Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi Galatasaray!

Bu sezon hem Avrupa'da hem Türkiye'de şampiyonluklar ve kupalar hedefleyen Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı, Ankara'da oynanılan 19.Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 78-85 mağlup ederek 8.kez bu kupaya ulaştı ve bu kupayı en çok kazanan takım olma ünvanını elde etti. Sarayın Sultanları'nda maça damgasını vuran isim haftaiçi takıma katılan ve bugün 39 dakika sahada kalan Tina Charles oldu. 28 sayı - 12 ribaund ile maça damgasını vuran Amerikalı oyuncu karşılaşma sonunda maçın en değerli oyuncusu seçildi.


Mücadeleye hızlı başlayan Galatasaray Medical Park, ilk dakikalarda rakibini top kayıplarını zorlarken hücumda da Epiphanny Prince ve Tina Charles’la etkili olarak 4. Dakikada farkı çift haneli sayılara çıkardı (2-13). Angel McCourghtry’nin içeri kat ederek bulduğu basketlerle erken oluşan farkı eritmeye çalışan Fenerbahçe’ye Bahar Çağlar ve Diana Taurasi ile karşılık veren Sarı-Kırmızılı ekip, ilk çeyreği 15-19’luk üstünlükle tamamladı. İkinci çeyrekte de oyunun kontrolünü elinde tutan Galatasaray Medical Park, Tina Charles’ın boyalı alan sayıları ile 15. dakikaya 19-30 önde girdi ve rakibini mola almaya zorladı. Karşılıklı basketlerle geçen devrenin son bölümünde aradaki farkı koruyan Galatasaray Medical Park, devreyi 31-43’lük üstünlükle kapadı.

İkinci çeyreğe bu sefer Fenerbahçe takımı daha tempolu başlarken, özellikle Ivana Matovic’in içeriden ve dışarıdan bulduğu isabetlerle oyuna ortak olmak isteyen Sarı-Lacivertliler 25. dakikada durumu 45-53’e getirdi. Devrenin son bölümünde Taurasi – Charles ikilisi ile sonuca giden Sarı-Kırmızılılar, final periyoduna 65-59’luk skor avantajı ile girdi. Son periyot Tina Charles ile Nevin Nevlin’in karşılıklı basketleri ile başlarken, dış atışlarla farkı yeniden açan Galatasaray, 33. dakikada skoru 63-74’e taşıdı. Kalan bölümde Penny Taylor ile skor üreterek son dakikada farkı 4 sayıya kadar indiren rakibine karşı Bahar Çağlar’ın sayıları ile yanıt veren Galatasaray Medical Park, mücadeleden 78-85 galip ayrılarak 19. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi oldu.

Karşılaşma boyunca rakibi karşısında üstün taraf olan ve bir kez bile skorda öne geçmesine izin vermeyen Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımında cezası nedeniyle takım kaptanı Işıl Alben karşılaşmada forma giyemezken, yardımcı antrenör Hakan Acer de cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip etti. Ankara Arena'da oynanılan karşılaşmayı başkan Ünal Aysal, başkan yardımcısı Refik Arkan ve Ali Dürüst, başkan danışmanı Bülent Tulun, yönetim kurulu üyesi Celal Gürcan, basketbol şube sorumlusu Hakan Üstünberk, eski başkanlarımızdan Faruk Süren ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tribünden takip etti.

Maç sonunda istatistiklerde rakibi karşısında 12 hücum, 23 savunma ve toplamda 35 ribaund alan Sarayın Sultanları, karşılaşmada bulduğu 32 basketin 12sini asist üzerinden üretti. Hücumda 6 top kaybı yapan kadın basketbol takımımız savunmada da rakibini 8 top kaybına zorladı. Karşılaşmada 28/51 iki sayılık şut isabeti sağlayan Sarayın Sultanları yayın gerisinde de 4/16 isabet bulabildi. Faul çizgisine 25 kez giden Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı bu atışlarda da 17 isabet bulabildi.

5 gün içerisinde ezeli rakibini iki kez mağlup ederek hem erkekler hem kadınlar basketbol takımlarında Cumhurbaşkanlığı kupası şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray basketbol şubesini kutluyor, başarılarının devamını ve Yenilmez Armada günlerinin geri dönmesini temenni ediyoruz!

FENERBAHÇE (78): Elina Babkina 14 (1 asist), Birsel Vardarlı, Esmeral Tunçluer 3 (1 asist), Nevriye Yılmaz 4 (15 ribaund – 3 asist), Penny Taylor 18 (6 ribaund – 5 asist), Ivana Matovic 20 (6 ribaund), Nevin Nevlin 4 (3 ribaund), Angel McCourghtry 15 (5 ribaund – 2 asist)

GALATASARAY MEDICAL PARK (85):
Epiphanny Prince 18 (8 ribaund – 1 asist), Bahar Çağlar 14 (2 ribaund- 2 asist), Diana Taurasi 16 (6 asist), Şaziye İvegin 3 (3 ribaund), Alba Torren 7 (5 ribaund- 1 asist), Tina Charles 26 (12 ribaund)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0