ELW | Sıradaki rakip; Aistes Kaunas

Kadınlar Avrupa Ligi'nde bu hafta üçüncü maçlar oynanıyor. B Grubu'nda bulunan takımımızın bu akşam evinde konuk edeceği rakibi Litvanya temsilcisi Vici Aistes Kaunas. Geçtiğimiz hafta Rusya'da ağır bir yenilgi alan takımımızda bu maçta hedef mutlak galibiyet. Grupta oynadığı ilk iki maç sonrasında bir galibiyet, bir mağlubiyet ile 4.sırada bulunan takımımız tıpkı kendisi gibi bir galibiyet, bir mağlubiyeti bulunan averajla 6.sırada ki rakibini evinde ağırlayacak.

Turnuvanın ilk maçında son şampiyon Spartak Moskova'yı evinde devirmeyi başaran Litvanya temsilcisi karşısında takımımızda Gülşah Gümüşay geçirdiği sakatlık nedeniyle forma giyemeyecek. Mücadele saat 19:30'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

INFO | VICI AISTES KAUNAS

Basketbolun ekol ülkelerinden birisi olan Litvanya'nın orta halli takımlarından birisi olan kırmızı-beyazlı ekip bu sezon büyük bir süpriz ile turnuvaya başladı. Son şampiyon Rus devi Spartak Moskova karşısında sahadan 81-79'luk galibiyetle ayrılan Mantas Sernius'un öğrencileri grubun ikinci maçında Halcon Avenida'ya deplasmanda farklı mağlup oldu. Genel durumu ve yapısı itibariyle mütevazi bir kadrosu bulunan rakibimiz, grubun güçsüz takımlarından birisi olarak Tarbes GB ile birlikte lanse ediliyor. VICI Aistes Kaunas takımının en önemli oyuncusu hiç kuşkusuz ikinci hafta sonrasında toplamda 21 sayı - 7 ribaund - 3 asist ortalaması ile mücadele eden Litvanyalı 28 yaşındaki guard Ausra Bimbaite.

Litvanya Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonda oynadığı 5 maçtan galibiyetle ayrılan VICI Aistes Kaunas, tüm maçlarda rakiplerine minimum 30 sayı fark atmayı başardı. Ligi şuana kadar kelimenin tam anlamıyla domine eden ve hatta son oynadığı maçta rakibini 38 sayıda tutan, ligin ilk haftasında da rakip potaya gönderdiği 112 sayıya karşılık potasında gördüğü 48 sayı ile tarihi farklardan birisine imza atan Litvanyalı rakibimizin takım kadrosunda şu isimler bulunuyor;

Aurime Rinkeviciute
Courtnay Pilypaitis
Milda Sauliute
Amanda Kemezys
Ausra Bimbaite
Indre Dudenaite
Rima Valentiene
Giedre Paugaite
Vita Kuktiene
Marina Solopova
Kristina Alminaite
Lina Pikciute

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0