THY Euroleague | Yarı finaldeki rakibimiz Asvel

21 yıl aradan sonra final oynayan ve THY Euroleague'de öneleme oynama hakkı kazanan erkek basketbol takımımız, öneleme turunda ilk maçında Yunanistan temsilcisi PAOK BC'yi üçüncü çeyrekte oynadığı etkili oyun sonrasında 77-64 mağlup etmeyi başararak adını öneleme turunda yarı finale yazdırdı. Litvanya'nın Rytas şehrinde düzenlenen öneleme turlarında Fransız ekibi Asvel Basket ile karşılaşacak olan takımımız bu karşılaşmayı kazanması halinde THY Euroleague'de normal sezonda tarihinde ilk kez mücadele etme hakkı kazanmak için Rytas-Cibona eşleşmesinin galibiyle final oynayacak. Takımımız öneleme turunun yarı finalinde Asvel Basket ile 1 Ekim Cumartesi günü saat 20:00'de karşılaşacak. Erkek basketbol takımımızın yarı finaldeki Fransız rakibi Asvel Basket'i mercek altına aldık.

Geçtiğimiz sezon Fransa Ligi'ni 6.sırada tamamlayan ve öneleme turuna wild-card ile katılma hakkı kazanan Asvel Basket takımı yeni sezon öncesi hazırlıklarını 47 yaşındaki tecrübeli koç Pierre Vincent'in önderliğinde sürdürdü. Geçtiğimiz yıl Euroleague'de öneleme turu oynamasına rağmen gruplara kalma başarısını gösteremeyen ve yoluna Eurocup'ta devam eden Fransız temsilcisi bu turnuvada da grupları geçmeyi başaramamıştı. Fransa Ligi'nde de istediği sonuçları alamayan Asvel Basket, eski günlerine dönmek için yeniden bir yapılanma içerisine girdi. Yeni sezon öncesinde takım kadrosunun büyük bir bölümünü tutan yeşil-beyazlı takımın kadrosunda Leo Westerman, Livio Jean-Charles ve Lambert Diacono gibi yeni jenerasyonun yetenekli isimleri bulunuyor. Transfer döneminde kadrosuna Spartak St. Petersburg takımından 28 yaşındaki Dijon Thompson, Virginia Commonwealth takımından 23 yaşındaki Jamie Skeen, Varese takımından 28 yaşındaki Phil Goss'a imza attıran Fransız ekibinin takım kadrosunda ayrıca geçen sezon Washington Wizards ve Atlanta Hawks forması giyen Hilton Armstrong bulunuyor. Son derece genç bir takım olan Asvel Basket takımının yaş ortalaması 22.9 olmasının yanı sıra, Pierre Vincent'in öğrencileri hazırlık döneminde çok parlak bir dönem geçirmedi.

Yeni sezon öncesi hazırlıkları için 20 Ağustos'ta topbaşı yapan Pierre Vincent ve öğrencileri, bir haftalık test ve rutin sezon öncesi çalışmaları sonrasında 27 Ağustos'ta Aix-Maurienne takımı ile karşılaştı. İlk hazırlık maçında sahadan 81-86 galip ayrılan Asvel, ikinci hazırlık maçında bir gün sonra Roanne takımıyla karşılaştı. Bu karşılaşmadan da 63-79 galip ayrılan taraf olan Asvel, Eylül ayının başında Roanne ile iki kez daha karşılaştı. Bu karşılaşmalarda 82-69 ve 81-78'lik skorlarla sahadan mağlup ayrılan Vincent'in öğrencileri 10 Eylül'de Bourg-en-Bresse takımı ile oynadığı hazırlık maçında sahadan 77-81 galip ayrılmayı bildi. Hazırlık döneminde oynadığı altıncı karşılaşma olan Elan Chalon karşısında sahadan 79-73 mağlup ayrılan Asvel, yedinci hazırlık maçında 17 Eylül günü Dijon ile karşılaştı. Sahadan 68-69 mağlup ayrılan yeşil-beyazlı takım, bir sonraki hazırlık maçında 22 Eylül günü LeMans karşısında sahadan 54-73'lük skorla galip ayrıldı. Bu maçtan bir gün sonra oynadığı Nancy maçından 79-71'lik skorla mağlup ayrılan Asvel Basket, THY Euroleague önelemelerinde karşılaşacağı Gravelines takımı ile 24 Eylül günü oynadığı hazırlık maçından da 81-84 mağlup ayrıldı.

Hazırlık döneminde oynadığı 10 hazırlık maçında sadece 4 galibiyet alan Asvel Basket, THY Euroleague önelemelerinin ilk turunda Gravelines takımını 80-72 mağlup ederek öneleme turunda ikinci tura yükselmeyi başardı. İlk yarısı 33-33 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmada üçüncü çeyrekte rakibi karşısında 27-19'luk üstünlük kuran Asvel Basket, bu avantajını son çeyrekte korumayı başardı ve Galatasarayımızın rakibi oldu. Karşılaşmada ilginç detaylardan birisi ilk çeyrek 19-14 Asvel lehine sonuçlanırken, ikinci çeyrek aynı skorla Gravelines lehine sonuçlandı. Üçüncü çeyrekte elde ettiği 8 sayılık farkın ardından karşılaşmanın son çeyreği de 20-20'lik skorla tamamlanınca Asvel Basket, ikinci yarının ilk 10 dakikasında elde ettiği 8 sayılık avantajıyla karşılaşmadan 80-72 galip ayrılmayı bildi. Asvel adına en dikkat çekici isim 25 sayı - 5 ribaundluk performansı ile Philip Goss oldu. Fransız temsilcisinde süre alan 9 oyuncu sayı atmayı başarırken, Kim Tillie 17, Edwin Jackson ve Dijon Thompson 10, Hilton Amstrong 8 sayı ile maçı tamamladı.

ASVEL Lyon-Villeurbanne takımının 2011/12 takım kadrosu şu şekilde;
5) Hilton Armstrong
6) Paul Lacombe
8) Livio Jean-Charles
9) Leo Westermann
10) Bangaly Fofana
11) Edwin Jackson
12) Dijon Thompson
14) Kim Tillie
15) Phil Goss
21) Jamie Skeen

2 yorum:

  1. Takımımızn adı gs medicalpark olmayacakmıydı? heryerde sadece galatasaray diye geçiyor?

    YanıtlaSil
  2. @Burakkab
    Medical Park ile mevcut sponsorluk resmiyete bağlanmadı. Bu nedenle adımız sadece GALATASARAY.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0