2011-2012 | Luis Fabiano

Gelecek sezon ligde şampiyonluk hedefi ile yola çıkacak olan Galatasarayımızda forvet arayışları tüm hızıyla devam ediyor. Daha evvel forvet adayları arasında Drogba ve Forlan'ın ismi geçen takımımız 30 yaşında ki yıldız forvet Luis Fabiano ile görüşüyor. Bir süredir forvet arayışlarına son noktayı koymak için görüşmeler gerçekleştiren takımımız İspanyol kulübü Atletico Madrid ile anlaşma sağlamasına rağmen Diego Forlan transferini sonuçlandıramamıştı. Geçen yıl 7.5 milyon euro karşılığında Sao Paolo takımına transfer olan Luis Fabiano için kulübümüz tarafından KAP'a resmi açıklama yapıldı. Transferin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Avrupa'nın hatrı sayılır golcülerinden birisi olarak bilinen Fabiano'nun Brezilya'ya transfer olmasını biraz psikolojik, biraz maneviyat olarak yorumlamakta fayda var. Sevilla'dan ayrılırken Milan, Tottenham, Lyon gibi takımların transfer listesinde olan Brezilyalı golcü oyuncu tam anlamıyla kariyerinin sıçrama takımı olan ve aidiyat hissettiği Sao Paolo kentine dönmek istemesi sonucunda 7.5 milyon euro bedelle ülkesinin yolunu tutmuştu. Milli takımının en büyük forvet adaylarından birisi olmasının yanı sıra Sevilla forması altında 2010 yılında 23 lig, 6 kupa, 6 Şampiyonlar Ligi maçına çıkan tecrübeli golcü takımının hücum anlamında en büyük kozlarından birisi olmayı başardı. 23 lig maçında 15 kez ağları havalandıran Fabiano ayrıca 3 golün hazırlayıcısı oldu. İspanya Kupası'nda 6 maçta 4 gol - 1 asistlik performans sergileyen Brezilyalı golcü istikrarını ve başarısını Avrupa sahnesinde de sergiledi. Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiği 6 maçta 2 gol - 4 asistlik performans ile kulüp takımı kariyerini tamamlayan Fabiano aynı yılın sonunda Güney Afrika'da gerçekleştirilen turnuvada da ülkesinin formasını giyme başarısını gösterdi. Brezilya milli takımı ile çeyrek final oynayan Luis Fabiano 5 maçta forma giyerken 3 gol ile turnuvayı tamamladı.

Dünya Kupası'nın ardından bir çok büyük takımın gözdesi haline giren ve transfer listelerinde yer edinen 30 yaşında ki tecrübeli forvet 2010-11 futbol sezonuna İspanya'da devam etti. AC Milan ve Tottenham Hotspurs'un yakından ilgilendiği Brezilyalı forvet ülkesine dönmeden evvel Sevilla forması altında başarılı bir grafik çizdi. İspanya Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi elemeleri, UEFA Kupası maçları, İspanya Kupası ve İspanya Ligi derken tecrübeli forvet sezonun ilk yarısında toplamda 35 maça çıktı. Sevilla forması ile çıktığı 35 maçta ağları 14 kez havalandıran golcü oyuncu takım arkadaşlarınında attığı 2 golde pay sahibi oldu. Sevilla'da başarılı bir ilk yarı geçiren Brezilyalı forvet sezon ortasında (Mart ayında) kariyerinde önemli bir yere sahip olan Sao Paolo'ya döndü.

Sao Paolo'ya döndüğünde 45bin kişi tarafından ayakta alkışlanan ve imza törenini tam bir karnavala çeviren çılgın Brezilyalı futbolseverler bir süre sonra gelen haberle tam anlamıyla yıkıldı. Fabiano'nun gelişini neredeyse ülkede tatil ilan edecek kadar abartarak coşkuyla kutlayan Sao Paolo taraftarına kötü haber çabuk geldi. Nisan ayında sağ dizinde meydana gelen kas/adale sakatlığı Brezilyalı golcü oyuncuyu bir süre sahalardan uzak tutacaktı. Brezilya'ya ayak basar basmaz insanların çılgınca karşıladığı golcü oyuncu geçtiğimiz ay (Mayıs) başlayan Brezilya Ligi'nde bugüne kadar hiç forma giyemedi. Luis Fabiano'nun bu sakatlığının aslında Sevilla döneminden kalma olduğu ve Sao Paolo'ya transfer olduktan sonra tedavi sürecinin başladığına dair dedikodular olduğunu da belirtmekte fayda var. Tecrübeli oyuncu geçtiğimiz günlerde kişisel twitter hesabından düz koşulara başladığını, güçlendirme çalışmaları yaptığını ve herşeyin yolunda gittiğini, en kısa zamanda sahalara dönmek istediğini açıklamıştı.

4 yorum:

  1. Sakatlıklardan cok cekmiş bir takımolarak hala sakat olan bir topcuyu almak ne kadar dogrudur tartısılır
    Yanlıs anlama olmasın futbol olarak bir lafımız yok iyi topcu

    YanıtlaSil
  2. Adam işini bitirmiş köyüne dönmüş. Ne Fabiano'su allasen ya. İhtiyacımız yok bizim forvete.

    YanıtlaSil
  3. Transfer edecegimiz oyuncularin sakatlanmalarini beklemeye tahammulumuz yok artik - hali hazirda sakat olanlari topluyoruz. Saka gibi!:)

    YanıtlaSil
  4. bu haber de yalan şaka bu yönetim valla (:

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0