Engelsiz Aslanlar Dünya Şampiyonu!

Japonya'da düzenlenen Kıtalararası Kupa'da mücadele eden Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımı bu sabah saatlerinde oynanılan final karşılaşmasında ev sahibi Japon temsilcisi Max Miaigi ile karşılaştı. Baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Engelsiz Aslanlar, rakibi karşısında ilk devreyi 29-28 önde kapattığı karşılaşmadan 68-51'lik skorla ayrılarak yeni bir tarih yazdı ve yeryüzünde 3.kez Kıtalararası Kupa'yı kazanan ilk takım olma başarısını gösterdi. Tarih yazan Engelsiz Aslanlar'da 22 sayı ile oynayan Özgür Gürbulak maçın adamı olurken, 14 sayı ile oynayan Piotr Luzynski skora büyük katkı sağladı.

Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk çeyreğini 15-11’lik skorla üstün tamamlayan Engelsiz Aslanlar, karşılaşmanın on dakikalık ikinci bölümünde zorlansa da, soyunma odasına 29-28’lik skor avantajıyla gitmeyi başardı. Üçüncü çeyrekte Özgür Gürbulak ve Piotr Luzynski ikilisinin hücumdaki etkili oyunuyla inisiyatifi eline alan Galatasaray TS Basketbol Takımı, bu periyotta rakibine 26-12’lik üstünlük sağlayarak skoru 55-40’a getirdi. Son çeyrekte ise oyunun kontrolünü elinde tutan Engelsiz Aslanlar, mücadeleden 68-51 üstün ayrılarak Kıtalararası Kupa’da üçüncü şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0