Fiyasko

‘’3 büyüklerden hiçbiri benim için diğerinden farklı değil!’’ diyen Sercan Yıldırım, transferin son gününde imzayı Galatasaray’a attı. Özellikle iki sezon büyüklerin transfer listesinde ilk sırada onun adı yazıyordu. Muhtemelen Türkiye’nin yeni yıldızı olarak bakılıyordu ancak gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldı. Ve uzun pazarlıklar sonunda transferin belki de son saniyelerinde Galatasaray kadrosuna katıldı. ‘’En büyük özelliğim hızım ve bununla birleşen tekniğim. Sadece hız işe yaramaz,hepsinin bütünleşmesi gerekir.Elbette futbol zekamın da iyi olduğunu düşünüyorum.’’ diyor Sercan.


Gerçek ise şöyle:
Yaptığı tek iş rakibin üzerine gidip topu açığa alıp vurmak. Açığa alma sürecine geçtiğinde zaten karar verdiği için rakibin pozisyon almasına göre alternatif geliştiremiyor. Kısaca düşünme süreci orada bitiyor. Kademeli markajda olduğu anlarda başını kaldırıp oyunu değiştiren bir pas atamadaığı için 2 defans adamını meşgul etmenin avantajını kullanamıyor Fazla topla oynuyor ama yeteri kadar içeri (cezasahası veya defansın arası) giremiyor.

Yeterince hızlı ama yeterince kabiliyetli veya akıllı değil. Anlık yetenek parlamaları var ama oyunu okumuyor, sadece hızını ve kısıtlı yeteneklerini kullanıyor. Pozisyonun gereğini yapmaktan çok hakem aldatma ve kendini yere atmaya odaklanmış. Açıkça pozisyonu sonuçlandıracak güveni yok. Forvet olarak pas, şut, verkaç, arkası dönük oyun ve havatoplarında iyi değil, sadece depar atıyor. En iyisinden ortalama bir oyuncu ve oyundan sıklıkla kopuyor.

Tüm bunların üstüne gece kulüpleri, güzel kızlar ve itici tavırları eklediğimizde ortaya tek bir gerçek çıkıyor: Fiyasko. Sercan Yıldırım’ın Galatasaray’a getirilme düşüncesi bile bu kelimenin tam karşılığıdır. Böyle büyük bir kulübe böyle küçük felsefe hiç yakışmadı.

U.Kaan Karacan

8 yorum:

  1. haklısınız belki ama daha yeni sezonu gormeden yazılan bu yazıyı ağır buldum bıraz. sonuct kulubumuze gelen bır oyuncu. onu duzeltecek olan da bu kulubun ınsanları. taraftarı yonetıcısı futbolcu arkadasları.ben yıne de hayırlı olsun demek ıstıyorum. galatasaray'a gelen hakkını verır. veremeyen zaten gonderılır...

    YanıtlaSil
  2. ya tutarsa mantığıyla yapılmış bir transfer bence.göle çalınan maya Tutar mı yoksa istanbul geceleri onu yutar mı ilerleyen zamanlarda göreceğiz.Stancunun türk versiyonu futbol olarak.ama Stancuya 5m € vermişken bu adama 3 vermek akıllıca gözüküyor.

    YanıtlaSil
  3. Kazım geldiğinde de ben kendim dahil birçok taraftar tepkiliydi (ki Kazım'ın durumunda Sercan sütten çıkmış ak kaşık gibi kalıyor ) ama Kazım'ın gösterdiği gelişim, takıma uyumu ve disiplinsizliğinden kurtulmuş olması artık bana her oyuncuya umutla bakmak için sebep veriyor. Bu sebeple evet sorunlu futbolcular aldık (Engin, Melo, Sercan) ama eğer Kazım'daki kazanca yakın kazanç elde edebilirsek hepsi gerçekten mükemmel hamleler olarak değerlendirilecek. O yüzden bence ağır yorumlar yapmadan önce ligin başlamasını bekleyip en azından Ocak'a kadar sabretmemiz gerekiyor.

    Saygılar,

    YanıtlaSil
  4. Cok agir olmus bu yazi ama malesef gercekler yaziyor.biraz daha tatli dille elestirirsen daha iyi olur eger biz kendi futbolcumuzu böyle elestirirsek kuslar neler yazar?EN BÜYÜK ARTI OLARAK SERCAN YILDIRIMIN GALATASARAY´LI OLDUGUNU DUYDUM!!!

    YanıtlaSil
  5. Yazı ağır olmuş tabi, haksız da değil.
    Bu yazıyı yazan da bu oyuncuyu alan da Galatasaray lı değil mi.
    Bu takım dansöz Arif i bile Milli Takıma çıkardı, bu da çalışsın bu da çıksın.

    Sadece, Türk olması dışında Pino dan ne farkı var, merak ettim.
    Özünde saçma bu transfer.

    YanıtlaSil
  6. yazı dozunda, bu takım ikinci bir futbolcu çöplüğünü kaldıracak durumda değil. bunu göz ardı etmeyin. tabii ki işe yarayan ve kaliteli bir oyuncu çıkarabilir fatih terim eyvallah, taraftar olarak zaten her daim gereken desteği vereceğiz. umalım da gereken olsun, galatasaray a başarı getirsin.

    YanıtlaSil
  7. bu yazı ağır olmuş haklı olduğunuz yerlerde var fakat şöyle bir durumda var şimdi bu yazının aynısını bir gazete yazsa sizler neler dersiniz çok merak ediyorum.tahminimce yazılan yazıya çoğumuz küfür bile edriz.. Kaldıki bu adama fatih terim güvenmil ve almış bakıp görmek gerek.

    YanıtlaSil
  8. sen 21 yaşında ne iş yapıyordun ?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0