Mütevazi, hırslı ve başarılı; Zvjezdan Misimovic

Bosna Hersek'li bir ailenin, Almanya'da yetişen çocuğu Misimovic. Pek yabancı denilmez aslında, doğrudan komşu-dost. 5 Haziran 1982 yılında Almanya'da dünyaya geldi. Almanya'da doğan ve büyüyen Bosna Hersek'li oyuncu futbol eğitiminin tamamını Almanya'da aldı. Bölgesel lig takımlarından SV Nord Lerchenau ile futbol hayatına başladı Boşnak ortasaha oyuncusu. Alman disiplini, eğitimi ve altyapısı derken yavaş yavaş kademe atlamaya başladı. SV Nord Lerchenau'da başlayan altyapı kariyerinde sırasıyla TSV Forstenried ve SV Gartenstadt Trudering takımlarında forma giydi.

Milenyum yılında ise kariyerinin en kritik virajını dönmüştü. 18 yaşında Almanya'da altyapı eğitimi alan her oyuncunun en büyük hayali olan Bayern Münih'e transfer oldu. Almanyanın en büyük takımının reserv takımında forma giyen Misimovic, ilk yılında sadece 2 maçta forma giyebildi. İkinci yılında ise 19 yaşına gelmişti ve bir yıl daha reserv takımda forma giyecekti. 2002-2003 sezonunda daha etkili bir Misimovic sahneye çıktı. 28 reserv lig maçında forma giyen Boşkan oyuncu 8 gole adını yazdırdı. Ayrıca Bundesliga'da 28. haftada oynanılan Bayern Münih vs. Werder Bremen maçında 79. dakikada oyuna girerek ikinci yılında Bundesliga'da maç tecrübesi yaşadı. Bir sonraki sezon olan 2003-2004 yılında Misimovic zaman zaman A takımda kendisine yer buldu. 5 reserv lig, 2 Bundesliga ve 1 Almanya Kupası mücadelesinde forma giyen Boşnak oyuncu sık sık A takımla idmanlara çıktı. Sezon sonunda sözleşmesinin bitmesiyle birlikte daha fazla forma şansı bulabileceği bir takıma gitmek istedi Misimovic. Bayern her oyuncunun rüyalarını süslüyordu evet bu doğru ama 22 yaşında ki yetenekli oyuncu daha fazla forma giymek ve kendisini geliştirmek istiyordu. Tüm bu sebepler sonrasında ücretsiz olarak VFB Bochum'a transfer oldu.VFB Bochum'a geldiği ilk yılı olan 2004-2005 sezonunda Bundesliga'ya müthiş bir istikrar ve çıkış ile merhaba dedi. 31 lig maçında forma giyen 3 gol 7 asiste imzasını atan Misimovic takımının küme düşmesine engel olamadı. Sezon genelinde kupa, yerel kupa ve Avrupa derken 37 maçta forma giydi. Bochum'a gelmeden evel düşündükleri geldiği ilk yılında gerçek oluyor ve Misimovic kendisini yavaş yavaş göstermeye başlıyordu. Bir sonraki sezon Bundesliga-2'de mücadele edecek olan Bochum'da önemli bir rol oynayan Misimovic takımının tekrardan Bundesliga'ya yükselmesinde büyük rol oynadı. 2005-2006 yılında oynadığı 31 lig maçında sahaya ilk 11'de çıkan Misimovic attığı 11 golün yanı sıra 6 golde de pay sahibi olmayı başardı. Müthiş bir istikrar abidesi olan Misimovic, takımını da bir sezon sonra tekrardan bir üst lige taşıdı. 2006-2007 yılında Misimovic daha tecrübeli, daha fazla sorumluluk alan ve daha olgun bir oyuncu olmuştu. Bundesliga'da 30 maçta forma giyen Misimovic tüm maçlara tıpkı geçen sezon olduğu gibi ilk 11'de çıktı. 2006-2007 sezonunda geri geldiği Bundesliga'da 7 gol 10 asiste adını yazdıran Boşnak yıldız kupada oynadığı 2 maçta 1 gol 2 asist yapmayı başardı ve sezonu 32 maç-8 gol-12 asist gibi bir ortalama ile tamamladı. Misimovic bu sezon sonrasında takımına, taraftarlarına ve takım arkadaşlarına veda ediyordu.
2007-2008 sezonu başında bedelsiz olarak Nürnberg'e transfer olan Misimovic tıpkı Bochum'da olduğu gibi burada da kilit adam rolünde olacak ve kendisini iyice geliştirecekti. Fakat Boşnak ortasaha oyuncusunun Nürnberg macerası pek fazla sürmeyecekti. 2007-2008 sezonunda da Nürnberg forması altında 28 Bundesliga maçına çıkan Misimovic sezon sonunda istatistik hanesine 10 gol, 4 asist yazdırabildi. Lig, kupa ve ulusal takım üçgeni sonrasında sezonu toplamda 50 maç ile kapatan ofansif ortasaha oyuncusu 16 gol - 14 asist gibi ciddi rakamlara imza atıyordu. Nürnberg'te ilk yılında müthiş işler yapan başarılı oyuncu bir sonraki sezon 4 milyon euro karşılığında Wolfsburg'un yolunu tuttu. Yeşil-beyazlı takımda ilk yılında 33 Bundesliga maçına ilk 11'de çıkan Misimovic 2008-2009 yılında Grafite-Dzeko ikilisine müthiş bir katkı sağladı ve sezon sonunda adının karşısına 7 gol 20 asist yazdırırken aynı zamanda da Bundesliga'da şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı. Yeni takımında ilk yılında şampiyonluk sevinci yaşayan ve Bundesliga'da 20 asist gibi ciddi bir rakam ile rekor kıran Misimovic adından söz ettirmeye başladı.

İlk yılında şampiyonluk kupası kaldırdığı takımında lig, kupa, ulusal takım maçları eklenince 2008-2009 yılında toplamda 57 maça çıkan Bosna Hersek'li yıldız oyuncu bu maçların hepsine ilk 11'de çıktı. 57 maçta 17 gol, 36 asist gibi müthiş rakamlara ulaşan Misimovic kariyerinin en parlak dönemini Wolfsburg forması altında ilk yılında geçiriyordu. Zamanında forma şansı bulamadığı Bayern Münih hegomanyasını takım arkadaşları Grafite ve Dzeko ile birlikte yıkmayı başaran Bosna Hersek'li yıldız oyuncu bir sonraki sezon istikrarına devam etti. Geçtiğimiz sezon, yani 2009-2010 sezonu, şampiyon takımın yıldız oyuncusu sıfatıyla 31 maçta forma giyen Misimovic attığı 10 golün yanı sıra attırdığı 15 golle de takımına önemli katkı sağladı. Bundesliga'da tüm maçlara ilk 11'de çıkan Misimovic sezon sonunda 49 maçta ilk 11'de forma giydi. 49 maçta attığı 14 golün yanı sıra attırdığı 20 golle de takımına müthiş katkı sağlamayı başardı.
Her iki ayağınıda çok iyi kullanabilen ortasaha oyuncusu Misimovic, savaşçı yapısının yanı sıra isyankar mücadelesi ile dikkat çekiyor. Özellikle Wolfsburg'ta oynadığı mevki gereğince ofansif ortasaha olarak oldukça başarılı bir performans çizen Misimovic aynı zamanda merkezi ortasahada da forma giyebiliyor. Takım savunmasına yardım eden, mücadele eden Misimovic aynı zamanda kazanmak için sahada herşeyini verebilecek bir oyuncu olarak biliniyor. Üstün futbol zekası ve top tekniği ile rakip savunma adına ciddi tehlikeler yaratabilen Boşnak yıldız, yapısı gereğince topu rakip alanda kullanmayı tercih ediyor. Tam bir istikrar abidesi olan Misimovic ayrıca duran top ustası. Gerek adrese teslim yan toplar, gerekse mesafe tanımadan kaleye bir füze gibi gönderilen serbest vuruşlar rakip kalecileri zor anlara sokuyor.

Bu arada son günlerde 'müzmin sakat' olduğu iddia edilen ve 'sorunlu' olduğu iddia edilen Misimovic'in genel istatistikleri aşağıda bulunuyor. Buyrun kararı siz verin;
  • 2002-2003 | Bayern Münih II - 30 maç 8 gol
  • 2003-2004 | Bayern Münih II - 8 maç 1 gol 1 asist (zaman zaman A takımda)
  • 2004-2005 | VFB Bochum - 37 maç 4 gol 7 asist
  • 2005-2006 | VFB Bochum - 33 maç 12 gol 7 asist
  • 2006-2007 | VFB Bochum - 33 maç 8 gol 12 asist
  • 2007-2008 | FC Nürnberg - 50 maç 16 gol 14 asist
  • 2008-2009 | Wolfsburg - 57 maç 17 gol 36 asist
  • 2009-2010 | Wolfsburg -49 maç 14 gol 20 asist
Not: İstatistiklere lig, kupa, Avrupa ve ulusal takım maçları dahildir.

13 yorum:

  1. Günlerdir taslak olarak bekleyen açıklama bu
    çok belli,çok uğraşılmış üstünde :)

    YanıtlaSil
  2. Helal olsun FCN elinize yüreğinize sağlık.Bu analizde emeği geçen-geçmeyen herkese sonsuz teşekkürler.FCN siz olmuyr be abi:D

    YanıtlaSil
  3. Galatasarayımıza Hayırlı uğurlu olsun. Rakiplerimizin korkulu rüyası olsun :)

    YanıtlaSil
  4. saat 02:32 sitede 230 kişi online bu analizi okuyor.
    15 gun beklettiniz nede olsa ama çok güzel olmuş.
    Ellerinize sağlık renkdaşlar

    YanıtlaSil
  5. Süper oldu bu. Süperrrrr...

    YanıtlaSil
  6. misimovic'in pek mücdeleci bir oyuncu olduğu söylemez lincoln tarzı bir dam keske ibricic'i alsaydık.. en azından geri satabilecegimiz genc bir oyuncuydu.. aynı zamanda hırvatistanda lig başlayalı uzun zaman olduğu için hazır gelecekti.. nese artık alıştık bunlara elano alınırken aynı ücrete benfica ramires'i almıştı adamlar bu yıl 22 milyon euro ya chelsea sattı ramiresi..

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık.. Sonunda ya sonunda.. Gs taraftarını bu sene çok güzel harektler bekliyo :)

    YanıtlaSil
  8. arkadaslar lincoln de olmayan çok şey var misimovicde sadece yetenekle başarılı olunmuyor kariyeri boyunca hep başarılı olmuş istatistikler ortada hala inanamıyorum ben geldiğine hem de 28 yasında geliyor cok büyük transfer tartışmasız sarfedilen bütün çabalara değer ellerinize sağlık ibricicse keske baska bir zamanda daha farklı şekilde karşımıza çıksaydı

    not:sonunda duran toplardan gol atacağız

    YanıtlaSil
  9. alınana kadar en cok karsı cıkanlardandım sanırım ama bu daha cok basanı olması içindi o da bu saatten sonra zordu...

    Nese merak edenler için kendi görüşümü söyleyim: çok iyi bir oyun kurucu aldık hatta Diego gelmeseydi alman liginin en iyi oyun kurucusunu(en azından benim en cok begendiğim) aldık diyebilirdim :)

    Bakalım asıl iş bundan sonra, eger ki baros-arda-elanoyla pas trafiğinde uyumu sağlarsa pas futbolunun kralını oynarız.

    Lakin geride ne yaparız hiç bir fikrim yok görmek lazım .

    YanıtlaSil
  10. yabancı kaleci alırsak mantıklı bi iş yapmış olmayız.. misimoviç ve insua yı aldığımızı farzedersek elimizde 8 tane yabancı oyuncu oluo sanırım ve 6+2 kuralına göre 2 tanesini zaten oynatamıcaz.. ama kalecimizde yabancı olursa 3 tanesini oynatamıcaz.. baroş, neil,misimoviç, insua ve yabancı kaleci desek 5 tane yabancı oluo zaten.. ve bi kanatta arda varsa diğerindeki en ii alternatifler kewell ve pino onlardanda birini kadroya alırsak.. orta sahada misimoviçin yanına ne cana ne elanoyu oynatamayız.. yada yeni bi transfer artık kim olursa.. baptista yada annan olur bilemem o kadarını.. gerçi sakatlıklar felan oluo ama yinede yabancı oyuncu tercihlerini orta alanda kullanmak takımı ileri taşımak adına daha mantıklı görünüo..

    hangi sistemde oynarsak oynayalım bizim orta saha oyuncuları adam eksiltmio, şut atmıo ve derinlemesine yada dikine oynayamıo o yüzden sistem deil sorunumuz.. ayhan-sarp-barış mücadeleci ama bizde güreş takımı deiliz o yüzden 3ü bi arada yerine bu oyunculardan sadece 1 tanesini oynatmak ve alternatif olarak kullanmak adına yabancı kaleci almamalıyız kesinlikle..

    bütün bunların dışında takım kendi kimliğine büründüğünde ufuk çok daha ii olcaktır bence ona güvenmemiz lazım ve yabancı hakkını orta alanda kullanmamız lazım.. yoksa geçen senekinden çokta farklı maçlar izlemeyiz gibi gelio..

    ayrıca anlamadığım şey bazı arkadaşları gelen oyuncuların tekrardan ii paralara satılması kaygısı almış vaziyette.. bu kadar ii transferden sonra hala armudun sapı üzümün çöpü dersek bidaha zor buluruz bu tip transferleride.. misimoviç ii bi transfer ve insuada alınırsa tek sıkıntımız forvet hattımızdaki oyuncularımızın alternatifsizliği kalıo.. çabuk sakatlanmalarından dolayı alıncaksa hem kanat hem merkez forvet oynayabilen bi oyuncu lazım şuan için.. baptista olabilir ve olursada güzel olur =)

    misimoviç hayırlı olsun camiamıza, umarım güzel işler başarırız hep birlikte...

    YanıtlaSil
  11. @SweptureX

    Ne kadar mantıklı bir adam olduğunu seni tanımadan anladım.

    Çok doğru bir yazı yazmışsın.

    Her cümlene katılıyorum.


    ve şuan 1 transfer daha yapacak olacağımızı düşünürsek mevki alternatifi olduğu için Baptista yı seçerim.

    ama Emana ve Annan da tam bizim orta saha için gerekli oyuncular.

    Bakalım orta saha tercihinde bu 3 futbolcudan hangisini tercih edeceğiz. hep beraber göreceğiz.

    YanıtlaSil
  12. vay arkads saka maka super adam

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0