmış adamlar olunca bu düşüş kaçınılmaz.


    Sonuç olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Ben haftaya dönecekler sanıyordum Sabri, Balta falan ancak olmayacak gibi görünüyor. Bir süre böyle ite kaka yürüyeceğiz, şimdi Jo da rahat 1 ay yok. Bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  47. Bu konuda anlaşmamıza imkan yok. Yukarıda çizdiğiniz dizilimde forvet arkası diye birşey yok (ki forvet arkası pozisyonu son birkaç aydır türedi GS'de), açıklarken forvet arkasıyla oynuyoruz sezon başından beri diyorsunuz...

    Neyse, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  48. Yani şu çizimimde orta 3'lünün önde oynayan adamını bir parça ileri yazsam sorun olmayacaktı? Ki maç içinde topu alıp oraya çıkmak da onun görevi zaten. Lütfen böyle şeylere takılmayın, burada konu sizin sistemin sürekli değiştiğini iddia etmeniz, benim de hep aynı kaldığını söylemem.

    Yani hadi çizimi de boşverin, şu son mesajımda yazdığım paragrafa bakın. Orada yazdığım sistemle oynamadığımız 1-2 maç gösterin. Yani, yok yahu. Sistem hep bu işte. Barış azıcık defansif oynadı diye bir anda 4-4-1-1'ler, liberolardan biri daha atak oynadı diye 4-1-2-2-1'ler havada uçuşuyor. Bu kadar kolay mı bir sistemi değiştirmek. 4-4-1-1'in anlattığımdan tek farkının kanatların biraz daha geride oynaması olduğunu mu sanıyorsunuz?

    Artık rakamla falan da anlatmak istemiyorum. Dediğim gibi sistemi yukarıdaki paragrafta anlattım. O şekilde oynamadığımız maçlar olduğunu hala iddia ediyorsanız, artık tamam diyeceğim. Yani anlaşamamamız bundan olsun, "forvet arkası demişsiniz ama çizdiğiniz şekilde forvet arkası yok" gibi bir sebep olacağına.

    Ayrıca Galatasaray senenin başından beri forvet arkasıyla oynuyor. Son bir kaç aydır değil. Neyse.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0