Samsun GP'de ilk etap Galatasaray'ın..

Samsun'da gerçekleştirilen Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası 2'inci ayağında Samsun Grand Prix birinci yarışını Galatasaray teknesi ile yarışan Joseph Muhlbauer ve Berna Muhlbauer kazandı. Yarışı Beşiktaş adına yarışan Murat Leki ve Hamdi Kitapçı ikinci, Y.K.M: Sport adına yarışan Kerim Zorlu ve Cengiz Cennetoğlu ise üçüncü olarak tamamladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 2'ayağının ilk yarışı bu gün Samsun limanında gerçekleştirildi. İstanbul Offshore Kulübü tarafından organize edilen yarışta 30 takım yer alırken, takımlar tekneleriyle parkurda 35 tur atıp yaklaşık 90 kilometre mesafe katetti. Yaklaşık 1 saat süren yarışı Galatasaray teknesi ile yarışan Joseph Muhlbauer ve Berna Muhlbauer birinci olarak tamamladı. Beşiktaş adına yarışan Murat Leki ve Hamdi Kitapçı ikinci, Y.K.M. Sport adına yarışan Kerim Zorlu ve Cengiz Cennetoğlu ise üçüncü oldu. Samsun Grand Prix'in ilk birinci yarışında ilk üç sırayı alan takımlara kupalarını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Ak Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Murzioğlu verdi. Yarışları yaklaşık 5 bin kişi izledi. Ödül törenin sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray adına yarışan Joseph Muhlbauer, yarışın çok çekişmeli geçtiğini belirterek  "Atatürk'ün ilk adımı attığı Samsun'da bu yarışı yapmak, aynı sularda yarışmak gurur verici bir şey" diye konuştu.

Samsun'daki yarışta Türk pilotların yanı sıra Alman, Danimarkalı ve ABD'li pilotların da bulunduğu 10 takım ile 20 sporcu ile mücadele etti. İstanbul'da "Fatih Belediyesi Grand Prix" adı altında Haliç'te yapılan ilk ayakta, 1. ve 2. yarışları Murat Leki-Hamdi Kitapçı ekibi Beşiktaş teknesi ile kazanmıştı. Samsun Grand Prix'in ikinci yarışının ise yarın gerçekleştirileceği belirtildi. Samsun'daki yarışların ardından diğer ayakların 28-29 Mayıs'ta Adana'da, 18-19 Haziran'da Erdek'te, 2 Temmuz'da Elazığ'da, 3 Temmuz'da Tunceli'de, 6-7 Ağustos'ta tekrar İstanbul'da, 17-18 Eylül'de Kuşadası'nda, 8-9 Ekim'de Kahramanmaraş'ta, 15-16 Ekim'de Gaziantep'te ve 29-30 Ekim'de de Mersin'de düzenleneceği kaydedildi.

Timur Kuban'a teşekkürler..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0