Potada Aslan Kükredi !

Galatasaray Café Crown'un onur ve zafer dolu mücadelesi devam ediyor! Yaşanan olaylar sonrasında küme düşmemeye oynayan ekibimiz ligin güçlü ekiplerinden Pınar Karşıyaka'yı evinde ağırladı. Maçın başından sonuna kadar üstün götüren Galatasaray'ımız mücadele Efes maçının ilk beşiyle başladı. Caner-Mike-Radoslav-Simas ve Evren beşiyle ile sahaya çıkan takımımızda haftaiçi oynanılan Hapoel maçı ders olmuş olacak ki; maçın ilk dakikasından, son dakikalarına kadar yaptığımız sert savunma ile rakibimizi zorladık. Geldiği günden bu yana her maç üzerine daha çok koyan ve yerli rotasyona can veren Caner'in bu maçtaki istekli ve arzulu oyununun yanı sıra Simas'ında gerek hücumda, gerekse savunmada yaşadığı sakatlığına rağmen isteği ile Galatasarayımız rahat bir galibiyet aldı. 5 oyuncumuzun çift hanelere ulaştığı mücadelede maç kağıdında hanesine 20 sayı - 8 ribaund ve 2 asist yazdıran Simas Jasaitis yükselen performansını sürdürmeye devam ederken, mücadelenin ilk çeyreğinde teknik faul alan Radoslav 15 sayı - 6 ribaund ile takım arkadaşına destek oldu. Yaklaşık 20 dakika sahada kalan ve pota altına ekstra sertlik getiren Fatih Solak ise atmış olduğu 2 sayıya rağmen başarılı bir oyun sergiledi ve rakibi pota altında sindirmeyi başardı. Özellikle rakip takımın uzun ve güçlü oyuncularından Wesson ve Furkan'a geçit vermeyen pota altı oyuncumuz Fatih Solak aldığı 7 savunma ribaundunun yanı sıra attığı tam saha paslarla fast-breaklerin başlangıç ismi oldu ve 3 asistlik katkı sağladı.

Maçın ilk çeyreğinin yarısını 11-7 önde kapatan ekibimiz, geride kalan 5 dakikada farkı koruyarak ilk çeyrekte 23-17'lik üstünlük sağladı. İkinci çeyreğin başlangıcında savunmasını arttıran ekibimiz ilk beş dakikalık geride kalırken 33-25 önde olmayı başardı. İlk yarının son beş dakikasında savunmasını iyice arttıran Galatasaray Café Crown mücadelenin ilk yarısını 46-31 önde kapatmayı başardı. Üçüncü çeyrekte sert savunma, başarılı hücum mantığı ile hareket eden ve farkı ilk beş dakikada 13 sayıya kadar çıkartan ekibimiz maçıda bu çeyrekte koparttı ve mücadelenin son periyoduna 64-52'lik 12 sayılık farkla girdi. Dördüncü çeyrekte oyun disiplininden kopmayan ve sert savunmaya devam eden Galatasaray Café Crown'da fast-breakler yerine set hücumlarıyla sayılar bulmaya devam etti ve zorlu mücadeleden rahat bir oyunla, 88-71'lik farklı skorla galip ayrıldı.

Mücadelenin istatistiki verilerine bakıldığında toplam ribaundlarda 38-27'lik üstünlüğümüz dikkat çekerken %64'lük iki sayılık atış(24/37), %36'lık üç sayılık atış(8/22) ve %88'lik serbest atış(16/18) isabet yüzdelerimize karşı İzmir temsilcisinin %45'lik iki sayılık(18/40), %29'luk üç sayılık(9/31) ve %53'lük serbest atış(8/15) yüzdeleri bulunuyor.

Bu arada enteresan bir istatistik daha; eğer Murat Kaya kullandığı serbest atışları sayıya çevirebilseydi takımımız %100 oranla serbest atış kullanmış olacaktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0