Yeni Yönetim, Yeni Transferler ve Eski Taraftar

Ünal Aysal başkan seçildikten sonra duruşu ile genel olarak bir güven verdi taraftara. Fakat bir kısım taraftarımız Ünal Aysal'dan başkan olmayacağı kararını şimdiden vermiş. Nedeni ise iki tanecik transferi bitirememeleri. Malum kanalın ve diğerlerinin yaygara yapması üzerine Reyes, Forlan ve Ujfalusi transferi bitti diye yansıdı her tarafa. Halbuki Ünal Aysal İspanya seferinden döndükten sonra "hiç bir şey bitmedi görüşmelerimiz müspet gidiyor ama daha belli değil" demişti. Şimdi durumu sakince inceleyelim. Ünal Aysal -kendisi İspanya seferinden dönen Galatasaray başkanı oluyor- uçaktan indikten sonra yaptığı açıklamada "hiç bir şey bitmedi görüşmeler müspet gidiyor ama daha zaman var" diyor. Sen bunu dinlemiyorsun medyanın yaptığı yaygaraya bakarak Reyes, Forlan ve Ujfalusi bitti diye inanmaya başlıyorsun. Ondan sonra Forlan ve Reyes transferi olmadı haberi çıkıyor ve sende Ünal Aysal'dan adam olmaz buda Adnan Polat gibi çıktı diye söylenmeye başlıyorsun.

Kim dedi sana medyaya inan diye? Kim dedi sana Carlos Tevez Galatasaray yolunda diye haber yapanlar inan diye? Kendi başkanının ağzından çıkan lafa inanmıyorsun sonra gidip ondan adam olmaz diyorsun. Medyanın gazına gelip kendi yönetimimizi, futbolcumuzu harcamayı çok seviyoruz. Aynı şeyi futbolcularımıza da yapıyoruz. Yalan yanlış haberlere kanıp futbolcuları asıp kesiyoruz. Ünal Aysal taraftarı değilim. Evet seçimlerde onu destekledim ama bu yazıyı yazmamın nedeni körü körüne onu desteklemek değil. Anlatmak istediğim yeni bir döneme başlıyoruz ve bu döneme başlarken hep birlikte hareket etmemiz, duyarlı davranmamız gerekli. İşte bu dönemde medyanın gazına gelip ne yönetimimizi ne futbolcumuzu asıp kesmemeliyiz.

Gazetelerin ve televizyon kanallarının prim yapmak amacıyla ürettiği hayal ürünü ya da yalan haberleri hepimiz biliyoruz onun içindir ki inanacağımız tek kaynak resmi site olmalıdır. Hazır yeri gelmişken bir şey daha ekleyeyim. FCN blog olarak ara sıra kulağımıza gelenleri sizlerle paylaşıyoruz fakat özellikle dikkat çekmek istediğimiz şey bunların "DEDİKODU" adı altında sizlerle paylaşmamız. Özellike Facebook sayfasında ve bloga gelen yorumlar bazı şikayetler yapılıyor neden transfer haberi yayınlamadığımıza dair bunun cevabı çok basit biz bir duyum sitesi değiliz. Sadece ve sadece kulağımıza gelenleri sizlerle paylaşıyoruz. Onun için lütfen bu konuda biraz daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz sizleri.

Tekrar belirtmek istiyorum. Lütfen basının gazına gelip oyuncularımızı, futbolcularımız ve ya yönetimimize karşı bir tavır almayalım. 

12 yorum:

  1. bu yazıyı direk üstüme alınıyorum o yüzden bir şeyler yazmak istiyorum. kimsenin körü körüne haberlere inandığı yok, ben zaten resmi siteye düşmeden hiçbir transferin kesinleştiğine inanmıyorum ancak bu haberlerin bu kadar fazla dolanması da görüşmelerin olduğu anlamına geliyor. sen resmi sitede duyurursan görüşmelere başlandı diye alıcaksın bu adamları ya da hiç bi şekilde resmi sitede açıklama yapmacaksın. yeter artık her sene aynı terane bekleyeceğiz güzel transfer yapmak emin olmak için deniliyor gelenler ortada. bütün kaliteli Türkler kapıldı (selçuk inan hariç) ilgilenilen yabancı futbolcular yaşı geçmiş forma satışı, kombine satışı için yapılan şeyler. bonservis vermemek için arayış içinde hala transfer komitesi. bonservisi elinde olan bir tane yabancı kaliteli adam söyleyin bir daha yazmayacağım. lincolne sen o kadar para alıyorsun kurtar takımı o zaman deyip maçı satan adamlar (hala kadroda duruyolar onu da anlamadım) bu yıldızlara 6 7 milyon euro verdiğinde ne diyecek orası da malum.

    YanıtlaSil
  2. @jeddite Transfer görüşmelerine başlandığını bildirmek zorunluluk. Her görüştüğümüz futbolcuyu nasıl alalım? Görüşmeye başladık adam 10 M € istiyorum diyor. Bu futbolcuyu nasıl alsın Galatasaray? Söylediğin şeye bakarmısın bir kez. Bildirdiysen alacaksın. Her görüşmeye başladığımız futbolcuyu alalım yani. Lincoln ve maç satan adamlar olayına cevap vermiyorum çünkü o tamamen farklı bir konu.

    YanıtlaSil
  3. Cahil taraftar çok tehlikeli ya

    YanıtlaSil
  4. @onyedimayıs2000
    bahsetmek istediğim olay o değil benim her görüştüğünü tabii ki alamazsın ama her sene aynı şeyler oluyor diyorum, sonunda da alınmıyor kimse işi bitmiş ya da amacı para kazanmak olan futbolcular geliyor. fenerbahçe kimseyle mi görüşmüyor arkadaşım neden resmi sitesinde hiç haber yok?
    nasıl katlanıyorsunuz artık anlamıyorum ki kaç senedir aynı şeyler, ortada başarı yok dalga geçilen bir takım haline geldik hala savunuyosunuz yapılan yanlışları. inşallah yüzümü kara çıkarır bu yönetim de ben söylediklerimi yerim.

    YanıtlaSil
  5. Galatasaray son yılları hesaba katarsak medyanın üzerinden prim yapmaya çalıştığı ve bazı küçük akıllı taraftarlar sayesinde başarılı da olduğu bir klüp haline geldi. Bugün çıkan Arda - Chelsea haberi bile kötü yönden ele alınıyor. Kaldı ki başkanın İspanya dönüşü konuşmasını incelersek söylediği şeylerin hepimizin ortak düşüncesi olduğunu görürüz. Ancak medya son senelerdeki başarısızlığımızı iyi kullanıp aceleci taraftarları iyice (amiyane tabirle)gaza getiriyor. Belki kurumsallaşma adına elimizdeki son fırsattır bu yönetim. Şimdiden yıpratılması, bu yönde çalışılması çok düşündürücü, şu dişimizi sıkmayı bir öğrenebilsek, günlük başarı değilde kalıcı eserler üzerinde yapılar inşa edebilsek, ne paralı başkana ne imparatorlara, ne de bunun gibi idollere ihtiyacımız olmayacak. Umarım yönetim çabuk yılmaz

    YanıtlaSil
  6. Galatasaray gerek tarihsel geçmişi ve başarıları, gerekse potansiyeli bakımından medya için bulunmaz nimettir, Gündemi kendi istedikleri yöne çevirmeye bayılan kalemşörler son yıllardaki sportif başarısızlıklardan kuvvet alarak her transfer dönemi bu tip manipülasyonları yapmakta beis görmemektedir. İşin acı tarafı, aceleci, başarıya aç, 17 Mayıs günü ilkokulda olan pek çok taraftarımızda mecburen bu söylentilere kendini kaptırıp açıkça gaza gelmektedir.

    Arkadaşlar artık oyuncu almak problem değil, hele ki özellikle İspanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki yeni vergi oranlarıyla. O yüzden başkanın ağzından çıkanlara konsantre olun. Gerisi teferruat. Adam çıkıpta demedi mi taraftarlar rahat olsun, onlara en iyi kadroyu izlettireceğiz diye. Biraz soluklanın, Başkan ve yönetim kuruluna gerekli süreyi verin. Aksi halde onlarda gereksiz paniğe kapılıp sırf taraftar istedi diye 3 liralık adama 5 lira teklif ederler ve takım içi dengeler bozulur. Bunlar bakkaldan sakız almaya benzemez, biraz sakin olun ve yeni yönetime gereken zamanı verin, aksi halde kurumsallaşma hedeflerine gerçekten inandığım bu insanlarda çabucak bıktırılırsa vay halimize. Trabzon'dan (kimse üstüne alınmasın) beter oluruz.

    YanıtlaSil
  7. iyi hoş ve güzel yazmışsınız ..... eski başkan adnan polat arada laf söyleyip hala tartışmayı eski yöneticileri suçlayarak yürütmeye çalışmak da eski taraftar mantığı değilmi... ayrıca NTVspor a çıkıp 1 hafta içinde kaleci kesin diyen ve bir iki transferin daha olacağını söyleyen ben değilim galiba... ayrıca abdurrahim Albayrak ın açıklamalarınıda okumanızı isterim.. Haber genel anlamı ile medyadan bugüne kadar gaz alan taraftarın bakışı açısı için çok doğru ama... daha önce bu site de ve diğer taraftar sitelerinde de bir çok kişinin gelip gittiğini görmüştüm... ozaman çuvaldızı herkes kendine bir batırsın...

    YanıtlaSil
  8. benim yorumum şöyle olacak. ünal aysal'ı karalamaya ben de karşıyım ve kendisine inanıyorum. ama çok basit bi şekilde basit anlamda şunu söylüyorum. kamera karşısına geçip " gs taraftarı rahat olsun, en iyi transferler yapılacak.bu işler hemen olmuyor zaman lazım.herkesin içi rahat olsun." açıklamalarını 10 yıldır duyup sonunda bi icraat olmamasından çok sıkıldım. ben de forlan veya reyes'in alınmasından bahsetmiyorum.adını duymadığım bi brezilyalı da olabilir.veya atıyorum paraguaylı bi kaleci olabilir.ama sezon açılışı yapıyoruz hala yaptığımız yabancı transferi ujfalusi.takımda resmen kaleci yok.sezon biteli 1 ayı geçti. bu kulube bu kadar maddi manevi katkıda bulunurken ujfalusi transferini görüp arkasından masallar dinlemek beni çok üzüyor.

    YanıtlaSil
  9. @Jeddite transferle yüzünden mi dalga geçilecek bir hale geldik? Kimse Galatasaray'la dalga geçecek seviyede değil bu ülkede. Onların ki boş konuşmak.

    @ardaa Evet Adnan Polat'a hala laf atmakta yanlış bir mantık ama geçmişten ders alıp olanları unutmamakta lazım. Ayrıca özellikle yazımın sonunda belirttim. Biz onları dedikodu başlığı adı altında paylaşıyoruz. Kesin bitti demiyoruz. Kesin bitti dediysek yanlış olmuştur haklısın.

    YanıtlaSil
  10. Bu noktada taraftarı sabırlı ve sabırsız taraftar diye iki gruba ayırabilirsiniz fakat siz hiç merak etmeyin sabırsız taraftar grubundakiler tevez haberine körü körüne inanmıyor . Galatasaray'ın mevcut sıkıntılarını bilen Ünal başkan bu şartlar altında göreve talip oldu. Eğerki paramız pulumuz edebiyatı yapacak ise kendisinin yerine kulübü yönetecek daha uygun adaylar bulunabilirdi lakin kendisi parayı ön plana çıkararak seçimlerde rakipsiz kaldı. Şimdilerde ise ceğiz cağız edebiyatı ufaktan başladı , galatasarayda transfer bitmeze doğru ilerlemekte...

    YanıtlaSil
  11. @dietcola Ünal Aysal parasıyla öne çıkmadı aksine Ünal Aysal kendi cebimden para harcamayacağım dedi.

    YanıtlaSil
  12. @onyedimayıs2000
    transfer politikası, alınan futbolcular ve kötü yönetim. valla artık gayet geçiyorlar ve diyecek hiçbir şeyimiz kalmadı maalesef uefa kupasını alalı 10 sene oldu. artık kendi stadımıza gelen anadolu takımları bile yeneriz biz Galatasarayı diyor. sonra taraftarlar sabırlı olsun olmuyorum arkadaş yine aynı şeyler 1 aydır elde var 0.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0