Protesto ve Arda Turan.

Öncelikle dün yaşananlar Galatasaray'ın 5-6 haftalık geleceğine doğrudan etki edebilecek olan önemli bir adımdır.Doğrudur, yanlıştır olaylarına girmiyorum kimine göre doğrudur bu tepkinin verilişi ve uygulanışı, kimine göre yanlıştır. Bu insanların bakış açılarına ve görüşlerine göre değişir. Herkesin görüşüne, bakış açısına saygım vardır, olmak zorundadır. Belki siz doğru bulmayabilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız.

TV'den izlenilen neydi dün akşam bilmiyorum ama devre arasında Brezilyalı forvet oyuncusu Joao Alves'e yapılanları duyduysanız veya öğrendiyseniz maça giden arkadaşlarınızdan, belkide maça gelmişsinizdir, görmüşsünüzdür yaşananları. Ayhan-Jo-Emre üçlüsü pas yaparken Joao her topu kontrol edişinde ıslıklandı. Ayhan ve Emre sırf ıslıklanıp, morali bozulmasın diye pas atmadığı zamanda bütün tribünler tarafından tempo tutuldu "AT, AT, AT" diye. Genç oyuncu topu her kontrol ettiğinde ıslıklara ve yuhalanmalara maruz kaldı.

Galatasaray'da herhangi bir futbolcu ayrımı yapılmasını doğru bulmuyor ve gerektiğinde Arda'yada tepki gösterilenebileceğinin gösterilmesini doğru buluyorum, bir Galatasaray taraftarı olarak. Dün eğer protesto edilmeyecek isimler varsa bu isimler Milan ve Lucas'tan başkası değildi, fazla uzakta isim aramaya gerek yok. Eğer başta ARDA beyefendi olmak üzere takımdaki bütün oyuncular son 10 haftada adam gibi top oynasaydı şu anda şampiyonluğumuzu bile ilan ederdik.

Bir takımın kaptanı veya oyuncusu eğer zırt pırt her önüne mikrofon geldiğinde "Avrupa'da şu durum böyle, şu şöyle, bakın bize neler çekiyoruz" gibi mazlum edebiyatının yanı sıra Küçük Emrah kimliklerine bürünüyorsa bunun adı sadece acizlik ve çaresizliktir. Sahada yapamadıklarının üzerini ört-bas etmeye çalışmaktır. Eğer üzerinde GALATASARAY armasını, kolunda GALATASARAY KAPTANLIK pazubandını taşıyorsan ve her yıl cebine milyon euroları indiriyorsan tek kelime konuşma hakkın yok sahada mücadele etmediğin sürece.. Sadece Arda için değil, bütün oyuncularımız için geçerlidir bu söylediklerim..

Arda'nın durumu ve olayı çok açık belli; Galatasaray taraftarları nasıl olsa özevladı gibi bağrına basıyor onu. Ne yapsa kızmazlar, kızamazlar. Elbet onu koruyan, ona destek çıkan bir grup insan olacaktır. Ama çok olacaktır bu grup, ama az olacaktır. Asla ve asla tepki görmesine izin verilmeyecek, gerekirse iki katı destek verilecektir Arda'ya birileri tarafından.. Arda çok akıllı bir oyuncu ve tribüne oynamasını çok iyi bilen bir insan. Bırakın tribünü, bütün insanlara oynamasını çok iyi bilen bir oyuncu.. Yani bir anda yaptığıyla, söyledikleriyle bir çok insanın desteğini arkasına alabiliyor ve oda bunun çok net bir şekilde farkında..

Peki onu bu hale getiren kim? GALATASARAY TARAFTARI. İnsan olduğundan şüphe duyduğum Messi ile bir tutmalar, hiç bir zaman hiç bir ismin yanına bile yaklaşamayacağı Metin Oktay ile bir tutmalar onu bu hale getirdi. ultrAslan veya herhangi bir taraftar grubundan bahsetmiyorum, Büyük Galatasaray Taraftarı'dır bu hale gelmesindeki en büyük etken..

Evet, Arda iyi bir futbolcudur. Potansiyeli olan bir yetenektir ve Türk futbolunun son yıllarda çıkardığı önemli bir yıldız adayıdır. Bakın yıldızdır demiyorum, yıldız adayıdır. Bu sezon oldukça verimli bir sezon geçirmiştir. Toplamda bilmem kaç gol, bilmem kaç asist yapmış olabilir ama Galatasaray kaptanlığını ve #10 numarayı maalesef, üzülerek söylüyorum kaldıramamıştır. Hem 10 numara, hem pazuband hemde yaratılan ortam ağır gelmiştir, altında kalmıştır. Yararlıdır, yararsızdır tartışmasına girmiyorum. Olay çok daha farklıdır.

Hangimiz iki sezon evel ki Arda'yı özlemiyor çıksın delikanlı gibi söylesin. Tribüne oynamayan, takımı için canını dişine takan, 90. dakikada bile depara kalkan #66'yı şu anki #10'a tercih ederim açıkcası. O zaman takıma belki istatistik anlamında bu kadar katkısı yoktu ama daha faydalıydı.

Her röportajında aynı türküyü söylüyor. Avrupa, Avrupa, Avrupa.. Gitsin görsün bakalım, neler oluyor Avrupa'da.. İtalya'da antreman basıyor taraftarlar, İngiltere'de taraftarlar takım sahiplerine gider yapıyor, Almanya'da taraftara cevap veren oyuncu ceza alıyor, İspanya'da taraftarla tartışan oyuncuya kulüp rekor cezalar veriyor. Evet, Avrupa'da bunlarda oluyor. Hatta bırakın Avrupa'yı kendi özevladımız olan Hidayet'ten örnek verelim. Toronto'nun kaybettiği bir maç sonrası Hidayet eğlenmeye gitti ve bunu gören taraftar Hidayet'i kulübe şikayet etti. Bu doğrultuda yıldız oyuncu bir sonraki maçta forma giyemedi. Avrupa'da yokmu aynıları, zannediyor Arda beyefendi? Televizyondan izlemeye benzemiyor maalesef Arda, üzgünüm. Bizde televizyondan bunları görüyoruz ama olayın iç yüzü çok farklı.. Yani öyle maçtan sonra puba gidip bira içmek, eğlenmek sadece yazılan, görülen kısmı.. Şimdi diyeceksiniz ki; Gerard olayı vardı belki hatırlarsın. Evet, hatırlıyorum. Gerard olayında taraftar ve kulüp Steven'a sahip çıkmış, arkasında olduğunu söylemiştir. Ama Arda şu anda veya gelecekte asla bir Steven GERARD olamayacaktır. Bunu hepimiz biliyoruz, kimse kimseyi kandırmasın, insanları salak yerine koymaya çalışmasın..

Son söz olarak noktalamak istiyorum, farkındayım epey uzadı yazı.. Bu yazının tamamı Arda'ya veya X bir oyuncuya değil, genel olarak yazılmıştır. Gündemdeki isim Arda olduğu için onun üzerinden örnekler verilmiştir. Fakat kişisel bir görüşümü aktarmak istiyorum. Arda gelecek sene takımda olmayacaktır veya gidecektir. Şimdiden buna zemin hazırlıyor, özellikle maç sonrası "İYİ GÜNDE YANIMIZDA OLANLAR" gibi saçma sapan bir açıklama yaparak.. Sonrasında ufak bir magazinsel bilgi haberiniz olsun, belki kafanızda puzzle'ın parçaları tamamlanır. Arda ve Sinem ikilisi gelecekleri adına bir ev satın almışlar. Peki nerede biliyormusunuz? İngiltere'de.. Hayırlısı olsun, helali hoş olsun. Fakat bu durum bazı şeyleri belli etmeye başlıyor. Sevgili oyuncu Sinem Kobal'ın gelecek yıl sanırım İngiltere'de özel eğitimi olacakmış, bir-iki yıl orada kalacakmış. Elbette bu bizi ilgilendirmez hatta umrumuzda bile olmaz ama sadece ufak bir bilgi verelim, sizde kafanızda birşeyleri düşünün.

Bu arada dikkat ettiniz mi bilmem. Milan attığı golden sonra tribüne geliyordu, tabir-i caizse özür dilemeye, taraftarlarla barışmaya. Fakat takımda birisi buna engel oldu ve Milan'ı tribüne değil kulübeye yönlendirdi. Bu isim kimdi peki biliyormusunuz? ARDA TURAN.

Şaşırdınız mı? Biz o hareketi gördükten ve maç sonu açıklamalarını duyduktan sonra hiç şaşırmadık.. Sizde şaşırmayın.

PS: ultrAslan veya herhangi bir gruba bağlı bir taraftar değil, münferit Galatasaray taraftarıyım.

31 yorum:

  1. Valla ben şaşırmadım ne yalan söyliyim.
    Bildiğimiz Arda.

    YanıtlaSil
  2. Küçük Emrah benzetmen çok yanlış.

    YanıtlaSil
  3. "#66'yı şu anki #10'a tercih ederim"

    1.5 yıldır söylenmesi gereken her şeyin özeti olmuş. Noktasına virgülüne kadar katıldığım bir yorum.

    8-9 aydır yüzyüze bakmayan, birbirinin kuyusunu kazan adamların kenetlenmesindeki oscarlık oyunculuğu yiyenler,kaptana tepkinin kötü oyununa değil takımın ruh sağlığını bozan karakter yoksunu tavırlarına olduğunu göremeyenler, 300-500 adamın yaptığı fener maçında kombine satma olayını tüm bir eski açığa mal edenler, kadıköy'de dolmabahçe'de bile susmayan, susturulamayan adamların niye fener maçında dakikalarca sessiz kaldığını anlayamayanlar, tepkinin aleme sinemaya şuna buna değil, kötü futbola da değil, yanlızca olağanüstü ruhsuzluk haline olduğunu idrak edemeyen izansız insanlara ne anlatsan, ne söylesen boş.

    Dün yapılan eylemlerden yanlızca Jo Alves'e yönelik olanlarına katılmadım ve onaylamadım çünkü Jo tarafında bir karşılık bulacağını düşünmüyorum. Şu takım, ağustos sıcağı-yağmur-kar demeden aç susuz kendini destekleyen taraftarının 10 da 1 i kadar inansaydı şampiyonluğa hiç kimse böyle bir eyleme girişmezdi zaten. Tepki, tepkimiz bunadır. Eski açıktaki, kapalıdaki herkesi "fener maçından önce alkol alıp biletini satan çapulcu bebeler" olarak niteleyen kıt kanaat sahiplerinin anlayabileceği şeyler değil bunlar...

    YanıtlaSil
  4. Protesto demokratik bir hak ama şekli ve içeriği doğru olmalı.Tarafter yeri geldiğinde öfkesini siteme döker ama terbiyesizliğe asla.Biz bu maçla taraftar olmadığımızı yeniden ispatladık.

    Arda taraftardan azarı haketti ama kız arkadaşıyla sinema kapattığı için değil 5 kilo fazlası olduğu için ağırlaştığı için haketti.Elano'ya Baros'a Gio'ya pas vermediği için haketti.Çok konuştuğu için haketti.O saçma sapan bestedeki Arda'yla ilgili bölüm ayıptır.

    Madem taraftar Arda'yı o beste ile dövücekti bari edeplice yumruklasalardı onu.O bestedeki bölüm Arda'nın hizipçiliğini ayıplayan ve kilo fazlasını ayıplayan bir bölüm olmalıydı.Arda'yı yumruklarken sportmence yumruklamadı taraftar bunun yerine bel altı vurdular.Sinema kapatmak ayıp değil.Kız arkadaşı olması ayıp değil.Özel hayata saldırarak büyük ayıp etti taraftar.

    O maçta Jo'ya yapılanı Jo umursamaz bile.Üzülmez yine bildiğini yapar.Ne beklerdiniz ki derbide yenildik diye karalar bağlamasını mı? Adamın geçmişi belli ona bile haklı ve ölçülü tepki göstermek yerine işin suyunu çıkardılar.Maçın başında ıslıklamak bile yeterdi.Ama sanki 40 yıllık Galatasaylıymış gibi kiralık bir adamı yuhladılar.

    Taraftar olan böyle protesto etmez.Şu saçma sapan besteyi yapan bebelerin bir çoğu derbide Leo Franco'yu yediği golden sonra 20 dakka ıslıkladı.Bu iki yüzlü araftar topluluğu derbide 20 dakka takıma destek vermedi ortada bıraktı takımı.Bu mudur taraftarlık? Bence Ultraslan yada her kimse bu işlere bakan topluluk bir an önce kendini sorgulamalı.Çünkü işler kötüye gidince sus pus olup işler iyi gidince Nevizade gecelerine bağlanmak yerine 90 dakika desteği devam etmeyi öğrenmeliler.Bir de u Ali Sami Yen'i bile dolduramayan taraftarın yeni stada gelmeye hakkı yok.Önce takımı doğru desteklemeyi ve eleştirmeyi öğrenmeli sonra taraftar olunmalı.

    Bizim bu halde olmamızın nedeni kaptanın sinema kapatması değil takım olamayışımız.Daha bunun ayırdını yapamıyorsak önce taraftar olarak değişmeliyiz.

    5 dakika susup sonra pankartları düzeltip desteklemeye hiç bir şey olmamış gibi devam etseydik ben Glatasaraylılıktan şüphe etmezdim.Ama şimdi şüphe ediyorum.Tugay'ın da karısına küfür etmişti tribünler diye hatırlıyorum.O da İskoçya'ya kaçmıştı.Demek ki o zaman bile taraftar olamamışız.

    YanıtlaSil
  5. abicim yazara tebrikler önce. Bence dün dozajini az biraz kacirdi taraftarimiz. Ne acidan derseniz Jo galiba baya anladi sevilmedigini hata yaptigini ama fazla abartik gibi. Ayrica Arda olayinda biliyorum futbolundan öte yaptiklarinaydi o cikarken isliklanmasi ve seyirciyle takimi ayririrmis gibi davranmasida... yazilarinizi anlayan dün o seyircinin davranislarinida anlar. Ama keske takimla seyirciler biraraya gelse su son haftalar bi birlik olsada sampiyonluk olmasa bile 2. olsak. Inanin miliyonlarca insan mutlu olacak.

    YanıtlaSil
  6. Ortalama 15 yaş zekası ile yazılmış bir yazı olmuş.. Yaşınızı bilmiyorum, ama en azından türkçenizi geliştirmenizi öneririm. Daha az imla hatası yapabilirseniz, düşünceleriniz 15 yaş zeka seviyesinde olsa bile türkçe hakimiyetiniz sayesinde anlamlı cümleler kuruyormuş gibi görünebilirsiniz.



    İmza: Fasulyeden değil, 14 sene sonra gelen şampiyonluğu da yaşamış, başarıya değil renklere sevdalı gerçek bir Galatasaray taraftarı..

    YanıtlaSil
  7. Biz Galatasaray takımı olarak sahada yıldız futbolcular izlemek istiyoruz.Barış,Ayhan,Mehmet Topal gibi yana,geriye oynayan kazmalar değil."Yürüyün Aslanlarım" taktiğiyle sahaya çıkartan bir teknik direktör de istemiyoruz.Futbol bir şovdur ve yetenekli yıldızlarla oynanır.Galatasaray taraftarının Fener medyasının gazına gelerek,kendi yıldızlarını,4-0 galip durumdaki takımını,bu kadar rencide etmesini üzülerek izledim.

    Allah aşkına cevap verin.burda ekseriyetle genç insanlarız.şimdi size yıllık 2 milyon euro verseler,nasıl bir hayat yaşarsınız."Kızlara yan gözle bakmam,gece kulüplerinin önünden geçmem" diyebilecek bir delikanlı varmı aramızda.Bütün dünyada futbolcular,ekseriyetle böyle yaşarlar ki normaldir.Ayrıca Fener medyasının yazdığı gibi böyle yaşayan bir tek Galatasaraylılar değil elbet.
    Mesela Arda nın arabasıyla ilgili 1500 haber çıkartan,Volkan Demirel in Bentley i ile ilgili kaç haber okudunuz?
    Arda nın kız arkadaşıyla ilgili 10000000 haber yazarken(23 yaşında bir adamın kız arkadaşı olmasından daha doğal ne varsa) ezeli rakibin futbolcularının seks partisinin üstü örtülüyorsa(2 tanesi deivid ve lugano gibi evli barklı adamlar) burda art niyet değilde ne var?

    arda,23 yaşında,iyi para kazanan bir insanın yaşaması gerektiği gibi yaşıyor.ne eksik,ne fazla.19 yaşından beri de her maç,takımı kurtarması beklenen adam olarak sahaya çıkıyor.İnsaf edin yahu,bundan daha büyük baskı mı olur?
    Jo alves e gelirsek;Jo şuanda oynatılan mevkiye uygun özellikleri olmayan bir oyuncu.Topu saklayan,tamamlayıcı özellikleri olan bir futbolcu ki,en başarılı dönemi Wagner Love ie beraber oynadıkları dönemdi.Buna rağmen takıma katkısı olmadı mı?yeni geldiği bir ülkede,bir futbolcunun 2 ayda ne kadar katkısı olabilir bir hücum oyuncusunun özellikle.herkesten lucas neill olmasını beklemek asıl haksızlık değil mi?

    Galatasaray taraftarı,petreleri,lukunkuları,almaguerleri,cihan ları mı özledi acaba?fazla mı geliyor bize bu adamlar?
    Ayrıca da,futbolcunun haberi olmadan(nasıl oluyorsa) onla röpörtaj yapabilecek kadar yalanın içine batmış yanlı medyanın gazıyla,her şart altında,hala şampiyonluk şansı olan takımını,en çok ihtiyacı olduğu dönemde nasıl bu kadar vurabiliyor,nasıl bu kadar kör olabiliyor,anlamak çok güç...

    Hehangi bir Galatasaray taraftarı

    YanıtlaSil
  8. Hatırlarsanız Ahmet Çakar birkaç ay önce Arda Messi'nin sol ayağı etmez demişti.O zaman ben de dahil olmak üzere taraftarımızın tamamına yakını Ahmet Çakar'a çok kızmıştık.Ama şimdi Ahmet Çakar'a hak vermeye başladım Messi maç içinde ayak basmadık yer bırakmıyor büyük yeteneklerine rağmen en ufak bencillik yapmıyor bizim Arda efendi ise kendini dünyanın en iyi oyuncusu zannediyor herhalde ki 5 kişiyi çalımlamadan pas vermiyor ve 40 yaşındaki adam gibi yürüyerek oynuyor.Birkaç ay öncesine kadar Arda'nın gelecek sezon kesinlikle takımda kalması gerektiğini düşünüyordum ancak o açıklamalardan ve sahadaki perfomansından sonra artık çok itici gelmeye başladı ve kesinlikle satılması gerektiğini düşünüyorum.
    Bence Arda şu anda hayal dünyasında geziniyor ve kafasını kesinlikle Galatasaray'a vermiyor.Avrupaya gitsin biraz burnu sürtsün belki aklı başına gelir.

    YanıtlaSil
  9. @ İbrahim;

    Önce sen Türkçe'nin nasıl yazıldığını öğren sonra gel burada bizlere nasihat ver. Burası bir blog, resmi bir kurum veya resmi bir web sitesi değil. Taraftar blogu ve bu kadar saçma sapan ayrıntıya dikkat etmeyin bence. Kusura bakmayın yazılarımızı yayınlamadna önce noter huzurunda TDK'ya onaylatmıyoruz.

    Dediğim gibi önce "türkçe" yazmak yerine Türkçe yazmayı öğren sonra gel burada imla konusunda yorum yaz.

    YanıtlaSil
  10. @ Şahinkurt

    Basının ne yazdığı inan beni ilgilendirmez.

    Karşı tarafın seks partisinin üzerine düşmesi yada düşmemesi onların taraf olduklarını gösterir veya birileri bunun üzerini kapatabilecek lobide olduğunu göstermektedir.

    Arda TFF'nin resmi yayın organı olan Tam Saha dergisinde, UEFA.COM'da yapılan FAN ZONE'da, Galatasaray SK resmi yayın organı olan Galatasaray TV'de bu açıklamalarını tekrar tekrar dile getirmiştir.

    YanıtlaSil
  11. Şaşırdım bu yazılara, yazdıklarınızada saygım var herkezin düşüncesi kendine, üzüldümde, Arda bir değerdir, Galatasaray'ın son yıllarda yetiştirdiği en iyi oyunculardan birisidir, sahadaki bizdir.Galatasaray'ın Ruhu dur.Hataları vardır ama bunu tecrübesizliğine, gençliğine vermek gerekir.

    YanıtlaSil
  12. basına sövüyoruz ama yazdıklarından etkileniyoruz...en büyük göstergesi bu yazı. zaten genel olarak fcn blog bnm gözümde arda düşmanı bir blogdur. bu bnm dusuncem madem kndı soledıklerınıze saygı ıstıosunuz bnm dusuncemede saygı gosterım..ben böyle goruorm.arda elanoya pas vermiyor saçmalıgınıda sizden okumustum ve cok gulmustum.iyi oynadıgı maclarda iyi kotu oynayınca arda kaptanlıgı kaldıramadı. komik. ardanın oynamadıgı maclardakı halimizi gormuomusunz? neden hala en iyi oyuncumuzun üstüne gidiosunuz ? ingiltereden ev almışmış.. ee ? ya arkadas insanların nereden ev alcaanada bizmi karar vercez? kendın soluosun sınem egıtıme gıtcekmıs dıe bellıkı sınemle beraber sınemın orda yasaması ve ardanın sınemın yanına gıttıı zaman yanında kalması ıcın alınan bir ev "eger dogruysa"..ama yok..arda ıngıltereye transfer olcak o yuzden sımdıden ev aldı. 1 de ingiltere yanı lıverpool yada manchester şehri diil ıngıltere :D ee dıelim ıpswichten aldı evi sene sonu ipswichemı transfer oluo ? bole yuvarlak ıfadeler sadece komık oluyor.neyse siz arda düşmanlıgıne devam edın..evet arda elanoya pas vermıo =) sınamalar cart curt dıe tezahurat solensın dıe reklamlarını yapın =) biz bu formayı giyen ve hakkını veren herkesi seviorz..arda da bunlarn başında gelir.

    YanıtlaSil
  13. @ NBA

    Emin ol Arda'yı senden daha çok seviyor, koruyoruz. Sen kafanı yorma güzel kardeşim..
    Elano'ya pas vermiyor saçmalığını sadece bizden okuduysan bu blog dışında başka bir blog takip etmiyorsundur :)
    Bizden çok daha evel bu yorumları yapan, entryleri giren kişiler vardı. Gerek forumlarda, gerek kişisel bloglarda gerekse portallarda..

    Saygı duyuyoruz elbette ama o 'saçmalık' kelimesini iade ediyoruz.

    YanıtlaSil
  14. evet arda iyi oynayınca büyük kaptan arda turan kötü oynayınca kaptanlığı kaldıramadı =)
    ee noldu artık arda pas veriyomu elanoya =)
    o haberi sadece sizden okumadım ama sizden okuyacağımdan emindim
    siz burada leo francoyu bile korudunuz eleştirildiği günlerde ama konu arda olunca...
    tabiki yazılarınız vardır heralde daha öncelerde yok büyük kaptan yok 10 numara vs..die
    ama takımda onca ruhsuz varken ardaya yazılan bir tezahuratı blogunuzda dinle ezberle soyle fln dıe reklam yaptıktan sona ne anlamı kalır ki o yazıların.
    bu adam diilmiydi bu forma için saha kenarında baygınlık geciren
    ve o adam hala o adam ki fener macında onca iğneyle sahaya cıktı elınden gelenı yaptı
    iyi oynadı kotu oynadı burda konu o diil zaten
    bnm ardayı nerde nası korudugumu bılmeden bnden cok korudugunuzu nası soleyebıldın onuda merak etmedım degıl =)
    çok güzel korumussunuz yazıda tebrık ederm gercekten...
    hakkını verdıkce gs forması gıyen herkesı severiz
    içinde arda olduktan sona ister #66 ister #10 onu da severiz
    evet arda elanoya pas atmıo haberı sacmalıktı
    bunu her kım dedıyse sacmalamıs olur ıster sıx ıster baskaları
    iyi geceler

    YanıtlaSil
  15. Türkçe konusunda İbrahim ile aynı fikirdeyim,tıpkı yazısında da olduğu gibi...İçinde hafif kıskançlık geçen nefret kusan bir yazı olmuş..Demekki daha önceki zamanlar buna başkaları tepki vereceğinden çekinildiği için dile getirilmemiş bunlar...Demekki daha önceden biliniyormuş bu durum..Peki sormazlar mı adama Fener maçından önce,bu durum farkedildiğinde neden yapmadınız protestonuzu diye??Bu yazıyı o zaman neden yazmadınız?? Tutturmuşsunuz bir "Esas mesele o değil onun üzerinden yazıyorum" geyiği gidiyor..Madem mesele o değil onun isminin geçtiği besteyi yazmayacaksın.Hata olduğunu,kötü bi bok yediğini kendisi de eşşşekler gibi biliyor ultraslan şu an ama geri vites yapmayacaklar ya...Galatasaray Takım Kaptanı Galatasaray Stadında Yuh-la-na-maz!.

    YanıtlaSil
  16. "Belki siz doğru bulmayabilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız."

    neden "zorundayız" ? ah pardon galatsaray'ın ve tribünün sahibi sizsiniz ondan.

    YanıtlaSil
  17. o kadar çok çarpıtılarak yazılmış bir yazı olmuş ki yorumları okumaya bile gerek duymadım.
    ama birkaç noktaya değinmeden edemeyeceğim.
    hiçbir kimse ne tribünde ne de burada yazdıklarınıza saygı duymak değil, siz nasıl arda'nın özel yaşamına saygı göstermiyorsanız, geleceği hakkında fikir yürütürken saygı göstermiyorsanız, tribünde "rerere rarara" tezahüratına saygı göstermeyen kendni bilmezler varken, kusura bakmayın saygı göremeyeceksiniz.

    gelelim nesnel gerçeklere. devre arasında ısınan 3 kişi servet, emre ve jo idi.(sallamayalım)
    baros golden sonra önce tribüne gitti daha sonra asist yapan arkadaşı keitaya sonrasındaysa arda'nın çağırmasıyla yedek klübesine.(olayları çarpıtmayalım)

    üzülerek görüyorum ki bu blog artık başka işlere hizmet etmeye başlamış.

    YanıtlaSil
  18. Bu yazı için teşekkür ederim.

    Yazılanlar daha işler sarpa sarmadan oluşan düşüncelerime de tercüman.

    Umarım "kral çıplak" diyen bu ses iyi yankılanır.

    YanıtlaSil
  19. @ Nba

    Arda Turan'ın dokunulmazlığı veya eleştirilememe gibi bir özel durumu mu var? Hayırdır, en ufak birşeyde bütün platformlarda Arda hakkında birşey yazanlara "Hain" gözüyle bakılıyor ve saçma sapan ithamlarda bulunuluyor.

    Leo Franco'yu koruduğumuz durum ile şimdiki durum arasında ciddi bir fark var. Saptırmayalım isterseniz, ne dersiniz?

    Arda'ya yazılan tezahürat mı? Vay be.. O tezahürattaki sadece tek bir satır Arda'ya yazılan tezahürat oldu. "Önce dinle, ezberle sonra yarın söyle!" adında bir başlık açtık ve Diyarbakırspor maçında söylenecek olan yeni besteyi burada paylaştık. Suçlumu olduk yani?

    Galatasaray formasının hakkını vermeyen kim olursa olsun tepki alır, tepki çeker. Babam bile olsa! Ben böyle bilirim, böyle yaşarım. Kusura bakma goygoyculuk yapamam, şakşakçılık hiç yapamam.

    İyi günler.

    YanıtlaSil
  20. @ |RA| ™

    Türkçe konusunda yeterince özen gösterdiğimize inanıyoruz. Kusura bakmayın TDK değiliz, Edebiyat fakültesi mezunu da değiliz. Konuyu saptırmayın bence, beğenmeyen okumaz geçer gider, bu kadar basit!

    Mesele o değilse onun adının geçtiği besteyi yazmayacakmıyız? Arkadaşım şizofrenimisiniz siz, anlamadım ki. Galatasaray tribünlerinde Diyarbakırspor maçında söylenecek olan ve takım oyuncularına protesto olarak yapılacak olan eylemden haberdar ettik, bilgilendirdik. Bütün suç bizim mi şimdi?

    Galatasaray takım kaptanı eğer o kaptanlık bandının hakkını vermiyorsa gerekirse o bandı çıkartır, gerekirse taraftar tarafından tepki alır.

    YanıtlaSil
  21. @ Mor

    Saçmalama istersen.. İnsanların görüşlerine ve düşüncelerini beğenmeyebilirsin, hoş bulmazsın vs. fakat bu görüşlere, düşüncelere, değerlere SAYGI DUYMAK ZORUNDASIN.

    Bu bir görgü kuralıdır, insanlık görevidir. Fakat bu duruma uymak için önce İNSAN olmak lazım, sende haklısın..

    YanıtlaSil
  22. @ Fahri

    Bence senin nereye, kime, nasıl hizmet ettiğin ortada boşversene Allah aşkına..

    Sallayan birisi varsa oda emin olabilirsin ki sensin. Maça giden herkese sorabilirsin. Ayrıca Servet'in ısınma sebebini söylermisin bana :) Beresini bile çıkartmadı adam maç boyunca, hikaye anlatma burada insanları çelişkiye düşürmeye çalışma. Baros golden sonra hangi tribüne gitmiş, söyle bizde bilelim. Kusura bakma sen bizden daha iyi görmüşsün, daha güzel tespit yapmışsın. Fakat o gün stadyumda ve televizyon başında bulunan kimse bunu görememiş.

    Sapıtma, saçma sapan konuşma.

    YanıtlaSil
  23. !! UYARI !!

    Blogu beğenmeyen, saçma sapan ithamlarda bulunan veya şizofreni düşüncelere sahip olan arkadaşlar lütfen sağ üst köşede kırmızı renk arka planı olan beyaz X işaretine tıklayınız.

    YanıtlaSil
  24. "Ben ölene kadar Galatasaray forması giymek isterim. Misyonumu tamamladım gidiyorum diyemem.. Galatasaray'dan ayrılmak çok zor olur benim için.. Avrupa hayalimde var bu doğrudur ama Galatasaray zaten Avrupa'lı bir takım.. Avrupa'da söz sahibi olan bir takım.. Ama elbette ülkemi ve Galatasaray'ı Avrupa'da temsil etmek isterim. Ama ben inanılmaz mutluyum, inanılmaz mutluyum. Deplasmana giderken bile giydiğimiz tshirtlerden ben mutluluk duyuyorum, huzur veriyor. Benim isteğim ömür boyu Galatasaray forması taşımak..."

    Keşke her mikrofon uzatıldığını bunları diyor olsaydı Arda

    YanıtlaSil
  25. arda eleştirilir
    ama ardanın oyunu eleştirilir,pasları,şutları,kondüsyonu vs.. eleştirilir...
    burda konu "ardanın oynamadıgı" 3-4 mactan sona arda kaptanlığı kaldıramadı die yazı yazmanız..
    madem kaldıramadı bunu neden ilk yarıda belirtmediniz
    eses maçına kdr olan iyi süreçte burda şampiyonluğa 9 kaldı 8 kaldı die geri sayım yapmak yerine neden yazmadınız
    işler kotu gitmeye basladı
    konu hemen ardaya geldi..
    sevgilisiyle sinemaya gitti die, sözde ingiltereden ev aldı die mi kaldıramadı
    komik..
    yine soyluorm lafım ardanın oyununa yapılan elestırılere deıl, kaptanlık cart curt gibi yazılan seylere...
    unutmadan;
    formanın hakkını vermıo dedıınız oyuncu gecen sene sahada kalp spazmı geçirdi
    bu sene 10 tane iğneyle maça çıktı

    YanıtlaSil
  26. Galatasaray armasını üzerinde taşıyan her sporcu, branşı ne olursa olsun o formayı ıslatmak ve teriyle hakkını vermek zorundadır. Bu bu kadar basit. Bu adamların zaten görevi bu..

    Arda'nın geçmişte yaptıklarını saha içinden herşeyi takip eden birileri olarak çok iyi biliyoruz merak etmeyin.

    Ayrıca daha evel blogta bir çok kez Arda hakkında yazılarımız oldu, isterseniz geriye yönelik bir tarama yapın arşivimizden..

    Keza biz ilk kez kaptanlık konusunda suçlamıyoruz Arda'yı, daha bir çok kez eleştirdik bu durumu önceden..

    Not: Bu sene iğneyle sahaya çıkan sadece Arda değil, bunuda unutmayın. Sakat sakat oynayan çok oyuncumuz oldu bu sezon..

    YanıtlaSil
  27. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  28. @Gökalp

    Emredersin güzel kardeşim, sen bunu söyledin ya hayatta eleştirilemez artık Arda Turan.

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. maalesef arda bizimahçup etti ve hatalara başladı inşallah bizi bir kez daha mahçup eder ve hatasından döner

    YanıtlaSil
  31. artık arda nın dokunulmazlığı kalktı arda bu durumu kaldıramadı maalesef peki ardanın gs den gitmesi onun için ve gs için iyi mi olcak kötü mü

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0