2010 - 2011 | Gidecekler / Kiralanacaklar

Galatasarayımızda 2010-2011 sezonu adına bir takım gelişmeler mevcut bulunuyor. Gelen oyuncuların merak edildiği kadar hiç kuşkusuz gidecek oyuncularda bir o kadar merak ediliyor. Ekibimizde bu sezon gösterdiği performansı nedeniyle veyahut teknik direktör Frank Rijkaard'ın sistemine uymaması nedeniyle gözden düşen, gönderilmesi düşünülen veyahut takasta kullanılacak isimler yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. A2 takımımızın yanı sıra A takımımızda bu sezon iyi performans gösteren genç oyuncularımızda yıllardır olduğu gibi yine kiralanarak tecrübe kazanması sağlanacak olan genç oyuncularımızda yavaş yavaş belli oluyor.

NOT: A2 takımında yaş sınırının 23'e çıkması nedeniyle bazı genç oyuncularımızında potansiyeline, ihtiyaca ve gelen teklif durumuna göre takımda kalacağınıda unutmamak gerektiği hatırlatmak fayda var..

Mustafa Sarp - Barış Özbek
Galatasaray'da bu sezon ortasahada saç baş yolduran muhteşem ikili bu sezon gösterdikleri performansın yanı sıra sisteme uymamaları nedeniyle gözden düşmüş durumdalar. İyi bir teklif gelmesi durumunda veyahut herhangi bir transferde takas edilmesi gündemde olan iki oyuncunun gelecek sezon takımda olup olmayacağı çok büyük bir soru işareti gibi duruyor. Mustafa Sarp yeteneklerinin sınırlı ve istenilen düzeyde olmaması nedeniyle takımda alternatif olarak bulunacak gibi görünürken, mücadelesi ile hırsıyla bir dönem taraftarın beğenisini toplayan Barış Özbek'te gösterdiği kötü performans ve hoş olmayan futbol yapısı nedeniyle (Sivas maçında rakibine tekme sallaması) gönderilememesi halinde takımda bulunacak üçüncü, dördüncü alternatif isimlerden birisi olacak. Fakat oyuncunun yurt içi yapılacak transferlerde takas olarak kullanılması bekleniliyor.
Servet Çetin - Gökhan Zan
Sisteme uymadıkları nedeniyle gönderilmelerine kesin gözüyle bakılan iki stoperimizde gelecek sezon takımdan gönderilecekler arasında. Servet'e iyi teklifler gelmişti geçen sezon ve bu teklifler bu sezonda Rus takımlarından devam ediyor. 5-7 milyon euro arasında bir fiyata satılması gündemde bulunuyor. Bunun yanı sıra Servet ile üç Rus takımı ilgilendiğini belirtmekte fayda var. Rubin Kazan, Zenit Petersburg ve Spartak Moskova'nın ilgilendiği milli stoperinde bu tekliflere sıcak baktığı bir gerçek.. Özellikle ligin ikinci yarısından itibaren formayı adeta unutan Servet'in yanı sıra yaşadığı sakatlık sorunu ile ikinci yarıda uzun bir süre forma giyemeyen diğer isim olan Gökhan Zan teklif gelmemesi durumunda takımda alternatif olarak kalması bekleniliyor. Servet'in satılma ihtimalinin yüksek olduğuna, Gökhan'ın ise takımda kalma ihtimalinin olduğunu hatırlatmakta fayda var.. Takımda dördüncü stoper olarak yer alabilir Gökhan Zan..

Leonardo Noeren Franco
Galatasarayımızın sezon başında bonservis ücreti olmadan kadrosuna kattığı Arjantinli kalecinin gelecek sezon takımımızda yer almayacağı kesinleşti. Daha evel başkanımızın ifade ettiği gibi gelecek sezonda takımımızda yer almayacak olan Arjantinli kaleci kendisine yeni bir kulüp arıyor. 1-1.5 milyon euro civarı bir ücrete Boca Juniors'a satılması gündemde..
Harry Kewell
Galatasaray taraftarının sevgilisi olan Avustralyalı iki yıl kapsamlı ve yıllığı 2.5 milyon euro olmak üzere bir teklif istiyor kulübümüzden fakat bizim ona önerdiğimiz/önereceğimiz teklif yıllık 2 milyon eurodan yukarı çıkmayacağı şeklinde.. Bu sezon yaşadığı sakatlık sonrasında bir türlü iyileşemeyen ve milli takıma hazır, sağlam gitmek için yaşanan bazı gelişmeler sonrasında hem taraftarın hemde yönetim gözünde değeri azalan Harry Kewell'ın gelecek sezon takımda olması biraz zor gibi görünüyor. Avustralyalı oyuncu ile görüşmeler devam ediyor fakat arada bariz farklar bulunuyor maddi anlamda ve 33 yaşına gelmiş Avustralyalı oyuncunun aynı sakatlığı tekrardan yaşaması riski nedeniyle biten sözleşmesinin uzatılıp, uzatılmayacağı büyük bir soru işareti olarak karşımızda bulunuyor..

Kiralanacak herhangi bir oyuncu şu sıralar gündemde bulunmuyor gibi görünüyor. Elbette genç oyuncularımız kiralanacaklar fakat önce onları hazırlık kamplarında görmek lazım.. Emre Çolak gelecek sezon kesin olarak A takımda yer alıcak, Serdar Eylik'te duruma göre değerlendirmeye alınacak bir diğer isim ilk olarak bakıldığında.. Cem Sultan ve Anıl Dilaver gelecek sene kiralanabilir, onun durumunu hazırlık kamplarında görmemiz gerekiyor takımla birlikte.. Berkin Arslan, Çetin Güngör'de bu isimlere dahil olacak bir diğer isim.. Ahmet Kesim gelecek sene takımımız ile kampa gidecek ve sonrasında akıbeti belli olacak. Murat Akça-Semih Kaya ise kiralanabilirler. Kiralık gönderilecek oyuncuları görmek adına hiç kuşkusuz yaz kamplarını görmek gerekiyor.. Serkan Kurtuluş'un ise durumu, akıbeti yaz kampından sonra belli olacak fakat kiralanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

13 yorum:

  1. Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav ; Mustafa için Adnan Sezgin ile görüştük.Biz 4 milyon euro istedik onlar takas ile transfer etmek istediklerini söylediler.Mustafa genç bir oyuncu 2 sezon daha takımda kalacak.Mustafa Pektemek transferinde bir sıkıntı olacak gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. yazık değil mi Gökhan Zan'a verilen paraya? sezon boyunca yatıyor adam resme.geçenlerde gördüm hep antrenmanlara çıkmadı haberi görüyoduk alışkındık ama baktım Gökhan Zan antrenmanda sakatlandı.Almak büyük hataydı takımda tutuyor olmak daha büyük bir hata.Mustafa Sarp'la Barış'ın bence o takımda yeri yok hele M.Sarp'ın kendisi bile şaşırıyordur nasıl Galatasarayda oynadığına...

    YanıtlaSil
  3. Usta Giovani'ye ne olacak?
    Spursin istedigi para galiba yüksek diye gidecekmi?

    YanıtlaSil
  4. Giovani, Neill, Keita, Çolak ve Baros kaldığı sürece hiçbir gönderilme haberine (tabi değerleri verildiği sürece) tepkim olmayacak. Takımda büyük revizyon şart. Şimdiye kadar sizden öğrendiğimiz kadarıyla alınan futbolcular daha çok geleceğe yatırım ve rotasyon insanları. Esas futbolcuları artık merak etmeye başladım. Giovani ve Arda'nın durumunu ben de merak ediyorum. Bu konuya da bir el atsanız süper olur :)

    YanıtlaSil
  5. Kewell'la anlaşma imzalamak, alınabilecek en güzel risklerden biridir.
    2 sene sabrettikleri Linderoth'tan daha yararlı bir adama 1 sezon daha sabredemezlerse yazıklar olsun :D

    YanıtlaSil
  6. barış gider selçuk inan gelir

    YanıtlaSil
  7. Facebookdaki sayfanizda caner ile yollarimizi ayirdik diye gectiniz burda cikmadi o haber?:p bi yanlislikmi oldu diyecegimde sanmiyorum ama :p

    YanıtlaSil
  8. Bence Emre Çolak ve Serdar Eylik kesin olarak A Takım kadrosunda kalacaktır. Diğerleri için kesin bir şey söyleyemem ama Cem Sultan gibi bir yeteneğin bu güne kadar nasıl A Takım'a alınmadığını şaşkınlıkla izliyorum. Alt yaş gruplarında gol rekorları kıran bir futbolcu yaşadığı bir sakatlık sonrası resmen unutuldu. Bu futbolcu hakkında yönetim ve teknik heyet bazında neler düşünülüyor acaba? Cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  9. kewell'ı alırkende bu sakatlıkları vardı,bazılarına gereksiz o kadar para harcanıcağına kewell'a verilsin hiç ses çıkarmam.ayrıca kewellın ki bizim sağlık heyetiyle de alaklı bir durum ;

    http://chaogrey.blogspot.com/2010/05/trouble-with-harry.html

    sizde gazetelerde çıkan yalan dolan gaza getirme haberlerine inanmayın lütfen...kewellı tanıyoruz..

    YanıtlaSil
  10. giovani'nin bonservisi hayli yüklü sanırım, tekrardan kiralama gibi bir şeylerden bahsediyorlar bazen. bana göre uygun neden olmasın?

    YanıtlaSil
  11. Söylediğiniz isimler doğrudur ancak acaba bu isimler talip olacak kulüp var mıdır? Asıl önemli nokta burası!
    http://calciodipunizione.blogspot.com/2010/05/gecen-sezon-yeni-bir-bekleyis.html

    YanıtlaSil
  12. kiralık oyuncuların nerelere gönderileceği de çok önemli. (pclion'dan bir alıntı: teknik bir kanat oyuncusuna uygun bir zemine kesinlikle sahip olmayan bir sahada (Ordu) Serdar'ın 6 ay geçirmesi ona ne katacak, cidden merak etmekteyim. Süper Lig'de dahi rahatlıkla Serdar'dan faydalanacak ekipler varken bu iyi niyet gösterisinin Galatasaray'a ve Serdar'a yarar değil zarar getireceği kanaatindeyim.)

    bu düşünceye ilave olarak oyuncuların türkiye'nin dört bir yanına dağıtılması değil pilot takım mantığıyla bir ya da birkaç takıma verilmesi gerektiğini düşünüyorum. değerlendirme yapmak ve takip etmek açısından da kolay olabilir.

    bunlarla beraber kendilerine uygun şehirler, gelişimlerini yön verecek takımlar, antrenörler ve oynama süreleri de epey önemli.

    şahsi fikrim, henüz ilk sezonlarında üst sıralara tırmanma gibi bir iddiaları olmadığını düşünerek, saha zemini, oynama süreleri, şehir faktörlerini göz önünde bulundurarak bucaspor ideal bir tercih olabilir.

    özellikle semih kaya ve serkan kurtuluş'tan bir şeyler görmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  13. abi baros'un durum nedir ? gelecek sezon bitecek kontrati. eger uzatmiyorsa simdiden satmakta faya var..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0