STSL | Forvet olmayınca..

Spor Toto Süper Lig'in 7.haftasında ekibimiz ligin yeni temsilcilerinden Kardemir Karabükspor ile deplasmanda karşılaştı. Zonguldak ekibi karşısında sahadan 2-1 mağlup ayrılan takımımızın golünü 75. dakikada Barış Özbek kaydetti. Takımımız milli maç arasından sonra evinde Ankaragücü ile karşılaşacak.

Maç öncesinde babasının vefatını öğrenen Frank Rijkaard'a tekrardan başsağlığı diliyor ve merhuma Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyoruz. Takımımız bu nedenle sahaya siyah bant ile çıktı. Sahaya kalede Ufuk, savunmada Serkan-Gökhan-Neill-Insua, orta alanda Cana-Ayhan-Barış-Misimovic ve ileride Pino-Kewell ilk onbiri ile çıktı. Geçtiğimiz hafta hattrick yaparak galibiyette büyük rol oynayan Milan Baros'un olmayışı teknik direktör Frank Rijkaard'ı forvet hattında Pino ve Kewell ikilisini kullanmaya zorunlu kıldı.

Mücadele oldukça hızlı başladı, daha ilk dakikada kalemizde golü gördük. Lucas Neill'in müdahalesiyle Emenike yerde kaldı, maçın hakemi Aytekin Durmaz tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı mıydı, değil miydi bu konuda çok tartışılır ama verilebilirdi de, verilmeyebilirdi de. Neill'in ilk hamlesi doğrudan topa ve topa müdahalede başarılı. E haliyle adamın altına giriyorsunuz, düşmemesi için herhangi bir sebep yok. Mücadelenin daha 40. saniyesinde böyle bir pozisyonda penaltı çalınır mı? Büyük soru işareti.. Penaltı atışını kullanan Cernad, topu ağlara gönderdi. Ufuk köşeyi tahmin etti fakat gole engel olamadı. Bulduğu golün ardından kalemize sık sık yüklenen ev sahibi Kardemir Karabükspor 11. dakikada ikinci golü buldu. Insua'nın yaptığı faulün ardından köşeden Cernad kaleye çok sert vurdu, direkte patladı. Dönen topu Hakan Özmert takip etti, vuruşu savunmadan sekerek yön değiştirdi ve top ağlarımıza gitti. İlk 10 dakika içerisinde kalesinde iki gol gören takımımızda kuşkusuz ki sıkıntılı anların başlamasına neden oldu. Yediğimiz iki gol sonrasında iyice şaşıran ve oyundan kopan takımımız kalesinde ciddi tehlikeler gördü. Fakat Allah'tan bu tehlikelerde kalemizde herhangi bir gol görmedik.

İkinci yarıda biraz daha derli toplu oynayan takımımız 60. dakikadan itibaren rakip kaleye kamp kurmaya başladı. Rakibinin üzerine giden, gol arayan ve zaman zaman pozisyonlara giren ekibimiz aradığı golü 75. dakikada Barış Özbek'in ayağından buldu. Golün ardından rakip kaleye sık sık giden fakat bir türlü golü bulamayan ekibimizde bugün oynanılan oyundan kimse birşey anlamadı. Forvet olmayınca ancak bu kadar oluyor. Maçta girdiğimiz pozisyonları ancak bir forvet değerlendirebilirdi yada aradığımız golü ancak bir forvet ile bulabilirdik. Kewell ve Pino'nun katkısını topla, çarp ancak Baros kadar olabilir. Çünkü iki oyuncu safkan forvet değil, hücumsal oyuncular tamam kabul ama forvet değiller. Bu fark her ne kadar çok önemli gibi görünmese de ciddi anlamda fark ettiriyor. Bugün Baros olsa daha farklı olurmuydu? Olurdu tahminen.. Anlamadığımız gibi rakip Karabükspor'u da tebrik etmek gerekiyor. Bugün çok koştular, mücadele ettiler, savaştılar, istediler. En azından bizden daha çok... Yücel İdiz ve ekibini galibiyetten ötürü kutlamak gerekiyor.

Emenike açısında da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Bu adam Baros'tan sonra ligin en iyi forveti olabilir, hatta olacaktır. Sırtı dönük topu tutabilen, mücadele eden, savaşan, kolay kolay durdurulamayan, güçlü, sert, teknik bir oyuncu Nijeryalı genç oyuncu. Transfer olmasını isterim açıkcası.. Bugün Baros'un ve Mehmet Batdal'ın yokluğunda neler çektiğimizi apaçık gördük. Birebirde kolay kolay yıkılmıyor, ayrıca topu saklama meziyeti var. Biraz şanslı olsa veya son vuruşları daha iyi olsa bugün Karabük deplasmanında 5 yiyebilirdik.

Anlayamadığımız bir nokta elbette hakem Aytekin Durmaz. Maçın 40. saniyesinde çaldığı penaltıdan tutun, 93. dakikada verdiği karara kadar bir tek kararı anlaşılır gibi değildi. Maçı hiç bir şekilde kaldıramadı deneyimsiz hakem.. Süper Lig'de son maçını 5 hafta evvel yöneten Aytekin Durmaz'ı bu sene ısrarla takip etmeyi düşünüyorum. Bakalım bundan sonra hangi büyük takımın maçına atanacak? Hani kimsede artniyet aramak istemem ama bu adam artniyetli. Çok açık, apaçık belli.. Ve bu akşam görevini çok iyi yaptı.

Yanda mevcut bulunan karede Neill'in müdahalesinin doğrudan topa olduğu apaçık belli. Bunu net bir biçimde gördüğüne inanıyorum ben Aytekin Durmaz'ın.. Neill yere yattığı anda müdahalesi topaydı ve zaten Emenike daha düşmeden topun kontrolünü kaybetmişti. Düştükten sonra onun bile penaltı beklediğini düşünmüyorum açıkcası.. Ama Aytekin Durmaz neyi görerek tereddütsüz bir biçimde, çok net ifadelerle penaltı noktasını gösterdi orası tartışılacak bir durum. Bu adamdan Göztepe'liler de, Karşıyakalı'lar da bezmiş durumda ve mümkünse İzmir'e gezmeye bile gelmesin diyorlar, bırakın maç yönetmeyi. Bursaspor maçında fark yaratan isim herhangi bir oyuncu değil, hakem olmuştu. O hakemin adını daha sonra hiç duymadım. Aytekin'i de bundan sonra duymayız, veya büyük bir takımın maçına verilmez. Çünkü o görevini bu akşam çok güzel yaptı.

Artık bu maçı geride bırakmak gerekiyor. Karabük gerek içeride gerek dışarıda her takıma ters gelebilecek bir düzeyde bunu apaçık gördük. Sadece bizden değil, tüm büyüklerden puan koparırlar diye tahmin ediyorum. İçerisi, dışarısı farketmez. Genç, savaşan, mücadele eden bir takım yaratmış Yücel Hoca. Şimdi milli maç arası var ve yaklaşık 10 günlük bir ara.. Bu ara içerisinde sakatlar iyileşecek, tüm takım hep birarada çalışma fırsatı bulacak. Gelecek haftalar adına umutlu olabiliriz demek istiyorum ama bugün oynadığımız oyunla biraz zor gibi.. Milli maç arasından sonra daha iyi bir Galatasaray izlemek dileğiyle. Hepimize geçmiş olsun.

18 yorum:

  1. eveet, at gözlüklüler gördümü simdi, servetsiz defansin halini?
    ali turan salatasini bugün göbektede gördük ne halt yedigini, neill'i de gördük servetsiz bir sey yapamadigini, demekki neymis?
    yaygaracilarin dedigi gibi defansin bel kemigi neill degil, servetmis!!!
    gökhan zan gayet basariliydi!
    pino herzamanki gibi sahada yoktu, sadece son dakikalarda bir serbest atis kullanirken görüldü! aydinin zaten bu takimda oynayacak kapasitesi yok; bu durumda neden savasan cana ile pas dagitan misimovic cikar,rijkaard beyefendi?
    gol atmamiz gereken bir durumda, sakat sabri mi girmesi lazim, yoksa emre colak mi?
    transferi yapanlarinda, zavalli pino yerine, barosa yedek olacak, dogru dürüst bir forvet almadiklarindan kafalarini duvarlara vuruyormudurlar acaba? tabii vuracak kafalari varsa! kimse batdal demesin,cünkü o da bu takimda oynayacak kapasitede degil!
    galiba, bu sezonda gecen sezon gibi "forvetsizlik" ve teknik direktör acemiligi yüzünden havlu atacagiz!
    bilindigi gibi, gecen sezonda sakat kewell dururken, oynayan nondayi gönderip havlu atmistik!

    YanıtlaSil
  2. 7 maçta 3 mağlubiyet,geriye kalan 4 maçta hak edilmemiş galibiyetler,bu kadroyla bu kadar hakemin etkisi olmasa bile sabaha kadar oynasak yine biz bu karabüksporu yenemezdik,Yerli futbolcuların kalitesi vasatın altında,Yabancı futbolcular sıradan topçular,bu maçtaki tabloyu sezon boyunca sıkça yaşayacağımız kesin..

    YanıtlaSil
  3. bu rijkaard´i anlamak cok zor,gecen sezon forvet yoklugundan sampiyonluk gitti bu sezonda gidiyor gibi...orta sahayi kalabalik tutacam diye iki tane forvet alsan ne olur be rijkaard?

    YanıtlaSil
  4. rijkaard da ısrarla aman bana sakın forvet almayın diyodu zaten @peşindeyiz.........

    hayret yaniiii.....yorum yapmış olmak için yorum yapmayın. geçen yıldan beri forvet yok bu yıl da barosun alternatifi yok bunu biz görüyosak rijkaard hayli hayli görüyor...konuşacaksanız göremeyenlere konuşun teknik adama değil.....

    YanıtlaSil
  5. - 1.5 sene içinde hangi maç için içimize sinerek "iyi oynadık" diyebiliriz?
    - Hangi maç için "giden maçı teknik direktör yaptığı müdahale ile kurtardı" diyebiliriz?
    Teknik heyetin bir katkı sağlayamadı çok açık. Bir de kadro ile sorular soralım:
    - Barış, Ayhan, M.Sarp, Ali Turan, S.Kurtuluş bu oyuncular Süper Lig takımlarından hangisinde ilk 11de başlar? Herhangi birini alsan bir Bank Asya takımına versen kim "bu oyuncuların yeri burası değil" der? Ya da kaç taraftar yönetime kızar satıldılar diye?
    - Kendimizi kandırmaya gerek yok. Kadromuz gerçekten çok zayıf özellikle Türk oyuncular yönünden elde tutulur bir tek Arda Turan var. Avrupa Avrupa derken düşünmek lazım kaç Türk oyuncumuz oradaki ilk 5 Ligteki takımlarda ilk 18e girer. (Arda hariç belki bir de Aydın).

    Tüm bunların dışında rakiplerimiz ile karşılaştırdığımızda (FB-BJK-TS-Bursa v.s.) hem taktiksel açıdan çok gerideyiz hem de kadromuz gerçekten çok yetersiz ve dengesiz. Bence bu sene için buz gibi bir su içelim bile. AKılda kalacak tek güzellik TT Arena olur heralde.

    YanıtlaSil
  6. ''Bugün Baros'un ve Mehmet Batdal'ın yokluğunda neler çektiğimizi apaçık gördük''bunu şimdi görmeniz gerçekten ilginç geçen sene forvetsiz oynadığımız maçları izlemediniz mi??Koskoca Galatasaray'ın 2 tane forveti var biri devamlılığı olmayan baros diğeride ne olduğu belli olmayan mehmet batdal...Ya bir futbol takımı bu kadar mı kötü yönetilir...eksiklerimiz geçen seneden belliydi..takım daha iyi olacağına daha kötü oldu anlamak mümkün değil..İddia ediyorum Galatasarayımız bu sene ilk üçe giremiyecek..Yönetim istifa...

    YanıtlaSil
  7. takke düştü kel göründü...

    gökhan, ali turan.. bunlar için mi serveti kesiyorsun takımdan. servet top dağıtamıyor muş.. varsın dağıtamasın. gökhanla ali de top dağıtomuyor hatta üstüne üstlük savunma da yapamıyorlar.

    ya ayhanın ne takıma ne taraftara saygısı var. daha 3-5 hafta önce havaalanında yavşak yavşak gülerek dışarda seyirci var mı diye soran, aldığı her topu stoper yada beklere atan adamın ne işi var bu takımda?

    cananın günahı neydi akşam. taş gibi adamı maymuna çevirdik resmen. adam premier ligte kraldı buraya geldi kepaze oldu. bu adamda birşeyler olmasa avrupada adamı kaptan yaparlar mı?

    pino denen adamı izlerken heyecanlanan başkan da demekki futboldan bu kadar anlıyor. pino gibi adam her maç onbirde ve tek yaptığı eli mikinde dolaşmak cana gibi adam it gibi koşuyor ödülü 25. dakikada oyundan alınmak.

    şu takımda aydına tanınan şans bana tanınsa (125 kiloyum) yemin ederim ki forma aşkıyla aydından fazla gelişim gösterirdim.

    4-3-3 hücum futbolu oynayacağız sözde.. takımın 7 oyuncusu sürekli kendi sahamızda, 4 oyuncusu da rakip yarı sahada. rakip yarı sahadaki oyuncuların arasındaki mesafe de herzaman en az 30 metre.

    misimovic'in iyi futbolcu olduğuna inanıyorum. adam yanında 2 kişi ile wolfsburgu şampiyon yaptı ama galatasarayda yanında 1 kişi bile yok.

    son sözüm rijkaarda... abi iyi hoşsun da senle olmadı, olacağa da benzemiyor.

    YanıtlaSil
  8. Ya forvet forvet diye konuşanlar bir isim söylesinler bari? Tek forvet oynayan takım bir tane yedek forveti zaten varken diğer yedek forvetini yabancı almaz. Almamalıdır. Çok lazımsa genç Türk alır. Türk transfer piyasası dışardan beter, oyuncular komik biçimde pahalı. Pektemek için 5 milyon istiyorlar adamlar. Şaka gibi. Bu şartlar altında Rikaard'ın yapması gereken forvetsiz çıkmak yerine altyapıdan Anıl'ı falan koymak olur. Ama 2. yedekforvete 5 milyon gibi para harcamak yada yabancı kontenjanını harcamak gibi bir lüksü yoktu yönetimin. Lütfen bunları da düşünün o konuda suçlarken.

    Rezaletten herkes sorumlu, kimse masum değil. Ancak Rijkaard en büyük suçlu zira elindeki oyuncular 1,5 senedir anlayamadılar bu sistemi, 10 sene geçse yine bu sistemle oynayamayacaklar. Ya "yönetim istediğim kadroyu kuramadı, ben bu oyuncularla çalışamam" der delikanlı gibi istifa edersin, yada elindekilere göre sistem kurarsın ki bir teknik direktörün yapması gereken 2. seçenektir. Ama elindeki kadroyla uygulanamayan ve 1,5 senedir tek ilerleme gösterememiş sisteminde ısrarcı olup koskoca Galatasaray'ı bu hale sokamazsın.

    YanıtlaSil
  9. Yaa arkadaş birşey değil yenilebiliriz bunlar olağan şeyler.Ben takımım yenildiğinde tek şeye üzülüyorum Sergen ve Rıdvan'ın bundan istifade edip bütün oyuncularımıza sallaması.Geçen hafta Cana'yı beğenen adam bu hafta 80 tane lisansız futbolcu bulurum diyor.7.Fenerbahçe'nin kadrosunu bize örnek gösteriyor.Selçuk'un Cana'dan katbekat daha iyi olduğunu söylüyor.Rijkaard'a sallayıp duruyor.Arda ve Baros hariç takımdaki bütün oyuncuların ancak Anadolu takımlarında oynayabileceğini söylüyor.İnsan bu adamları dinleyince zaten lanet edesi geliyor.Bu gibi adamları konuşturdukları için Galatasaray'a sallamalarına izin verdikleri için çok kızıyorum.Şunu biliyoruzki bu oyuncular ağızlarıyla kuş tutsalar bunlara yaranamazlar çünkü bunların takımları süper oynuyor!Şu milli maçtan sonra herşey çok daha güzel olacaktır.Beşiktaş ve Fenerbahçe'yide görecez.O zaman bu ikisi ne bahane uyduracaklar merak ediyorum.Forza Rijkkard...

    YanıtlaSil
  10. Kimin ne dediğinin önemi yok benim için. Şunu söylemeden edemiycem:
    -senin teknik direktörünün babası vefat etmiş morali sıfır,
    -maçın başında yalandan penaltı ve hakem dengesizliği,
    -zemin rezalet,

    Eğer futbolcular çıkıp bu durumda ayaklarına kıramp girene kadar oynamıyorsa,isyan etmiyorsa bizim o oyunculara ihtiyacımız yoktur.(Bikaç oyuncu bunlardan ayrı tutulmalı tabiki)

    Suçlu Rijkaard değildir.İsyan etmeyi bilmeyen,uyuyan oyuncuları alan, Kewell yedek forvet olur mantığıyla forvet almayanlardır...

    Suçlu bizleri Rıdvan'ın,Sergen'in diline düşürenlerdir.

    Uefa takımını izlemiş biri olarak dünkü takımdan utandım.Son yıllarda izlediğim en rezil futboldu. İlk 3-4 haftada kötü futbol,mücadele düşüklüğü anlaşılabilir ama 7.haftaya gelmişiz yuh ya. Dünkü takım beni yenildiği için değil lige yeni çıkmış karabük kadar bile mücadele etmediği için utandırmıştır.

    Dünkü oyunu şampiyonluktan başka birşey telafi edemez benim için. Artık ardarda 10 maç da kazansak kazandığımız maçların ardından övmek yerine gerçekleri göz önüne sermeliyiz.
    Kimse kimseyi kandırmasın İBB maçı hariç diğer oyunların da bundan pek bi farkı yoktu sadece daha fazla mücadele etmiştik.

    YanıtlaSil
  11. Futbolcuların mücadelesi de ruh hallerine bağlıdır yalnız. Mutlu olmaları yada en azından mutsuz olmamaları gerekir. Onlar da robot değil, insan. Rijkaard futbolcularını motive etmekten zerre anlamayan bir adam, futbolcuların %95'inin de onu sevmediğine bahse girerim. Futbolcuları motive etmek de teknik direktörün önemli bir görevidir, kimse kusura bakmasın. Fatih Terim harika bir motivasyon ustası olmasaydı UEFA'yı falan asla alamazdık. Guardiola için Rijkaard'ın mirasını yiyor diyorlar, Guardiola Rijkaard'dan çok daha üstünbir teknik adamdır, motivasyonun da kralını verir. Adam hem seni oynayamayacağın mevkide, oynayamayacağın bir görev vererek oynatıyor hem de doğal olarak oynayamayınca basına kalitesiz oyuncular diye açıklama yapıp saygısızlık ediyor. Tabii ki futbolcuların morali bozulur ve isteksiz oynarlar.

    YanıtlaSil
  12. @Ege Sağın

    Oyuncuların %95i Rijkaard'ı sevmiyor diyorsun peki ya röportaj yapan her oyuncu neden Rijkaard'ın oyuncularla uyumunun üst düzeyde olduğunu söylüyor.Hadi diyelim bu oyuncular Rijkaard'a yaranmak için bunları söylüyor peki ya Emre Aşık emekli olmasına rağmen neden verdiği bir demeçte Rijkaard'ın oyuncularla uyumunun üst düzeyde olduğunu söyledi.Bir çıkarımı oldu bundan yada Rijkaard'ın onu takıma geri çağırması için mi bunları söyledi.Rijkaard'ın hataları olabilir ama kesinlikle Rijkaard aralarında suçu en az olanı.Siz Rjkaard'ı eleştirerek işin en basitine kaçıyorsunuz.Ne yani Rijkaard'la araları kötü diye mi futbolcular böyle oynuyor.Çok değil 2 sene önce Kalli olayını hatırlayalım.Yada Servet'i kadro dışı bıraktı diyemi kötü yönetir oldu bu takımı.Peki teknik direktörün disiplinsiz oyuncuları kadro dışı bırakma lüksü yokmu.Dünyanın en iyi teknik adamı olarak nitelendirilen Jose Mourinho'nun Şampiyonlar Ligi karşılaması öncesi Pedro Leon'u kadroya almaması ülkemizde büyük destek görürken hatta ''büyük teknik adam dediğin böyle olur''dediğimiz bir zamanda neden Rijkaard'ın Servet'i kadroya almaması olayına anormal hatta eleştirel yaklaşıyoruz.Morinho yapınca büyüklük Rijkaard yapınca rezillik öylemi?Kimin yerini değiştirmişte böyle saygısızlık yapmış söylermisin bana.Shuster Hilbert'i sağ bek yapıyor İbrahim Üzülmez'i sağ bek yapıyor buna bişi demiyoruz ama yokluktan Kewell'ın forvet oynamasına karşı çıkıyoruz.Ayrıca ne yani Rijkaard oyuncuları motive edemiyor diye mi kötü yönetir oldu Peki arkadaşım Fatih Terim gibi motivasyonun kralı dediğimiz adam milli takımımızı dünya kupasına götüremedi neden?Siz basının dolduruşuna geliyorsunuz kardeşim.Düşünüp konusun tabi düşünebiliyorsanız. Basit oynuyorsun arkadaşım basit.. Şu anda Rijkaard hariç bu takımda eleştirilecek bir çok şey vardır.

    YanıtlaSil
  13. Abi Rijkaard'ın uyumunu anlamak için sadece futbolcuların yüzlerine bakmak yeter. Bir tek Ayhan ve Sarp seviyor bu adamı, o da rezil oynadıkları halde sürekli 11'de çıkardığı için minnet duygusu.

    Kalli olayı demişsin, Kalli olayında takım dökülüyordu, herkes gitsin istiyordu. Ama tabii ki kimse bunu dile getirmiyordu, klasik "hocamızla sorun yok, uyum süper" diyorlardı. O gitti Cevat Güler yönetiminde 6 hafta mükemmel futbol oynayıp şampiyon olduk. Bahsettiğin olay futbolcuların teknik adamla uyumunun ve ilişkilerinin sahadaki motivasyonlarına ne derece etki ettiğinin en güzel kanıtıdır.

    Oyuncuları motive edişinin dışında da taktiksel olarak Rijkaard adına ve kariyerine yakışmayan hatalar yapıyor ve aptal inadı yüzünden takımı mahvediyor. Getirmek için milyonlarca liralık tazminat maddesi koyduklarından da kovamıyorlar, dayanmalarının nedeni istikrar isteği değil, para. İStikrar istikrar, 1,5 senedir bu oyuncularla çalışmayacak sistemi oturtmaya çalışıyor, en ufak gelişme yok hala başladığımız yerdeyiz. Kanser etmeye devam ediyor. Gitse de kurtulsak...

    Servet konusunda alıp almaması tercihidir, ona laf etmiyorum zaten. Servet'in süper bir oyuncu olduğunu da düşünmüyorum. Kewell'ın forvet oynamasına da laf etmiyorum. Lafım forvet arkası yada sağ kanat oyuncusu olan Elano'yu orta sahanın ortasında defansif olarak oynatıp futbol hayatını bitirmesine, ortada, hadi olmadı solda oynayan Emre Çolak'ı hiç alışkın olmadığı sağ kanada koyup oynayamayınca da "şans verdim oynayamadı" olup A2 takımına yollamasına. Misimovic'i de harcayacak bu adam, Baros'un hemen arkasında oynatılması lazımken yine geride oynatıyor adamı. Rijkaard ezberini bozmuyor, elindeki kadroya göre taktik kurmayı bil-mi-yor!

    YanıtlaSil
  14. @Ege Sağın
    Oyuncu oynamıyorsa yada sistemi kavrayamıyorsa bunda Rijkaard'ın suçu yoktur.Rijkaard'la ilgi tartışmaya girmek bile benim için gereksiz zaten.Ayrıca yönetim Rijkaard'ı göndermek değil daha çok tutmak istiyor.Galiba Nisan ayında 2 yıllık sözleşme imzalanacak...Yanlış anlama kardeş ama bir söz vardır:''Tecavüz kaçnımılmazsa zevk almaya bakacaksın.''Rijkaard gitmeyeceği için katlanmak zorundasın istikrar diyoruz ama bunu lafta bırakıyoruz.Rijkaard'ın daha fazla şansa ihtiyacı var.Rıdvan ve Sergen'in söylemlerine kalırsa bu takım ancak Bank Asya'da oynar galiba sende bunun etkisinde kalmışsın

    YanıtlaSil
  15. Yahu elindeki futbolcunun anlamadığı iki senedir belli, elindeki futbolcular da bunlar, transfer dönemi geçti. Buna rağmen inatla tutmayacağı gün gibi ortada olan taktikle futbolcuları sahaya sürüp takımımızı rezil etmesi Rijkaard'ın suçu değil mi? Bir teknik direktörün görevi elindeki futbolculardan en iyi verimi almaktır, adam bunu yapamıyor işte. Herkes kadar Rijkaard da suçlu bence. Elindeki oyuncularla bu taktik işlemiyorsa taktiği değiştireceksin, bildiğini okuyup bu takım taraftarına hiç hake etmedikleri rezil bir futbol oynatmayacaksın.

    İstikrarın da sınırları vardır. Takım ilerleme kaydediyor olsa tamam bu sene 3. oldu seneye 2. olsa sonra 1. olur öyle gider falan dersin. Ama geçen seneden de kötü futbol oynuyor takım şu an, taktik oturmaya başlamadı bile. Asla da başlamayacak bu adamlarla. Bunu görmek çok mu zor? :/

    Yanlış anlamayın yani ben Galatasaray taraftarı olarak fikirlerinize değer veririm, merak ediyorum ben bunu görüyorken siz ne görüyorsunuz veya ben mi bir şeyi kaçırıyorum acaba..

    YanıtlaSil
  16. @ alanismania

    Transfer sezonu bitmesine 2-3 gün varken birkac forvet sözkonusu oldu ama rijkaard tercihini defans ve orta sahadan yana kullandi.yönetim bu konuda antrenörlere karismiyor egerki rijkaard cok isteseydi forvet alinirdi hadi bunu gectim en kötü ihtimal yolladigi genc forvetleri yollamazdi hic bilemedin paf takimdan cikarirdi.Rijkaardin kötü oldugu ap acik ortada oyuncular kendi takiminda oyamaz milli maca giderler,neymis elano küsmüs adami yeride oynatmassan olacagi budur misimovic,cana ayni olacak!!getir cevat güleri bu takim acik ar sampiyon olur !artik at gözlüklerinizi cikarin bakin su takima kimsenin yüzü gülmüyor ne taraftarin ne futbolcunun bakalim nereye kadar?

    YanıtlaSil
  17. @Ege Sağın

    Rijkaard bu takımın başına geçirebileceğiniz en kaliteli teknik direktördür,bence bunu tartışmak bile anlamsız. Motivasyon ustası Fatih Terim 2.gelişinde neler oldu gördük.Hatta, Rijkaard uzun süreli çalışılırsa bu takımı eski günlerine getirebilecek kişidir. Ben yönetimin hocaya göre düşünce olarak yetmediği kanaatindeyim. Yoksa bu takımın başına kim geçerse geçsin birşey değişmez.

    YanıtlaSil
  18. GÜNÜN BİLMECESİ..HER TAKIMDA 3-5 TANE, GALATASARAY'DA "BİR" TANE..
    UEFA Şampiyonu Galatasaray, tel tek dökülürken, en büyük zaafı gol yollarında yaşıyor. Kağıt üzerindeki yönetimin, gerekli mevkiye değil PAHALI FUTBOLCU peşinde koşmasınan arkasındaki hesaplar nedir bilinmez ama bilenen bir şey varkı HER TAKIMDA ÜÇ BEŞ tane olanın GALATASARAY'da bir tane olması.. İŞTE SORUNUN CEVBAI.


    Başında Hollandalı bir teknik adam, kadrosunda pek çok yıldız var...

    Galatasaray'da her mevkiinin yedeği çok, ancak forvette alternatif yok. Sarı-Kırmızılılar'da sadece iki golcü var... Süper Lig'in dibinde yer alan Kasımpaşa'nın bile kadrosunda 4 nokta santrfor şans bekliyor.

    Galatasaray sezona 3 kulvarda şampiyonluk hedefiyle başladı, ancak sadece 2 forvetle yola çıktı. Geçen yıl Nonda’nın gönderilmesiyle patlak veren golcü krizi, bu sezon öncesinde de bangır bangır ‘geliyorum’ dedi. Ancak ne yönetim, ne de teknik patron Frank Rijkaard kadroyu Mehmet Batdal’ın ardından bir forvetle daha takviye etmeyi düşünmedi.

    ‘Total Futbol’un doğduğu topraklar olarak nitelendirilen Hollanda’nın efsanevi oyuncuları arasında yer alan Rijkaard, 4-3-3 sistemini ısrarla uygulamasına rağmen Baros ile Mehmet Batdal’ı yeterli gördü. Öyle ki, ligin dibinde yer alan Kasımpaşa’nın bile kadrosunda 4 nokta santrfor varken, Galatasaray Süper Lig’de 2 forvetle oynayan tek takım konumunda.

    Eğer Kewell’ı sayarsak...

    Frank Rijkaard her ne kadar ısrarla, “Kewell, Baros’un ardından benim forvetim” dese de, hem Avusturalyalı oyuncu hücumda tek başına kayboluyor, hem de Galatasaray onun oynadığı maçlarda gol atamıyor. Rijkaard, Kewell’ı forvet olarak saysa bile, Fenerbahçe’de Alex’siz 4, Kayseri’de Moritz’siz 4, Eskişehir’de Sezer Öztürk’süz 4, Karabük’te Cernat’sız 4, Beşiktaş’ta Quaresma’sız 5, Bursa’da Volkan Şen’siz 4, Sivas’ta Ceyhun’suz 4, Antalya’da Zitouni’siz 4, Gaziantep’te Jorginho’suz tam 5 santrfor var.

    Safa Can Konuksever

    MKE ANKARAGÜCÜ (4)
    Robert Vittek
    Stanislav Sestak
    Roguy Meye
    Metin Akan

    GENÇLERBİRLİĞİ (4)
    Ermin Zec
    Mustafa Pektemek
    Tambwe Patiyo
    Shane Smeltz

    K.KARABÜKSPOR (4)
    Emil Angelov
    Emmanuel Emenike
    Yasin Avcı
    İlhan Parlak

    KAYSERİSPOR (4)
    James Troisi
    Ömer Şişmanoğlu
    Jonathan Santana
    Marcelo Zalayeta

    KASIMPAŞA (4)
    Ersen Martin
    Gökhan Güleç
    Gusteve Bebbe
    Şahin Aygüneş

    MANİSASPOR (5)
    Ariza Makukula
    Isaac Promise
    Joshua Simpson
    Kahe
    Adem Büyük

    ESKİŞEHİRSPOR (4)
    Adem Sarı
    Batuhan Karadeniz
    Jaycee Okwunwanne
    Agim İbraimi

    BUCASPOR (4)
    Emre Aktaş
    Victor Mendy
    Alberto Manucho
    Mohammed Dahmane

    FENERBAHÇE (4)
    Gökhan Ünal
    Mamadou Niang
    Semih Şentürk
    Daniel Güiza

    BEŞİKTAŞ (5)
    Mert Nobre
    Da Silva Bobo
    Fatih Tekke
    Filip Holosko
    Nihat Kahveci

    KONYASPOR (5)
    Erdal Kılıçarslan
    Eser Yağmur
    Thierry Tazemaüa
    Murat Tosun
    İvan Lietava

    İSTANBUL B.B. (5)
    İbrahim Akın
    Herve Tum
    İskender Alın
    Tevfik Köse
    Taner Gülleri

    BURSASPOR (4)
    Sercan Yıldırım
    Turgay Bahadır
    Damain Steinert
    Leonel Nunez

    SİVASSPOR (5)
    Mehmet Yıldız
    Bruno Zita
    Yannick Kamanan
    Pedriel Suarez
    İbrahim Şahin

    M.P. ANTALYASPOR (4)
    Necati Ateş
    Sergey Djiehoua
    Veysel Cihan
    Christiano Tita

    TRABZONSPOR (3)
    Teofilo Gutierrez
    Umut Bulut
    Jaja Coelho

    GAZİANTEPSPOR (5)
    Beto Da Silva
    İsmael Soso
    Ahmet Arı
    Mehmet Yılmaz
    Julio Cesar

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0