Üst üste, alt alta, sağdan sola; BEŞ !

Sezonu na-mağlup kapatan, sezon arasında Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Engelsiz Aslanlar sezonun son haftalarında getirilen play-off (!) sistemi ile oynanılan 8 maçta 7 galibiyet alarak 2010-2011 sezonunda da şampiyonluğunu ilan etti. Kurulduğu günden bugüne kadar gerek bir alt ligde, gerekse Süper Lig'de her sene şampiyonluk yaşayan Engelsiz Aslanlar, dün oynanılan sezonun son maçında Beşiktaş'ı 67-46 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Takımımız böylece ligde 5 yıl üst üste şampiyonluk yaşayan tek takım olma başarısını gösterdi.

Ligin son haftasında dahil edilen ve oynanılan 18 maçın hiç bir geçerliliğinin olmadığı play-off sisteminde hatırlarsanız Engelsiz Aslanlar 2 devreli lig oynayacak demiştik. KKTC'de ve Istanbul'da olmak üzere 4 takımın katılacağı bu ligde ne sezon içerisinde oynanılan maçların etkisi var, ne de play-off sisteminin doğruluğunun etkisi var. Federasyon yönetmeliğinde ve hatta dünya üzerinde bir geçerliliği olmayan bu 2 devreli play-off sistemi kuşkusuz her sene ligi domine etmemizden rahatsız olan kimseler ve Sedat İncesu'yu bu branşda görmek istemeyenlerin ürünüydü. Ligi 18 maçta 18 galibiyet, Avrupa'da da Şampiyonlar Ligi Kupası ile sezonu tamamlayan Engelsiz Aslanlar, KKTC'de küfür kıyamet ve ciddi bir artniyet eşliğinde Beşiktaş'a 7 sayıyla kaybetmiş ve ilk devreyi lider Beşiktaş'ın arkasından 1 puanla ikinci sırada tamamlamıştı. Dün Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada taraftar olarak ciddi bir kitle vardı. Galatasaray taraftarı terinin son damlasına kadar savaşan takımının hakkını yedirmemek üzere Sinan Erdem Spor Salonu'ndaydı. Rakip Beşiktaş ve maçın önemi de şampiyonluk olunca haliyle ilgi biraz daha fazlaydı.

Karşılaşmaya Matt Scott, Özgür Gürbulak, İsmail Ar, Fikri Gündoğdu ve Mateusz Filipski beşiyle başlayan Galatasaray, ilk üç dakikada Özgür Gürbulak’ın bulduğu sayılarla 6-2 öne geçti. Beşiktaş, daha sonra toparanarak Bülent Yılmaz ve Kaan Dalay’ın skordaki etkinliğiyle 8-2’lik bir seri yakaladı. Ve çeyreğin sonuna 4:05 kala alınan molaya 10-8 önde girdi. Molanın ardından Özgür Gürbulak ile iki sayı daha bulan Engelsiz Aslanlar, periyodun son hücumuna geride kalsa da, ikinci çeyreğe 14-14’lük girdi.

Galatasaray, karşılaşmanın ikinci çeyreğine maç başındaki beşle başladı. Ancak hücumda istediklerini yapan taraf Beşiktaş oldu. İlk iki hücumundan dört sayı çıkaran siyah beyazlı ekibe Matt Scott’ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayıyla cevap veren takımımız, ABD’li oyuncumuzun rakip pota altındaki etkinliğiyle oyunda kaldı. Devre sonuna 6:38 kala 20-19 geride olan Engelsiz Aslanlar, skor üretemeden geçen yaklaşık üç dakikanın ardından, Mateusz Filipski ile 21-20 öne geçti. Kalan bölümde skor üstünlüğünü elinde tutan Engelsiz Aslanlar, devrenin sonuna 1:53 kala gelen Beşiktaş molasına 27-22 önde gitti. Molanın ardından farkı yedi sayıya çıkaran Galatasaray TS Basketbol Takımı, Özgür Gürbulak’ın son saniye basketinin ardından devreye 31-24’lük skorla üstün girdi.

Galatasaray adına üçüncü çeyreğin başında Özgür Gürbulak, Seyran Orman Kurt, İsmail Ar, Mateusz Filipski ve Petr Tucek beşi sahadaydı. Rakibine ilk iki savunma pozisyonunda sayı izni vermeyen takımımız, Özgür Gürbulak’ın pasında Mateusz Filipski’nin basketiyle farkı dokuz sayıya çıkardı. İlk yarıyı altı sayıda tamamlayan Polonyalı oyuncumuzun üst üste bulduğu yedi sayıyla 5:35 kala alınan Beşiktaş molasına 38-28 önde giden Engelsiz Aslanlar, yalnızca Mateusz Filipski’nin sayılarıyla oyunda kaldığı 3:17 kala gelen molaya 40-32 önde gitti. Üçüncü çeyrek sonunda takımımızın 43-38’lik skor avantajı vardı.

Periyodun hemen başında aradaki farkı üç sayıya kadar indiren Beşiktaş’a Özgür Gürbulak’ın üç sayılık basketiyle cevap veren Galatasaray, Mateusz Filipski’nin iki sayılık isabetiyle bitime 6:32 kala skoru 50-42’ye getirdi. Ve 6:15 kala gelen moladan Özgür Gürbulak’ın üç sayı ve bir asistiyle dönerek avantajını 55-42’ye taşımayı başardı. Son bölümde Mateusz Filipski’nin skorer oyunuyla inisiyatifi eline alan Galatasaray, bitime 1:42 kala skoru 65-44 yaptı. Ve maçtan 67-46 üstün ayrılarak TSB Süper Lig’de üst üste beşinci kez şampiyonluğa ulaştı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0