ANALİZ - Topla Puanları Mario

Bir kere adını koyalım. Çok zor bir maçın hakkını vererek kazandı Galatasaray. Eskişehirspor çok dirençli ve yetenekli bir takım. Galatasaray'ın en çok da böyle bir rakibe karşı kazanmaya ihtiyacı vardı. Çünkü hep söyledik, seri galibiyetler çıkaracak takımı düzlüğe. Polemiklerden uzak bir sezon ancak bu şekilde gerçekleşebilir. Hep söylediğim birşey daha var. Kadro yapısı topu ileride oynamaya müsait. Tablo bu şekilde oturduğunda, hele bir de iç saha maçıysa Galatasaray keyifli bir takım haline gelebilir. Bugün tüm bunların üstüne bir de inatçı yapısı eklenince, gerçekten taraftarlar için tadından yenmez bir akşam olduğunu söyleyebiliriz. Eskişehirspor gibi kaliteli bir ekibe 3 pas üst üste yaptıramamak bugünün en önemli değerlendirmesi.

Sorunlar yok mu? Hala çok fazla. Oyun kuramayan savunma, büyük sıkıntılara sebep olabiliyor. Orta sahanın ortasındaki ikili daha agresif, daha defansif oynamalı. Faul sayısı mutlaka artırılmalı. Kazım, Riera gibi isimler çok daha efektif oynamalı ve takım kırılganlığına bir çare bulunmalı. Beklerin oyuna katkısı mutlaka irdelenmeli. Ancak  tüm bunlar çözülebilecek, Fatih Terim'in de muhtemelen üstünde düşündüğü konular. Hepsinin birden gerçekleşmesini beklemek ve istemek hem hayalcilik hem de yepyeni bir takım ve hocaya saygısızlık olur. Bugünün tadını çıkarmaktır taraftara düşen. Güzel bir futbol akşamından kalan hareketli oyun ve güzel sonuç olmalıdır.

Daha önce de belirtmiştik. Duran toplar bu yıl Galatasaray için büyük bir silah olabilir. Zira, kaliteli ayaklar doğru antrenman metoduyla yoğrulduğunda, kurtarıcı cinsten goller izletebilirler. Bugün de 23. dakikada bu yorumlara paralel bir gol buldu Galatasaray. Bu önemli bir artıdır ve doğrular hanesine mutlaka yazılmalıdır.

En çok kazanmaya ihtiyacı var Galatasaray camiasının. İleriye bakabilmesi için Süper Mario'nun altın toplaması gibi durmadan zıplamalı takım ve ne kadar puan varsa indirmeli cebe. Sorunların çözümü, yönetim krizlerinin atlatılması ve medya baskısının azalması buna bağlı. O yüzden önemliydi bu akşam ve bu yüzden yüzeysel bakılmalı bu seferlik.

Yerinde duramayan heyecanlı Fatih Terim, elleriyle hırsını sahaya demirleyen ve tribün meşalesini devralan Melo, pozisyonlardan sonra pozitif enerjisiyle görüntü veren Elmander; yanlarına sinerjiyi ve bol çalışmayı da eklediklerinde çok daha iyi duruma gelecektir herşey. Kalemi eğik tutmamızın sebebi budur bugün için.Yeni heyecanlar bakalım neler getirecek ?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EK-Geçen Hafta Bunları Yazmıştık
Hükmeden bir Galatasaray'ın her fırsatta gole gidebileceğini belirtmiştik.
Pas trafiği akışkan olsa da verimli değil, üretkenlik ve pas hızı yerlerde.
Zamanla tüm  noksanlıkların üstü örtülecek,doğrular denenerek, yanılarak bulunacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0