Altyapı | Ortasahaya taze kan, Cumhur.

Cumhur Yılmaztürk.. 1990 doğumlu genç ortasaha oyuncusu futbola Terazidere altyapısında başladı. Genç oyuncu yaklaşık bir buçuk sezondur Galatasaray A takımı ile birlikte antremanlara, maçlara çıkıyor. Sezon öncesinde Rijkaard tarafından A takıma davet edilen ortasaha oyuncusu ilerleyen dönemlerde ortasahanın vazgeçilmez isimlerden birisi olacaktır. Kendisi hakkında kamp dönemi sonrasında bir kaç değerlendirme yapmıştık. Genç oyuncunun oyun yapısına baktığımız zaman mücadeleci kimliğinin yanı sıra, ortasahada defansif-merkezi ve ofansif anlamda oynayabilen genç oyuncu iki ayağına da hakim. İstikrarlı bir oyuncu olan Cumhur'un en büyük özelliği oyun disiplini, oyundan kopmaması. Tam bir takım oyuncusu olan Cumhur Yılmaztürk, kelimenin tam anlamıyla görev adamı. Oldukça diri, güçlü ve fizik gücü olan bir oyuncu olan Cumhur bu sezon zaman zaman A takım formasını sırtına geçirecektir. Kendisi hakkında yazdığımız yazının üzerine yeniden birşeyler yazmak gereksiz olur, sezon başında yazdığımız yazıyı tekrardan buraya taşıyalım. Zaten Cumhur'u sezon içerisinde yeterince göreceğiz. Gerek kupa maçlarında, gerekse lig maçlarında belli dönemlerde forma giyecektir.

Galatasaray Futbol Akademisi fabrika olarak futbolcu üretmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon son haftalarda sakatlar ve oyuncularımızın formsuzluğu nedeniyle A takım ile antremanlar yapan, takım kadrosuna giren genç oyuncu Cumhur Yılmaztürk gelecek sezondan itibaren A takımda forma giyecek. Sezon başında Florya ve Hollanda hazırlık kamplarında gösterdiği başarılı performans ile teknik heyetin gözüne giren 1990 doğumlu ortasaha oyuncusu Cumhur, sezon içerisinde takımda rotasyonda değerlendirilecek. Genç oyuncu aynı zamanda A2 takımında da forma giymeye devam edecek.

Galatasaray altyapısında futbol eğitimini alan ve ortasahanın ortasında, gerisinde, önünde oynayabilen Cumhur hem sert hemde oldukça teknik bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. Savunmaya yardımı, oyunu çift yönlü oynaması, ortasahada pas yapabilmesi, agresif futbolu ve mücadeleci yapısı ile Cumhur Yılmaztürk gelecek sezonlar adına olumlu sinyaller veriyor. Geçtiğimiz sezon Emre Çolak'ı zaman zaman ilk 11'de zaman zaman sonradan oyuna sokarak oynatan Frank Rijkaard bu sezonda Cumhur'a mümkün olduğunca şans verecek gibi görünüyor. Emre-Çetin-Serdar üçlüsünün geçtiğimiz sezon kamplarda gösterdiği performans sonrasında A takıma alınmasının yanı sıra kurulduğu günden bugüne A takıma futbolcu yetiştiren altyapımızda fabrika olarak çalışmaya devam ediyor. Genç oyuncunun uzun yıllar Galatasaray'da forma giymesi dileğiyle. Yolun açık olsun Cumhur, yürüyedur!

2 yorum:

  1. Son dönemde alt yapıyı anlayamıyorum gerçekten, yazılan yazılar övmeler vs... son 10 yılda çıkan kaç oyuncu oynayabiliyor şu anda veya 1990 doğumlu olan (yaş olmuş 20) kaliteli bir oyuncunun Ayhanı kesmesi gerekmez mi? Misimovic yokken ve Cana kadroya dahi giremezken neden oynayamadı?

    Oyuncu hakkında çok birşey bilmiyorum hatta 1 defa izleyebildim ama düz mantıkla bakınca sonuç bu gibi duruyor.

    Tamam bu yazılar oyunculara moral veriyor ama biraz gerçeği de göstermeliyiz.
    Altyapı üstüne daha eleştirel yazılar yazılmalı.

    YanıtlaSil
  2. Buradaki karar tamamen Rijkaard'a kalıyor. Eğer Cumhur'a şans vermek isterse istediği maçta oynatır, abartıyorum Cana'yı keser yine oynatır. Belki bizim göremediğimiz başka şeyler vardır, sonuçta bu çocukların takibini, performansını bizlerden daha iyi biliyorlar.

    Şu anda Cumhur'a hadi sen çık oyna demek birazda onu yoketmek olur. Özellikle takım böylesine sıkıntılı dönemler geçiriyorken ve bazı şeyler sallantıdayken. Rijkaard önce kendi sisteminin iskeletini oturtmayı, ardından da gençleri denemeyi tercih ediyor. Baktığınız zaman geçen sezon Emre Çolak ancak böyle şans bulabildi. A takıma transfer edilen Musa ise geçtiğimiz günlerde A2'de derbide forma giydi.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0