Galibiyetlere Devam Edelim! Galatasaray - Bursaspor

Üst üste kazandığımız iki maçtan sonra şimdi sıra geldi bunu galibiyetleri devam ettirmeye. Eskişehirspor karşısında oynanan güzel futbol ve Ankaragücü maçında bunun devam etmesi sonucunda alınan 6 puan takıma güven kazandırdı. Sezona İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında alınan mağlubiyetle başlamıştık. Bu maçın ardından yükselen uğultular daha sonra giderek azaldı. Hem alınan galibiyetler hem de futbol takımımızın artan performansı bunu sağlayan temel etkendi. Şimdi sıra ligin 6.haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Bursaspor'u mağlup etmeye geldi.

Bursaspor oynanan 5 haftada 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı ve 9 puanla 5.sırada yer alıyor. Aslında sezona ilk iki haftada iki galibiyetle başlayan Bursaspor 3.haftada 65 dakika 10 kişi mücadele ettiği Beşiktaş karşılaşmasını son 5 dakikada yediği iki golle kaybetti. Bir sonraki hafta Sivasspor'a 3-0 gibi bir skorla mağlup olan Bursaspor milli maç arasından önce oynanan 5.haftada Gençlerbirliğini 4-0 gibi net bir skorla geçti. Bursaspor oynadığı 5 maçta 11 gol attı ve kalesinde 6 gol gördü. Ayrıca Bursaspor yeni sezonda oynadığı iki deplasman maçında sadece bir puan toplayabildi. Son zamanlarda Bursaspor'un en tehlikeli isimleri olarak gözüken futbolcular ise Ozan İpek ve Pablo Battalla. 

Bursaspor'la oynadığımız son 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldık. Bursaspor'a karşı en son galibiyet aldığımız tarih 6 Mart 2009. Ali Sami Yen stadında oynadığımız o karşılaşmayı Milan Baros ve Aydın Yılmaz'ın attığı gollerle 2-1 kazanmıştık. Daha önce teknik direktörümüz Fatih Terim yönetiminde Bursaspor'la sekiz kez karşılaştık. Bu sekiz maçın altısında galibiyet alıp bir kez mağlup olan takımımız bir kez ise berabere kaldı. Fatih Terim yönetiminde Bursaspor'la İstanbul'da oynadığımız dört maçın dördünü de kazandık. Toplamda lig tarihinde 84 kez karşılaştığımız Bursaspor karşısında 43 galibiyet, 20 mağlubiyet ve 21 maçta ise berarabere kaldık. Oynanan 84 maçta 138 gol atıp kalemizde 70 gol gördük.

14 Ekim günü yapılan antrenman raporuna baktığımızda sakatlığı bulunan Melo ve Engin Baytar'ın takımla beraber çalışmalara başladığını görüyoruz. Takımımızda Bursaspor maçı için herhangi bir kart cezalısı bulunmuyor.

Ali Sami Yen Spor Kompleksinde 16 Ekim pazar günü oynayacağımız karşılaşmada ilk defa sarı forma ile mücadele edeceğiz. Saat 19:00'da başlayacak karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek. Efsanelere Saygı Günlerimiz Bursaspor maçında Turgay Şeren'e maç öncesinde plaket verilip teşekkür edilerek devam edecek. Ayrıca tribünlerde dev Turgay Şeren pankartı açılacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0