SEÇİM 2011 | Hazırsak, başlayalım..

Galatasaray Spor Kulübü'nde seçim çalışmaları her geçen gün artıyor. 14 Mayıs tarihinde yapılması planan seçimde adaylar yavaş yavaş belli olurken, bu adayların listesi de belli oluyor. Adnan Polat'ın aday olmayacağı seçimde Cemal Özgörkey, Mehmet Helvacı ve Ünal Aysal şimdilik başkan adayları olarak görünüyor. Basında dedikodular, spekülasyonlar almış başını gitmiş vaziyette bulunuyor. Elbette bu dönemde daha da çok spekülasyonlar çıkacak, kimileri tarafı olduğu kişiyi övecek, kimileri de tarafı olmadığı kişilere çamur atacak. Galatasaray için hayırlısı neyse, en yararlı kim olacaksa buyursun gelsin.

Galatasaray'da seçim rüzgarları eserken kulislerde de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adnan Polat'ın yönetim kurulunda yer alan ve daha sonra Adnan Polat tarafından istifaya çağrılmasına rağmen istifa etmeyen Mehmet Helvacı yeni seçimlere adaylığını bugün (11 Nisan) saat 18:00'de yapacağı toplantı ile açıklayacak. Mehmet Helvacı'nın listesinde kendisi gibi istifası istenilen Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya'nın da olması bekleniyor. Mehmet Helvacı'nın seçimlere renk getireceği aşikar. Başkan adaylığı için 100 oy toplayan Helvacı bu sayede seçimlerde aday olma hakkını kullanabiliyor. Listesinde ise şuana kadar herhangi bir detay yok. Bugün listesini açıklayacaktır büyük olasılıkla. Düşüncesinin Galatasaray başkanlığı yerine, başkan adayı olarak birilerinin listesine girmeye çalışacaktır. Seçim öncesinde birleşmeleri, çağrılara uymayı çok gördük. Mehmet Helvacı bunu planlıyor olsa gerek.. Şuan camia içerisinde en sevilmeyen adam konumunda çünkü.

Galatasaray Pazarlama AŞ'den sorumlu yönetici Cemal Özgörkey'de seçimlerden bir kaç ay sonra görevinden istifa etmişti. Ocak ayında da başkanlığa adaylığını dile getiren Cemal Özgörkey'in listesinde bulunan isimlerin bugün açıklanması bekleniyor. Pek favori gibi görünmüyor seçimlerde alacağı oy sayısı da çok düşük olacaktır. Listesini parça parça açıklayacakmış. Tahminen kendisine katılacak pek kariyerli, başarılı kişi bulamadı sanırım. Malum şuanda herkes Ünal Aysal'ın listesine girmeye çalışıyor. Cemal Özgörkey'in listesini şahsen merakla bekliyorum. Ünal Aysal'ın listesine girmeyenleri alabilirse eğer yanına, ciddi bir aday bile olabilir ama başkanlık için pek ihtimal yok.

Ve önümüzdeki ay yapılacak seçimin favori adayı; Ünal Aysal. Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından da desteklenen Ünal Aysal'ın seçimlerin favorisi görünmesinin en büyük etkeni kuşkusuz ki hem maddi gücü hem de listesine alacağı isimler. Geçtiğimiz seçimlerde Adnan Polat'ı zorlayan Adnan Öztürk'ü kendi listesine dahil eden Ünal Aysal'ın listesinde bir çok şirket yöneticisi bulunuyor. Ayrıca geçtiğimiz seçimlerde Adnan Öztürk'ün çalışma arkadaşları olarak Peter Kenyon ve Thomas Kurth isimlerini görmüştük. Ünal Aysal'ın ekibinde de bu isimler olacak. Yönetim kurulu üyeliğinden daha çok bu isimler futboldan sorumlu yöneticiler olacak. Bir çok şirket yöneticisini listesinde toplamayı planlayan Ünal Aysal yarın saat 14:00'de yapacağı toplantı ile hem adaylığını hemde listesini açıklayacak. Ünal Aysal'ın göreve gelmesi durumunda gelecek sene Galatasaray'ın teknik direktörü daha evvel takımı çalıştırmış ve şu anda Shaktar Donetsk takımını çalıştıran Mircea Lucescu yada tıpkı Lucescu gibi daha evvel takımla şampiyonluk yaşamış ve şuanda Fas takımında antrenörlük yapan Eric Gerets olması bekleniyor.

3 yorum:

  1. Mehmet Helvacı ibra edilemeyen yönetim kurulunda olmasından dolayı başkan adayı olamaz diye biliyordum ben.

    YanıtlaSil
  2. @Atigol

    Mahkeme kararıyla Genel Kurul'da alınan karar için yürütmeyi durdurma kararı alındı. Bu nedenle ibra edilmeme durumları geçersiz.

    YanıtlaSil
  3. Peki Ünal Aysal'ın Lucescu'yu Galatasaray'a getirmeyi nasıl başaracağı konusunda bir bilgi var mı? Yıllardır basın Lucescu'yu bir takıma getirir ama adam kibarca ne işim var artık Türkiye'de diyip durur.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0