İlkan Karaman Hakkında

Oktay Mahmuti ile beraber bazı değişimlerin yaşanacağı çok barizdi. Bu seneki yapılan hamlelerde bunu çok net bir şekilde gözlemliyoruz. Ümit milli takımından 4 oyuncuyu kadromuza kattık ki tarihimizde böyle bir tabloyu görmek çok zor. A Milli düzeyinde oyuncumuz bulunmasa da geleceğin milli kadrosunu oluşturacak isimlerin kadroya dahil edilmesi, geleceğe müthiş bir öz güvenle bakmamızı sağlıyor. İlk önce Melih ardından Sertaç derken bugün açıklanan isim İlkan Karaman.

İlkan, Tofaş altyapısından yetişmiş bir oyuncu. Tofaş’ın 2 sene önce ikinci ligde kazandığı şampiyonlukta ve geçen sene birinci ligde gösterdikleri performansta önemli bir role sahipti. Burada gösterdiği performansla milli takımda da kendisine yer bulmayı başardı. 90 doğumlu olmasına karşın önemli turnuvalarda oynama şansı bulduğunun altını çizelim.

İlkan 2.05 boyunda ve 4 numara pozisyonunda görev yapıyor. Hücumda hem şutu hem de sırtı dönük oyunu olan bir isim. Bu önemli bir özellik keza yeri geldiğinde 5 numara da oynayabilir. Savunmada üstün fiziğini özellikle ribaundlarda çok iyi kullanıyor. Daha tam olarak potansiyeli ortaya çıkmış bir durumda değil ama bu sene Tofaş’ta forma giyip gelecek sene bize gelecek olması bu noktada değerleniyor. Eğer direk bize gelmiş olsa yeterli dakikayı alacağını zannetmiyordum. Bu sene Tofaş’ta istediği dakikaları rahatlıkla bulacaktır.

Beni açıkçası Taylor-Shipp-Luksa üçlüsünden ziyade Göksenin-Melih-Sertaç-İlkan dörtlüsü heyecanlandırıyor. Kadromuza baktığımızda şubemizin çok iyi işlere imza attığını söyleyebiliriz, değişim pozitif yönde kesinlikle. Bu sene Hırvatistan’da düzenlenen U-20 Avrupa Şampiyonasında ilk beşte yer alan dört isim kadromuzda bulunuyor. Bundan daha pozitif ne olabilir ki ?

Takımımıza güven duymamız gerekiyor. Yapılanmanın henüz başındayız. Sezon içerisinde kötü sonuçlarda göreceğiz ancak geleceğimizin çok aydınlık olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Burada en önemli rol bizlere düşüyor. Eğer takımımıza desteğimizi gösterirsek gelecekte bizlere başarılar yaşatacaklarından bir gram şüphem yok.

İlkan’ın geçen sene istatistiklerini vererek profili netleştirelim. İlkan geçen sene Tofaş formasıyla 19 maçta, 11.20 dakika ortalamasıyla 5.1 sayı - 3.1 ribaund tutturdu.

İlkan Karaman kulübümüz adına hayırlı ve uğurlu olsun. Umarım bu sene Tofaş’ta geçireceği iyi bir sezonun ardından gelecek sezon bizlere güzel performanslar gösterir. Hoş geldin İlkan Karaman!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0