Neden Düşünülmez? | Gojko Kacar

Oyuncu araştırma, önizleme yazılarımızda Afrika kıtasından çıkıyor yavaş yavaş Avrupa'ya geliyoruz. Afrika'da keşfedilmemiş yada keşfedilmeyi bekleyen yeteneklerin yanı sıra keşfedilmiş fakat mevcut şartlardan dolayı transferi gerçekleşebilecek bir yıldız adayı bu yazıdaki konuğumuz. Sırp takımlarından FK Vojvodina'da futbola 2003 yılında futbol hayatı resmen başlayan Gojko Kacar burada 5 yıl forma giydi. Oynadığı 78 karşılaşmada 14 gol atan genç yetenek, 2008 yılının sonunda Alman ekiplerinden Herta Berlin'e transfer oldu. 2 yıldır Alman ekibinin formasını giyen Gojko Kacar, sözleşmesi 31 Mayıs 2012'de bitmesine rağmen bu yıl Herta Berlin'in küme düşmesi sonrasında ve yaşadığı bir takım mali problemler sonrasında satılması gündemde olan, daha doğrusu takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan isimlerden birisi olarak görünüyor. Yaklaşık 7-8 milyon euroluk bonservis bedeli mevcut şartlardan ötürü 5-6 milyon euro civarına düştü. Ortasahanın ortasında ve gerisinde görev alan Sırp oyuncu güçlü fiziği ve sert futboluyla dikkat çekiyor. 1,83 boyunda olan 23 yaşındaki yetenekli oyuncu ayaklarına hükmedebilen, pas trafiğini kontrol edebilen ve hava toplarında başarılı bir profile hakim. Ayrıca sık sık ileri çıkmayı seven ve uzaktan etkili şutlara sahip olan Sırp oyuncu, iki sezonda Herta forması altında 64 maç oynadı, 10da golü var.

2007 yılında düzenlenen UEFA U-21 Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olan Sırbistan'ın kadrosundaki kilit isimlerden birisi olan Kacar o yıl adını duyurmuştu. Nani, Babel Moutinho, Nuri, Drenthe gibi yıldızların adını duyurduğu turnuvada Kacar pek etkili olamasada bir takım kimselerin dikkatini çekmeyi başardı. Final maçında 2007 yılında fırtına gibi esen U-21 Hollanda takımı Sırp ekibini 4-1 mağlup edip şampiyon olmuş ve o yıl bir çok Hollandalı genç oyuncu Avrupa'nın devlerine kapak atmıştı. 2009 yılında yine aynı turnuvada forma giymiş fakat bu sefer Sırp ekibi aynı başarıyı gösterememişti. Final gruplarında 2 puan toplayan Sırp ekibinde Gojko, İsveç karşısında ülkesinin 1-3 kaybettiği maçta tek golün sahibiydi. Bu golün önemi ise biraz daha farklıydı; çünkü Sırp ekibinin turnuvada (final gruplarında) attığı tek gol olmuştu ve bu golü Gojko Kacar atmıştı.

Sırp futbol temellerine uygun ve sert oyun, sert müdahafa yapabilen; kasap olmayan ve rakibin oyununu bozan, kademe anlayışı olan, top kontrolünün yanı sıra iyi derecede ayaklarına hakim olan genç oyuncu ortasahada ekibimize mutlaka güç katacak ve gelişimini devam ettirdiği sürece ilerleyen yıllarda çok büyük bir yıldız olabilecek potansiyele sahip. Galatasaray'ın aradığı tarzda bir önlibero / ortasaha oyuncusu olan Kacar, mücadeleden kaçmayan ve savaşan bir kimliğe sahip. Sert ve agresif bir oyun yapısına sahip olan genç oyuncu; güçlü fiziğiyle ortasahada rakiplerine meydan okuyor. Bu sezon Herta Berlin'de üst düzey bir oyuncu olduysa mücadele anlamında veya kalite anlamında oda kuşkusuz 23 yaşındaki Sırp oyuncuydu.

Gojko'yu transfer etmek bugün oldukça zor olacaktır, çünkü talibi sadece biz olmayacağız. Fakat Gojko Kacar gibi geleceğe yatırım olarak görülebilecek bir oyuncuyu transfer etmek Galatasaray'ın bugün en büyük sorunu olan defansif ortasaha/merkezi ortasaha bölgesine uzun yıllar hizmet edecek bir oyuncu olacaktır. Sırp oyuncunun yıllık maaliyeti Alman ekibinde 1.250.000 Euro, bonservisi ise Transfermarkt'a göre 8.500.000 Euro. Fakat unutulmasın ki; Herta küme düştü ve Gojko ayrılmak istiyor. Buda bonserviste en az 1-2 milyon euro indirilmesine neden olunması demek oluyor.
FCN ÖZEL. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ.

1 yorum:

  1. kacar giderse ki muhtemelen gider galatasaray'ın alma şansı çok az.

    şu anda yönetimin transferde acele etmeyeceğiz sözünün tek sebebi herhangi bir hamle yapmak için görüş birliğinin ve yöneticilerin ortak bir kararının olmamasıdır.

    geçtiğimiz günlerde mehmet helvacı şöyle bir açıklama yaptı. "bu sezon transfer için ayırdığımız bütçe 5 milyon tl". gelgelelim bir hafta sonra stoch transferinde galayasaray'ın teklifini 5,5 milyon euro'ya (10,5 milyon tl) çıkardığından bahsedildi.

    adnan polat'ın 2 orta saha oyuncusu alacağız yorumunu da unutmayalım. bonservisi olmayan enoh ve ballack dışında galatasaray'da oynamaya layık hiç bir "2 orta saha" oyuncusunun toplamı 5 milyon tl etmez.

    netice olarak, galatasaray'ın kimleri yollayacağını, alabileceğini, fiyatlarını, oyun tarzlarını, pozisyonlarını, yaşlarını hatta rijkaard'ın mı yoksa yönetimin transferi mi olacağını kestirmek güç. zaten yöneticilerde kesin bir karara varmış değildir muhtemelen. hatta birbirlerinden bile gizliyor olabilirler.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0