STSL | Aynı tas, aynı hamam..

Spor Toto Süper Lig'in ilk karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda Sivasspor'a konuk oldu. Mücadelenin başında Mustafa Sarp'ın golüyle öne geçen takımımız skor üstünlüğünü koruyamadı. İlk yarının son dakikalarında yediğimiz gol ile mücadelenin ilk 45 dakikalık bölümü 1-1'lik skorla biterken, mücadelenin ikinci yarısında Cihan'ın ayağından bulduğu gol ile ev sahibi Sivasspor sezonun ilk maçında sahadan 2-1'lik galibiyet ile ayrıldı.

Sezonun ilk maçında Galatasaray zorlu ve sert bir deplasmanın yolunu tuttu. Tam olarak hazır olmayan, ortasahada henüz form tutamayan Arnavut oyuncu Lorik Cana dışında geçen seneden herhangi bir farklı oyuncusu bulunmayan ekibimiz sahaya çıkarken takım kadrosunda Aykut-Ali,Servet,Neill,Hakan-Ayhan,Mustafa,Cana-Kewell,Arda,Emre'nin adı yazılıydı. Serdar'ın maç öncesinde ateşi çıkmış ve zorunlu olarak maç kadrosundan çıkartılmıştı. Galatasaray için hava oldukça güzeldi. Sivas'ta dereceler 24'ü gösteriyor ve nem oranı ciddi anlamda düşüktü. Oyuncular adına rahat bir hava ve futbol oynamaya elverişli bir zemin vardı. Tünelin başında oyuncularımız birbirini motive ediyor, uyarıyor kısacası tam bir takım olarak sahaya çıkıyordu.
Mücadeleye son derece hızlı ve iyi bir başlangıç yaptı Galatasaray. Henüz 6. dakikada Neill'in Arda Turan'a uzun pasında Arda topu hiç bekletmeden Musatafa Sarp'a yolladı ve Sarp'ta gol vuruşunu yaptı. Bu golle takımımız 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Galatasaray rakibine üstünlük kuramadı ve 42. dakikada yediğimiz golle ilk yarıyı 1-1 beraberlikle kapattık. 2. yarıda da kötü futbol vardı 60. dakikada Ceyhun'un pasında Cihan durumu 2-1'e getirdi. Bu golden sonra Sivassporlu oyuncuların zaten hareketsiz olan oyunu iyice soğutmasıyla maç iyice keyifsiz hale geldi ve maç bu skorla bitti.

Ben Galatasaray'ın kötü oynayacağını tahmin ediyordum. Ama bu kadar kötü olacağını ve yenileceğimiz düşünmemiştim. Havanın sıcaklığı, eksiklikler falan bahane. Kadromuz yeterli değil. Özellikle orta sahamız. Bana göre takımın en önemli mevkisidir orta saha. Ama bu takımın hala ilk onbirde oynayabilecek ve iki yönlü oynayabilen en az iki orta sahaya ihtiyacı var. Lorik Cana iyi bir ön libero. Henüz hazır değil fakat ilerleyen haftalarda takıma çok faydalı olacaktır. Mustafa Sarp bugünün iyilerindendi. Birşeyler yapmaya çalıştı. Ama bizlerin amacı "Türk olmayan takımları yenmek" ise yani Avrupa'da bir başarı bekliyorsak Mustafa Sarp Galatasaray'da banko oynatacağınız oyuncu profilinde değil. Ayhan Akman'ın oynadığı oyun ortada. Yoruma gerek yok. Elimizde bu mevkide oynayabilecek en iyi oyuncu Elano. O da gidici. Yani illa ki 2 tane orta saha şart...

Ayrıca iyi bir kaleci transferi olsa tadından yenmez. Aykut ve Ufuk'a güvenim kalmadı. Belki iyi oynayabilirler ama şimdiye kadar oynadıkları maçlarda ümit vermediler. Aykut bi nebze ama Ufuk çok kötüydü. Diğer mevkiler ise iyi kötü bizi götürür.
Son olarak Emre Çolak hakkındaki kişisel kanaatim;
Özgüveni çok yüksek. Bu iyi bir şey. Ama bokunu da çıkartmamak lazım. Rijkaard ona çok güveniyor ve sık sık görev veriyor. Onun da bu güveni boşa çıkarmaması lazım. Çok yetenekli bir oyuncu. Daha çok genç. Ayrıca ona örnek olabilecek biri var takımda. Son yıllarda Galatasaray'ın yetiştirdiği en iyi futbolcu olan Arda ile aynı takımda oynuyor. Bunun kıymetini bilip iyi çalışması ve kendisini geliştirmesi gerekir.

70 yorum:

  1. aslında ben ilk 60 dk lık oyundan memnun kaldım.hırslı mücadeleci enerjik bi takım vardı sahada ama ikinci golü yiyince takım oyundan düşmeye başladı orta saha kayboldu bir anda zaten arda da çıkınca maçtan ümidimi kestim.ancak bizim en büyük sorunumuzun kale olduğu çok açık.yani aykut un Galatasaray'ın kalecisi olamayacağını göstermesi için daha kaç maç oynaması gerekiyor anlamdım.Yönetimin bu konuda bi çalışma yapmaması da ayrı bir soru işareti

    YanıtlaSil
  2. Ne oldu dün laf söyletilmiyordu takıma?

    YanıtlaSil
  3. ufuğa güven kalmamasının sebebi antremanlar falan mi? zira diğer maçlarda pek oynmadı gibi kendisi

    YanıtlaSil
  4. @ Pervasız

    En iyi taraftarlık kötüye kötü diyebilmektir. Maalesef durum budur, ortada ki acı tabloyu göstermek gerekir.

    YanıtlaSil
  5. Lorik Cana dısında yenı ısım yok demıssınız Alı Turan'da vardı belirtmek istedim.

    YanıtlaSil
  6. galatasarayin kotu yeri defans hatti ve onundeki ikili.bu song tomas tan beri boyle(onlardan sonra).sen orta cizgiye top tasiyamiyorsan,her duran top rakip oyuncunun vurusu ile bitiyor ise kaleci ile uc elemanlar ne yapsin.aykut iyi degil ama ufuk ile de sanctis gs icin gayet yeterli kaleciler idi.
    adnanlar o super transfer becerileri ile takviye yapmaz ise seneye de uefa avrupa ligindeyiz.o da supheli ya neyse.
    bir de son olarak ya arda kornerleri kullanmasin ya da korner taktigi buysa gs korner kullanmasin kale vurusu ile baslasin oyun.hic degilse kontra yemeyiz.

    YanıtlaSil
  7. emre çolak hakkında ben tam tersini düşünüyorum, sanki insiyatif almaktan korkar bir hali var, ürkek oynuyor diye düşünüyorum....umarım geliştirir kendini

    YanıtlaSil
  8. Hiç bir galatasaray taraftarının bu rezaleti izlemeye mecburiyeti yoktur... Ya son 15 günde bu duruma takviyelerle bi çözüm bulsunlar. Yada bu gidişle 4 haftaya kalmaz ali sami yen ve bu yönetim yanar...

    YanıtlaSil
  9. arkadaslar cidden cok uzuldm takımımızın bu halini gorunce . . koskoca galatasarayın dustugu hale bak . bunu bize yaşatmaya hakları var mı utandm resmen maçı izlerken

    YanıtlaSil
  10. ben bu takıma yorum bile yapamıyorum. yazık!!! aslantepe ye geçilmesin bu sene bence gerek yok!!!

    YanıtlaSil
  11. biz bu kadroyla en iyi ihtimal 5. olup belki a.liginde ön elemeye katılırız o da önümüzdeki 4 lüden biri t.kupasını alırsa..bu nasıl bir orta sahadır ya..ayhanın yaptığı hatalar beni çıldırttı hele bir pozisyon vardı kimse yokken yanındaki hakan baltanın 2-3 metre önünden taca attı ve evde çıldırcaktım..eğer orta sahaya acilen 2 tane oyuncu alınmazsa ben karpaty maçını da gelecek hafta oynanacak bursa maçını hatta sonraki deplasman olan eskişehir maçını izlemeyi düşünmüyorum..ne de olsa bu takımla sonuçlar belli..bursadan belki 1 puan es es ten puan almak imkansız antepi de 4. hafta belki bi ihtimal yeneriz..4 hafta sonunda en iyi ihtimal 4 puanımz olur ve tepedekilere arkadan el sallarız..orta sahaya paraya kıyıp rosicky ve ledesmayı almayan adnanlar da o parayı bu saatten sonra götlerine soksunlar..aslantepeye kombine alalım bu takım bişeyler yapar geçen sene de bu orta sahaydı diyen polyanalar dolaşıyodu sabh forumda..o polyanalar bakalım bu maçtan sonra ne dicekler..ben eğer bu takıma adam gibi takviyeler yapılmayacaksa bu yönetim gidene kadar ne forma alıcam ne kombine alıcam ne de maçlara gidicem..acaba paramız hiçbir oyuncuya harcanmıyo da kimin cebine giriyo..adnan sezginin mi yiğit şardanın mı yoksa polatın mı!!!!

    YanıtlaSil
  12. Ya bu yönetim gerekini yapsin yada girdigi kapidan ciksin.
    ayiptir günahtir ya sinirimden ne yazacagimi bile bilmiyorum

    YanıtlaSil
  13. @ Cangar

    'Ortasahada' ibaresi bulunuyor :)

    YanıtlaSil
  14. Takım rezildi gerçekten. Rijkaard'ın artık gitmesi lazım. İsterse 4-3-3'ü en iyi oynatan adam olabilir ama o sisteme uygun oyuncularınyoksa sistemi değiştireceksin. Yoksa başarısızo lursun ve başarısızlığın en az yarısı seninsuçun demektir.

    Emre çok kendi harcadı ama bunda oynadığı mvkinin de payı var. Emre göbekte oynayan bir oyuncu. Bazen solda da oynar ama sağ kanat kesinlikle Emre'nin yeri dğeil.Oynadığı mevkiyi bilmeyen oyuncunun ne zaman ne yapması gerektiğini bilememesi de çok doğal.

    Rijkaard Mehmet Batdal gibi bir yeteneği de harcayacak gibi duruyor. Adama her top geldiğinde "ben yetenekliyim" diye bağırıyor resmen ama ona o kadar uyumsuz oynattı ki takımı Rijkaard, şaşırdım gerçekten. Rijkaard çok kötü bir teknik direktör. Türkiye'de erken eleştirilir herkes atıp tutar ama bunu anlamak için dahi olmaya gerek yok. Gerçekten çok kötü. Ne elindeki adamlardan faydalanacak şekidle sistemi değiştirebiliyor, ne oyuncuları motive edebiliyor ne de oyuna etmesi gereken müdahaleleri zamanında yapabiliyor. 70. dakkadan önce transfer yapma diye mi tembihlemişler koçluk okulunda nedir anlamadım yani. Rezalet..

    YanıtlaSil
  15. Hemen asıp kesmişsiniz, sakin olun arkadaşlar nefes alın arada!

    YanıtlaSil
  16. yazık yazık hemde çok yazık..
    Bu taraftarlara bu futbolcuları layık gören yönetime çok yazık. Adamlar resmen bizimle dalga geçtiler. Buradaki arkadaşlar seneye avrupa liginden bahsediyorlar. Biraz gerçekci olalım. Biz bu futbol mantalitesi bu kadro ve bu yönetimle seneye avrupaya falan gidemeyiz. Ancak Adnan abiler gider, ya topçu ararlar yada istifalarını verip orda kafa dinlerler.
    Saygılar...

    YanıtlaSil
  17. Sayın FCN Blog.. Kesin olmasa da twitter'da abahsettiğiniz isimlerden bir ya da ikisinin alınabilme olasılığı nedir sizce ? Durum ortada bu şekilde bu gidiş hat çok kötü..

    YanıtlaSil
  18. yazık ya su dustugumuz duruma bak ya..eskiden boylemiydi takımlar bizden korkardı artık biz onlardan korkmaya basladık...artık macları izlemek iskence haline geldi..tavsiyem artık macları canlı izlemeyin galatasaray lı kardeslerim sadece skor takip edin ruh saglıgınız tehlikede uyarıyım dedim!!!

    YanıtlaSil
  19. Pardon farketmemısım.

    YanıtlaSil
  20. Herhangi bir mağlubiyete bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. :) Artık yönetim şu sözde tasarruf denen gözlüğü çıkarsın ve olaya bir de çıplak gözle baksın.

    YanıtlaSil
  21. Bence bu işin kadroyla falan alakası yok. Hıncal ULUÇ doğru söylüyor. Bu Rijkaard Galatasaray' la resmen dalga geçiyor. Bana 2-1 gerideyken Arda' nın çıkarılıp Barış' ın oyuna alınmasının hangi mantığa sığdığını bir allahın kulu anlatabilir mi? Çift forvete dönmüşsün, ki bence 1-0 öndeyken dönmeliydi, Kewell' in yanına Batdal' ı alarak. Çünkü 1-0 öndeyken ilk yarının ortasından sonra, geçen seneki maçtaki gibi Sivas' ın gol atacağı bas bas bağırıyordu. Böyleyken bir forvet daha sokup rakibi hem psikolojik olarak ( “ya adamlar zaten yeniyorlar, bir forvet daha alıyorlar oyuna” dumurunu yaşatıp ve gerçekten kazanmak isteğini ortaya koyup rakibinin umudunu sindirerek ), hem de bu ikinci forvetle kendi sahasından rahat çıkarmamak adına baskı altına alabilirsin. Böyle bir hamleyi Rijkaard' dan beklemek, çölün ortasında vapur beklemek gibi tabii ve neticede Sivas golü buldu ilk yarının sonunda. Orta sahada ön libero özellikli 3 adam varken, yanlarına 3 tane daha koysan, ilk topa basmayıp gelen rakibe refakat ediyorlarsa hiçbir şeyi değiştiremezsin. İki senedir orta sahada yapamadığımız bu ilk topa basma durumunu, Gerets zamanında Saidou, Fb' de de Aurelio tek başlarına 5 kere daha iyi yapabiliyorlardı. Neyse benim için maçın bittiği ve yerimden kalkıp Rijkaard' a saydırdığım ve yazının başındaki düşüncenin gerçekliğine gerçekten inanmamı sağlayan duruma döneyim. Baros' u da tam hazır olmamasına rağmen oyuna almak zorunda kalmışsın maçı çevirmek için, gerçekten iki forvete dönmüşsün Baros-Batdal olarak, Kewell' ı kanada atmışsın, Arda' yı niye çıkarırsın be adam. Kim atacak topu çift forvete. Ali Turan mı? Barış mı? Servet mi? Topu atacak, pas verecek, içeri katedip şut çekecek, futbolu sadece ayaklarıyla değil, aklıyla oynayan kaç tane adam var sahada? Kewell, ARDA, başka? Bu iki adamdan birini dışarı alıp, futbol zekasını bırakıyorum, normal zekasından emin olamdığım Barış' ı oyuna alarak, başta Galatasaray' la, sonra da ona gönül vermiş, tutkunu olmuş taraftarıyla dalga geçmek değildir de nedir?

    YanıtlaSil
  22. @hedehödö : sana sonuna kadar katılıyorum hemen eleştirmeye başladılar... bu takımın tek eksiği kondisyon...yeni transferler olucak ve bursa maçıyla başlayıp eses maçıyla önümüzü daha rahat görücez rahat olun bakın yıldızları alın beşiktaş bucayı zar zor yendi

    YanıtlaSil
  23. ben sadece mehmet batdal ıcın yazmak ıstedım bu adamı oynatmıyorsa rıjkaar dıyecek bısey bulamıyorum adam tam bzım sıstemın adamı ama hala yedek oturtuyor ne demelı bu rıjkaarda hadı yonetım suclu transfer yapmıyor yanlıs yol secıyor yaptıgında da ama rıjkaard efendıde elındekı malzemeyı kullanmayı beceremıyor serkan kurtulus var ali turan sag bek oynuyor mehmet batdal var kewell forvet oynuyor ne denılebılırkı ........

    YanıtlaSil
  24. JBaptista

    Yahu nasıl kondisyonu eksik olabilir bu takımın ? Bu kadar hazırlık kampı vs neden yapıldı ? Sivas'ın kondisyonu iyi olurken Galatasaray gibi bir takımın kondisyonu nasıl kötü olabilir ? Bu kadar zaman bunlar Hollanda'ya filan eğlenmeye mi gitti ?

    Fakında mısınız 3 puan gitti bile.. Olaki Bursa beraberliği 4puan fark yapar 2. haftada..

    Birde trasnferler gelecek demişsiniz :) Zaten problemde o ya.. Ayhan, Barış vs bunlarla bu şekilde bu takım.. Biz problemi, siz çözümü söylemişsiniz.. Demek ortada gerçekten bir problem var.. Polannacılık yapmayın burda..

    YanıtlaSil
  25. O yüzden kimse bana Rijkaard napsın? Elindeki kadro bu işte; Sarp, Barış, Ayhan vs. demesin. Geçen sene başındaki kadroya bakıp herkes, ama sadece Galatasaraylılar değil herkes, açık ara Galatasaray şampiyon olur diyordu. Ne oldu? Fb' den 10 puan fark yedik. Önemli olan elindekini etkin kullanmak, elindekini motive etmek, elindekine değer katmak. Bunun örneklerini Galatasaray' da çok gördüm ben. Feldkamp ilk geldiğinde; Hakan ŞÜKÜR yeni gelmişti Bursa' dan, hep oynattı Hakan' ı, o zaman da kaçırıyordu Hakan, ama oyundan almadı Hakan' ı Kalli, Hakan Hakan ŞÜKÜR oldu. Stumpf' u aldı, çok iyi hatırlıyorum, bir foto vardı gazetenin birinde, boy fotoğrafı Stumpf'un. Her yerinden bir ok çıkıyordu. Şurasından şu ameliyatı oldu, burasından şöyle lifi koptu, burnu kırıldı falan diye dalga geçiyorlardı. Ama Kalli o kadroyu takım yaptı, taktik verdi, çalıştırdı, hücumu öğretti, defansı öğretti. Duran top, korner her şeyi öğretti. Hala hatırlıyorum Stumpf' un kornerlerdeki ön direk aşırtmasını dün gibi. Sonra Fatih hoca var mesela, galba ilk seneydi bir maçtan bir kare var gözümün önünde. Sol bekte ve sol açıkta H.Ünsal ile Ergun Penbe oynuyorlar önlü arkalı, birbirlerine pas veremiyorlardı doğru dürüst. Ama ne oldu sonra Fatih Terim' de çalıştırdı bu takımı, önündeki adama pas verip alamayan adamları geliştirdi, büyüttü, Avrupa' da kupa aldırttı. Ya Lucescu, kiralık, adı sanı duyulmamış Flerquin' le, Perez' le, Vittoria'yla, Radu'yla şampiyon yaptı Galatasaray'ı. Sergen' e ömrü hayatında en verimli topunu oynatan adamdı belki de. Ama sen napıyorsun, Brezilya milli takımında direkt oynayan, yine futbolu sadece ayağıyla oynamayan, Galatasaray' da futbol zekası olan ender adamlardan birini Elano' yu kullanamıyorsun, adamı ön libero oynatıyorsun. 65-70' de Sarp dururken, Barış dururken devamlı oyundan alıyorsun, adamı bitiriyorsun. Olmaz böyle bir şey, gerçekten olmaz.

    Rijkaard’ ın geçen yıl ilk yılı idi. Uyumdur, Türkiye’ yi tanıma süresidir falan, filan da bu sene de değişen bir şey olmadığı apaçık ortada. Rijkaard' ın bu takıma kattığı bir şeyi tek birşeyi biri bana söylesin lütfen. Bence Adnan Beylerin de geleceği için camia içinde, daha fazla dalga geçmesine, acı çektirmesine ve de Galatasaray’ ı bitirmesine izin vermeden hemen göndermeliler Rijkaard ve ekibini. Hollanda ekolüdür, total fuboldur falan heyecanlandık başta ama esas olan Barcelona' nın kadrosuymuş herhalde, gerisi totalden hikaye...

    YanıtlaSil
  26. Bazı arkadaşları hayretle takip ediyorum diyolarki bu takımda kondisyon eksik yok daha erken. E be güzel kardeşim yıllardır bu adamlar senin elinde zaten varlar hatta kadro olarak daha da zayıflamışsın elinde olan iyilerinede satıp yerine daha iyileriyle takviye yapmamışsın. Sen şimdi kalkıp yok ligin başı yok kondisyon diyosun...

    Belki de haklısın bu bir umut dur ya da beklenti diyeyim.. Ama senin bu umudunda beklentinde GALATASARAYIN adından kaynaklanmakta..

    Bence artık herkez daha fazla gerçekci olmalı her geçen yıl daha geriye gidiyoruz..

    GALATASARAY kimsenin oyuncağı değildir.

    YanıtlaSil
  27. Mustafa Sarp yine bir derece ama Servet,Ayhan ve Barış duracaksa digiturk'e filan para vermenin bir anlamı yok.Bunlar yetmezmiş gibi bir Ali Turan izledik ki bugün Cihan Haspolatlı'yı bile mumla aratır. İşin kötüsü körle yatan şaşı kalkar misali Lucas da Servet'e uymuş;her topu dan dun ileri şişiriyor.
    Takımda mental bir boşluk olduğu çok belli.Sanki emaneten duruyorlar. Bence bu transfer söylentileri,Servet'in Elano'nun gönderilmek istenip gönderilememeleri bütün taşları oynatmış takımda. Söylemek acı veriyor ama bu takımda şimdiden revizyon şart ve bu haliyle bu kadrodan cacık olmayacağı apaçık ortada.

    YanıtlaSil
  28. @Mehmet
    Renktaş şöyle bir ifade kullanmış:''Fakında mısınız 3 puan gitti bile.. Olaki Bursa beraberliği 4puan fark yapar 2. haftada..''
    Bence transfer dönemi bitene kadarki puan kayıpları çok üzücü olmamalı. Yönetimin artık birşey yapması için bir ışık olabilir. 2 m euro veremediğin için adam alamamış bir yönetim var.Bank Asya'daki takımlardan bazıları bile bütçelerini zorlasa 2 m euro'yu nakit olarak 1 haftaya hazırlar.

    YanıtlaSil
  29. Olacak is degil. bu futbolu oynayan takim benim kanima dokunuyor. lutfen Allahin askina dogru durust 2 tane adam alin. Tasarrufcu Adnan dan coookk acil kurtulmamiz gerekiyor.
    Ciddi sekilde FB nin ajani oldugunu dusunuyorum.
    para versen bu takimi kotu yonet desen bundan daha kotusunu beceremez. Lutfen biraz haysiyetin varsa birak ve git

    YanıtlaSil
  30. arkadaşlar üzülmeyelim bence sevinelim hatta 4-5 maç yenilelim, bu yıl da başarı gelmeyiversin varsın, tek istediğim sezon başlayıncaya kadar ortasaha transferi yapamayan adnanların o tabloyu görüp ağlaması, evet bunu istiyorum, sayın başkan tt arenaya lider geçicez derken, pek bir hayalperest geçen yılki takım ortada, sen bu takıma pozitif hiç bir şey katmamışsın,nerede lider oluyosun? türkiye ligi gerçekten zor ve anadolu takımları akıllandı bu sene akıl ve ruh sağlığım için-ledesma rosicky transferleri yattığı an itibairyle- maçları izlememe kararı aldım tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  31. Rijkaard kariyeri icin gitmeli! Renkdaslar karamsar olmamak elde degil. Daha ilk hafta, gecen sene 6 kez ust uste yendik de sonunda noldu diyesim geliyor ama takimda isik yok. Tum iyi niyetimle umuyorumki Adnans fabrika isletme sevdasindan uzaklasip sportif basarinin olmadigi yerde finansal basarinin gerceklesmeyeceginin farkina varirlar. Bugun Dos Santos'un sonradan oyuna girdikten sonra yaptigi katkiyi gordukten sonra her nekadar Keita'nin kisilik problemi olmasina karsin onun gidisine hayiflanmamak elde degil. Herkes dilek tutsun; benimkisi belli!!!

    YanıtlaSil
  32. eyup

    tek kelıme ıle katılıyorum..

    YanıtlaSil
  33. bu hafta galatasarayın uefa maçı için urfadan istanbula gidecem sadece ARMAM için!!

    YanıtlaSil
  34. @eyup
    Dediklerin çok doğru. Ama 4-5 maç biraz fazla. :)

    YanıtlaSil
  35. Bu takımın yılladır bir sağbeki yok. Sağ açık Sabri' yi sağbek yaptık, milli takımda bile orda oynuyor artık. Ümit Özat' ın Fb' de ve de milli takımda sol bekte oynaması gibi birşey. Uğur UÇAR Konya' da sakatlanmadan önce müthiş bir form grafiği yakalamıştı. Milli takımın bile değişmez adamı olurdu. Sonra uzun zaman sonra tam iyileşti yeterince şans verilmeden gönderildi. Bir çok kimseye göre geleceğin kaptanıydı. Rijkaard' ın elinde bitti. Uğur olsaydı, önde de Pino ya da Sabri. Rotasyonda Sabri bekte, açık ta oynayabilirdi alternatif olarak. O zaman gerek kalırmıydı Serdar Özkan transferine bilemiyorum. Uğur' u da satıyorsun madem, Ali Turan bence sağbek değil göbeğin alternatifi, o da en son çare, sağbekin gerçek adamı kalmıyor takımda yani, o zaman adam gibi bir sağ bek alman lazım diye düşünüyorum.

    Üç dört senedir hep bir maestro transferi var gündemde ortasahaya. Lincoln geldi olmadı, Elano geldi oldurmadı Rijkaard, taktı adama. Bence sorun orta sahaya maestro almakta değil. İki sorun var bence şu an kadroda. Birincisi takımda futbol zekası olan adamların sayısı. Ben sayıyorum; Arda, Kewell, Elano, yarım Baros, yarım Neill, yarım H.Balta, yarım eski Ayhan, Pino soru işareti. Başka aklıma gelmiyor malesef. Tabii Mehmet BATDAL’ ın da hem bu anlamda hem de yetenek ve gelecek olarak çok umut vadeden bir adam olduğunu belirtmek isterim. Top kendisine geldiğinde, alışı, kullanışı, pasları, şutları bana çok ümit veriyor. Bence hep oynatılmalı. Futbolcu olarak sevmesem de bir İbrahimoviç görüntüsü var adamda. Şimdi 25 kişilik bir kadroda futbol zekası anlamında bu kadar adam olması bence çok yetersiz. Bu durumun neticesini sahada net bir şekilde gözlemleyebiliyorsunuz. Bu adamların dışında sahada top ayağına gelen adamların ne yapacağını önceden kestiremiyorsunuz çünkü. Bu duruma örnek verecek olursak;
    Sabri, Barış ya da Sarp gibi adamların çoğu zaman sahada yanlış tercih kullanmalarından dolayı çok sırıttıklarını ve maçı izleyenler tarafından en çok eleştirilen adamlar olduklarını görebilirsiniz. Şut çekmesi gereken yerden şut çekmeyip, olmadık yerden kaleyi denemeleri gibi durumları hep seyrediyoruz ekran başında ve çileden çıkıyoruz. Bahsettiğim konu yetenekten bağımsız bir konu, yanlış anlaşılmasın. Mesela çok yetenekli bir adam olmasına rağmen Keita' nında bu anlamda yetersiz olduğunu düşünüyordum. Onun da sahada ne zaman ne yapacağını kestiremezsiniz. Çok gösterişli hareketler yapar, adam geçer dans eder gibi ama çoğu zaman son hareketlerinde yanlış tercihler yapıp, pozisyonları harcar. Bu yüzden satıldığında çok üzülmedim. Tam tersi Kewell’ in de son anda takımda kalması sevindirmişti beni. Elano’ nun da hala takımda kalmasını bu yüzden istiyorum. Bu durumun takıma etkisi de olumsuz oluyor haliyle. Çünkü takım içinde kimin ne zaman ne yapacağını ne kadar iyi bilirsen o kadar iyi takım olursun. Baros ceza alanının içinde doğru yere koşusunu yaparken, Sabri topu yanlış yere ortalarsa ya da kaleye şutlarsa, Baros’ un yapacağı fazla bir şey yoktur mesela. Bununla ilgili Belgrad maçını yorumlarken Prekazi söyledi; topu nereye atması gerektiğini bilerek ortalarını yaptığını ve Tanju’ nun her defasında nasıl orada olduğunu, birbirlerinin ne yapacağını ne kadar iyi bildiklerini.

    Sözün özü; Galatasaray’ın orta sahaya beyin, maestro, oyun kurucu ya da ön liberodan ziyade, oynadığı mevkii ne olursa olsun, yetenek seviyesi ne olursa olsun, futbolu bilen, futbol zekası olan, haddini bilerek futbol oynayan adamlara ihtiyacı vardır. Haddini bilmek yanlış anlaşılmasın, burada Galatasaray anlamında kullanmıyorum, futbolcunun kendisini bilmesi, yeteneklerini bilmesi, ne yapıp ne yapamayacağını bilmesi anlamında kullanıyorum. Yani Sabri’ nin uzaktan kaleye şut çekip, sanki uzaktan hep gol atıyormuş ta, bu sefer nasıl da kaçırdım diye takındığı yüz ifadesi hadsizliğinden bahsediyorum. Kardeşim sen uzaktan gol atamıyorsun işte, bunu bilmeyecek kadar aptal mısın? Ver atabilene o vursun.

    YanıtlaSil
  36. lanet olsun lanet lanet adnan polattan okadar sogudum ki anlatamam yeter artık ileri gitcegimize geri gidioruz yeter artık yeter !!!

    YanıtlaSil
  37. Bu takıma kesinlikle 1 stoper en az 1 o.saha ve 1 er tane de sağ ve sol bek lazım.Eğer Avrupa Liginde de başarı istiyorsak Baroş u aratmayacak bir forvet.Kaleye de Ufuk un monte edilmesi gerekiyor.Keza yediğimiz ilk gol yüzde 50 kaleci yüzde 50 defans hatasıydı.Ufuk yan toplarda çok daha iyi ve oynadıkça daha da iyi olur.Yani uzun lafın kısası Süper Lig için en az 4 Avrupa için 5 transfer FARZ.Aksi taktirde ligde 5.lik bile zor.

    YanıtlaSil
  38. Umutlandırıcı bir istatistik söz konusu... Galatasaray 10 yıldır ligdeki ilk maçını kaybetmiyordu.. Ligdeki ilk maçını kaybettiği son sezon ise 1999-2000 sezonuydu :)

    YanıtlaSil
  39. adnan polat al o bonservisden gelen paraları monte et müsait bi yerine artık ok.hala rıjkaard diyorlar arkadaş bu seneyi de rıjkaardı kovarak kurtarırsın artık oh rahatsın yine adnan ne büyüksün be sen.ağzına sıçtın takımın,helal büyük başkan yalakalarınla sana mutluluklar.

    rıjkaard kimmiş babacım o yarın hemen gider gittiği an sıkıntılar bitecek mi?zihniyete bak lan ilk 11 de geçen yıldan farklı bi defansif orta saha cana var tam komedi.madem adam almayacaktın bi ton adamı niye yolladın.aylardır forma görmemiş ali turana nasıl güvendin o kanat için?durmadan neden hayal sattın lig bittiği andan itibaren taraftara 5 adam gelecek diye al geldi gördük.5 indi 3 e.şimdi de çıkmış bi adam belki alırız diyor beyfendi.olacağı şu yazmıştım lig bitiminde de en geç 5. hafta dolmadan sepet havası rıjkaard gelsin yeni hoca da bu sezonu yine kurtaralım öyle yada böyle biz yönetim olarak,düşündükleri tek şey bu.rıjkaardın yerine adam düşünmemişlerse bütün bunlardan önce adam değilim.rıjkaard yapamaz bu kısıtlı kadroyla söverek yollarız yazık olur adama yazmıştık burada bu kadrodan iş çıkartmak başka tarz hocaların işi rıjkaardın değil...

    ''bugünkü maçta sivas'ın gollerini atanlardan biri adnan polat diğeri adnan sezgin'dir''sözlükten çok yerinde bi yorum.

    ulan geçtim yıldızı vasat bi oyuncu bile alamıyoırlar iyimi?sonra çıkıp transfer işi ekip işi mavraları atıyorlar alsana baba bi adam yahu yok mu vasat ama ucuz bi adam onu bile alamıyorlar.yahu jan polağı bile alamadılar o kadar düştük yani varın siz gerisini düşünün.

    son olarak ta.baba kimi yiyiyonuz yahu demek istiyorum çooook sayın yönecilere bu saatten sonra tüm ligler başlamış hangi takım iyi adamını satar iyi para vermediğin sürece.yine sünepeleri toplayıp getirecekler,yalakalar da alkış tutacak tıpkı haldun postalanırken alkış tutukları gibi.layıksınız siz bu yönetime tepe tepe kullanın...

    YanıtlaSil
  40. Yukarıda bir çok arkadaşın yazısını okudum ,
    Genel olarak Fcn nın de dediği gibi orta saha agırlıklı bir problem goze batıyor .
    Kım ne derse desin Gs bu orta sahasıyla bıle anadolu deplasmanlarından galıp gelmeli !
    Lucescu zamanında Bulent Akınlar la Gerets Zamanında saidoolarla ve yine Akmanlarla mac bır sekılde kazanılırdı. Evet bence haklısınız bugun orta sahamız cok yetersız ama yıne de maç kazanılır . Bugun ledesma rosıcky gelse ınanın bugun skor farklı olmazdı (gol sayıları harıc). Arkadaslar Kaleci takımın yarısı derler ya ben bu lafa %100 inanırım . Maalesef kalecimiz inanılmaz yetersizz. En zayıf halkamız maalesef 1 numaramız. Yıllardır Aykut u izlerim .Adam 10 yıldır kale çizgisine yapısık oynuyor sankı 6 pasın dısına bir ayagı cıkarsa adama elektrık carpacak . Aman cıkmayım basım belaya gırmesın ustumude bır kac top gelırse kurtarır kahraman olurum mentalitesinde. Dikkat edin gol olacagı kesın toplarda top kaleye girer yalandan ucar ! Uctum ama uzanamadım !!! Arkadan gelen her şişirme bile aykutun korudugu kalede tehlıkelı olur cunku cıkıp alma olasılıgı yoktur . stoperler bogusur durur . bugun ilk golde X kalecı o topa yumrugu yapıstırır top orta saha yakınlarına gıderdı . Ofk macında kı yedıgımız 2 golun aynısı nerdeyse (bunu herkes gordu ).ofk macında yedıgımız ılk gole bakalım Top şişirme gelır penaltı noktasının cıvarına Neill bogusur kızar aykuta cık al dıye topa vurur top uzaklasmaz frıkık olur golu yerız . kımse orada anlamaz sucun aykuttda oldugunu .kume dusen takımın kalecısı ORkun bıle bu adamı 28 hafta yedek oturtmustur. İyi Gs li olabılır ama Ali NEzihi BOloğlunun kalecılerı köreltmekte de üstüne yoktur. Kendı Karıyerınde GS tarihinde efsane Kaleci!! oldugu için mi halen o gorevı yapar? Hiç ilerleme yok maalesef aykut da . bana gore bırakın GS yı bugun 18 takımlı super toto super lıg de hıc bır takımın 1. kalecisi olamaz.

    YanıtlaSil
  41. Galatasaray için biz de gideriz kardeşim ama burada başka bir sorun var
    kötüye giden bir Galatasaray var takım kötüyse eğer nasıl tatlı maç ileyeceksin!
    Biz Galatasarayımıın başarısını istiyoru sadece
    Bu saatten sonra transfer yapılsa bile lig başlayana kadar neredeydiniz derler adama!
    Sonra kondisyonmuş hazırlık dönemi neden yapılır diye sorarlar adama!!
    Yazık!

    YanıtlaSil
  42. Bu aralar sanki Rijkard'ın da bu işten bıktığını görmekteyim!
    YAptığı değişiklikler artık enteresan gelmeye başladı bana ne derseniz deyin!

    YanıtlaSil
  43. şu takımdan 1futbolcu bile satılmasa ve sadece takıma lorikcana gelmiş olsaydı emin olun bugün bu maçı alırdık.3lü hucum hattına bak

    arda kewell emre çolak

    varmı böle bişy ya.

    kewell batdal arda

    olsaydı emre çolak orta sahada ayhanın yerine oynasaydı eminim farklı olurdu.Yönetim saçma sapan işler yapıyor.Lig başlıyor son 15 gün kalmış hala bütçe dahilinde vs.. başlıcam bütçenede sanada inşallah önümüzdeki 2hafta boyunca yeniliriz.Sonra transferin son günü bakın nasıl topçu yağar gökten.

    YanıtlaSil
  44. Aslında galatasarayımızın sakatsız ilk on birine bakarsak gayet iyi ama bizde sakatın hiç eksik olmayacağını düşünürsek mutlaka takviyeye ihtiyaç var FCN Blog yok mu bi transfer haberi :( ?

    YanıtlaSil
  45. Loric Cana'nin 1 aydan fazladir takimda olmasina ragmen hazir olmamasi neden sorgulanmiyor? Yeni takiminda birkac haftada kaptanliga kadar yukselme karakterinde ve performansinda bir oyuncunun bizde yoklari oynamasi, eski performansinin ucundan bile gecmemesinin sorumlusu kim acaba? Cana hazir degil demek bana cok anlamsiz geliyor. Cana hazir olmaliydi. Acik olarak degil ve bunun sorumlusu kim? Cana mi, hoca mi yoksa baska biri mi?

    YanıtlaSil
  46. Rijkard gerek kadro tercihi ve gerekse de yaptığı oyuncu değişliklerinde bu kadar kötü ve aptalca karar verecek bir t.direktör değil. O zaman geriye 2 alternatif kalıyor.
    1) Kendini camiadan soğutup kovdurmak
    2) Takımın kötü halini ve olası faciayı şimdiden herkese gösterip yönetimi acilen istediği transferlere zorlamak.

    Umarım 1. si olmaz, çünkü o durumda Adnan'lar bayıla bayıla onu gönderir sonra camiaya dönüp. Rijkard başarısız oldu, onun yerine birini acilen bulacağız ve Ocak ayında ara transferde takımı güçlendireceğiz, kimse endişe etmesin falan filan....

    Hangi alternatifin doğru olduğunu görmek için çok fazla beklemeyeceğiz zaten. Play-off ilk macının bitiminde sonuç belli olur.

    YanıtlaSil
  47. yediğimiz iki gol de derslik.özellikle ikinci.bi takımın iki kesici oyuncusu(Ayhan&Cana) 33lük oyun kurucuyu nasıl durduramaz,saçma sapan müdahaleler nasıl yapılır,bir oyuncunun pozisyonu nasıl bozulamaz gibi konulara tez konusu...Cana'nın da topa dalışları bitirdi beni.5 kere yaptı aynı hareketi sadece birinde rakibi bozabildi onda da kartlık hareketle.bu dalışlar kolaya kaçmaktır,rakibi kovalamak istememektir.bu kondisyonla nereye gideriz bilinmez.

    YanıtlaSil
  48. slm ,arkadaslar önce cok üzgün oldugumu belirtmek istiyorum.Neden halen ders´ler alinmiyor inanin anlamiyorum.Bu gidisle bir 10 sene daha geride birakip 2000 ´li yillari konusuyor olmamiz beni cok üzüyor´ki sizi de üzdügünü düsünüyor ve okuduklarimdan biliyorum.
    Bir gercek varki, 2002´den beri iki yakamiz bir araya gelmedigi.Nedenini sizde iyi biliyorsunuz,LUCESCU.Evet,Galatasarayda son yillarda´ki vefasizlik örnegi diz boyu.Bazen
    bu insanlarin Galatasaray´´liligindan süpeleniyorum(yönetim).Insan herhalde istese bu kadar zarar veremez.Düsünün 2002 beri icimiz kan agliyor.GALATASARAY´dan artik kimse korkmuyor ve o bilinen aslan artik kedi rolünde ama bana sorarsaniz onu bile basaramiyor.1.BÖLÜM

    YanıtlaSil
  49. kadroda yetersiz yönetimde yetersiz rijkaard'da yetersiz. ee 3'ü bir arada olunca haliyle ortaya böyle bir sonuç çıkıyor. kadro kötü eyvallah ama kim diyebilirki bana sivasın kadrosu galatasaraydan iyi? hadi geçtim kim diyebilir sivas galatasarayın yarı gücünde?

    YanıtlaSil
  50. 2.BÖLÜM
    Amacim fazla felsefe yapip sizlerin canini sikmak degil arkadaslar.Ama ya biz hic birsey anlamiyoruz yada görevlerini yapmaya calisanlarin bu isi bilmemeleri.Senelerdir bir gelisme yok hep ayni tas ayni hamam misali.Bol kelime oyunu baska bir sey yok.Yeter artik bu senaryolari görmek istemiyoruz,isini bilen insanlarin bu ise adapte olmalari gerekiyor diye düsünüyorum.Bu kadar sevenlerini üzmeye kimsenin hakki yok.Is sadece Transfer yaptin yada yapamadin degil.Sezon sonu bir takim degisikliklerin olacaginin sinyallerini vermistiniz ve bu takimi genclestirmek istediginizi,savasan,takim ruhunu sahaya yansitan,kaliteli bir takim kurma niyetindeydiniz.Ne oldu da vermis oldugunuz bu karardan döndünüz.
    Rijkaart isi bilmiyor diyenlerde var
    ..HHAHA..HAHA.Gercekci olmak lazim derim ...YEGEENNN..............KARDES... sen sabri,balta,servet,aykut,gökkanzan,sarp ve falan filanla ancak bu fasulye yemegi olur,...afiyet olsun derim.Ciddi paralar harcaniyor galatasarayda..sadece para degil tabiki´si haldun abimiz gibileri´de var.Böyle adamlarin galatasarayda ne isi olabilrki.Takimini seven,iyi islerin altina imzasini atan ,sevilen
    birini......hayir istemiyoruz.Bize Adnan sezgin
    gibi sert bakisli,dayi adamlar lazim.Sana kapiyi 8 milyondan acan ama sonra 4,5 kadar inen kulübe biraz daha derken fener....5,5á stoch´u alirlar elinden.
    Bumu senin proffesionelligin abi......bilindigi gibi kacan balik büyük olur.Bu balikta eger fBýe servis edilmisse bu sizin ayibinizdir.

    5 Tr. var dediniz ve bunlari kampa yetistireceginizi söylediniz´ki dogru olanda budur.Takim´in sekillenmesinde´ki en büyük faktör´ün oyuncularin birbirini tanimasi gerektigi.Iyi futboll oynatmak istiyorsaniz ,o zaman birtakim hazirliklarin yapilmasi gerektigini bilmeniz gerekir.Nitekim amatörce yapilan islerin sonu hüsrandir.Bunu irdelemek istemiyorum ama söylemedende gecemiyorum.

    Futbollcularimizin yeterince hazirlandigini dünsünmüyorum,nedeni ap acik.

    1.proffessionel degiller
    2.konsentrassion dedikleri kavrami tanimiyorlar
    3.kademe anlayisi ve adam nasil marke edilir bilmiyorlar.........
    4.orta atmasini........sut cekmesini......
    araya pas atmasini.........kontrayi........scoru
    tumasini.........korner veya serbest atisini bilmiyoruz.
    5.hakemle oynama
    6.karsi takimin kullandigi kornerlerde veya serbest atisinda o kadar acemiyizki....

    ve bilemedin daha neler

    Bunlari rijkaart ve kurmaylari öyle yada böyle
    ögretmesi gerekir.
    Eger takim sablonunu degerlandirirsek evet 5 yabanciya ve bir okadar´da yerliye ihtiyac oldugu kesin.Hadi bir sekilde yerli olayini gecelim ama yabanci dedigin taktirde gercekten kaliteli yani cakma yabanci olmamali.

    Ihtiyaclarimizin oldugu bölgeler:

    1.Forvet
    2.iki Ortasaha (biri defansiv yönü agir basan digeri ise hucum yonü agir basan)
    3.Neill´in yayina ,güclü,topu iyi kullanan biri lazim
    4.KAAALEEECIIIIIIIIIIII IIIIIII IIIIII lazim
    5.iyi sag ve iyi sol bek (yerli)

    Rijkaart´in galatasaraya gelmesine ilk etapta kendisinin pisman oldugu kesin.Yönetimin vermis oldugu sözlerini kesinlikle yerine getirmediklerini,rijkaart´in hal ve hareketlerinden anliyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  51. arkadasım gs maclarını izlemeyin bu sene kalp krizine, sinir hastalıklarına yok acabilir, ruh saglıgınızı bozabilir..bırakın nezaman gs iyi transferler yapar aha deriz bu sene en kotu 2. yiz ozaman izlemeye baslarız macları..tt net arenaya 1. gitmek kadar buyuk bir yalan olamaz bu sene icin yazık yazık su dustugumuz hallere

    YanıtlaSil
  52. 1.Kewell den forvet olmaz,ya ruh gibi ortalikta dolasiyor veya rakip defansa böcek gibi eziliyor.
    2.Baros 1 yildir oynamiyor,bu macta ne isi var?
    3.Ali Turan,bu takimda oynayamaz!Sabri düsmanlarina duyurulur!Onun yüzünden,güzelim Emre Güngör'den olduk!Nede övüyordular kayserideyken,simdi alinda basiniza calin ali turaninizi!serkan kurtulus bundan en az 3 gömlek daha üstün!
    4.rykaard 4 forvetle oynamaya devam ederse,6-7 degil,10. oluruz!
    5.ilk yaridaki orta sahaya,Barisi'da mont edip,Ayhan Mustafa Baris Lorik'i bir arada oynatmaz ise,bu is düzelmez!kewellciler istedikleri kadar aglasinlar,onlarin zaten gözü kör,onlar futbolcuya degil ismine bakarlar,calim atiyormu acaba?eger calim atiyorsa,o en iyi oyuncudur,onlar icin!

    Sabri iyilesmesi durumunda,benim futbol anlayisima göre,takim su 11 den olusmali:
    ----------------Aykut

    Sabri------Neill-------Servet---------Hakan

    ---------Mustafa-----------Lorik

    Baris----------------------------------Arda

    -------------------Ayhan

    ------------------ Mehmet
    Not:
    Ben Neill yerine Gökhani oynatirim aslinda,ama hadi neyse.
    Sabri gelene kadar Serkan oynamali,Ali'nin bu takimda oynayacak kapasitesi yok!
    Baros bu haliyle asla oynayamaz,hazir degil,az daha kirmizi kart yiyiordu bu macta!
    Bu takimda kewell ve neill haric herkez elestiriliyor ne hikmetse,zavalli Arda bile nasibini aldi,digerlerinden zaten söz etmeme gerek yok.
    yazik,körü körüne yabanci hayranligi ugruna,takim icin kicini yirtan(af edersiniz) oyunculari bu takima hor görüyorsunuz!
    Allah sizlere (herkez alinmasin) akil fikir,bana da sabir versin diyorum!

    YanıtlaSil
  53. misimovic haberi ne kadar doğru adminim bilgin varsa söylebilirmisin

    YanıtlaSil
  54. 3.Bölüm

    Lig basladi halen bir sey yok.Hani yarinin hali bugünden belli derler´ya bizim halimiz´de (cok sükür yönetime)göründügü gibi berbat.
    Cok eksik var,umarim yönetimde dünkü mactan sonra
    ne yapmadiklarini anlamislardir(transferde gec kalindigi).Görünen köye klavuz gerekmez ama bize
    iyi calisan ve gelecege yönelen dinamik,prof.,
    para´li ,isi bilen adamlar lazim.Simdi haklarini yemek istemiyorum ama türk misali bunlar iyi cocuk,ne bileyim daha ne yapsinlar,onlarda kazanmak istemiyorlarmi gibi polemiklere son.
    Yetersiz oldugunu görmek icin gözlüge gerek yok.
    Tabiki ellerinden geleni yapiyorlar ama velasin
    kalite olmadigindan sonuc .................yok. Rijkaart´a gecen sene söylediklerinden dolayi hak veriyorum.Bazi yorumcular´da
    yok efendim böyle söylenirmi,yok efendim bu takimla bir baska hoca basarili olur yada tarihinin en pahali takimi gibi kelime oyununu
    bizim cakma yorumcularimiz iyi becerilorlar.
    Gerci basinimiz bes para etmez ama yinede okuyoruz(okumak zorunda kaliyoruz).Bir takim eksiklerimizin oldugu gercek,perde arkasini tabiki bilmedigimiz icin gördümüzü,bilgimizle carpip yorum yapmaya calisiyoruz.Burda kimseyi
    üzmek veya bilgiclik taslamak hatta ve hatta
    Takimimizi pasivize etme gibi bir niyetimin olmadigini belitmek isterim.Sadece icimden gecenini sizile paylasmak istedim.Insallah iyi ve faydali isimleri yönetimin en kisa zamanda takima adapte etmelerini görmek umuduyla hepinize slm´larimi gönderdikten sonra bu sayfada emegi gecen tum arkadaslara tsk´lerimi
    iletmek isterim.

    EN BÜYÜK GALATASARAY..........................
    EN BÜYÜK GALATASARAY..........................
    EN BÜYÜK GALATASARAY..........................

    NOT: Saglik ekibini ne yapip ne edip yollamali
    ve yerine kaliteli insanlari getirmeli........

    YanıtlaSil
  55. adnan polat görmüştür artık takımın halini trasnfer yok iyi oyuncuları sat politikasını unutur inşaallah . bu arada gerçekten baprista ve misimovicle ilgileniyormuyuz sadece EVET HAYIR ?

    YanıtlaSil
  56. gs her yıl futbol olarak geriye gidiyor çok doğru.yıldızlar da alınsa,savaşçı nitelikliler de alınsa olmuyor bi şeyler eksik yada gereksiz bunu bulmakta bizim değil çok sayın başkanın görevi yaptıklarını düzeltemiyorsa da kalksın o koltuktan.her yıl uefayı alırız onu alırız bunu alırız boş boş konuşuyor.ulan geçen iki senenin ilkinde stoper yokken elinde stoperini sattın elendik avrupadan,geçen yıl forvet yoktu elde forvetini sattın elendik avrupadan yahu kimse sormayacak mı bu salaklara ne iş yaparsınız siz diye yeter harbi yeter.ya nerede yönetticilik,başkanlık yaptıklarını anlarlar yada defolup giderler.tapulu malı değil gsde hiç bi mevki hiç kimsenin..

    YanıtlaSil
  57. sezonun ilk maçı diye bu takımı eleştirmek istemiyorum ama bu takıma 2 tane tabanca gibi orta saha lazım (ÖRN:ETUHU,ANNAN)MAÇA GELİNCA İLK 15 DAKİKA TEMPOLU OYNADIK ZATEN GOLÜ DE BULDUK AMA SİVASSPOR İLK YARININ SONUNDA KRONİKLEŞMİŞ BİR GS GOLÜ ATTI KALEMİZE İKİNCİ YARININ İLK 10 DAKİKASI YİNE İYİDİK AMA 60 DA YEDİĞİMİZ GOL İŞİ BİTİRDİ

    YanıtlaSil
  58. missimovicle ilgili bir haber var mı fcn bu yılın en iyi,en yararlı transferi olur cevap bekliyoruz artık sabrımız kalmadı iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  59. Arkadaslar, sinir katsayim tavan yaptu dun sabah 5 e kadar gozume uyku girmedi. Neresinden tutsan elinde kaliyor lafini bu kadar destekleyen bir GS takimi hayatimda gormedim.

    Bir kere artik su anlasildi Frank ile uyusamadik. Iyi hoca mi onu da sorgular oldum. Ne sistemin belli ne yaptigin degisiklik belli ne cikardigin 11 belli. El insaf 2. sezona girdin, gram ileri gitmez mi oynattigin futbol. Kimse kalite den bahsetmesin Bulent Akinlar ile Avrupa da kimleri dize getirmedik. Bugun bakarsaniz sen ben o biz siz onlar, hepimiz futboldan anliyoruz. Gideriz Koln Akedemesin den antrenorluk kursunu bitirdik mi ustune diplomamaz bile olur. Antalya bile gecen sene ustune koydu oynadigi topun da biz niye hala duruyoruz ? Demek taktik bilmek ile olmuyor, bizim Frank yonetemiyor takimi bu kadar basit. Hollanda ekolu bize uymadi. Yarini beklemeyecksin tesekkur edip yolllayacaksin, ha diyeceksiniz yerine kim? Bu ruhlari nerede bilemedigimiz futbolcu topluluguna onlari icabinda s..e. .s...e top oynatacak bir adam bilirim FATIH TERIM. Yap abicim 4 senelik sozlese=me, bak bakalim kiclarindan ter gelene kadar nasil oynuorlar. Hayir beyler bir kivilcim da yok, top oynama istegi yok, kendine guven yok. Frank profesyonel ama yemisim ben o proflugu, olmuyor iste. Sivas bizden 2 gomlek ustun oynadi 2 penaltilari verilmedi 4-5 net pozisyon harcadlar ve 2-1 magluo olduk. Op basina koy.

    Yonetime hic girmeyeyim, Allah'indan bulsun o iki Adnan diyorum sadece. Adamlar Niang i da getirdi. Bakin bizi ne kotu gunler beklior daha bu baslangic.

    Allah sonumuzu hayretsin.




    Kale desen lafini etmem, Aykut hemen ama hemen bavulu alip godecek beach soccer takilsin ona yeter.

    YanıtlaSil
  60. misimovic ismi geçiyor heryerde aranan kan o mu acaba?

    YanıtlaSil
  61. 20 senedir Galatasarayı takip ediyorum yerli oyuncu kalitesi bu kadar kötü bir dönem görmedim!! Daha öncede kötü sezonlar geçirdik ama sezon başında bu kadar umutsuz olduğumu hatırlamıyorum...Hakan balta daha kendi kademesine giremiyor biz ondan ters kademeye girmesini bekliyoruz tank gibi ağır tek yaptığı iş ardaya paralel uzun top atmak!!Servet desen anlatmaya kelimeler yetmez... Barış,Ayhan yanındaki adama pas veremez.Gökhan Zan,Aykut,Mustafa Sarp anlatmaya gerek yok..Bir Ardayla,Sabriyle olmaz bu iş...Anlayacağınız bu sezon zor biter,Sezon sonunda da Adnan Polat gider.

    YanıtlaSil
  62. Ulenn Her boku gectim Kalstrom du Ledesma idi hepsini gectim VELI KAVLAK ve YASIN PEHLIVAN ı bari alın yahuuuu ..!!!Sezeri kacırdınız esese .bari suadamları alın

    YanıtlaSil
  63. Sağ bekte Ali Turan yerine Lucas Neill'i veya bir röportajında sağ bekte de oynayabildiğini belirten Musa'yı kullansak daha iyi olurdu.

    YanıtlaSil
  64. editörüm bi cevap yazabilirmisiniz artık cvp ta vermiorsunuz misimovic için ne diorsunuz wolfsburglu o mu transfer edilecek onun için mi uğraşılıor lütfn cvp

    YanıtlaSil
  65. SU TAKIMIN BASINA FATIH TERIM GELSE NE GÜZEL OLUR

    YanıtlaSil
  66. Takıma gerçek bir sağ bek, bir sol bek, ledesma gibi 1 orta saha, ve forvete Altidore gibi bir oyuncu gerek. Rijkaard'ın faydası isminin mıknatıs gibi oyuncu çekmesi. Şu anda bundan faydalanmamız lazım. Yoksa şampiyon bile olsak bu yönetim onunla tekrar anlaşmaz. Ha kendisi önceden istifa ederse 3.Terim dönemi erken başlar hazır olun!!!

    YanıtlaSil
  67. @ MehmetAli93

    renktaş transferin son günü A.Sezgin'in gökten yağdıracağı transferler ancak Inamoto ve Carrusca gibi olur... yani tadından yenmez.

    YanıtlaSil
  68. Bu Adnan Sezgin`i iftar icin firina pide almaya gondersem, sahura bayat ekmekle gelir :)

    YanıtlaSil
  69. Sayın Sezer'in bu yorumu olaya noktayı koymuştur. A.S hakkında bundan daha etkili ve net bir durum tespiti yapan ifade olamaz...

    Sezer dedi ki...
    Bu Adnan Sezgin`i iftar icin firina pide almaya gondersem, sahura bayat ekmekle gelir :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0