Eurobasket | Oyuncularımız neler yapıyor?

Litvanya'da düzenlenen ve ilk 3 maçı geride kalan Eurobasket2011'de Galatasaray erkek basketbol takımı forması giyen/giyecek olan 4 oyuncu milli takımlarında mücadele ediyor. Sezon başında Barcelona'dan transfer ettiğimiz Sloven oyunkurucu Jaka Lakovic, yine sezon başında Philadelphia 76ers takımından transfer ettiğimiz Litvanyalı pivot Darius Songaila ve Efes Pilsen'den transfer ettiğimiz oyunkurucu Ender Arslan yeni transferlerimiz olarak Eurobasket2011'de milli takımlarında mücadele ediyor. Geçtiğimiz sezonu Galatasaray erkek basketbol takımı forması altında geçiren Hırvat pivot Luksa Andric'te milli takım formasıyla Litvanya'da mücadele ediyor.

31 Ağustos tarihinde başlayan ve gruplarda 3 maç oynanılan Eurobasket2011'de Galatasaraylı oyuncuların performanslarını sizler için mercek altına aldık. Oyuncularımızın milli takım performanslarının yanı sıra, takımları için bulundukları konumlarda elbette sezon öncesi gerek mental, gerek fiziksel olarak hazır olmalarına büyük etken sağlayacak. 18 Eylül'de sona erecek olan Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden oyuncularımız takımları elendikleri tarihlerden itibaren 1 haftalık bir tatil yapacak ve sonrasında yeni sezon öncesi çalışmalar için Galatasaray erkek basketbol takımının kampına katılacak.

JAKA LAKOVIC (Slovenya, Oyunkurucu, 33)
Grubun ilk maçında Bulgaristan karşısında forma giyen tecrübeli oyunkurucu, 24 dakika sahada kaldı. Bu süre içerisinde 7'si üç sayılık atış denemesi olmak üzere toplamda 8 şut kullanan tecrübeli oyuncu yalnızca 2 isabet bulabildi. 6 sayı - 4 ribaund - 5 asistlik performansı ile takımının galibiyetinde pay sahibi olan tecrübeli oyuncu 6 top kaybı ile maçı tamamladı. Grubun ikinci karşılaşmasında Ukrayna karşısında sahaya çıkan Lakovic, bu karşılaşmada da 32 dakika sahada kaldı. Ukrayna karşısında da 7'si üç sayılık atış denemesi olmak üzere toplamda 9 şut tercihinde bulunan Lakovic bu atışlarda sadece 1 isabet buldu. Ukrayna karşısında 4 kez faul çizgisine giden Jaka Lakovic bu atışların yalnızca 2'sinde başarılı oldu ve maçı 4 sayı ile tamamladı. İstatistik kağıdına maç sonunda 1 ribaund - 6 asist - 1 top çalma yazdırmayı başaran tecrübeli guard takımının gruptaki ikinci galibiyetinde pay sahibi oldu. Slovenya'nın D Grubu'nda oynadığı üçüncü karşılaşma olan Gürcistan karşılaşmasında ilk beşte kendisine yer bulan 33 yaşındaki oyunkurucu bu karşılaşmada tamamı üç sayılık atış denemesi olmak üzere 9 şut kullandı. Bu atışların 5'inde isabet bulan Jaka Lakovic, Gürcistan karşısında 8 kez faul çizgisine gitti ve sadece 1 atışı kaçırarak maçı 22 sayı ile tamamladı. 1 ribaund - 4 asist ve 1 top çalmalık performansını da 22 sayının yanına ekleyince tecrübeli oyuncu Slovenya'nın grupta üçüncü galibiyetinin mimarlarından birisi oldu.

Geride kalan 3 maç sonunda Jaka Lakovic, maç başına ortalama 29 dakika sahada kaldı. 10,7 sayı - 2 ribaund - 5 asist ortalamaları ile mücadele eden tecrübeli oyunkurucu maç başına 0,7 top çalmasının yanı sıra 4 top kaybı ile oynuyor. 3 maç sonunda sadece 3 kez iki sayılık atış denemesinde bulunan Lakovic bu atışlardan yalnızca 1 isabet bulurken, üç sayı çizgisinin gerisinden 23 denemede bulundu ve 7 isabet bulabildi. Faul çizgisine 12 kez giden tecrübeli oyuncu bu atışlarda da 9 isabet bulabildi.

DARIUS SONGAILA (Litvanya, Pivot, 33)
Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takımımız ile aynı grupta yer alan ve turnuvanın ev sahibi Litvanya'nın kadrosunda yer alan Darius Songaila, grubun ilk maçında Büyük Britanya karşısında 14 dakika sahada kaldı. Tamamı iki sayılık şut denemesi olmak üzere 7 kez şansını deneyen tecrübeli oyuncu bu atışların yalnızca 2'sinde başarılı oldu. Faul çizgisine 2 kez giden Darius Songaila bu atışların birisince isabet bulunca mücadeleyi 5 sayı ile tamamladı. Songaila bulduğu sayıların yanı sıra istatistik kağıdına 2 savunma, 2 hücum ribaundu alarak toplamda 4 ribaund yazdırmayı başardı. Grupta ikinci karşılaşmada Polonya ile karşılaşan ev sahibi ekibinde 17 dakika sahada kalan Songaila, 5 faul aldı. Sahada kaldığı süre içerisinde 10 şut girişiminde bulunan ve 7 isabet bulan tecrübeli pivot kaydettiği 14 sayının yanı sıra 3 ribaund aldı. Grupta oynanılan üçüncü karşılaşmada Milli Takımımız karşısında sahaya çıkan Darius Songaila, turnuvadaki en etkili performansını sergiledi. Litvanya'nın gerçekleştirdiği geri dönüşte pay sahibi olan ve maç sonunda maçın adamı seçilen tecrübeli oyuncu 12 Dev Adam karşısında 22 dakika sahada kaldı. Sahada kaldığı süre boyunca 8 şut girişiminde bulunan Songaila bu şutların 5'inde isabet bulurken, faul çizgisinde 2/2 isabet bularak karşılaşmayı 12 sayı ile tamamladı. İstatistik kağıdına ayrıca 5 ribaund - 2 asist yazdırmayı başaran Songaila, 12 Dev Adam karşısında turnuvada ilk asistini yaptı.

Turnuva öncesi hazırlık döneminde kolundan geçirdiği sakatlığı atlatan ve turnuvada iyi görünen Darius Songaila, bizimle aynı grupta yer alan ve na-mağlup konumunda bulunan Litvanya'nın uzun rotasyonunda önemli isimlerden birisi olarak yer alıyor. Geride kalan 3 maç sonunda maç başına ortalama 17,7 dakika sahada kaldı. Bu süre zarfında istatistik kağıdına 10,3 sayı - 4 ribaund - 0,7 asist yazdırmayı başaran tecrübeli oyuncu bu maçlarda toplamda 25 şut denemesinde bulundu ve 14 kez isabet bulabildi. Songaila 4 kez gittiği faul çizgisinde ise sadece 1 kere isabetsiz oldu.

ENDER ARSLAN (Türkiye, Oyunkurucu, 28)
Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteren tek yerli oyuncumuz olan yeni transferlerimizden Ender Arslan, Milli Takımımız adına önemli isimlerden birisi olarak yer alıyor. Avrupa Şampiyonası'nda A grubunda mücadele eden milli takımımızın ilk karşılaşması olan Portekiz karşılaşmasında 14 dakika sahada kalan Ender, bu süre içerisinde 4 kez şut girişiminde bulundu. İki sayılık şut girişimlerinde isabet bulamayan Ender, maçta kullandığı tek üç sayılık atışta isabet buldu. Portekiz karşısında 2 kez faul çizgisine gelen tecrübeli oyunkurucu bu atışlardan da sadece birisinde isabet bulunca karşılaşmayı 4 sayı ile tamamladı. Kaydettiği 4 sayının yanı sıra tecrübeli oyuncu 2 asist - 1 ribaund ile takımına katkı sağladı. Grupta oynanılan ikinci karşılaşmada Büyük Britanya karşısında sahaya çıkan Ender Arslan, tıpkı ilk karşılaşmada olduğu gibi bu karşılaşmada da benchten katkı sağladı ve 19 dakika sahada kaldı. Sahada kaldığı sürece 2'si üç sayı çizgisinin gerisinde olmak üzere toplamda 3 şut denemesinde bulunan Ender, bu atışlardan 2'sinde isabet buldu. 19 dakika boyunca faul çizgisine gelmeyen Ender, kaydettiği 5 sayının yanı sıra istatistik kağıdına 6 asist - 2 ribaund yazdırmayı başardı. Grubumuzda oynadığımız üçüncü karşılaşma olan ve ilk yenilgimizi tattığımız Litvanya karşısında yine benchten gelerek 18 dakika sahada kalan Ender Arslan bu karşılaşmada da ev sahibi karşısında 4'ü dış atış çizgisinin içerisinde olmak üzere toplamda 6 şut girişiminde bulundu. Bu atışlardan yalnızca 1'inde isabet bulabilen tecrübeli oyunkurucu istatistik kağıdına kaydettiği 2 sayının yanı sıra 1 ribaund - 3 asist yazdırmayı başardı.

Turnuvada milli takımımızda Kerem Tunçeri ile süreleri paylaşan Ender Arslan, geride kalan 3 maç sonunda maç başına ortalama 17 dakika sahada kaldı. Grupta oynadığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet - 1 mağlubiyet alan milli takımımızda tecrübeli oyunkurucu maç başına istatistik kağıdına 3,7 sayı - 1,3 ribaund ve 3,7 asist yazdırmayı başardı. Bu karşılaşmalarda 8 kez iki sayılık atış denemesinde bulunan tecrübeli oyuncu bu atışlarda 2 kez isabet bulurken, 5 kez üç sayı çizgisinin gerisinden şansını denedi ve 2 kez başarılı oldu. Faul çizgisine 2 kere giden tecrübeli oyuncu bu atışlardan 1 kez isabet bulmayı başardı.

LUKSA ANDRIC (Hırvatistan, Pivot, 26)
Geçtiğimiz sezon Galatasaray erkek basketbol takımında forma giyen ve başarılı bir performans sergileyen Luksa Andric, Litvanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda milli takıma davet edildi. Eurobasket'te C grubunda mücadele eden Hırvat temsilcisinde rotasyon oyuncularından birisi olan Andric, Tomic ve Barac'ın ardında takımda yer alıyor. Grupta oynanılan ilk karşılaşmada Finlandiya karşısında 5 dakika sahada kalan Andric, bu kısa süre içerisinde 6 sayı üretti. Pota altında 2 kez şut şansı bulan tecrübeli oyuncu bu atışlarda isabet bulmasının yanı sıra faul çizgisinden de 2/2 isabet buldu. Kaydettiği 6 sayının yanı sıra savunmada çektiği 1 ribaundu istatistik kağıdına yazdırmayı başaran Luksa Andric grupta oynanılan ilk karşılaşmayı tamamladı. Hırvatistan'ın grupta oynadığı ikinci karşılaşma olan FYR Makedonya karşılaşmasında 6 dakika sahada kalan Luksa Andric bu süre zarfında 2 kez gittiği faul çizgisinden bir isabet bulabildi ve karşılaşmayı 1 sayı ile tamamladı. Bunun yanı sıra Luksa Andric istatistik kağıdına aldığı 2 savunma ribaundunu da yazdırmayı başardı. Grupta oynanılan üçüncü karşılaşmada Karadağ karşısında yine maça benchte başlayan tecrübeli uzun oyuncu 8 dakika sahada kalabilme şansı yakaladı. Bu süre zarfı içerisinde hiç şut denemesinde bulunmayan Luksa Andric, 4 kez faul çizgisine geldi ve burada üç kez başarılı oldu. İstatistik kağıdına 3 sayı yazdırarak 8 dakikayı tamamlayan Luksa böylece maçıda bu istatistik değeri ile tamamlamış oldu.

Hırvatistan'da önemli oyuncular olan Barac-Tomic ikilisinin arkasında 3.isim olarak kadroda yer alan Luksa Andric, turnuvada geride kalan 3 karşılaşma sonunda maç başına 6,3 dakika sahada kaldı. İstatistik kağıdına geride kalan maçlar sonunda maç başına ortalama 3,3 sayı - 1 ribaund yazdırmayı başaran tecrübeli oyuncu sahada kaldığı süre içerisinde 2 şut kullandı ve bu şutlarda isabet sağladı. 8 kez faul çizgisine giden Luksa Andric burada da sadece iki atış kaçırdı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0