Sercan Yıldırım resmen Galatasaray'da..

Transfer döneminin bitimine sayılı saatler kala Galatasaray yerli transferde önemli bir transfere imza attı. Bursaspor altyapısında yetişen ve Türk futbolunun yeni yıldız adaylarından birisi olarak lanse edilen 21 yaşındaki hücum oyuncusu Sercan Yıldırım yeni sezondan itibaren 5 yıl boyunca Galatasaray formasını terletecek. Bursaspor'da sezon başında teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın raporu doğrultusunda kadro dışı bırakılan ve satılık listesine konulan genç oyuncunun 2014 yılına kadar sözleşmesi devam ediyordu. Sercan Yıldırım için Bursaspor'a 3 milyon euro bonservis bedelinin yanı sıra Musa Çağıran verilirken, genç oyuncuya ise yıllık 700bin euro ödenecek.

5 Nisan 1990 yılında Bursa'nın Osmangazi ilçesinde hayata gözlerini açan Sercan Yıldırım, futbol hayatına yeşil-beyazlı kulübün altyapısında başladı. 1997 yılından itibaren Bursaspor altyapısında görev yapan genç oyuncu yaşıtlarına oranla hızı, sürati ve top tekniği ile önplana çıkıyordu. 2005 yılında dönemin teknik direktörü Raşit Çetiner tarafından zaman zaman A takımda denenmeye başlayan Sercan, tecrübeli teknik adamın görevi bırakmasının ardından tekrardan paf takıma döndü. Engin İpekoğlu'nu göreve getiren Bursaspor'da yeniden A takımla antremanlara çıkmaya başlayan yetenekli oyuncu sezon sonuna kadar A takımla antremanlara çıkmasına rağmen paf takımla maçlara çıkmaya devam etti. 2006/7 sezonu sonunda Engin İpekoğlu görevden ayrılmış ve teknik direktörlük koltuğuna bir Galatasaray efsanesi Bülent Korkmaz geçmişti. 2007/8 sezonu Bülent Korkmaz önderliğinde başlamış ve genç teknik adam Sercan'ı A takıma çıkartmaya başlamıştı.

Bursaspor forması altında ilk resmi maçını 16 Eylül 2007 tarihinde İstanbul BŞB deplasmanında oynadı. Bursaspor'un 1-0 kaybettiği karşılaşmada Sercan Yıldırım, karşılaşmanın ikinci yarısında Yenal Tuncer'in yerine oyuna dahil oldu. Genç oyuncu 17 yaşında ilk kez deplasmanda forma şansı buldu ve ortasahanın sol hücum bölgesinde yer aldı. 20 Ekim'de kötü gidişin ardından (10 maç, 2 galibiyet, 4 beraberlik ve mağlubiyet) yeşil-beyazlı ekip Bülent Korkmaz'ı görevden aldı ve teknik direktörlük koltuğuna Samet Aybaba'yı getirdi. Tecrübeli teknik adam tarafından kadroda tutulan ama zaman zaman paf takımda forma şansı bulan Sercan Yıldırım, Bursaspor için pek iyi geçmeyen ligin 14.haftasında bir başka İstanbul deplasmanı olan Kasımpaşa karşısında ilk kez Bursaspor adına ilk 11'de sahaya çıktı. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında bir başka genç oyuncu Volkan Şen ile öne geçen yeşil-beyazlı ekip, karşılaşmanın 68.dakikasında Cihan Haspolatlı'nın ortasına iyi yükselen Sercan Yıldırım'ın kafa golüyle farkı ikiye çıkartmıştı. Bu gol kariyerinde ilk kez Bursaspor forması ile 11'de başlayan Sercan'ın yine bir ilke imza atarak Bursaspor forması altında attığı ilk gol olmuştu. Sercan gol attığı Kasımpaşaspor karşılaşmasının 88.dakikasında yerini Eser Yağmur'a bırakmıştı. Bu karşılaşmanın ardından ligin 19.haftasına kadar düzenli olarak forma şansı bulan Sercan, devre arasında yapılan transferlerin ardından yeniden kulübenin yolunu tuttu. 2007/8 sezonunu toplamda 8 maç oynayarak tamamlayan genç oyuncu 1 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

2008/9 sezonuna Samet Aybaba gözetiminde başlayan, daha sonra Güvenç Kurtar'ın ilk yarısını tamamladığı Bursaspor'da ligin ilk haftasından itibaren düzenli olarak forma şansı bulan Sercan Yıldırım, ligin ikinci haftasında Gençlerbirliği karşısında attığı 2 golle takımını galibiyete taşıdı ve adını duyurmaya başladı. İlerleyen haftalarda Kocaelispor karşısında yine 2 gol atarak takımını galibiyete taşıyan genç oyuncu bir sonraki hafta oynanılan Galatasaray karşılaşmasında da fileleri havalandırarak takımı bir kez daha galibiyete taşıdı ve tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sezona son derece sansasyonel bir giriş yapan genç oyuncu geride kalan 6 hafta sonunda 5 kez fileleri havalandırmayı başarmıştı. Düzenli olarak forma şansı bulan Sercan, ligin devre arasında yaşanılan teknik direktör değişikliğinden pek etkilenmedi. 2009 yılının Ocak ayında teknik direktörlük koltuğuna getirilen Ertuğrul Sağlam aslında genç oyuncu için patlama noktası olacak ve adını tüm Avrupa'ya duyuracaktı. 2008/9 sezonunu 30 lig, 5 kupa karşılaşması ile tamamlayan genç oyuncu gösterdiği performans doğrultusunda dönemin milli takımlar teknik direktörü ve bugünün Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim tarafından oynanacak olan hazırlık karşılaşması için Azerbaycan kadrosuna dahil edildi. Azerbaycan ve Fransa ile oynanılan hazırlık karşılaşmalarında ilk kez milli formayı giyen genç oyuncu yine Fatih Terim tarafından Estonya ve Bosna Hersek karşılaşmaları için aday kadroya davet edildi. Sercan kendisine güvenenleri yanıltmadı ve Estonya karşısında alınan 4-2'lik galibiyette pay sahibi oldu. İlk kez milli formayı resmi bir maçta giyen genç oyuncu bu karşılaşmada ilk 11'de görev aldı ve fileleri havalandırdı. Kulüp ve milli takım doğrultusunda sezonu 41 maç ile tamamlayan genç oyuncu 16 kez fileleri havalandırmasının yanında 4 golün hazırlayıcısı oldu. Bu performansının ardından Galatasaray ile anlaşma noktasına gelen Sercan'ın transferi Bursaspor cephesi tarafından son anda bozulmuş ve çözülemeyen maddi sorunlar nedeniyle anlaşma sağlanamamıştı.

2009 yılının Ocak ayında göreve gelen ve Sercan'a güvenen Ertuğrul Sağlam yeni sezon öncesinde takımı gençleştirme hamlelerini gerçekleştirmişti. Son derece iyi bir yıl geçiren ve tüm dikkatleri üzerine çeken, adını hem ligin 3 büyüklerine hemde Avrupa'ya duyurmayı başaran Sercan'dan yeni sezonda beklenti büyüktü. 2009/10 sezonuna Ertuğrul Sağlam ile başlayan ve sezon sonunda Türk futbolunda bir devrime imza atan Bursaspor'da önemli isimlerden birisi olan Sercan Yıldırım sezonun ilk haftasında Kasımpaşaspor karşılaşmasında 61.dakikada Volkan Şen'in asisti sonrasında takımına galibiyeti getiren golü attı. Bir sonraki hafta Eskişehirspor'u deplasmanda boş geçmeyen Sercan, 4-5-1 sisteminde oynayan Bursaspor'da hücumun sağında ve solunda, zaman zaman ileride tek forvet olarak oynadı. Ligin ilk yarısını sadece 2 gol ile kapatan Sercan, ligin ikinci yarısında da Kasımpaşa fileleri havalandırmayı başardı. Kasımpaşa karşısında bir gol, bir asist ile yıldızlaşan genç oyuncu, Eskişehirspor karşılaşmasında da 1 asist yaptı. Ligin 26.haftasında Denizlispor karşısında takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Sercan, bir sonraki hafta oynanılan Antalyaspor karşılaşmasında da galibiyet golünün hazırlayıcısı oldu. Ligin son haftasında oynanılan ve Bursaspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği Beşiktaş karşılaşmasında da bir asist yapan Sercan Yıldırım, Türk futbolunda devrim yapan Bursaspor'un şampiyonluğuna attığı ve attırdığı gollerden çok sahada verdiği mücadele ve takım oyunundaki başarısı ile katkı sağladı. Bursaspor'un şampiyonluğunun ardından değeri katlanarak artan Sercan Yıldırım için yeşil-beyazlı ekip transfer tekliflerine kapıyı 15 milyon eurodan açmaya başlamıştı.

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Bursaspor'da yeni sezonda forma giymeye devam eden Sercan Yıldırım için ilkler devam ediyordu. Kariyerinde ilk kez lig şampiyonluğu yaşayan genç oyuncu ayrıca Avrupa futbolunun en üst düzey organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme ve kendisini tanıtma fırsatı bulmuştu. Sezon başında oynanılan TFF Süper Kupa'da ilk kez mücadele eden Sercan Yıldırım, takımının Trabzonspor karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyete engel olamadı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6 maç sonunda sadece 1 puan alabilen Bursaspor'a puan getiren golünü atan Sercan Yıldırım böylece Bursaspor ve kendisi adına bir ilke daha imza atıyordu. Spor Toto Süper Lig'i 3.sırada bitiren son şampiyon sıfatıyla mücadele eden Bursaspor'da sezonu 21 maçla tamamlayan genç oyuncu 7 kez fileleri havalandırmayı başardı, 1 golde pay sahibi oldu. Milli forma ile hazırlık maçları dahil toplamda 3 maçta forma giyen genç oyuncu bu karşılaşmalarda skora herhangi bir katkı sağlayamadı. Bursaspor ile devre arasında bir takım sorunlar yaşayan genç oyuncu Mart ayında Lokomotif Moskova ile prensip anlaşması sağlamasına rağmen transfer gerçekleşmedi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile sorunlar yaşayan Sercan, geçtiğimiz sezonun aksine skora daha çok katkı yapmasına rağmen takım oyunu ve disipline aykırı gerekçesiyle Ertuğrul Sağlam tarafından kadro dışı bırakıldı, daha sonra affedildi. Genç oyuncu sezonun genelinde 34 maçta forma giydi, 8 gol attı, 2 asist yaptı. Bursaspor forması altında mücadele ettiği 31 karşılaşmada 13 kez sonradan oyuna dahil olan genç oyuncu 15 kez oyundan alındı.

Sezonun bitmesinin ardından takımdan ayrılmaya niyetli olan Sercan, bu isteğini yöneticilere ve teknik heyete bildirdi. Dinamo Kiev ile anlaşma noktasına gelen genç oyuncunun transferi yine iptal oldu. Gomel ve Anderlecht takımları ile oynanılan UEFA Avrupa Ligi önelemelerinin ardından Ertuğrul Sağlam tarafından kadro dışı bırakılan ve satılık listesine konulan Sercan Yıldırım, 2011 yılının başında FIFA'nın açıkladığı Avrupa'daki gelecek vaadeden yetenekler arasında yer alıyordu.

1 yorum:

  1. yerli transferlerimiz ya tutarsa oldu bu sene hep...hadi hayırlısı diyelim...futbolda neyin ne olacağını önceden kestirmek tahmin etmek oldukça güç o yüzden bekleyip görmek en iyisi bence..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0