Neden Düşünülmez? | Kwadwo Asamoah

Analiz yazılarına devam ediyoruz ve daha evel belirttiğimiz gibi aradığımız kriterlerde genellikle Afrika kökenli oyuncularda mevcut bulunuyor. Neden düşünülmediğini merak ettiğimiz bir başka Ganalı oyuncu Udinese'ye 2 yıl evel 800 bin euroya transfer olan 21 yaşındaki ortasaha oyuncusu Kwadwo Asamoah.

1988 doğumlu ve 1.78 boyundaki genç ortasaha oyuncusu ortasahanın ortasında oynamasının yanı sıra sol kanatta da forma giyebiliyor. 2006 yılında ülkesinin yerel takımlarından birisi olan Kaaseman'da forma giyen Ganalı oyuncu, aynı yılın sonunda İsviçre'nin Bellinzona takımına transfer oldu. Burada iki yıl forma giyen Kwadwo, 2008 yılının başında Udinese'ye transfer oldu. Aynı yıl Torino'ya kiralanan fakat forma giyemeyen genç oyuncu, bir sonraki sezon Udinese'de 20 maçta forma giydi ve 2 gole adını yazdırdı. Güçlü fiziği, agresif futbolu ve süratiyle dikkat çeken Kwadwo Asamoah; ağırlıklı olarak daha çok sol ayağını kullanmasına rağmen zaman zaman ters ayağınıda kullanabiliyor. Ortasahada ofanstan daha çok defansif ve pis işleri yapan, rakibin oyununu bozmaya çalışan, kaptığı topları ileriye taşıyan genç Ganalı oyuncunun en büyük özelliği kuşkusuz genlerindeki güç-denge-sürat özelliğinin yanı sıra son derece oyun bilgisinin yüksek olması. Sahada ne zaman nerede duracağını gayet iyi bilen Kwadwo'nun ara pasları da son derece etkili.
Galatasarayımızın bu sezon ortasahasında yaşadığı sıkıntıyı giderebilecek düzeyde bir oyuncu olup olmadığı tartışılır kuşkusuz ki; fakat Kwadwo aradığımız tarzda pis işleri yapabilecek bir oyuncu. Defansif ortasahanın yanına Kwadwo gibi güçlü, sert, agresif, mücadeleci bir oyuncuyu koyup bu ikilinin önüne Arda gibi, Elano gibi teknik bir ortasaha oyuncusu koyarsanız takımınızın ortasahası son derece etkili ve baskın bir kimliğe bürünür. Sol kanatta da forma giyebilen Kwadwo, güçlü fiziği ve süratiyle çizgiye çok çabuk inebilen veya kaleye dikine gidebilen bir oyuncu olarak göze çarpıyor. Udinese'nin zamanında 800 bin euroya transfer ettiği oyuncuyu o dönemlerde görmeyip bugünlerde 3-4 milyon euroya almaya kalkmak biraz da oyuncu araştırmasının pek iyi olmadığını ortaya koyuyor fakat herhangi bir durum için şu anda pek geç kalınmış değil. Türkiye şartlarına uygun, son derece güçlü ve ikili mücadelelere girip kolay kolay yıkılmayan bir oyuncu olan 21 yaşındaki genç oyuncu için maksimum ödenecek bonservis tutarı 5-6 milyon euro olur. Tabii ki bu fiyat Gana'da göstereceği performansa göre değişir amma velakin turnuvada göze çarpan ve piyasa yapması muhtemel isimlerden birisi olduğu gerçeğini değiştiremez.

Neden düşünülmez, düşünülmedi elbette bilinmez fakat alındığı takdirde Galatasaray'ımızın geleceğe dönük sağlam bir ortasaha oyuncusu aldığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Ligimizdeki kasapları göz önünde bulundurunca Kwadwo gerekirse bir iki tanesinin ayağını verir eline, ortasahaya sertlik ve agresiflik katar. Gana ondan çok şey bekliyor, o kendindeki potansiyeli çok iyi biliyor. Temennimiz Kwadwo ve onun durumunda olan, potansiyelli ve gelecek vaadeden oyuncuların alınması olacaktır gelecek yıllar adına. Umarız birileri duyar bu sesi..
FCN ÖZEL. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ.

1 yorum:

  1. yeni açtığınız bu bölümü dikkatle takip ediyorum ancak sürekli afrikalı oyunculara yoğunlaşmanızı doğru bulmuyorum. afrikalı oyuncuların fizikleri güçlü olsa da hem oyun disiplini hem de teknikleri aynı düzeyde olmayabiliyor. udineseden 3-4 oyuncu yazmışsınız ama udinese odun gibi top oynayan bir takım sert defansı var ama oyunu çok düz oynuyorlar bu afrikalı futbolcuların da düz oyuncular olma olasılığı çok yüksek bence. o zaman mustafa sarp barış neden gidiyor kasapsa kasap burda.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0