Adaletin var mı futbol?

Kazanmamız gereken bir maçı kaybettik. Kalenin önünde seken toplar, direklerin önünde seken toplar, Türkiye'nin en elit hakemi diye nitelendirdiğimiz hakemlerin maçın önüne geçmesi ve iki taraf adına saçma sapan kararlar, kariyeri boyunca sadece bize gol atan sıradan bir oyuncu, kalenin önünde sekipte içeri giren top, bir tane bile olumlu iş yapmayan sol bek, tehlikesiz bir atağın kalemizde gol olması vb... Uzun uzun anlatmaya niyetimiz yok, şanssızdık. Kazanmamız gerekiyordu, kazanamadık. Bunun bahanesi açıklaması yok, ne şampiyonluğu hakediyoruz ne başka birşey.. Nede bu fahiş fiyatlara 20 dakikalık adam gibi futbol dışında 70 dakika yürüyenler sürüsünü görmeyi hakediyoruz. Başlıkta belirttiğimiz gibi; adaletin var mı futbol?

17 yorum:

  1. neymiş dünya derbisi..amatör liglerde daha heycanlı maçlar oluyordur..Bide milletten dünyanın parasını alıyolar ya yuh diyorum..iki takımda aslında 0-0'a razı çıkmışlar..

    fener bahçe ile bizim aramızda 3 fark vardı maçta..

    1- onların kalecisi VAR..bizim kale BOŞ

    2- Defansları bizden çok daha iyi..en azından ters kademeye girebiliyor oyuncuları..Bizde servet saatli bomba..caner'in kademe kelimesinin anlamını bildiğinden şüpheliyim..sabri'de genelde unutur kademe olayını :)

    3- Fenerbahçe bizden daha iyi pas yapıyor..malesef mehmet topal , mustafa sarp ,servet gibi adamlarla pas'a dayalı oyun hayal..

    Elano son 3 maçtır ortalarda yok..biraz dünya kupası yaklaştıkça "sakatlanmamak lazım" der gibi geldi bana..

    Arda zaten sakat sakat girdi ama yarardan çok zarar verdi gibi..Riske edilmese daha iyiydi.

    Keita tamam iyi zorluyor adam geçiyor da..gereksiz abartıyor çoğu pozisyonu...ilk anda verse gol ama devam ediyor..sonrasında pası atıncada defans zaten gelmiş olduğundan kesiyorlar atağı..

    Mehmet topal istikrarını koruyor..takdir etmek lazım..istikrarlı bir şekilde geriye gidiyor..tamam ileri gidemiyor ama en azından istikrarlı yahu..

    Mustafa sarp bu...daha fazlasını yapamaz zaten..

    Caner "benim bonservisimi almayın ya rusya'da kalmak istiyorum" diyor..kırmayalım madem çocuğu..

    Golü kaçırdı ama olsun..en azından sahada koşturan , pozisyon yaratan doğru belli tek adam gio'ydu..aferim velet..aynen devam..

    neill'i izleyince haketten bizde yeterli stoper yok diyor insan :)..adam tek başına savunma yapıyor ya..

    YanıtlaSil
  2. adaletle uzakdan yakindan alakasi yok..kadronuzda m. topal diye birisi varsa böyle seylerin olmasi dogal...yüreksiz oyanan futboldan baska birsey beklenemez...sanki kadiköyde oynar gibi oynadilar...

    YanıtlaSil
  3. Söylenecek tek bir şey var YAZIKLAR olsun!! Bir takım neden koşmaz? Neden mücadele etmez? Göstermelik yapılan ortalar, 2 pas yapmaktan aciz oyuncular..Biz bunların farkındayız da acaba rijkaard farkında mı hakikaten merak ediyorum. Sezon başında beri dünyanın notunu tutan neeskens bunlardan bir tanesini not etmişmidir.Halimiz ketia ya kalmış keita adam geçer, pas verirse hücum yapabiliyoruz.
    Keşke dünyanın parasını harcayıp bu oyuncuları almasaydık sıradan oyuncuları bu takıma koysan zaten bu kadar oynardı. Yine olan bu taraftara oluyor yenilgiden çok onlara üzülüyorum çünkü bu takım bu taraftarı haketmiyor..

    YanıtlaSil
  4. çok kötü oynadık bu bir gerçek ama bir takım nasıl bu kadar ballı olabilir anlamış değilim adamlar tıpkı bugün olduğu gibi kaç haftadır pozisyona girmeden maç kazanıyorlar ama biraz da kendimize bakmamız lazım takım çok kopuk oynuyor fenerbahçe hiç birşey yapmadı ama çok savaştı,çok mücadele etti bizde tek mücadele eden futbolcu neill ve biraz keitaydı bu futbolla maç kazanmamız imkansız bence
    şampiyonluk gitti artık hedefimiz şampiyonlar ligi olmalı bu futbolla o da çok zor :(

    YanıtlaSil
  5. Sevgili FCN,

    bence futbolun adaleti en azindan bu macta vardi. Karsi takim daha iyi pas yapti, oyunu onlar oynadi. Iyi oynamadilar, ama Galatasaray kendi sahasinda böyle önemli macta bu kadar kötü oynuyorsa, evet futbolun adaleti var.

    Kendi sahanda birak karsindaki takimin Fener olmasini, sampiyonluk icin mutlak kazanman gereken macta bu kadar ruhsuz, caresiz, isteksiz, yeteneksiz futbol oynarsan en iyi ihtimalle 0-0 berabere kalirsin. Son dakikalarda Fenerli futbolcular alay ediyorlardi, karsilarindaki takimin caresizligiyle. (Baski sadece 80lerde 5-10 dakika sürdü.) Bugünkü futbol (en azindan artik bugünkü) taraftara yapilmis büyük bir saygisizliktir.

    Dogrudur, seken toplar falan oldu, ama ilk satirlari okuyan maci izlememisler, müthis baskiya ragmen, hakem ve büyük bir sanssizlik sonucu yenildik sanar. Lütfen kisisel almayin, severek sayarak okuyorum sizleri ama tek katildigim:
    "Bunun bahanesi açıklaması yok, ne şampiyonluğu hakediyoruz ne başka birşey.."

    Franko o golü yedik diye mi yenildik?
    Jo mu suclu, Giovanni mi, Neill mi?
    Macin (bence) en azindan biraz bir taraflarini yirtarak oynayanlari (Keita'yla birlikte) belki daha Florya yolunda kayboluyorlar.

    Alindiginda en heyencanlandigim, Elano sahada gezindi. Tamam o degil, bu degil de Central Midfield da mi degil bu futbolcumuz, ya da sevabina mi oynuyor Galatasray'da?

    Sarp'in yerine 400metre kosucusu bulsan herhalde daha kötü, yeteneksiz oynamaz. Peki bu futbolcumuzun görevi nedir? Yani sadece defans mi yapar bu da Topal gibi? Herhalde her top ayagina geldiginde ya geri veren ya da ellerini iki yana acip kime verecegim diye kizan/sasiran oyuncu heralde orta saha oyuncusu degildir, ben bilmiyorum?
    Peki Topal'in Servet'den farki nedir? Tamam Alex'i tut, iyi güzel de, baska hic birsey mi yapmaz bir oyuncu? Yoksa biz aslinda 3 stoperle mi oynuyoruz, haberimiz yok?

    Bence futbolda müthis 30-40 milyonluk yildizlik oyuncun yoksa,
    takiminin en fark yaratacak yeri ortasahanin ortasidir. DM veya OM de degil. Bunlar tamanen benim sahsi düsüncelerim , katilmayanlara da saygi duyar, dinlerim. Ama (yine bence) oyunu kuracak, sakinlestirecek, hizlandiracak bu oyuncular farki yaratirlar. Galatasaray'da bu bölgede Sarp, Baris, Ayhan, Topal, Elano görev yapmaya calisiyor. Ve gercekten fark yaratiyorlar!

    Yoksa istedigin kadar sag acik, sol acik al, kirala;
    YAZIK..

    YanıtlaSil
  6. bi tek lucas neill i tek geçerim. başka da kimse hakkında konuşmam. al birini vur ötekine. selçukun şutuna totosunu dönen elano mu içeri alan leo mu. tüm yabancılar baros ve neill hariç yol versinler. hatta rijkarda bile. yeter ya. rezillikten başka bişey değil bu. feneri ilk defa gönülden tebrik ederim. helal olsun. bizim ruhsuzlarada yazıklar olsun. adamlar bir hafta kampa giriyolar kenetlenmek için bizim rijkardd edfendi işin gırgırında sanırsam. ayıp ya. koskoca galatasarayımızı bu hale getirmeye kimsenin hakkı yok. iyi geceler. nasıl olacaksa artık :(

    YanıtlaSil
  7. Neyse olan oldu. Bundan sonraki maçlarda galibiyet alıp en azından şampiyonlar ligini hedeflemeliyiz.

    YanıtlaSil
  8. Bu yenilgiyi şansa bağlamak, futbolun cilvesine bağlamak veya topun yuvarlaklığına bağlamak gerçek sorunları görmemizi engeller bence.
    Gerçeği görmeliyiz
    bu kadar transfere rağmen kötü oynayan bir takımımız var ve transfer politikasında zayıflıklar var

    YanıtlaSil
  9. Ben güzel futbola olan inancımı kaybettim. TSL'ye olan güvenimi de. Pek çok oyuncumuza olan sevgimi de. Ben belki gs için mühim değilim ama, benim gibi düşünen çok insan var, onlara yazık...

    YanıtlaSil
  10. yeni bir yapilanma gerek,en az 3 veya 4 tane ilk onbirde oyniyacak oyuncu transferi lazim bu takima.yabanci futbolcularin bir kac tanesi gitmeli artik.

    dün biz kötüydük,ama fener bizdeden kötü, ama herzamanki gibi olmiyacak bir gol yedik ve yenildik.

    artik sampiyonluk cok zor,ikinci olmak acaba nekadar faydali olur bilmiyorum cünkü ikinci olan takim sampiyonlar ligi ön elmede cok zor rakipler bekliyor.

    malesef kanat ve hücüm oyuncu doldurduk ama en önemli eksik olan orta sahaya kosacak pres yapacak pas atabilecek oyuncu alamadik,onun hatasini cok cekiyoruz.

    ve belki leo yerine de sanctis kalmis olsaydi su an belki lider durumundaydik.

    YanıtlaSil
  11. FCN sevgili kardeşim yine şans adalet bilmem ne filan döktürmüşün!
    Doğrudur evet,bu takıma karşı belki şansımız tutmuyor..ama şunu söyleyeyim;ve lütfen sizlerde hatırlayın,kaleye çekilen şutlar dk,38-40 civarı f.b=6 G.S=1,hatırladınız değilmi?Bu arada o 6 şutu çeken takım deplasman,çektiren ve sadece 1 şut çekende evsahibi takım oluyor(!)Ama Bunların hepsi de aut..Bizim kaleyi tutturdukları tek şut uzaktan Selçuk..Ve gol..30 m filan işte..
    Franco denen kaleci(!) üstüne direkt gelen ilk şutun ıslak zeminde sekmesine izin veriyor ve içeri alıyor.. uzatmalarda Keita ceza alanı içinde voleyle harika köşeye gönderiyor..13 m civarı işte kaleye,hatırlıyorsunuz..10 kalecinin 9'u yer..bizde gol diye ayağa kalkmıştık zaten,velakin bir çok maçta abuk-subuk gol yiyen o kaleci inanılmaz çıkarıyor....o mesafeden .......
    Kötü gününde olan bir takımın en büyük kurtarıcısı kalecidir,en azından 0-0 biter.. nerdeyse 20 haftadır dökülen,bazende estek-köstek giden takımımızın en kötülerinden birisi hep franco oluyor,süper yetenekler topal sarp barış ayhan ve servet arkadaşımızada yardım ediyorlar..
    ..ve Reco...Kimdi,şimdi hatırlıyamıyorum,bir köşe yazarı başlık atmıştı T.S. maçından sonra ''Rejkard Rejkard'a karşı'' diye.Özeti şu;''Rejkar'ın bir iki yıl sonra bir barcelona ortaya çıkarması için istediği özelliklere sahip (akıllı futbol oynayan,yetenekli,mücadele ruhuna sahip)CM ve DM en az 3 oyuncuya ihtiyacı var...''diye..Velakin bunu Reco'da bildiği halde neden hala elinde bu özellikte oyuncular varmış gibi bir oyun sisteminde ısrar ediyor...yok işte Reco..sende ona göre oynat..ve başkan bile kampa al demişken neden hala bu takım tam profosyenelmiş gibi davranır kampa almazsın..Bunlara rağmen ben bir gün ipini çekmezlerse Rejkard'ın büyük işler yapacağına halen inanıyorum...
    ...şampiyonluk konusundada arkadaşlar gibi o kadar kötümser düşünmek istemiyorum..7 hafta ve 21 puan var ortada olan...önümüzdekilerle 2 Bursa ila 5 puan fark....Ne diyeyim,çıkmadık candan umut kesilmiyor işte...

    YanıtlaSil
  12. yıllardır yapamadıgımz bişey var o da savunma hazır febe hucum edemezken (son 5 haftada gol pozisyonu 3u geçmez) bu macta ileride oynamak daha baskılı oynamak bana göre daha akılcı olurdu.febe nin defansı iyi diye dusunenler olabilir ama hataya zorlandıgında bilica ve luganonun neler yaptıgını da biliyoruz...Bununla birlikte ben genel problemin oyuncu performansında oldugu kanısındayım. m.topalın futbolunu begenmem ama sonucta son zamanlarda vasatı bile bulamıyor.m.sarp bir top bile kapamıyor(pas vermesini geçtim) servet ruzgardan bile çalım yiyor,caner ise topla olan ilişkisinde saçmalama doneminde,sabri sakatlıktan dondugunden beri hucumda yok, arda desen zaten onun da bir katkısı bu sakatlıgıyla imkansız.kaleci için ise soylenecek birsey yok.(totosuyla top kontrol edemeyecek kadar v.demirel saklabanından bile kotu kaleci)sezon basında ahh niye aldık ki diye defalarca soylendik.bizi yanıltmadı performansıyla vasatı bile bulsa bugun buralarda değildi Galatasaray. elano için soylenicek tek sey hayal kırıklıgı..tum bunlardan sonra donup baktıgımızda kaybedilen son maclarda neticeye etki hep GS lı oyunucuların bireysel hatasından kaynaklanıyor.Bunların olmasını engelleyecek isim ise t.direktordur.

    YanıtlaSil
  13. FCN Blog;

    Bu galibiyet aziz yıldırım ve tayfasının eseridir.Heriflerin her yıl kötüye gittiklerinde izlediği yol var.TFF ve Hakemlere yüklenmek.3-4 gün önce aziz yıldırım sonra yöneticeler çıkıp veryansın ettiler neden? en son maçları Antep maçıydı hakem hep kaleye şutu olmayan fenerbahçenin yanındaydı neden hakemlere yüklenildi geçen hafta? Tek bir sebebi var o da Galatasaray maçı için 11 futbolcuyla kazanamayacaklarını çok iyi biliyorlardı.Tamam takım halinde belki çok iyi değildik Franco hatalı bir gol yedi ama maçı tekrardan izlersek 90 dk. hakemin küçük küçük faullerle ataklarımızı kontralarımızı kestiğini mehmet topala eline çarpan topta sarı kart vermesi guizanın 3 eli yüzünden 5 dk. maç durdu nerdeyse ama sarı kart ki topalın kötü oynaması bu erken sarı karttan diye düşünüyorum.Ve 1 tane kendi görüşüm 1 tane de YÜZDE YÜZ Dos Santosa yapılan luganonun çektiği bir Penaltı var.Ve daha bir sürü şey volkanın barosa gidip çarparak faul alması falan onları küçük hilebazlıklar olarak adlandırıyorum.Ama sonuçta yenildik şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldık ve aziz ve tayfasının yine planları tuttu.

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Orhan,

    Topal'a (Alex'i tutan) bu kadar erken sari (sacmasapan sebepten), Guiza'nin Elano'nun sirtina(!) basmasi (kesin kirmizi), Giovanni'nin tartismasiz penaltisi, ve aklima gelmeyenler..
    Bu sözüm ona centilmenlik haftasinda (baskan Canaydin'nin vefati) hakem maci korkusundan kücük kücük isledi.

    Bütün bunlarda haklisin, AMA,

    medya bu medya! Hep böyledi. Fener güdümlü olmalari yeni mi? Federasyonun Yildirim'in etkisinde calismasi (güya en kavgali oldugu dönemde) yeni mi?

    Ne olursa olsun, futbol sahada 11e 11 oynanir. Cikar catir catir, binlerce taraftarinin önünde eze eze yenersin, olur biter.
    Hakem büyük etki yapabilir, ama sen GALATASARAY'da futbolcusun! Türkiye'de futbolculuk yapabilecegin en prestijli, en kaliteli, tarihiyle, herseyiyle en önemli klüp. Bir senelik kazandigini millet toplam hayatinda kazaniyor belki..
    Topal, Sarp, Baris, Ayhan, Caner, Sabri.. Iki sezondur oynanan futboldan taraftar disinda kimse sikinti duymaz mi, utanmaz mi? Bu Elano, milli takim icin antreman yapsin diye mi burda, bedava mi oynuyor?
    Tamam bazilarinin yetenekleriyle sikintilari var, sinirlari bu kadar.
    Peki kardesim, Galatasaray takimi bu orta sahayla oynamaya layik midir?

    Rijkaard'in röportajini dinlediniz mi? Tercümeyi falan birakin adami dinleyin. Adam daha ne desin, sahada deli dana gibi kosusturmak degil önemli olan, KALITE diyor? Adam bin kere KALITE dedi dün röportajda. Mesaji aliyor mu yönetim?

    Umarim aliyordur, baska baskanlar mesajlari anlamamazdan gelip, teknik direktör yolluyor. Bu Galatsaray'a yakismaz..

    YanıtlaSil
  15. Emre'siz , Baroni'siz hatta Deniz'siz orta sahasıyla oynayan bu takıma karşı oyuna hükmeden takım olamıyorsak eğer sorunu kalecide , şansta , seken toplarda aramanın bi mantığıda yoktur. Sabri kalan 7 maçta orta sahada değerlendirilmedir. Ne kaybederiz ki , bundanda kötüsü olamaz zaten.

    YanıtlaSil
  16. Yeri gelmişken, Rijkaard'ın o çevirmeni ayrı bir başlık olur. Adam Rijkaard'ın söylediği "farkını belli eden" her cümlesini, sıradan birer tümce şekline sokuyor. Geçen hafta Servet neden oynamadı sorusuna bir soruyla yanıt vermişti; "Why does he have to play?" "Neden oynamak zorunda?" ... Çevirmen tuttu şöyle çevirdi "Neden oynasın ki?"

    Buna benzer o kadar önemli çeviri hataları yapıyor ki, akıl alır gibi değil. Ve sezon başından beri yapıyor bunu...

    YanıtlaSil
  17. BrUl;

    Tamamen haklısın ortasaha zaten başlı başına bir skandal.Yani caner burda benim 11 yaşındaki kardeşim görüyo maçı katlettiğini ama reijkard görmüyor.Mustafa sarp onun için söylenicek kelime bulamıyorum adam yok yani 5 metreye pas atamıyorum yani ben xavi iniesta toureyle oynayacağım sonra topal sarp ayhanlarla oynayacağım vallahi depresyona girerim bu kadar aciz bizimkiler ortasahaya ernst gibi bir adam alamıyorlar topalın yanına anlamıyorum ki.Dün Galatasaray adına lehine ve aleyhine herşey skandaldı.Belki bunları konuşmak için erken ama bana göre reijkardta dikiş tutturamadı onun aşılamak istediği stil uyuşmadı.böyle giderde allah korusun şampiyonlar ligine falanda gidemezsek teknik direktör değişikliği konuşulur gibime geliyor.Gidiyoruz kıyamete hadi bakalım hayırlısı.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0