Tarafsızlığınıza hayranız..

Abdel Kader Keita.. Galatasaray'ımızın turnuvaya göndermiş olduğu bir diğer yıldız isim. Milli takımının en etkili oyuncularından birisi fakat İsveçli teknik direktör Sven Göran Eriksson'un anlamsız bir şekilde her maç yedek bıraktığı ve son 20 dakikada oyuna aldığı ofansif kanat oyuncusu. Portekiz maçında son dakikalarda oyuna girdi fakat girdiği dakikadan itibaren takımını pozisyona soktu, kendisi pozisyona girdi. Oyuna girdikten sonra oyuna hareketlilik ve ofans gücü getiren tecrübeli yıldız dün takım arkadaşı Elano'nun rakibiydi ve karşısında kupanın favorisi Brezilya vardı. 29 yaşındaki yıldız oyuncu oyuna girdikten sonra takımı adına olumlu işler yaparken, mücadelenin 88. dakikasına girerken Brezilyanın yıldız oyuncusu Kaka ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Kaka kendisine doğru gelen Keita'ya dirseğini çıkarttı ve göğsüne doğru bir darbede bulundu. Keita'da kontrolsüz bir biçimde rakibinin üstüne gelirken darbeyle birlikte gözünü rakibinin omzuna çarptı.

Yerde kalan ve gözünü tutan Keita bir süre yerden kalkamazken, Brezilya'lı Kaka gördüğü ikinci sarı kart sonrasında kırmızı kartla oyundan atıldı. Buraya kadar herşey normal, olması gereken oldu. Sonuçta Keita kontrolsüz bir biçimde rakibine pres yaparken Kaka'da sarı kartı olmasına rağmen dirseğini çıkarttı ve rakibine müdahalede bulundu. Sarı kartı olan bir oyuncunun böyle birşey yapmasının cezası ikinci sarı ve kırmızıdır, bunun aksini iddia etmek futbolu bilmemektir. Keita'da aldığı darbeyle birlikte kontrolsüz girişiyle gözünü omzuna çarparak yerde kaldı ve kıvrandı. Keita omzuna sert vurmuştur, yavaş vurmuştur, az veya çok vurmuştur orası bilinmez bir konu. Ama adam suratını değil, gözünü tutuyor zaten fotoğraflara dikkatlice bakmak gerekipte yorumlamak lazım, aksi halde yorumdan çok iftiraya girer. Aşağıdaki
fotoğraflar turnuvanın resmi internet sitesinden.. Tekrar bakın bakalım, yüzünü mü tutuyor yoksa gözünü mü? Tarafsız olduğunu iddia edipte 10 haberinden 8'i Kadıköy'ü öven tarafsız (!) basın.. Seviyoruz sizi, hayranız!

16 yorum:

  1. Hasta galatasaraylıyım ve keitayı çok severim. Fakat bu hareketi hemen her maçta yapıyor. 2. Barış özbek sendromu bence. Kakanın yaptığı hareket keitanın kıvranmasını gerektiren bir hareket değil. Daha karakterli olmasını diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. @ YnsAxu

    Evet, Kaka'nın darbesi sonrasında öyle kıvranması normal değil fakat Keita hızlı bir biçimde gelirken, kontrolsüz olarak rakibine doğru geliyor ve Kaka'nın omzuna çarpıyor. Büyük olasılıkla gözünü veya burnunu Kaka'nın omzuna çarpıp, onun acısıyla kıvranıyor. Basın tutturmuş "Yüzüne darbe gelmiş gibi yüzünü tutuyor" diye ama adam yüzünün tamamını değil, gözünü veya burnunu tutuyor.

    Yaptığı doğrudur, yanlıştır demiyorum fakat basın çok çok abartıyor. Kaka'nın yaptığı yanlış, Keita'da kontrolsüz bir biçimde gelerek olaya davetiye çıkartıyor.

    YanıtlaSil
  3. Bence siz taraflı olmuşsunuz biraz. Keita bunları hep yapıyor. Kadıköy'de ortada hiçbirşey yokken eline su şişesi alıp gözlemciye koştu. Trabzon'da 2 metre yanına gelen su şişesi yüzünden kendini yere bıraktı.
    Arif Erdem'den sonra gelmiş en büyük Oscarlık adamdır Keita bu böyle biline. Kaka ona bakmıyor bile ? Eğer böyle birşey derbide olsa Alex koşarak gelse Arda hiç oraya bakmazken Alex'i yere düşürse ve kırmızı kart görse vereceğiniz tepkiyi merak ediyorum

    YanıtlaSil
  4. Gözün darbe gelmese bile Keita'nın böyle bir harekette bulunmasını gayet normal olarak görüyorum ben.Sonuçta profesyonel futbolcu ve
    sahada takımına fayda getirecek her şeyi yapmak istemesi kadar doğal birşey yok.Ben bunda eleştirilecek bir durum görmüyorum.Kaldı ki Keita'nın yerinde kim olsa aynı şeyi yapardı.Sonuçta profesyonellik.Ayrıca Bilicanın kazı çalışmaları yanında Keita'ın pozisyonu bir hiç kalır...

    YanıtlaSil
  5. @ Advanced Playmaker

    Kadıköy'de ortada birşey yokken? Evet, doğru kanyak şişelerini ben attım maç öncesi veya her pozisyonda korner direğini pet şişe manyağı yapan bir başkasıydı. Keita'da son derece mantıklı bir hareketle aldı, hakemlere götürdü. Ne var bunda? Rahatsız etti galiba seni?

    Ayrıca Carlos'un ettiği tecavüz sonrasında hakem eğer birşey göstermiyorsa, faul bile vermiyorsa, Carlos olaya devam edip Keita'nın sırtına çıkıp, boynuna sarılıyorsa ve buna rağmen hala oyun devam ediyorsa bu hakemin terbiyesizliğidir, yumruğu vuran Keita'nın değil.

    Keita'nın bunları yapma amacı hakemleri etkilemektir, rakibin psikolojisini bozmaktır. Rakibinin üzerine oynayarak bir oyuncuyu attırmak veya sarı kart görmesini sağlayarak takımına avantaj sağlamaktır.

    Evet, Kaka ona bakmıyor zaten o yüzden dirsek çıkıyor aleni bir şekilde ortaya. Keita'ya sırf b.k atmak için neler diyorsunuz inanılır gibi değil yahu, hatta pozisyonda Keita yoktu başka bir takım arkadaşı vardı Keita kendisini öylesine attı yere. Kaka madem bakmıyor o dirsek nasıl çıkıyor ortaya? :)

    Evet darbe yüzüne gelmiyor ama adam zaten kontrolsüz olarak giriyor ve gözünü/burnunu Kaka'nın omuzuna kontrolsüz bir biçimde geldiği için vuruyor. Yani ortada bir suç varsa Kaka dirseği çıkarttığı için ikinci sarıdan atılıyor, Keita'da kontrolsüz bir biçimde gelirken rakibinin omzuna çarpıyor suratını.

    Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Busquets'in yaptığını hatırlıyormusun? Thiago elini açıyor, İspanyol oyuncunun boğazına geliyor, Busquets suratını tutuyor ve yerdeyken ellerinin arasından hakeme bakıyor ne karar vericek diye sonrasında kırmızı kart çıkana kadar kıvranmaya devam ediyor suratını tutarak. Kart çıktıktan sonra suratına su dökerek tekrardan oyuna geliyor :)

    YanıtlaSil
  6. Birde yazının dışında ek bir yorum olarak;

    Bilica'nın kazı çalışmalarında herhangi bir yazı yazmayan, bu kadar üstüne gitmeyen, konuyu ört-pas eden; Carlos'un hakeme ettiği küfürleri yazmaktan, yayınlamaktan korkan; Carlos'un hakeme attığı su şişelerini göstermekten korkan, çekinen; Kazım'ın kelepçeli alemlerinin üzerini ört-pas eden ama JO'nun partilerini haftanın 7 günü yayınlayan bir medyadan bahsediyoruz.

    Bırakın hikaye anlatmayı Allah aşkına.. Kimin ne mal olduğu ortada ;-)

    YanıtlaSil
  7. pozisyonun videosunu tekrar izeyin. Keitanın gözüne ya da yüzüne gelen hiçbir müdahale yok. Resimlere bakarak yorum yapmayın. Böyle şeyler yapmayan bir adam olur anlarım svunmanızı ama keita bunun aynısını yanına su şişesi düştüğünde de yaptı...

    YanıtlaSil
  8. Keita faul pozisyonlarını çok abartıyor sorun orada..Sertaç arkadaşın yazdığı yorumda doğru aslında attırmak için güzel numara :)

    YanıtlaSil
  9. çok iyi bir galatasaraylıyım.. keita da şu takımda en sevdiiğim birkaç adamdan biri. ama yaptığı şu hareketin savunulacak, elle tutulacak hiç bir yanı yok. ayrıca bu ilk vukuatı da değil.. ben bir galatasaraylı olarak o pozisyonda resmen utandım.. neyi savunuyoruz, komik olmayalım.. yaptığı en hafif ifade ile emek hırsızlığıdır.. bırakması lazım bu tür hareketleri.. bu tarz işleri yüzünden saracoglunda 3 puan bıraktık bu sene. ayağıma su geldi yandım anam diye yan haleme koşup sarıyı yiyen de o, carlosa tokatı yapıştırıp tam takım fenerin üstüne giderken kırmızıyı yiyen de o... birz kendine gelmesi lazım. seviyoruz ama bi yere kadar. kimse Galatasaraydan büyük değil, kimsenin de bu kutsal formayı lekeleme hakkı yok..!

    YanıtlaSil
  10. ibrahime aynen katılıyorum biz luganoya emreye blicaya sırf böyle çirkeflikler yapıyor diye tonla sövmüyormuyuz Allah aşkına vukuat 1 değil 2 değil

    YanıtlaSil
  11. fanatik bir Galatasaraylı olarak bu yazınıza katılamayacağım.Birbirimizi kandırmayalım Keita nın yaptığı tek kelime ile roldü,tiyatroydu.Ayrıca Kaka gibi bir adamın bilerek dirsek vuracağını da sanmıyorum.fener medyası olayı abartır büyütür orası ayrı konu ama Galatasaray da oynayan bir futbolcunun yapmaması gereken bir hareketti sonuçta orada fildişi kadar Galatasaray ı da temsil ediyor

    YanıtlaSil
  12. Ayrıca önde olan taraf Brezilya, Kaka gibi dingin bir oyuncu neden böyle birşey yapsın ki ?
    Ayrıca hakem biraz iyi olsaydı Keita o dakikaya kalmadan taban daldığı için atılırdı bunuda göz önüne almak lazım

    YanıtlaSil
  13. haklı olduğunuz taraf medyanın ne olduğu konusudur. Jo nun olayları abartılarak aktarılırken Fenerbahçeyle ilgili haberler normal bir şekilde basında yer almaktadır. Yani ört bas etme yok ama bizim haberlerimizde de keşke normal davranıp abartmasalar tabi..

    Ancak Keita ile ilgili yazınıza, fikrinize ben de katılamıyacağım. sizin de bu şekilde düşünmekte olmanız beni ayrıca şaşırtmıştır. keita 2 metre ötesine düşen şişe yüzünden kıvranabilecek bir adam, bu sefer de aldığı hiç bir darbe yokken abartılı bir şekilde kıvranmaktadır. Kaka ya yazık olmuştur, dünya kupası 4 senede olan birşey, keita yaptığı başka bir çirkeflikle kaka nın ekmeğiyle oynamıştır.

    objektif bakabilmek lazım bence ki bu olayda doğruyu görmek çok da geniş mezhepli olmayı fanatik olmamayı gerektirmiyor bence.

    iyi günler..

    YanıtlaSil
  14. Keita'nın yaptığı yanlıştır. Kaka da bir "aziz" değil. Öncesinde Keita'ya kaldırdığı tekme var. Pozisyonda kaldırdığı dirsek var.

    Özellikle Elano'nun sakatlanmasından sonra oyun sertleşmişti ve o andan itibaren brezilyalı futbolcular darbe olsun olmasın kendilerini yerlere atmaya başlamışlardı (bkz. lucio): amaç rakibin kart görmesini sağlamaktı. Keita da, öyle yapılmaz böyle yapılır dedi, tasnif etmediğim şekilde olayı abarttı. Pozisyon zaten sarı kartlıktı. Neticede Keita yüzünü tutmasa da sarı kartlıktı, hakem atar mıydı tartışılır!

    Keita'yı suçlamak olsa olsa günah keçisi bulmak anlamına gelir. Tek suçlu maçın içine eden hakemdir...

    YanıtlaSil
  15. Biz Galatasaray'lılar işte bu yuzden kaybediyoruz ya. Hep biz centilmen olalım hep biz Objektif olalım dimi arkadaslar? Elin kasabı her turlu pisligi, çirkefligi ve anti futbol adına herseyi yaparken taraftarı kapı gibi, kale gibi o kasabın arkasında durar. Biz ne yapıyoruz? En etkili futbolcularımızdan biri sezon boyunca ve bu kupada yaptıgı iki hareket için Oscara aday gosteriyoruz.. Tama Keita'nın yaptıgını bende tasvip etmiyorum ama artık bizlerde bunları yapmayalım istiyorum. Bizlerde hataLı oLmasına ragmen o hataLarı kendi içimizde halledip dısarıya belli, etmeyeLim en azından kendi topcumuza ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  16. Koray'a katiliyorum.

    Sadece Lugano, Emre, Selcuk, Topuz, Bilica diyorum.

    Birakin da Keita arada sirada yere düserken biraz fazla bagirsin.

    Carlos'a yaptigi hareket yanlisti, oyüzden cezasini da aldi. Hem Federasyondan hem teknik kadrodan. Carlos'un yaptiklarini girmiyorum.

    Brezilya-Fildisi macina gelirsek,
    Brezilya takim olarak tam oturmamis da olsa, Kaka disinda bütün oyuncular bireysel olarak iyi oynuyor diyebiliriz. Ama Kaka büyük bir hayal kirikligi, simdilik. O yüzden özellikle macin sonlarina dogru cok agresifti,
    ve
    evet Keita'ya dirsek atti. Kirmizi kartlik degildi belki ama yanlislikli yapilmis bir hareket degildi kesinlikle.

    Kendi futbolcularimizi da elestirebiliriz tamam,
    ama diger takim oyunculariyla karsilastirarak biraz daha insafli olmamiz gerikiyor, cünkü futbol diger takimlarla oynaniyor sahada.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0